icon

Riešenie konfliktov so susedmi a ich deťmi

12. sep 2025

Ahojte

Chcela by som sa opýtať na váš názor. Nasťahovali sme sa do domu, všetci susedia noví. Tí, čo tu bývali prví sa stále vypytovali kedy tu už budeme bývať, že deti sa budú spolu hrať, lebo ich syn už sa nevie dockat(vtedy 4 roky). Tak aj bolo, boli spolu skoro každý deň aj po škôlke. Chodili hore dole. Lenže časom som si vsimla, že naše dieťa už chce chodiť iba ku ním. Keď boli u nás ich syn sa vždy zobral a isiel domov s tým, že vedel že naša za ním bude hneď utekať. Robil veľa rôznych vecí aby ho naša dcéra "posluchala". Jedného dňa to skončilo tak, že ju u nás zbil a vytahal za vlasy (5rocny ona vtedy 4) lebo ona si vzala jej hračku s ktorou sa nehral... vtedy som povedala a dosť a zakázala som stretávanie a hravanie sa v chalupe. V škôlke ju štípal a zakazoval jej o tom hovoriť , až asi po polroku mi decko nechcelo chodiť do škôlky a vyšlo z nej, čo ten maly robí. Začala som to riešiť v škôlke. Učiteľky mi to potvrdili. Povedala som to rodičom, jeho mama skoro vyskočila z koze a neverila mi. Otec jeho to riešil a dohováral mu. Ja som odvtedy toto neustále sa stretávanie stopla a obmedzila kontakt aj s nimi. Potom začal ten ich syn v škôlke zakazovať sa hrávať deťom s našou dcerou(hlavne spoločným kamarátom). Počúvala som to pomaly každý deň a počúvam aj (je to už rok a sú predskolaci) . Spoločný kamoš odišiel do školy a ich syn má nových kamarátov , ale stále to pokračuje . Obe deti sú jedinacikovia (on má nevlastnú sestru, ale tá študuje na VŠ). Konfrontovala som rodičov . Prišli k nám a dopadlo to tak, že mi povedali že ja huckam dcéru proti ich synovi aby sa s ním nehrala🤯 ja len s mužom hovoríme našej, že sa môže hrať s kým chce a nemusí stále posluchat toho ich syna... konečne to ona pochopila a má aj iných kamarátov... a oni to berú tak, že ja ju nahováram, aby sa nehrala s ich synom. Zevraj on nemá s nikým problém (len nevedia o tom, že všetci susedia ich nemusia a sú otravní až doterni. Jeho otec behal po celej dedine a hľadal ich synovi kamosa, to je zasa na inu temu)... v skratke - naša mala bola na ňom závislá , robila všetko čo povedal, ja ľutujem že som to nehala zájsť tak ďaleko...) oni si svoje decko nedajú... proste keď sa naša hrala s ním bolo ok, akonáhle už nechce a sama sa postaví za seba , je problém . Nevedia pochopiť že na vine je vlastne ich syn. Keď som im všetko povedala narovinu, nemalo to vôbec žiadny zmysel. Jeho matka mi len povedala, že keď chcú nech sa spolu hrajú a keď nie tak nie... chodili sme s malou na ihrisko , odrazu tam zavala chodiť aj ona so synom, tak sme prestali. Neviem sa pretvarovať...keď mu dcéra čosi povedala , že chodí na ihrisko slebo má nové domáce zvieratko tak stále jej vravel že je klamárka. Keď chcela povedat pani učiteľke že ju stipaval tak vravel že je žalobaba. Povedal že má hnusne šaty odvtedy šaty nenosí, detto bundu... je to na porazenie. Oni si decko nedajú a mám pocit že vôbec nevidía priblem . Keď som im to narovinu povedala , tak tá jehi mama sa len usmievala a nič nepovedala. Ako by ste to riešili vy? Zožiera má to .. idu spolu do školy tak premýšľam že či je možné zariadiť aby neboli aspoň v triede spolu? My všetci vieme aká je to rodina , ale to im nedochádza. Chcú iba pocit aký je ich syn múdry a úžasný... dokonca som počula že sa chválili he je nadpriemerne inteligentný , ale nevzali ho skôr do školy. Aj to ho tam tlačili iba kvôli tomu že naše dieta sa s ním už toľko nehrava a mal tam spolocneho kamosa ... ďalšia suseda mi len povedala ako jej odľahlo, že ho na tu školu nevzali ... jeho otec je schopný sa doslova natlačiť do domu aby sa detinspolu hrali... už som z toho na nervy , nechcem tomu venovať už energiu, ale keď pomaly každý deň počúvam ako ten ich krpec zakazuje sa hrať deťom s našou malou , mám z toho nervy ... poraďte mi prosím čo robiť, ako to riešiť alebo len vydržať a v škole zmeniť triedu? Oni sa inak už raz sťahovali , lebo ich decko zevraj sikanovali deti... na druhej strane ak toto robil aj tam ani sa necudujem. Je veľmi námestníčky a manipulatívny .

Strana
z2
nin12345
12. sep 2025

@anonym_autor ja by som dala dieťa radšej na inú školu a vyhla sa problémom. Ak nemáte takú možnosť tak vybav v škole že si nezelas aby tvoje dieťa s ním prichádzalo do styku a chceš aby bolo v inej triede. Aby jej nestrpcoval život ešte ďalšie roky..

ciola
12. sep 2025

Tak toto je riadny problem, kedze sa len tak odstahovat neda. Ja by som trvala na tom, nech je minimalne v inej tredie, ak sa teda neda dat dceru do inej skoly. Normalne treba zajst za riaditelom a povedat o situacii. Nech si to kludne overi u uciteliek v skolke. Ich synacik je dokonaly priklad toho, ako z jedinacika rodicia vychovavaju nezvladnutelne dieta, sikanatora... Uz len nech dufaju, ze sa z neho v dospelosti nevykluje nieco ovela horsie.

deedol
12. sep 2025

okrem vyssie uvedeneho (ina trieda v ZS alebo ina ZS) pracuj aj s dcerou, lebo takych este stretne. nie je dobre, ze ked jej niekto povie, ze ma hnusne saty/bundu, tak ich okamzite nechce nosit. treba v nej odmalicka budovat sebavedomie, aby sa za seba vedela postavit, aby slepo nepocuvala a neposluchala druhych, aby mala vlastnu hlavu a vedela posudit, co je ok a co nie, aby sa vedela slovne obranit... chce to vela casu a vela rozpravania a rozoberania jednotlivych situacii (v roznych vhodnych chvilach tak, aby to dieta nezatazovalo). (mozno to uz robite, neviem, pisem len napady.)

autor
12. sep 2025
@nin12345

@anonym_autor ja by som dala dieťa radšej na inú školu a vyhla sa problémom. Ak nemáte takú možnosť tak vybav v škole že si nezelas aby tvoje dieťa s ním prichádzalo do styku a chceš aby bolo v inej triede. Aby jej nestrpcoval život ešte ďalšie roky..

@nin12345 tiež premýšľam nad inou školou, ale tým ju oberiem o kamarátov , nakoľko väčšina ide zo škôlky na tuto jednu školu , do ktorej spadame. Som z toho nestastna , ja viem aká je naša dcéra a aj kej dohováram, tiež vie byt drza a tvrdohlavá , ale skutočne nemáme problém s deťmi s nikým a keď aj hej vždy som jej jasne vysvetlila kde sú hranice . Ale aj v škôlke mi povedali , že prečo sa už tak neusmieva... jeho otec má vysokú pracovnu pozíciu a ona tiež a ja sa citim bezmocna..

autor
12. sep 2025
@deedol

okrem vyssie uvedeneho (ina trieda v ZS alebo ina ZS) pracuj aj s dcerou, lebo takych este stretne. nie je dobre, ze ked jej niekto povie, ze ma hnusne saty/bundu, tak ich okamzite nechce nosit. treba v nej odmalicka budovat sebavedomie, aby sa za seba vedela postavit, aby slepo nepocuvala a neposluchala druhych, aby mala vlastnu hlavu a vedela posudit, co je ok a co nie, aby sa vedela slovne obranit... chce to vela casu a vela rozpravania a rozoberania jednotlivych situacii (v roznych vhodnych chvilach tak, aby to dieta nezatazovalo). (mozno to uz robite, neviem, pisem len napady.)

@deedol ahoj , dakujem za tip. Naša dcérka je aj drza a tvrdohlavá , je to obcas náročné.... ja som si o sebe myslela , že robim veci zle dlho... ale akonáhle som začala toto riešiť , tak si zisťovali dokonca u susedov (s ktorými sa normálne bavíme a povedali mi to), že či tu má s nimi niekto problém ... a až potom prišli za nami... aj keď tvrdia že na základe toho, že som konfrontovala otca v škôlke že prečo sa stále opakuje to zakazovanie , v skutočnosti mám pocit že to mali naplánované ... plus prišli vtedy keď vedeli že muž je v praci a jansom doma sama... jeho otec je manipulátor keď som bola u nich videla som správanie voči žene na vlastne pci(zhadzovanie oblečenia a divne názory , trénovanie pevnej vole u syna, zisťovanie informácií odo mna ohľadom iných susedov) tu je toľko veci čo by som mohla napísať , ale ja už fakt nevladzem . Toto robí aj ten ich maly... ale pôsobia ako dokonalá rodina , aj čo sa týka toho ihriska radšej tam už nechodíme ani s malou... je mi z toho zle a skutočne som si myslela , že to bude mat riešenie keď veci poviem narovinu, keď už za mnou prišli všetci traja, ale vôbec ... aspoň dcéra pochopila , že ich syna nemusí stále posluchat a oni hneď nabehli že sa spolu nehrajú a že im mám napísať slebo povedat keď sa bude čosi diať... ale čo mám každý deuhy deň hovoriť čo robí ich syn? Je to choré

autor
12. sep 2025
@ciola

Tak toto je riadny problem, kedze sa len tak odstahovat neda. Ja by som trvala na tom, nech je minimalne v inej tredie, ak sa teda neda dat dceru do inej skoly. Normalne treba zajst za riaditelom a povedat o situacii. Nech si to kludne overi u uciteliek v skolke. Ich synacik je dokonaly priklad toho, ako z jedinacika rodicia vychovavaju nezvladnutelne dieta, sikanatora... Uz len nech dufaju, ze sa z neho v dospelosti nevykluje nieco ovela horsie.

@ciola najhoršie je, že jeho majú za dokonalého všade , toto bola situácia v škôlke, ktorú mi pani učiteľky potvrdili , keď jej robil tajne zle... teraz zevraj uteka za učiteľkami keď mu dcéra povie že sa nechce s ním hrať.. ale to oni neriešia nakoľko deti sa môžu hrať s kým chcú... ostatne mamičky na ihrisku povedali že on je zlatý a múdry , ale reálne nevedia sky je.. akonáhle je tam aj naša dcéra tak jej robí zle zhadzuje ju zo šmýkali lebo chce byt prvý a podobne... jeho matka toto vôbec neberie do úvahy . Mne to príde čo robíš oni ako nejaká psychologicka hra

januska12323
12. sep 2025

Správanie v škôlke majú riešiť pani učiteľky, nie susedy po návštevách. Nevpustila by som ich domov a nech si myslia čo chcú. Dá sa povedať, že nechceš aby s ním bola dcéra v triede ale nemusia ti vyhovieť.

autor
12. sep 2025
@januska12323

Správanie v škôlke majú riešiť pani učiteľky, nie susedy po návštevách. Nevpustila by som ich domov a nech si myslia čo chcú. Dá sa povedať, že nechceš aby s ním bola dcéra v triede ale nemusia ti vyhovieť.

@januska12323 jeho mama bola nahnevaná že prečo som riesila tuto vec v škôlke a nie s nimi... hovorím aby som si to potvrdila.. príde mi, že nechcú mat u nikoho zle meno s tlačia svojho syna všade aby mal kamarátov .. je to fakt , zažila som videla som počula som ...

deedol
12. sep 2025

este mi napadlo, ze ci ma problem len s vasou dcerou alebo aj s inymi. pises, ze ine mamicky ho povazuju za zlateho a mudreho, ale zaroven, ze aj ini rodicia sa nanho/na jeho rodinu? stazovali.

este mi napadlo, ze tym, ze spolu travili vela casu, mohlo sa stat, ze sa teraz vnimaju tak trocha ako surodenci. asi kazda mama surodencov ti potvrdi, ze sa vedia super zahrat s cudzimi detmi, ale spolu sa hadaju, biju, dotahuju atd. mohlo by teda pomoct vyrazne obmedzenie kontaktu. v skolke upozornit ucitelky, ze je takyto problem, a nech ich nedavaju napr. do dvojic alebo nech nesedia pri jednom stole. dcere povedat, nech sa hra s inymi detmi. a uplne useknut stretavanie mimo skolky. teraz boli prazdniny, tak neviem, mozno ste uz ten kontakt aj obmedzili.

bluka2
12. sep 2025

Toto ma ten maly ale od rodicov. Oni sa ti zdali v pohode? Ja sa takymto vyhybam na sto honov. Ten maly musi dominovat, lebo si kompenzuje nieco z domu. Mozno otec takto dominuje matku alebo nieco tam je. To sa da vacsinou z interakcie s nimi zistit. Ja by som zistila, v com to je. Mali sme podobny pripad, takeho bullyho zameraneho na mojho syna, ked dosiel ako novy. Lebo tento si vzdy hladal nove deti, ostatni pouceni sa mu uz vyhybali. Ako mi matka sa zacala zverovat s problemami doma - narcisticky agresivny muz - vysvetlila som synovi, aky zivot ma jeho kamarat doma a ze nevie inak, ale my si toto nemozeme nechat. Ze bitie je zle, POKIAL nejde o obranu. Treba 2 veci: vyhybat sa im, najst si inych nornalnejsich ludi na interakciu a praca s dietatom, lebo nefunkcnych rodin z ktorych vychadzaju mali tyrani / zakeraci je kopec

autor
12. sep 2025
@deedol

este mi napadlo, ze ci ma problem len s vasou dcerou alebo aj s inymi. pises, ze ine mamicky ho povazuju za zlateho a mudreho, ale zaroven, ze aj ini rodicia sa nanho/na jeho rodinu? stazovali.

este mi napadlo, ze tym, ze spolu travili vela casu, mohlo sa stat, ze sa teraz vnimaju tak trocha ako surodenci. asi kazda mama surodencov ti potvrdi, ze sa vedia super zahrat s cudzimi detmi, ale spolu sa hadaju, biju, dotahuju atd. mohlo by teda pomoct vyrazne obmedzenie kontaktu. v skolke upozornit ucitelky, ze je takyto problem, a nech ich nedavaju napr. do dvojic alebo nech nesedia pri jednom stole. dcere povedat, nech sa hra s inymi detmi. a uplne useknut stretavanie mimo skolky. teraz boli prazdniny, tak neviem, mozno ste uz ten kontakt aj obmedzili.

@deedol no ono je problém , že jeho otca moc nemusia susedia, ktorí bývame tu a poznajú ich lepšie. Teraz začala chodiť ona so synom do dediny , kde sú mamičky , ktoré pochádzajú odtiaľto a nepoznajú celu situáciu. My ich tu považujeme (4rodiny bez ohľadu na to, že by sme sa nejak o tom dohodli) že sú otravní, syna každému nutia aby mal kamosov , lebo tu ich nemá nejak tak zavala chodiť na ihrisko. Ja som tam zbehla raz dvakrát do týždňa podľa času ale roho moc nieje poobede a vsimla som si, že aj po mne odkedy tam henta chodí tak tie mamičky zazeraju.. neviem ... oni sú akoby dokonalá rodina .. nerozumiem prečo syna prezentovali ako nadpriemerne inteligentného a nám ako "bežného" je to celé divne ... tlačili ho do školy ešte by nemal ani 6 rokov , ale cchceli strašne aby tam chodil s tým spoločným kamarátim čo majú naše deti... V lete sme obmedzili kontakt , vlastne sa asi hrali ina raz, ale videl že s ostatnými deckami sa tu hrajú spolu alebo sa grilovalo alebo chlapi si pomáhali na dome a ich nikto nikam nezavolal... ale nepriznajú to.. sú proste dokonalá rodinka

autor
12. sep 2025
@deedol

@deedol v škôlke už ani neviem či to riešiť leningradské len prilejem benzín do ohňa mám pocit... keď sa stal tŕň incident v škôlke som to povedala a dali ich od seba a bol pokoj... ale susedia to brali veľmi zle a boli zhrození že prečo som im to nepovedala hlavne tá mama... oni majú podľa mna tiež v hlave to, že ich decko sikanovali preto sa presťahovali a miesto toto aby to riešili opakujú rovnaké chyby ... aby ich dieťaťu nikto neubližoval ale on robí teraz to iste našej dcére

autor
12. sep 2025
@bluka2

Toto ma ten maly ale od rodicov. Oni sa ti zdali v pohode? Ja sa takymto vyhybam na sto honov. Ten maly musi dominovat, lebo si kompenzuje nieco z domu. Mozno otec takto dominuje matku alebo nieco tam je. To sa da vacsinou z interakcie s nimi zistit. Ja by som zistila, v com to je. Mali sme podobny pripad, takeho bullyho zameraneho na mojho syna, ked dosiel ako novy. Lebo tento si vzdy hladal nove deti, ostatni pouceni sa mu uz vyhybali. Ako mi matka sa zacala zverovat s problemami doma - narcisticky agresivny muz - vysvetlila som synovi, aky zivot ma jeho kamarat doma a ze nevie inak, ale my si toto nemozeme nechat. Ze bitie je zle, POKIAL nejde o obranu. Treba 2 veci: vyhybat sa im, najst si inych nornalnejsich ludi na interakciu a praca s dietatom, lebo nefunkcnych rodin z ktorych vychadzaju mali tyrani / zakeraci je kopec

@bluka2 no bola som u nich veľmi často keď teda docielili to, že aby deti boli stále spolu. Nepríde mi och vzťah ok podľa toho čo som videla, ona je o 10 rokov staršia ale nedá na partnera (on sa nechxe ženiť) dopustiť. Príde mi vymleta keď to tak mám napísať ... zažila som ako jej pekne šaty ktoré mala na sebe odrflal, zažila som ako položil na stôl čipsy naša dcéra si dala a syna si posadil na koleno a dohováral mu ako misi mat pevnú vôľu a nesmie si dať, zažila som ako mu hovoril že keď mu bude niekto robiť zle aby mu to vrátil, alebo sme volí spolu na vylete a riešil s partnerkou či sinzapisala všetky výdavky aj u iných dni s prečo zabudla zapísať že objednala pizzu... chlapi susedia ho neznášajú berú ho za idiota , ktorý je totálne neprakticky do života... tá suseda sa na neho nesťažuje, ale robí proste akoby psychologické ťahy , len oni nevedia že ja o všetkom viem keďže s ostatnými sme tu za dobre vswtci... príde mi to choré až nebezpečne ... muž minstsle hovorí aby som sa na to vykašľala a neriešila a keď chcú nech sa hrajú a keď nie tak nie , ale toto je podľa mna vážnejší priblem ... keď sa aj hrajú raz za čas tak len počúvam ako ten ich maly naši dveru vkuse diriguje čo má robiť kde má stat čo má držať atd... som z toho na prášky.. ona ani nechce sle len povie že no dobre otrávene , ale urobí to čo povie on a ja do nej hustom aby nepočúvala čo on povie .. je mi jej sk ľúto leno musí byt z toho zmätená... na deuhej strane akonáhle sa henti dozvedeli že dcéra sa s ním nechce hrávať nabehli k nám že či to ja zakazujem a huckam ju proti nemu 🤯

anonym_24036e
12. sep 2025

@anonym_autor ja by som dcere mozno aj odklad vybavila aby ani nahodou nebola niekde s nim na vyucovani (delenie na jazyky, exkurzie, vylety a pod.)

bielasovicka
12. sep 2025

@anonym_autor ale ved oni nemusia chodiť spolu do školy, ved on je o rok starší

anonym_51f58a
12. sep 2025

Trosku mi to pripomenulo nasich susedov, ked tatko pred nimi zamkol, preskocili branu (lebo urcite sme mali zamknute omylom, ked dovtedy byvalo open😅) mam pocit, ze sa nasi bali, ze ich tito ohovoria, ze su odludi... U nas sa bunkrovalo v kazdej izbe, u nich 10.minut a chodte von... Nasi boli taki submisivni slusniaci a suseda si z nich spravila druzinu, tiez im osud prihral tuto10 clennu rodinu, 2 ks rodicov, 2 pra a 6 deciek... Kobylky. Ked sa im nieco povedalo, tak nas odizolovali od zvysku deciek, vysmievali - aj tak som ti ukradla saty z babiky... poohovarali kade - tade, aj ked prakticky vyrastli u nas. Ich mamka 1941 ma radost presne z dvoch, styria su typky, co nechces v blizkosti. Aj sa na seba hnevam za skodoradost, no pokazili mi detstvo a keby ich trochu disciplinovali, mohli sa mat lepsie vsetci. Knihy o vychove sice neboli, ale nejaky cit pre mieru mohli mat. 👽

autor
12. sep 2025
@anonym_24036e

@anonym_autor ja by som dcere mozno aj odklad vybavila aby ani nahodou nebola niekde s nim na vyucovani (delenie na jazyky, exkurzie, vylety a pod.)

@anonym_24036e myslíte, že až takto to mám riešiť ?

autor
12. sep 2025
@bielasovicka

@anonym_autor ale ved oni nemusia chodiť spolu do školy, ved on je o rok starší

@bielasovicka oni sú spolu v triede obaja predskolaci... len jeho chceli dať už do školy ale nevzali jo leno ešte teraz v septwmbri by nedosiahol 6 rokov ... až o mediac neskôr .

autor
12. sep 2025
@anonym_51f58a

Trosku mi to pripomenulo nasich susedov, ked tatko pred nimi zamkol, preskocili branu (lebo urcite sme mali zamknute omylom, ked dovtedy byvalo open😅) mam pocit, ze sa nasi bali, ze ich tito ohovoria, ze su odludi... U nas sa bunkrovalo v kazdej izbe, u nich 10.minut a chodte von... Nasi boli taki submisivni slusniaci a suseda si z nich spravila druzinu, tiez im osud prihral tuto10 clennu rodinu, 2 ks rodicov, 2 pra a 6 deciek... Kobylky. Ked sa im nieco povedalo, tak nas odizolovali od zvysku deciek, vysmievali - aj tak som ti ukradla saty z babiky... poohovarali kade - tade, aj ked prakticky vyrastli u nas. Ich mamka 1941 ma radost presne z dvoch, styria su typky, co nechces v blizkosti. Aj sa na seba hnevam za skodoradost, no pokazili mi detstvo a keby ich trochu disciplinovali, mohli sa mat lepsie vsetci. Knihy o vychove sice neboli, ale nejaky cit pre mieru mohli mat. 👽

@anonym_51f58a títo sú tiež extrémne otravný, ja nechapem ako jeden človek , ktorého posielajú ostatní väčšinou prec alebo nemajú čas pravidelne - nepochopí že nieje vítaný... jediná ja som povedala čo si myslím a už je problém , ešte som sa extra pýtala , že či im to samim nedošlo, že je nejaký problém keďže sa im vyhýbame ako sa dá s oni sa tvárili akože nie kdeže prečo ? Ja mám dosť ....

deti95060810
12. sep 2025

však pri zápise povedz že dieťa do inej tr. ako je napr. Janko B - teda ten váš sused.
u nás to bolo vždy možné. ak budú spolu v jednej tr. tak to bude poriadne na figu.
zas aj ty keď budeš im rozprávať čo si o nich myslíš tak si sama sebe robíš zle. pozor na jazyk.

autor
12. sep 2025
@deti95060810

však pri zápise povedz že dieťa do inej tr. ako je napr. Janko B - teda ten váš sused.
u nás to bolo vždy možné. ak budú spolu v jednej tr. tak to bude poriadne na figu.
zas aj ty keď budeš im rozprávať čo si o nich myslíš tak si sama sebe robíš zle. pozor na jazyk.

@deti95060810 vyskúšam to tak. Poprípade zistím na ktorú školu ide on a podľa toho.. len nerada by som kvôli jednému nepodarenemu decku dávala do inej školy , nakoľko v tejto má veľa kamosov ... ja som im to vysvetlila všetko jasne a slušne , že kde je problém , ktorí oni aj tak nevidia... prišli dokonca k nám to riešiť , ale mám pocit , že to aj tak nikam neviedlo...

anonym_32958c
12. sep 2025

@anonym_autor
Ja by som na tvojom mieste riešila to, čo viem ovplyvniť, teda dcéru. Je očividne ľahký terč a na škole jej už nebudeš môcť behať stále za zadkom. Tiež mám doma skolkara, ale aby som stále riešila, s kým sa kto hral a nehral, veď už nemá 2 roky.
Ďalšia vec - očividne sa tam všetci ohovárate, tak si daj pozor, čo hovoria o tebe.
Posledný postreh- mamičky na ihrisku hovoria o chlapcovi, že je múdry a šikovný, takže zrejme to tak bude, ty si opätovne vypichla to, že sú to úspešní ľudia. Nezávidíš náhodou tak trošku?
Lebo v očiach ostatných je chlapec očividne šikovný a nikde nepíšeš, že s ním majú problém aj ostatné deti, takže sa zdá, že problém má len tvoja dcéra. Možno sa treba zamyslieť nad tým, či je naozaj problém na ich strane

lija22
12. sep 2025

ahoj, pozorne som si to precitala a mne napada z osobnych skusenosti, ze keby ti dvaja aj boli spolu v triede tak nech. Prvacky silno inklinuju k dievcatam, oni sa nebudu spolu bavit. Za druhe takychto deti najdes v kazdej triede. Za tretie v tretej stvrtej triede to uz nie su deti a budu sa vediet za seba postavit a zladnut aj trebars neprijemneho spoluziaka/ spoluziacku. Nezabudajme aj, ze deckam sa osobnost formuje a da sa povedat, ze mudria a ten chalanisko za dva rokymoze byt fajn

autor
12. sep 2025
@anonym_32958c

@anonym_autor
Ja by som na tvojom mieste riešila to, čo viem ovplyvniť, teda dcéru. Je očividne ľahký terč a na škole jej už nebudeš môcť behať stále za zadkom. Tiež mám doma skolkara, ale aby som stále riešila, s kým sa kto hral a nehral, veď už nemá 2 roky.
Ďalšia vec - očividne sa tam všetci ohovárate, tak si daj pozor, čo hovoria o tebe.
Posledný postreh- mamičky na ihrisku hovoria o chlapcovi, že je múdry a šikovný, takže zrejme to tak bude, ty si opätovne vypichla to, že sú to úspešní ľudia. Nezávidíš náhodou tak trošku?
Lebo v očiach ostatných je chlapec očividne šikovný a nikde nepíšeš, že s ním majú problém aj ostatné deti, takže sa zdá, že problém má len tvoja dcéra. Možno sa treba zamyslieť nad tým, či je naozaj problém na ich strane

@anonym_32958c neriešim stále kto sa s kým hral a nieke ľahký terč , iba pre neho z dôvodu, že nasilu chceli aby boli deti stále spolu až kým som to nestihla ledze ju zacal bit alebo ťahať za vlasy alebo nahovárať na blbosti a manipulovať.. a až tu nastal problém . Nezávidím im, nemám čo. Všetci sme len ľudia je jedno kto čo robí profesne, len oni svoje dieta prezentovali ako výnimočne , čo nieje pravda keďže do školy ho nevzali na základe psychologických vyšetrení a všetci susedia sa im v podstate za chrbtom smejú... toto je silná kava. Riesila som to s viacerými ľudmi a mame rovnaký názor na nich... plus ich syn je taký ako ho opisujú, ale reálne ho tak opisujú iba mamičky, ktoré nebývajú pri nás a nevedia ako to funguje reálne medzi blízkymi susedmi. Moja dcéra nemá problém , ona doslova povedala že sa hra so všetkými deťmi lebo sú velka rodina (v škôlke) a on že sa chce hrať iba s ňou... takze má problém on a obmedzuje ju a zakazuje sa iným deťom sa s ňou hrať alebo "dovolí" . Rodičia to neriešia alebo len minimálne ledze to trvá vyše roka ..

anonym_24036e
12. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_24036e myslíte, že až takto to mám riešiť ?

@anonym_autor kamaratka mojej svagriny to tak vyriesila. Do poslednej chvile sa tvarila ze neter a jej dcera idu do triedy spolu. A az 1.den skoly sa svagrina dozvedela ze spolu nebudu lebo jej kamoska poziadala aby jej dceru prelozili. Popravde, poznam neter a vobec sa tej kamoske necudujem.

autor
12. sep 2025
@lija22

ahoj, pozorne som si to precitala a mne napada z osobnych skusenosti, ze keby ti dvaja aj boli spolu v triede tak nech. Prvacky silno inklinuju k dievcatam, oni sa nebudu spolu bavit. Za druhe takychto deti najdes v kazdej triede. Za tretie v tretej stvrtej triede to uz nie su deti a budu sa vediet za seba postavit a zladnut aj trebars neprijemneho spoluziaka/ spoluziacku. Nezabudajme aj, ze deckam sa osobnost formuje a da sa povedat, ze mudria a ten chalanisko za dva rokymoze byt fajn

@lija22 ahoj, tiež sa spolieham na to, že sa bude baviť s babami a chalani spolu, uvidíme . Ak sa to bude ťahať ešte aj počas školy tak neviem ...

anonym_4a9108
14. sep 2025

@anonym_autor a ty si ich nikdy nevidela pri hre? U vas aj u nich? To sa hrali vzdy sami?

Tvoja je o rok mladsia, takze uplne jasne, ze ten starsi dominuje, to tak byva, ale pol roka si nevsimnut taketo utlacanie a nekorigovat to?

Kazdy rodic na to svoje dieta neda dopustit, preto je komunikacia.s rodicmi chlapca taka narocna

vreckovka2
14. sep 2025

Pani ucitelky vedeli o sikane a neriesili? Zacala by som tam - ziadala by som, aby to riesili. Neexistuje, ze bude dieta ublizovat druhemu takto dlhodobo a neriesia to. Ziadala by som odfotit zapusnicu. Dala im mesiac. Akby sa nic nezmenili, isla by som znova a pripomenula im, ze je to zavazne a pokial nebudu riesit oni, budem ja aj s prislusnymi organmi.

anonym_a56de4
15. sep 2025

Cele som to precitala. Chapem, vtierava rodina, taki su vzdy neoblubeni. Si dospela zena, nevies si urobit poriadok? Nepustim chlapca k nam a hotovo. Dceru usmernim a poprosim ucitelku v skolke, nech na to dohliadne. Ci sa susedia budu hnevat, ci nie. Ale, nikdy by som sa neznizila k tomu spolocnemu ohovaraniu, ked sa stretnete ostatne rodiny a este chlapca nazves nepodarene decko. Je este maly, nevie pochopit svoje spravanie a tym, ze ho stale deti vyclenuju, snazi sa zaradit takymto sposobom, ze si vynucuje pozornost. Bol zvyknuty, ze sa spolu hravali, tak teraz nechape, ze ona nechce. Ty mas vacsi rozum, tak ho pouzi. Susedom sa vyhni a malu posli za inou kamatkou, nech sa mu vyhybaju spolocne, budu 2, poradia si.

autor
15. sep 2025
@anonym_4a9108

@anonym_autor a ty si ich nikdy nevidela pri hre? U vas aj u nich? To sa hrali vzdy sami?

Tvoja je o rok mladsia, takze uplne jasne, ze ten starsi dominuje, to tak byva, ale pol roka si nevsimnut taketo utlacanie a nekorigovat to?

Kazdy rodic na to svoje dieta neda dopustit, preto je komunikacia.s rodicmi chlapca taka narocna

@anonym_4a9108 bola som pri nich ale 90% času sa stále tlačili ku chlapcovi keďže on sa hocikedy zobral že ide domov a naša išla samozrejme za ním a on to vedel, keď nešla tak ju dirigoval... zasiahla som vždy ale u nich nebiem čo sa dialo, zevraj všetko v poriadku. Ale keď som ich videla pri hre hocikedy tak mi to vadilo a usmerňovala som dveru aby neopakovala všetko čo on chce , do och decka som sa pustila a nakricala na neho až keď vytahal našu za vlasy dovtedy nie , lebo on doma rozprával potom svoje pravdy .. je to proste komplikovane , ale povedala som si, že to už riešiť nejdem .. ak budem zasa počúvať ako jej zakazuje tak pôjdem do škôlky. S rodičmi som skončila, ti chcú len vyzerať dobre pred ostatnými

Strana
z2