Riešenie konfliktov so susedmi a ich deťmi
Ahojte
Chcela by som sa opýtať na váš názor. Nasťahovali sme sa do domu, všetci susedia noví. Tí, čo tu bývali prví sa stále vypytovali kedy tu už budeme bývať, že deti sa budú spolu hrať, lebo ich syn už sa nevie dockat(vtedy 4 roky). Tak aj bolo, boli spolu skoro každý deň aj po škôlke. Chodili hore dole. Lenže časom som si vsimla, že naše dieťa už chce chodiť iba ku ním. Keď boli u nás ich syn sa vždy zobral a isiel domov s tým, že vedel že naša za ním bude hneď utekať. Robil veľa rôznych vecí aby ho naša dcéra "posluchala". Jedného dňa to skončilo tak, že ju u nás zbil a vytahal za vlasy (5rocny ona vtedy 4) lebo ona si vzala jej hračku s ktorou sa nehral... vtedy som povedala a dosť a zakázala som stretávanie a hravanie sa v chalupe. V škôlke ju štípal a zakazoval jej o tom hovoriť , až asi po polroku mi decko nechcelo chodiť do škôlky a vyšlo z nej, čo ten maly robí. Začala som to riešiť v škôlke. Učiteľky mi to potvrdili. Povedala som to rodičom, jeho mama skoro vyskočila z koze a neverila mi. Otec jeho to riešil a dohováral mu. Ja som odvtedy toto neustále sa stretávanie stopla a obmedzila kontakt aj s nimi. Potom začal ten ich syn v škôlke zakazovať sa hrávať deťom s našou dcerou(hlavne spoločným kamarátom). Počúvala som to pomaly každý deň a počúvam aj (je to už rok a sú predskolaci) . Spoločný kamoš odišiel do školy a ich syn má nových kamarátov , ale stále to pokračuje . Obe deti sú jedinacikovia (on má nevlastnú sestru, ale tá študuje na VŠ). Konfrontovala som rodičov . Prišli k nám a dopadlo to tak, že mi povedali že ja huckam dcéru proti ich synovi aby sa s ním nehrala🤯 ja len s mužom hovoríme našej, že sa môže hrať s kým chce a nemusí stále posluchat toho ich syna... konečne to ona pochopila a má aj iných kamarátov... a oni to berú tak, že ja ju nahováram, aby sa nehrala s ich synom. Zevraj on nemá s nikým problém (len nevedia o tom, že všetci susedia ich nemusia a sú otravní až doterni. Jeho otec behal po celej dedine a hľadal ich synovi kamosa, to je zasa na inu temu)... v skratke - naša mala bola na ňom závislá , robila všetko čo povedal, ja ľutujem že som to nehala zájsť tak ďaleko...) oni si svoje decko nedajú... proste keď sa naša hrala s ním bolo ok, akonáhle už nechce a sama sa postaví za seba , je problém . Nevedia pochopiť že na vine je vlastne ich syn. Keď som im všetko povedala narovinu, nemalo to vôbec žiadny zmysel. Jeho matka mi len povedala, že keď chcú nech sa spolu hrajú a keď nie tak nie... chodili sme s malou na ihrisko , odrazu tam zavala chodiť aj ona so synom, tak sme prestali. Neviem sa pretvarovať...keď mu dcéra čosi povedala , že chodí na ihrisko slebo má nové domáce zvieratko tak stále jej vravel že je klamárka. Keď chcela povedat pani učiteľke že ju stipaval tak vravel že je žalobaba. Povedal že má hnusne šaty odvtedy šaty nenosí, detto bundu... je to na porazenie. Oni si decko nedajú a mám pocit že vôbec nevidía priblem . Keď som im to narovinu povedala , tak tá jehi mama sa len usmievala a nič nepovedala. Ako by ste to riešili vy? Zožiera má to .. idu spolu do školy tak premýšľam že či je možné zariadiť aby neboli aspoň v triede spolu? My všetci vieme aká je to rodina , ale to im nedochádza. Chcú iba pocit aký je ich syn múdry a úžasný... dokonca som počula že sa chválili he je nadpriemerne inteligentný , ale nevzali ho skôr do školy. Aj to ho tam tlačili iba kvôli tomu že naše dieta sa s ním už toľko nehrava a mal tam spolocneho kamosa ... ďalšia suseda mi len povedala ako jej odľahlo, že ho na tu školu nevzali ... jeho otec je schopný sa doslova natlačiť do domu aby sa detinspolu hrali... už som z toho na nervy , nechcem tomu venovať už energiu, ale keď pomaly každý deň počúvam ako ten ich krpec zakazuje sa hrať deťom s našou malou , mám z toho nervy ... poraďte mi prosím čo robiť, ako to riešiť alebo len vydržať a v škole zmeniť triedu? Oni sa inak už raz sťahovali , lebo ich decko zevraj sikanovali deti... na druhej strane ak toto robil aj tam ani sa necudujem. Je veľmi námestníčky a manipulatívny .
Cele som to precitala. Chapem, vtierava rodina, taki su vzdy neoblubeni. Si dospela zena, nevies si urobit poriadok? Nepustim chlapca k nam a hotovo. Dceru usmernim a poprosim ucitelku v skolke, nech na to dohliadne. Ci sa susedia budu hnevat, ci nie. Ale, nikdy by som sa neznizila k tomu spolocnemu ohovaraniu, ked sa stretnete ostatne rodiny a este chlapca nazves nepodarene decko. Je este maly, nevie pochopit svoje spravanie a tym, ze ho stale deti vyclenuju, snazi sa zaradit takymto sposobom, ze si vynucuje pozornost. Bol zvyknuty, ze sa spolu hravali, tak teraz nechape, ze ona nechce. Ty mas vacsi rozum, tak ho pouzi. Susedom sa vyhni a malu posli za inou kamatkou, nech sa mu vyhybaju spolocne, budu 2, poradia si.
@anonym_a56de4 nikto ich nemá rad ja nebudem diktovať ostatným či majú alebo nemaju ohovárať , ich decko v podstate ľutujem , ale obťažuje má že si vybral zrovna našu dcéru... a on musí pochopiť že keď sa ona s ním hrať nechce tak nemusí ... takto ho vychovávajú oni jeho rodičia ... a všetko čo si napísala som aj urobila , kontakt iba v škôlke , na ihrisko nechodíme keďže tam začali odrazu chodiť oni a podobne ... s rodičmi som pokec mala ale tomjak hrách o stenu hádzať.. a predtým keď ho sikanovali tak možno robili to iste a preto to tak dopadlo...to nieje môj problém , videla som ich výchovu a ako sa k nemu správajú a mala som dosť, ale to už je mne jedno
@anonym_4a9108 bola som pri nich ale 90% času sa stále tlačili ku chlapcovi keďže on sa hocikedy zobral že ide domov a naša išla samozrejme za ním a on to vedel, keď nešla tak ju dirigoval... zasiahla som vždy ale u nich nebiem čo sa dialo, zevraj všetko v poriadku. Ale keď som ich videla pri hre hocikedy tak mi to vadilo a usmerňovala som dveru aby neopakovala všetko čo on chce , do och decka som sa pustila a nakricala na neho až keď vytahal našu za vlasy dovtedy nie , lebo on doma rozprával potom svoje pravdy .. je to proste komplikovane , ale povedala som si, že to už riešiť nejdem .. ak budem zasa počúvať ako jej zakazuje tak pôjdem do škôlky. S rodičmi som skončila, ti chcú len vyzerať dobre pred ostatnými
@anonym_autor a to si nesla s nimi? U neznamej susedy by som niekolkokrat mala dohlad obzvladt ak sa mi nepaci hra u mna doma
@anonym_autor a to si nesla s nimi? U neznamej susedy by som niekolkokrat mala dohlad obzvladt ak sa mi nepaci hra u mna doma
@anonym_4a9108 išla som veľakrát , ale nakoľko sme sa spoznali a stále každý deň sme visc menej boli spolu tak naša chodila k ním a ich syn ku nám a sme od seba ssi tak ďaleko, že kameňom dohodím... proste mna nikdy nenapadlo, že je 5 ročne dieťa niečoho takého schopne... ale veľa veci som si poskladala v hlave až potom dokopy čo sa im nepáčilo a keď som povedala veci narovinu vznikol problém

Pani ucitelky vedeli o sikane a neriesili? Zacala by som tam - ziadala by som, aby to riesili. Neexistuje, ze bude dieta ublizovat druhemu takto dlhodobo a neriesia to. Ziadala by som odfotit zapusnicu. Dala im mesiac. Akby sa nic nezmenili, isla by som znova a pripomenula im, ze je to zavazne a pokial nebudu riesit oni, budem ja aj s prislusnymi organmi.
@vreckovka2 riešili až keď mi chodila somov dcérka doštípana a ten chalan jej zakazoval to hovoriť učiteľkám . Potom ich oddelili aj keď sa stále chceli spolu hrať teda naša dcéra on iba keď nemal oných kamosov v škôlke... potom bol klud ale jeho mama skoro vyskočila z koze keď sa dozvedela že tomriesit najorv v škôlke a nie s ňou...