Skúsenosti so sťahovaním do Kittsee
Ahojte, ak je tu niekto kto predal nehnutelnost tu na svk a kupil v kittsee a prestahovali sa tam, mozete mi napisat vas pribeh? Plus so akolkou skolou to ako bolo? Deti vedeli nemecky? Dakujem
Ja by som sa do Rakúska nestahovala .... V Rakúsku je veľa vecí inak než na Slovensku. Školstvo, systém ....
Podľa mňa sú strašne nacionalny, nechcú hovoriť anglicky ....
Rakusania nemajú radi prisťahovalcov - Slovákov, berú ich na jedno kopyto s ostatnými inými prisťahovalcami. Myslia si, že im Slováci berú prácu.
FPO politická strana sa drží na čele a oni sú proti takým ako sme my.
@anonym_fa3070 kolko rokov tam zijes? 🤦♀️ Tak nekecaj…a ona sa nepyta vseobecne na Rakusko ale na Kitsee,
Skusenost z rodiny, deti nevedeli ceknut ani slovo, v skole v triede su az 2 Rakusania a prijatie bolo uplne super, jazyk sa na deti lepi rychlo a nikto na nikoho nezazera ani nic podobne. Je rozdiel dedina za hranicami a mozno niekde v strede krajiny, ale konkretne Kittsee je uz takmer slovenske. Nebala b som sa vobec, len si treba dobre nastudovat zakony. A je samozrejme z administrativnej stranky rozdiel ci tam pracujes alebo dochadzas.
Ja by som sa do Rakúska nestahovala .... V Rakúsku je veľa vecí inak než na Slovensku. Školstvo, systém ....
Rakusania nemajú radi prisťahovalcov - Slovákov, berú ich na jedno kopyto s ostatnými inými prisťahovalcami. Myslia si, že im Slováci berú prácu.
@anonym_fa3070 školstvo ma Rakúsko jedno z najlepších na svete.. pokiaľ viem, cudzinci tam začínajú o ročník nižšie a majú intenzívny kurz nemčiny.. angličtinu sa tam deti bežne učia a majú ju na dobrej úrovni, štatisticky na vyššej ako my.. a v Kittsee je viac slovákov ako by si človek myslel 😉
@anonym_fa3070 esteze ma rakusko troska iny socialny system, nez ma slovensko.
co je velke negativum na rakusku su ceny energii ( elektrina, teplo) su neskutocne vysoke, aj dan za auto...cestna dan... treba aby aspon jedenz rodicov vedeli aspon trocha nemecky..s agnlictinou moc nepochodis..a ano stale budeme auslanderi..školský system je ozaj iny...deti sa naucia nemecky aj v skolke..v skole je to narocnejsie jasne, lebo sa ucia v cudzej reci...
autorka, musite tu mat TP. idete kupovat dom ?