Susedia a Silvester
Ahojte, prosím ako spať? Susedia - hlasná hudba, spev, sú tam aj deti hore, počuť ich, treskot, búchanie dverami, prekrikujú sa navzájom, ja už naozaj nevládzem a potrebujem spať. Chápem, že je Silvester, ale je po jednej v noci, toto bude do rána do 5tej? Sú to pritom ľudia po 50tke, a ich deti, čo už majú deti. Čo ma zaráža, že sú tam malé deti. Ja som nikdy nevolala na nikoho políciu a ani nebudem. Ani si ich nechcem rozhnevať teraz. Len už naozaj nevládzem a nie, nemám doma štuple do uší.
Toto je den kedy ani ruka zakona nepomoze. Iba vydrzat :(
@lentakyterapeut ja teda neviem, roky sme chodili na silvestra do podniku, tam sme do rána od piatej tancovali. Alebo na chatu, boli sme na dome. Nikdy by som neobťažovala susedov do rána hlasnou hudbou a treskotom a spevmi, len preto, že je silvester.
aj u nas je ruch v bloku, ale neriesim, mna skor stve, ze mi sused robi nervy hlukom cely rok
@lentakyterapeut ja teda neviem, roky sme chodili na silvestra do podniku, tam sme do rána od piatej tancovali. Alebo na chatu, boli sme na dome. Nikdy by som neobťažovala susedov do rána hlasnou hudbou a treskotom a spevmi, len preto, že je silvester.
@anonym_autor dospis,ved hadam nejdes cez sviatok do prace.
@anonym_autor dospis,ved hadam nejdes cez sviatok do prace.
@anonym_7fb74a idem ráno, Vstávam o pol šiestej.
To či ideme do práce nesúvisí so sviatkom. Nemá každý na sviatky voľno. Aj ja som skoro vo všetkých robotách musel chodiť. Ani cez Covid19 sme nemali ani deň voľna. U nás je celkom ticho na to že som na velkom sídlisku… Ani s petardami to moc nepreháňali, ani žiadne výkriky ožranov. Každý je na námestí, sú v centre mesta sústredení a my sme na kraji. Ja som na PN-ke tak mám voľno, mohol by som spať ale neviem zaspať, niesom ospalý. Vonku som videl iba dvoch susedov ale aj tí len kamerovali ohňostroj, oni nemali ani prskavky.
Tak si si tie stuple mala kupit, alebo nejaky hypnogen jezis maria, ci si netusila, ze aky je dnes den? Ja neviem ci su ludia uz naozaj pribrzdeni, vsak ked viem, aky je den a co asi ocakavat, tak sa na to patricne pripravim 🙄
Mrzí ma že ráno treba vstávať do prace, každopádne Silvester je deň, kedy s tým skratka treba počítať. Počas roka ak je nejaká menšia oslava, chodí sa informovať susedov a vopred sa ospravedlniť, ale dnes (včera) ani to nie. Prekúsni to, budeš síce zajtra unavená ale po práci to dospíš. Veď určite si za mlada išla niekedy zo zábavy rovno do roboty 😉
Tak si si tie stuple mala kupit, alebo nejaky hypnogen jezis maria, ci si netusila, ze aky je dnes den? Ja neviem ci su ludia uz naozaj pribrzdeni, vsak ked viem, aky je den a co asi ocakavat, tak sa na to patricne pripravim 🙄
@cyberk tbl na spanie som zobrala, neda sa spat... ked ti duni hudba pri hlave doslova
Mrzí ma že ráno treba vstávať do prace, každopádne Silvester je deň, kedy s tým skratka treba počítať. Počas roka ak je nejaká menšia oslava, chodí sa informovať susedov a vopred sa ospravedlniť, ale dnes (včera) ani to nie. Prekúsni to, budeš síce zajtra unavená ale po práci to dospíš. Veď určite si za mlada išla niekedy zo zábavy rovno do roboty 😉
@nikdenikto ja uz ale nemam 20r a ked chcem v praci fungovat normalne, tak sa musim vyspat. Asi by si nechcela, aby ta osetroval rano lekar, co bude nevyspaty, zniceny a nebude sa vediet sustredit, ze?
je spln. ťažko sa zaspáva.
Inak aj na silvestra platí normálne nočný kľud. A ano, ak by susedia vyvadzali, volala by som políciu. Žiadne také, že ruka zákona nepomôže, sami mi povedali, že to chápu, keď ľudia idú rano do roboty a riešia to s dotyčnými. A tiež si niekto myslí, že prvého sú asi všetci doma...
Ak sa chce niekto zabávať, má ísť na silvestrovskú zábavu a nie rušiť susedov. Tiež pracujem v zdravotníctve a nemôžem si dovoliť byť k.o., i keď vyspatá veru ktovie ako nie som
@nikdenikto ja uz ale nemam 20r a ked chcem v praci fungovat normalne, tak sa musim vyspat. Asi by si nechcela, aby ta osetroval rano lekar, co bude nevyspaty, zniceny a nebude sa vediet sustredit, ze?
@anonym_autor
no pozri, na Silvestra je vacsinou hluk. Teraz to uz vies ako je to u seseda. Nabuduce si objednaj izbu na penzione alebo hoteli idealne vezmi volno. Tu ina pomoc nie je zial.
Plati nocny klud, ziadna vynimka. Bud im chod povedat alebo zavolaj hliadku. Je jedno, ze je novy rok. Nech si buchnu ohnostroj a su ticho.
@anonym_autor
no pozri, na Silvestra je vacsinou hluk. Teraz to uz vies ako je to u seseda. Nabuduce si objednaj izbu na penzione alebo hoteli idealne vezmi volno. Tu ina pomoc nie je zial.
@svetlonos preco ona ma ist do penzionu? Aj tu plati nocny klud. Kludne by som uz o jednej volala hliadku.
@cyberk tbl na spanie som zobrala, neda sa spat... ked ti duni hudba pri hlave doslova
@anonym_autor bohuzial musela si predpokladat, ze sa cez silvestrovsku noc nevyspis, neviem co sa rozculujes a preco ti to je divne a spominas policiu..
A ze su tam deti? A co…pochybujem, ze tie deti bezne kazdy vecer su hore do jednej v noci, je silvester tam im to dovolili..
Ludia sa zacnu za chvilu stazovat este aj na to, ze sused splachne zachod a cez stupacky to je pocut
@anonym_autor ja vás chápem , som zdravotník a ano, človek prežije aj keby nespal vôbec ale pozornosť pekne klesne a keď vás čaká 12h šichta.... Ľudia vy ste tu podaktorí pekne mimo. A čo keď je Novy rok??? Veď keď ho chcem osláviť s graciou, nech sa páči, smer chata alebo dom. To vážne vám príde toto normálne? Do tej 1 to chápem. Ale potom už nie. Tak isto aj keď viem že veľa rodičov prevrati oči , ani deti by som nenechala viac ako do 1 hore. Keď budú v puberte raz dosť sa naponocujú. Dúfam že zvládnete dnešný deň a dospíte sa. A nie, nemáte normálnych susedov, ale neohladuplnych.
@anonym_autor ja by som v tomto pripade kvalitnym stuplom do usi sancu dal. Niekto si pochvaluje kvalitne pracovne silikonove, iny jemne penove (stlacacie) z lekarne. Lebo susedia su jedna vec a trieskanie z dialky este dlho po polnoci druha.
Skúšala si susedom zaklopať a slušne povedať nech sa trocha stíšia?
@anonym_autor ja by som v tomto pripade kvalitnym stuplom do usi sancu dal. Niekto si pochvaluje kvalitne pracovne silikonove, iny jemne penove (stlacacie) z lekarne. Lebo susedia su jedna vec a trieskanie z dialky este dlho po polnoci druha.
@madeincssr potom by ma zaujímalo, ako sa s kvalitnými štupľami zobidíš ráno na budík.
je spln. ťažko sa zaspáva.
@anonym_808077 Spln je az v sobotu.
@madeincssr potom by ma zaujímalo, ako sa s kvalitnými štupľami zobidíš ráno na budík.
@huxy toho by som sa az tak nebal. Jednak vela ludi vstava podvedome, vtedy ako ma a druhak vrieskajuci budik vedla hlavy na nocnom stoliku tie stuple celkom neodtlmia.
@huxy toho by som sa az tak nebal. Jednak vela ludi vstava podvedome, vtedy ako ma a druhak vrieskajuci budik vedla hlavy na nocnom stoliku tie stuple celkom neodtlmia.
@madeincssr tak dnes som ledva vstala na budík (4:25), keďže som pozde zaspala kvôli hluku a keďže nie som tak bezohľadná, nechcem pobudiť všetkých okolo s hlasným kvákaním ( a tiež sa musím zobudiť jemne, žiadne hlasné zvonenie-budík cez mobil). "Kvalitné" štuple, ktoré by zabránili počuť hluk od susedov určite zabránia aj v počutí normálneho budíka.
@madeincssr tak dnes som ledva vstala na budík (4:25), keďže som pozde zaspala kvôli hluku a keďže nie som tak bezohľadná, nechcem pobudiť všetkých okolo s hlasným kvákaním ( a tiež sa musím zobudiť jemne, žiadne hlasné zvonenie-budík cez mobil). "Kvalitné" štuple, ktoré by zabránili počuť hluk od susedov určite zabránia aj v počutí normálneho budíka.
@huxy takže ja som v práci. Pacienti sú odkázaní na moje reakcie, na môj úsudok, ma moju pohotovosť a schopnosť rýchlo a efektívne vyhodnotiť situáciu. Spala som hodinu a pol, aj to ešte pred polnocou. Susedia hulákali do pol piatej a potom sa už nedalo zaspať. Podotýkam s tými deťmi hulákali do pol piatej a tie deti boli malé (4-6 rokov). Od rána výjazdy ku ľuďom, ktorí to prehnali počas silvestrovskej noci, dekompenzovaní kardiaci, rezné, sečné poranenia, pády, rozbité hlavy, otrasy mozgu, otravy alkoholom apd.
@huxy takže ja som v práci. Pacienti sú odkázaní na moje reakcie, na môj úsudok, ma moju pohotovosť a schopnosť rýchlo a efektívne vyhodnotiť situáciu. Spala som hodinu a pol, aj to ešte pred polnocou. Susedia hulákali do pol piatej a potom sa už nedalo zaspať. Podotýkam s tými deťmi hulákali do pol piatej a tie deti boli malé (4-6 rokov). Od rána výjazdy ku ľuďom, ktorí to prehnali počas silvestrovskej noci, dekompenzovaní kardiaci, rezné, sečné poranenia, pády, rozbité hlavy, otrasy mozgu, otravy alkoholom apd.
@anonym_autor úplne ti rozumiem. Osobne by som to bola riešila zavolaním polície, aspoň do budúcna skús. Sivester nie je žiadna výnimka v rušení nočného kľudu.
Bola by som zvedavá, koľkí z Vás, ktorí obhajujú, že niekto na Silvestra robí v bytovke bordel do rána, by prijali ako vysvetlenie, ak by Vás lekár zle vyšetril, záchranár nesprávne vyhodnotil akútny stav, s tým, že je unavený, lebo sa zle vyspal, však susedia mali silvestrovskú párty. ... Všetko má svoje hranice. Ak chcem mať takéto bujaré oslavy - OK, ale tak idem na chatu, nech neobťažujem ostatných.
@anonym_autor bola si im povedat nieco? Lebo tu ti stazovanie nepomoze. Mala si tam zajst alebo zavolat hliadku.
Bola by som zvedavá, koľkí z Vás, ktorí obhajujú, že niekto na Silvestra robí v bytovke bordel do rána, by prijali ako vysvetlenie, ak by Vás lekár zle vyšetril, záchranár nesprávne vyhodnotil akútny stav, s tým, že je unavený, lebo sa zle vyspal, však susedia mali silvestrovskú párty. ... Všetko má svoje hranice. Ak chcem mať takéto bujaré oslavy - OK, ale tak idem na chatu, nech neobťažujem ostatných.
@anonym_a7082d ja pracujem v nemocnici, minuly rok som sa pobalila a sla sa vyspat k rodicom na dedinu, sice som urobila asi 40km navyse ale za kludny spanok a kludne vstavamie rano do prace to bolo super
@anonym_autor ale to je tvoj problém, neviem prečo si čakala na zázrak a nezaklopala si im
@anonym_autor bola si im povedat nieco? Lebo tu ti stazovanie nepomoze. Mala si tam zajst alebo zavolat hliadku.
@anonym_3eb82a oni sú vo vedľajšom vchode, ale máme spoločné dve izby a steny, čiže ja počujem všetko. A zrovna moja spálňa je asi pri ich obývačke resp. izbe, kde robia párty. Búchala som im na stenu, ale nepočuli to. Ako by aj. Ale stála sa mi taká nepríjemná vec, ráno mi zvonil budík, tak veľmi, veľmi hlasno. Bola to siréna sanitky. A zabudla som si ho vypnúť. Budík zvonil, o pol, o 45 a aj o celú. A zvonil dosť dlho, nešlo mi ho vypnúť dokelu, asi som bola riadne unavená a nevyspatá.

Toto je den kedy ani ruka zakona nepomoze. Iba vydrzat :(