icon

Susedia a Silvester

Dnes o 00:52

Ahojte, prosím ako spať? Susedia - hlasná hudba, spev, sú tam aj deti hore, počuť ich, treskot, búchanie dverami, prekrikujú sa navzájom, ja už naozaj nevládzem a potrebujem spať. Chápem, že je Silvester, ale je po jednej v noci, toto bude do rána do 5tej? Sú to pritom ľudia po 50tke, a ich deti, čo už majú deti. Čo ma zaráža, že sú tam malé deti. Ja som nikdy nevolala na nikoho políciu a ani nebudem. Ani si ich nechcem rozhnevať teraz. Len už naozaj nevládzem a nie, nemám doma štuple do uší.

Strana
z2
anonym_76667e
Dnes o 11:30

Mala si volať políciu. Niektorý ľudia sa správajú ako odtrhnutý z reťaze. Ok šak nech si oslavujú premňa zamňa aj 3 dni a 3 noci v kuse ale preboha niekde na chate alebo tam kde neobťažujú iných.

marca12
Dnes o 11:42
@cyberk

Tak si si tie stuple mala kupit, alebo nejaky hypnogen jezis maria, ci si netusila, ze aky je dnes den? Ja neviem ci su ludia uz naozaj pribrzdeni, vsak ked viem, aky je den a co asi ocakavat, tak sa na to patricne pripravim 🙄

@cyberk Co keby sa susedia uvedomili a o 1 v noci racili sklapnut?

anonym_7201f2
Dnes o 11:46
@anonym_autor

@nikdenikto ja uz ale nemam 20r a ked chcem v praci fungovat normalne, tak sa musim vyspat. Asi by si nechcela, aby ta osetroval rano lekar, co bude nevyspaty, zniceny a nebude sa vediet sustredit, ze?

@anonym_autor a nemohla si nič stráviť niekde, kde by si sa vyspala? Napríklad v služobnom byte, alebo v nemocnici, kde sú službukonajúci? Určite je tam posteľ.

autor
Dnes o 11:59
@anonym_7201f2

@anonym_autor a nemohla si nič stráviť niekde, kde by si sa vyspala? Napríklad v služobnom byte, alebo v nemocnici, kde sú službukonajúci? Určite je tam posteľ.

@anonym_7201f2 ja byvam doma a tam mam svoju postel, tam je moj domov. Som lekar RLP, teda som na vyjazdoch 90% casu. Preco ja mam ist niekde inde, ale susedia nie? Ved ked sa chcem bavit a skrikat do rana, zoberiem si chatu, idem do podniku. Ja sa tiez bavim, tiez do rana bieleho, ale nie doma. Ved kriste pane, beriem ohlad na ostatnych ludi. Moja sloboda konci tam, kde zacina sloboda druheho cloveka.

anonym_7201f2
Dnes o 12:55
@anonym_autor

@anonym_7201f2 ja byvam doma a tam mam svoju postel, tam je moj domov. Som lekar RLP, teda som na vyjazdoch 90% casu. Preco ja mam ist niekde inde, ale susedia nie? Ved ked sa chcem bavit a skrikat do rana, zoberiem si chatu, idem do podniku. Ja sa tiez bavim, tiez do rana bieleho, ale nie doma. Ved kriste pane, beriem ohlad na ostatnych ludi. Moja sloboda konci tam, kde zacina sloboda druheho cloveka.

@anonym_autor pekne som sa opýtala 🙄 to sa nedá ináč reagovať? Dúfam, že už si doma z práce a neosetrujes nikoho pod vplyvom hnevu. Nie je to náš problém, že si sa nepripravila na takéto prípady, veď hádam nie si včerajšia, že nepoznáš si susedov.

anonym_a992f0
Dnes o 13:11
@anonym_7201f2

@anonym_autor pekne som sa opýtala 🙄 to sa nedá ináč reagovať? Dúfam, že už si doma z práce a neosetrujes nikoho pod vplyvom hnevu. Nie je to náš problém, že si sa nepripravila na takéto prípady, veď hádam nie si včerajšia, že nepoznáš si susedov.

@anonym_7201f2 To čo je za logiku, aby ona musela opúšťať svoj byt kvôli opilcom. A na druhý deň má v takom stave nevyspatá zachraňovať životy. Tu už niet úcty k ničomu. A ešte sa zastávať nevychovancov a ožranov, asi si taká istá.

tomika
Dnes o 13:27

Šťastný Nový rok Vám prajem. Dúfam že dnes už to dospíte a bude to len zlá spomienka na tento Silvester.Želám vám dobrú náladu,chutnú kávu+veľa kávy aby ste dnes vydržali v práci.

martinka17
Dnes o 13:30
@anonym_autor

@anonym_autor nabudúce proste volaj políciu. Dobre susedské vzťahy musia byť v obojstranná snaha a oni evidentne nemajú záujem o dobré vzťahy so susedmi. Ani Silvester nie je ospravedlnenie.

anonym_7201f2
Dnes o 13:39
@anonym_a992f0

@anonym_7201f2 To čo je za logiku, aby ona musela opúšťať svoj byt kvôli opilcom. A na druhý deň má v takom stave nevyspatá zachraňovať životy. Tu už niet úcty k ničomu. A ešte sa zastávať nevychovancov a ožranov, asi si taká istá.

@anonym_a992f0 nie som taká istá, mám malé deti, neužívam alkohol ako je rok dlhý, ale keď viem, že potrebujem ísť ráno do práce, tak sa zariadim, buď si kúpim štuple, alebo im dopredu poviem, aby rešpektovali susedov...alebo idem ja niekde ak inej cesty niet.

vevesh
Dnes o 13:41
@anonym_autor

@anonym_autor kedze je povolenie delobuchov iba do 2 hodiny nadranom ustanovene zakonom, tak by som po tejto hodine aj volala policiu za rusenie nocneho kludu, ak by sa susedia nevedeli spratat do koze - to do buducna. A drzim palce, ze sa uz dnes vyspis poriadne.🙂

tom_i
Dnes o 13:46
@anonym_autor

@huxy takže ja som v práci. Pacienti sú odkázaní na moje reakcie, na môj úsudok, ma moju pohotovosť a schopnosť rýchlo a efektívne vyhodnotiť situáciu. Spala som hodinu a pol, aj to ešte pred polnocou. Susedia hulákali do pol piatej a potom sa už nedalo zaspať. Podotýkam s tými deťmi hulákali do pol piatej a tie deti boli malé (4-6 rokov). Od rána výjazdy ku ľuďom, ktorí to prehnali počas silvestrovskej noci, dekompenzovaní kardiaci, rezné, sečné poranenia, pády, rozbité hlavy, otrasy mozgu, otravy alkoholom apd.

@anonym_autor s tým, čo sa dialo včera nepomôžem, aké ďakujem, že si/ste. To, že vás potrebujeme, zistia ľudia až vtedy keď je zle.

anonym_a992f0
Dnes o 14:00
@anonym_7201f2

@anonym_a992f0 nie som taká istá, mám malé deti, neužívam alkohol ako je rok dlhý, ale keď viem, že potrebujem ísť ráno do práce, tak sa zariadim, buď si kúpim štuple, alebo im dopredu poviem, aby rešpektovali susedov...alebo idem ja niekde ak inej cesty niet.

@anonym_7201f2 Ona nemá čo si vopred zaisťovať. Hulváti majú mať rešpekt a ožierať sa mimo bytu,keď chcú oslavovať do rána. By si inak vyskakovala, keby sa to teba týkalo.

motylik2559
Dnes o 14:43
@anonym_autor

@huxy takže ja som v práci. Pacienti sú odkázaní na moje reakcie, na môj úsudok, ma moju pohotovosť a schopnosť rýchlo a efektívne vyhodnotiť situáciu. Spala som hodinu a pol, aj to ešte pred polnocou. Susedia hulákali do pol piatej a potom sa už nedalo zaspať. Podotýkam s tými deťmi hulákali do pol piatej a tie deti boli malé (4-6 rokov). Od rána výjazdy ku ľuďom, ktorí to prehnali počas silvestrovskej noci, dekompenzovaní kardiaci, rezné, sečné poranenia, pády, rozbité hlavy, otrasy mozgu, otravy alkoholom apd.

@anonym_autor Ahoj autorka, ludia su totalne bezohladní🙄😐 Dokonca aj tu v odpovediach co tak citam😐 Mohla si vyskusat ist k susedom zazvonit, ze si lekarka rano vstavas a ze ich ziadas, aby boli tichsie. Silvester nesilvester do pol piatej rana je masaker aj pre ludi, ktorí rano vstavat nemusia. Nie vsetci sme nastavení na taketo hulakanie do rana. Su aj chorí ludia, alebo co maju ozaj citlivost na take jacanie do rana, su ludia, ktorí dosli vecer po celodenke a len co si stngnu chcu si lahnut...Nepoviem keby sli na chatu alebo niekam mimo, ale v byte do rana jacat? Ano toto je cista bezohladnost ci by silvester bol alebo nie. Nadomnou robili randal do 1.30hod a okrem vsetkych tych vybuchov nonstop zvonku, pocuvat toto, no mala som dost, ale som bola vdacna,ze este ako tak v relativne "normalnej" hodine sa ukludnili🙏 Autorka, prajem ti vela sil v dnesnej sluzbe pri takych zasahoch ako pises! 🍀 Drzim moc palceky nech to nejako zvladnes a ked prides domov sa ti hadam bude dat uz dobre oddychnut♥️

svetlonos
Dnes o 15:25
@anonym_3eb82a

@svetlonos preco ona ma ist do penzionu? Aj tu plati nocny klud. Kludne by som uz o jednej volala hliadku.

@anonym_3eb82a
kludne moze volat, aj pravo moze mat - prd je zo platne ked sa aj tak nevyspi! Hliadka pride odide a oni pokracuju vo vesrlici. Takze treba sa zariafit podla situacie.

huxy
Dnes o 16:13
@svetlonos

@anonym_3eb82a
kludne moze volat, aj pravo moze mat - prd je zo platne ked sa aj tak nevyspi! Hliadka pride odide a oni pokracuju vo vesrlici. Takze treba sa zariafit podla situacie.

@svetlonos upozornia, pri ďalšom upozornení uložia pokutu...

sisaka
Dnes o 17:02

Som prekvapená, že ako udajná lekárka sa nevieš pripraviť aj na takéto situácie, zvlášť, keď tvrdíš, že nie si najmladšia. Však určite robíš aj nočné? Ako potom spíš cez deň?
Ja síce nie som lekárka, ale robím v zdravotníctve na 4 rôzne smeny, vrátane nočných a vikendov a za tých x rokov viem, že na Silvestra je hlučnejšia noc, že v lete cez vikendy ľudia kosia trávniky, kľudne aj o 8-9 ráno, keď sa ja snažím zaspať po nočnej. Štuple do uši a je to. Nie je potrebné absolútne ticho, ale značne stlmia zvuky. Na budík nie je problém sa zobudiť. Ak sa samozrejme človek nenapchá liekmi na spanie, všakže.

Strana
z2