Susedské spory ohľadom štekania psov
Včera niečo cez 11 hodín nám suseda zvonila ako divá na zvonček. Máme dve BK ktoré stekajú keď sa niekto pohybuje blízko brány, ohlasujú príchod niekoho, potkany sa pohybujú po pozemku. Suseda sa sťažovala, že má 2 deti a začínajú chodiť do školy a že nemôžu spať kvôli našim psom a žiadala aby sme s nimi niečo robili,že máme im zakázať štekať alebo si ich dať prevychovat. Že či to má riešiť políciou. Bývame na dome a na dedine kde je to normálne podľa mňa. Muž je neskutočne vytočené lebo my zas musíme počúvať jej vrieskanie na deti,muža svokrovcov. Je to podľa Vás ok? Oni majú psa na reťazi.
Mňa zaujíma, ako prebieha vyučba, koĺko hodín a akým spósobom sa dá pes naučili
na isté veci neštekať. Či ste s nim behali po dvore a ukazovali mu, na čo má a na čo nasmie štekať. Alebo stáli pri bráne a čakali, kto pôjde okolo a trénovali 😉. Pýtam sa na volkajších psov.
@modrykolibrik keďže neboli komentáre podľa teba, tak už máš zrazu plno výhovoriek.
Nie, nie je to normálne, aby pes toľko štekal.
Tiež máme takých susedov.
Oni majú psa naschvál ďalej od svojích okien, aby nepočuli štekanie.
Ale že to budí iných susedov, tak to im je jedno.
Ak toľko šteká v noci, tak ho zatvárajte na noc do garáže alebo si ho pekne zober dnu do izby.
Bude s tebou, tak nebude štekať
na isté veci neštekať. Či ste s nim behali po dvore a ukazovali mu, na čo má a na čo nasmie štekať. Alebo stáli pri bráne a čakali, kto pôjde okolo a trénovali 😉. Pýtam sa na volkajších psov.
@anonym_305008 https://www.chovatelahospodar.sk/tema/ako-odnau... keď nevieš ako na to, stačí ísť na nejaký výcvik, tam ti poradia a nie sa len vyhovárať 🙂
Len to by sa tomu psovi bolo treba aj viacej venovať, to sa ti už asi nechce, že?
Suseda má dvoch psov a tí štekajú snáď aj na to, že si niekto vo vedľajšej dedine prdol.
Ospravedlňujem sa za takýto popis, ale oni naozaj štekajú na všetko.Jeden hrubý hlas, druhý upišťaný.Vieš aké to je nepríjemné keď ráno vstávaš o 5, a ešte o polnoci 20 minút vkuse štekajú ?
Dohovárali sme jej, poprosili sme ju, tiež má plné ústa výhovoriek, argumentov.
A to my sme psíčkari, máme psa, ale ten šteká len keď ku nám niekto príde, a to mu nedovolíme dlho.
Je tak naučený, chodili sme na cvičák, na tréningy, doma sme trénovali.
Pes nie je zvonček, nemá vrešťať na všetko čo sa pohne.
@anonym_305008 my sme chodili na cvičisko, naučili povel "nie", veľa veľa veľa socializovali aby cudzích ľudí a psov bral tak, že nie sú hrozba a fungovalo to. Pre upresnenie socializácia nie je o sledovaní ľudí a psov spoza plotu ale počas prechádzok v meste, v parku, v psom výbehu, na cvičisku, dopravnom prostriedku... Na začiatku nebol pustený bezomňa aby som mohla sledovať ako sa správa a keď som videla, že je to ok začala som ho nechávať aj bez dozoru. Ešte sú dôležité mentálne a fyzické aktivity, pes ktorý sa nudí bude si hľadať sám zábavu na dvore. Náš štekať smie len na povel, bez neho neexistuje.
tí vaši psy vlastne kedy spia? prečo nespia normálne v noci? v koterci alebo v dome vo vnutri? prešo sú vlastne v noci pustení? akože majú strážiť v noci a cez deň majú spať?
Suseda ak vám povedala, že či to má riešiť s políciou. Tak jej povedzte, že vy to budete riešiť s políciou, že majú psa na reťazi. Chudák ich pes, ktorý je na reťazi. Tak jej políciu zavoláte vy. V noci ak vám niekto príde pri bránku, je dobré, že psy štekajú. Známych na dedine v noci chceli vykradnúť, našťastie psy riadne štekali. A zobudili majiteľa.
Veď vravím naši psy cez deň nestekaju iba fena začína keď zvoní kostol ale zavija. Ale začala sa až teraz sťažovať....zavtedy im psy nevadili? A keď oni hukaju na pozemku nás to tiež obťažuje cez deň a keď mávajú párty do 3 rána.....golieri máme otočený tak že my tých psov nepočujem a oni majú okná na opačnej strane
Veď vravím naši psy cez deň nestekaju iba fena začína keď zvoní kostol ale zavija. Ale začala sa až teraz sťažovať....zavtedy im psy nevadili? A keď oni hukaju na pozemku nás to tiež obťažuje cez deň a keď mávajú párty do 3 rána.....golieri máme otočený tak že my tých psov nepočujem a oni majú okná na opačnej strane
@modrykolibrik "dve BK ktoré stekajú keď sa niekto pohybuje blízko brány, ohlasujú príchod niekoho, potkany sa pohybujú po pozemku", darmo sa teraz vykrucas. 🤷♀️ A povedala ti že jej to vadí teraz keď začali deti chodiť do školy lebo sa im nedá spať.. a ak robia párty do 3 v noci, volaj polícii aj ty, alebo im niečo povedz, toto by mi tiež vadilo.. ale párty zrejme nemajú každý víkend a tvoje psy stekajú každý večer.
@modrykolibrik máš si psov vychovať a nie aby štekali na každý pohyb a pomaly aj na h*vno v tráve. Vôbec sa nečudujem, že sa susedka sťažuje. Máme niekoľko psov, keby toto robili, tak ma asi šlahne. Zvlášť v noci.
@anonym_191daa práveže borderky prirodzene uštekané vôbec nie sú... prirodzená uštekanosť (s ktorou sa ale tiež dá pracovať - ani to nie je výhovorka!) býva spôsobená hlavne pôvodným využitím plemena, kde bolo štekanie žiadúce (poľovačky, atď)... borderka bola/je využívaná na pasenie a jej práca je tichučká.. pracuje pohybom, tlakom, očným kontaktom, ale rozhodne nie zvukovými prejavmi... Od povahy, prirodzenosti je to/mal by to byť skôr tichý pes.. Ak sú uštekané bordery, tak to buď ani BOC nie je (ale bezpapierový kríženec) a/alebo je tam fakt blbý prístup.. Fakt neukorigovať zrovna BOC v štekaní je "úspech"... Tam skôr býva problém psa rozštekať (ak sa majiteľ venuje obranám alebo podobným aktivitám, kde sa štekanie - ale stále nie neriadené vyštekavánie - vyžaduje).
@wolf_ Je ustekana a nie je jedina,aj ja som sa cudovala ze BK a taky ustekany pes .Ale asi to maju v povahe,hlavne ked ide okolo brany iny pes sa idu pozabijat dobre ze nie cez plot.
@wolf_ Je ustekana a nie je jedina,aj ja som sa cudovala ze BK a taky ustekany pes .Ale asi to maju v povahe,hlavne ked ide okolo brany iny pes sa idu pozabijat dobre ze nie cez plot.
@anonym_191daa nie, nemajú to v povahe. Stojím si za tým čo som napísala 🙂 to, že nejaké BOC/xBOC sa prejavujú tak alebo onak nemení absolútne nič na tom čo som písala.
Výborné komentáre, priatelia, tiež som názoru, že keď chcem mať psa, mám si ho vychovať a neotravujem s ním pol dediny..máme takých susedov už 15 rokov, vzdala som to s nimi, lebo aký pán, taký pes asi tak by som to uzavrela 🙄
Ženy ďakujem konečne za normálne komentáre, prosím príďte napísať aj k nám do "dedinskej" skupiny na FB (sme skôr betónový satelit ako dedina), kde panuju názory že vraj je to v poriadku takéto stekanie, že to tak má byť.. a presne toto mi tiež jedna tam napísala, že deti jej psa provokujú tak preto šteká 😂 v zivote som na prechádzke nestretla niekoho, kto by zámerne stal pred bránou a provokoval psa aby stekal..
@13uzivatelka11 aj k nám do dediny môžu prísť. Minule si ma chlap natáčal a vyhrážal sa mi, lebo som s dieťaťom čakala na chodníku pri zastávke, zamyslená, a jeho pes na mňa štekal. Vraj ho provokujem 🙈 Od jeho plotu som bola cca 5 metrov.
Vidis nas sused este chvali psov ked stekaju lebo mu uz x krat ohlsili lisky a kuny a zachranili hydinu. Dnes zabili potkana obrovskeho.ale nastastie u nas na dedine stekaju psy,rucia kravy a jelene,kikirikaju kohuty,hrcia traktory...vdaka bohu za to. Tu sa este chova s pestuje
Už čakám kedy začne ešte aj na kohúta nadávať že kikirika. Nikto sa nesťažuje iba ona....z ich rodiny jedine ona ostatný susedia hovoria že náš pes je tichy
@misulka22 pes nepotrebuje štekať na potkana ani na kunu, proste príde, sekne, a je po potkanovi aj po kune ...
potrebuje štekať čivava - lebo je malá a nemá silný skus - iné psy vybrechovať na hlodavce alebo lasice nemusia, vedia ich zabiť...
@biba_18 mam pyrenejov je to plemeno zname tym ,ze steka.ked mi vleze kuna do voliery tazko ju sekne...ale ja sa tu nepotrebujem obhajovat ani nic.nasi susedia sa nestazuju
@anonym_285 áno. nemá strážnych psov ako vo firme..kde v noci sú hore a strážia a cez den spia. ich bordery stekaju vkuse...pochybujem, ze oni ako majitelia na každý jeden štekot vyjdu von a hladaju po dvore či je všetko v poriadku. už su na to zvyknutní, že psy vkuse hulákaju.
Vidis nas sused este chvali psov ked stekaju lebo mu uz x krat ohlsili lisky a kuny a zachranili hydinu. Dnes zabili potkana obrovskeho.ale nastastie u nas na dedine stekaju psy,rucia kravy a jelene,kikirikaju kohuty,hrcia traktory...vdaka bohu za to. Tu sa este chova s pestuje
@misulka22 a na to treba štekať? Máme medzi psami tiež jednu fenku, ktorá zakusne všetko, čo u nás na pozemku nebýva. Ale nemusí pri tom robiť cirkus. Nie je sprostá a vie, že by si tu korisť akurát odplašila. Ticho ako sa priblíži a cvak.
@misulka22 a na to treba štekať? Máme medzi psami tiež jednu fenku, ktorá zakusne všetko, čo u nás na pozemku nebýva. Ale nemusí pri tom robiť cirkus. Nie je sprostá a vie, že by si tu korisť akurát odplašila. Ticho ako sa priblíži a cvak.
@anonym_c41fde je to pyrenej,steka.to neznamena ze ziape celu noc.ako pisem ja sa tu nepotrebujem obhajovat ani nic

@modrykolibrik si vychovaj psa alebo ho daj do domu, keď obťažuješ druhých. Čo má čo vyštekovat po nociach.