icon

Susedské spory ohľadom štekania psov

modrykolibrik
2. sep 2025

Včera niečo cez 11 hodín nám suseda zvonila ako divá na zvonček. Máme dve BK ktoré stekajú keď sa niekto pohybuje blízko brány, ohlasujú príchod niekoho, potkany sa pohybujú po pozemku. Suseda sa sťažovala, že má 2 deti a začínajú chodiť do školy a že nemôžu spať kvôli našim psom a žiadala aby sme s nimi niečo robili,že máme im zakázať štekať alebo si ich dať prevychovat. Že či to má riešiť políciou. Bývame na dome a na dedine kde je to normálne podľa mňa. Muž je neskutočne vytočené lebo my zas musíme počúvať jej vrieskanie na deti,muža svokrovcov. Je to podľa Vás ok? Oni majú psa na reťazi.

biba_18
2. sep 2025

@misulka22 ale aj to je niečo iné ako tuto autorkini hafani čo vyštekujú všetko, ešte aj človeka idúceho z nočnej domov aj tých potkanov na svojom pozemku ..

beronsche
2. sep 2025
@modrykolibrik

Náš pes mestečka stále. Ale keď oni sa zámerne postavia k bráne a provokujú ho tak je to podľa Vás ok? To mám sedieť celú noc vonku a okrikovat ho?

@modrykolibrik nie je ok mať psa na reťazi.
A rovnako nie je ok mať psa, čo steká na každé šuchnutie. Popravde, porazilo by ma z takého psa, aj susedy, co jej to príde normálne...

misulka22
2. sep 2025
@biba_18

@misulka22 ale aj to je niečo iné ako tuto autorkini hafani čo vyštekujú všetko, ešte aj človeka idúceho z nočnej domov aj tých potkanov na svojom pozemku ..

@biba_18 potkanov nevystekavaju,potkana zabili.ked zacnu stekat viac sama ich v moci okriknem potom su ticho ak nemame nocnu navstevu.ale hovorim nasi susedia su so psami ok.ja zas neriesim ked o 6 rano cez vikend chodia s traktormi a v noci strielaju polovnici😂dedina proste🤷‍♀️

anonym_c41fde
2. sep 2025
@misulka22

@biba_18 ano zver u suseda.on nema oploteny pozemok a sme kusok od lesa.chodia mu diviaky nicit urodu,lisky a kuny drhli hydinu.on ze uz vie podla toho ako stekaju ide kontrolovat

@misulka22 presne to čo píšeš, že sused už vie ako štekajú. Naši tiež ohlásia, keď sa zle deje. Takto v noci vymákli, že u susedky vybrali záhradný domček. Lenže, tým, že štekaju, keď sa ozaj niečo deje a nie za blbosti, tak ja ako majiteľka viem, že sa reálne niečo deje a reagujem. Ak by štekali stále, na všetko ignorovala by som to a možno by vybrali aj náš domček.

anonym_d6dc76
2. sep 2025
@anonym_557d05

Ty deti nemáš? Však mňa v porazilo, keď deti mi chodia spať 20:30 a pes by mal stekať do neskorej noci. 😡 niektorí máte na vyššej priečke psa ako dieťa

@anonym_557d05 ona ho nema na vyssej priecke, ona ich ma nevychovanych. Ale aky pan, taky kram. Miesto toho, aby sa hanbila, ze rusi susedov, tak steka aj ona, aj jej manzel. Troska to nedomyslela s tym provokovanim, bola by som zvedava, kto ich tam o 11h v noci provokuje.. jednoducho nevychovane psy a nesebakryticki susedia su to.

alyson29
2. sep 2025

Sama som psíčkarka, máme dvoj ročnú fenu labradora v byte a vďaka Bohu, že nikdy, ale nikdy nešteká 🙏🏻 susedia sa stále pýtajú, či máme ešte vôbec psa, lebo ju nie je počuť - v bytovke je veľmi obľúbená, pretože je vychovaná. Nešteká, nezavíja, ani v byte, ani vonku po psoch a to vkuse na ňu brešú psy jak šialené a ona má v paži. Mne osobne by to tiež vadilo, aby som nonstop počula psa brechať, aj vonku, keď nás oštekne pes, tak sa dobre, že nesplaším. Neznášam to proste, je to otravné a nevidím dôvod, prečo by náš pes mal obťažovať našich susedov.

anonym_dbff05
2. sep 2025

Ináč, toto je dobrá téma. Moja suseda má 3 psy (aby toho nebolo málo) jedna BK a dve austrálske, najstekavjesie plemeno na svete. Pokiaľ boli 2, dalo sa, teraz sú 3 a to stačí, že vyjdem na ulicu a tie psy stekajú ako dive. Vyjdem z domu a stekajú a to sú hneď oproti. Už som jej dohovarala, tak vraj to je preto, že ostatné psy v susedstve brechaju, pricom ostatné sú ticho. Až raz muž začal po nich nadávať, tak sa to o niečo zlepšilo, ale ozaj sa to tu nedalo vydržať. Celý deň to tu vybrechavalo, ale brechaju stále, hlavne keď vyjdem von na ulicu, alebo keď prídem domov. Tiež ma to neskutočne vytáča, ale najhoršie je, že sa s tým žiaľ nedá urobiť nič

modrykolibrik
autor
2. sep 2025

Naše psy nestekaju vkuse. Len teraz mali také obdobie že stekali ale niektorý asi nechápu....oni nestekaju pre blbosti...keď sa niekto postaví k bráne a provokuje psa nech sa nečuduje že ten pes steka. Máme ich na kamere viem si prehrať záznam.....celý deň spia občas steknu....ale v noci nestekavali tak jak ona výprava....to len teraz posledný týždeň majú obdobie že stekajú viac. Ale ja nemôžem sedieť pri voliere a okrikovat ich.....nikto sa nesťažuje iba ona

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
som_realistka
2. sep 2025

Mňa zastavila raz suseda z domu oproti, že si mám urobiť poriadok so psom, lebo v noci štekal. Hovorím jej, áno štekal, lebo Váš syn s partiou sa priopitý pristavili pri našej bráne a nemali nič lepšie na robote ako kopať do plota, vraj to nie je pravda, až som vytiahla telefón kde som mala nahratú priopitú partiu aj to ako som im vynadala. A áno náš pes šteká, ale mám odpozorované že iba na dvoch psov z ulice, no nemajú sa radi navzájom, a zvykne štekať ak sa u susedov objavia cudzí ľudia na pozemku bez doprovodu suseda, ak sú so susedom, tak iba sleduje spoza plota.

zojazoja
2. sep 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 neviem. so svojim psom si mozeš robiť čo chceš. my psov na noc zatvárame do domu, lebo by sa nikto v susedstve nevyspal. ale jeden náš pes vie štekať a ohlasovať aj v dome ked je nejaky divný pohyb na dvore..ak je pohyb alebo niečo.

modrykolibrik
autor
2. sep 2025

Naši tak isto stekajú iba keď ohlasujú alebo keď ich pustím a naháňajú sa na dvore...ale inak sú celý čas ticho. Cena bola dosť ustekana ale už steká len keď prichádzame z práce. Ja si myslím že pani susedke už udiera na hlavu že je doma zavretá s deckami nechodí do práce a udiera jej to na mozog

mimaapeto
2. sep 2025
@modrykolibrik

Naše psy nestekaju vkuse. Len teraz mali také obdobie že stekali ale niektorý asi nechápu....oni nestekaju pre blbosti...keď sa niekto postaví k bráne a provokuje psa nech sa nečuduje že ten pes steka. Máme ich na kamere viem si prehrať záznam.....celý deň spia občas steknu....ale v noci nestekavali tak jak ona výprava....to len teraz posledný týždeň majú obdobie že stekajú viac. Ale ja nemôžem sedieť pri voliere a okrikovat ich.....nikto sa nesťažuje iba ona

@modrykolibrik otoč si volieru tak aby k vám išiel ten štekot najviac... neverím že v noci keď ona chce aby sa jej deti vyspali ti niekto provokuje psa... podľa mňa ani taký pohyb po ulici nie je... cez deň spia keď v noci preštekajú.... mali sme susedu ktorá mala malého uštekaného psa... mne bývalo v noci do plaču štekala stále či mačka prebehla ježko bol v tráve stále proste... potom mi už bolo jedno a letelo po psovi všetko čo som mala po ruke na balkone... a to sama mám psa v byte a ten ani len necekne... a už tobôž nie cez noc a ani vonka nešteká do ľudí...

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
maminkadeticiek
2. sep 2025

Tak ak psy stekaju ako dive na vsetko co sa pohybuje tak to naozaj nie je v poriadku.Ozaj bybto chcelo prevychovu.
Ale neodpustila by som si komentar susede,ze ok,vy zacnete riesit psy ked ona zacne riesit svoje vrieskanie.Ze to mozno ublizuje detom viac ako stekanie psov.

modrykolibrik
autor
2. sep 2025
@maminkadeticiek

Tak ak psy stekaju ako dive na vsetko co sa pohybuje tak to naozaj nie je v poriadku.Ozaj bybto chcelo prevychovu.
Ale neodpustila by som si komentar susede,ze ok,vy zacnete riesit psy ked ona zacne riesit svoje vrieskanie.Ze to mozno ublizuje detom viac ako stekanie psov.

@mimaapeto tá voliera je otočená stenou k ich domu a navyše sa nedá otočiť je to z dreva urobené to by nikto nezdvihol a oni majú okná do ulice naše psy sú ďalej za stenou domu. Neverím že by to počuli.....keď okná ktoré majú do nášho dvora tam majú kúpeľňu.

@maminkadeticiek stekajú keď sa vonku po dedine motajú psy alebo ľudi

mimaapeto
2. sep 2025
@modrykolibrik

@mimaapeto tá voliera je otočená stenou k ich domu a navyše sa nedá otočiť je to z dreva urobené to by nikto nezdvihol a oni majú okná do ulice naše psy sú ďalej za stenou domu. Neverím že by to počuli.....keď okná ktoré majú do nášho dvora tam majú kúpeľňu.

@maminkadeticiek stekajú keď sa vonku po dedine motajú psy alebo ľudi

@modrykolibrik ale každý sa teraz snaží ešte vetrať počas večera/noci ( aspoň my) a teda štekot sa môže ich smerom šíriť viac... garáž napr nemáte kde by ste ich na noc zatvárali? ani psy by nemali podnety na štekanie ...

anonym_191daa
2. sep 2025
@wolf_

@anonym_191daa nie, nemajú to v povahe. Stojím si za tým čo som napísala 🙂 to, že nejaké BOC/xBOC sa prejavujú tak alebo onak nemení absolútne nič na tom čo som písala.

@wolf_ Aha,to uz su 4 kolie zo 4 co su ustekane,zeby to bola len nahoda?😀

wolf_
2. sep 2025
@anonym_191daa

@wolf_ Aha,to uz su 4 kolie zo 4 co su ustekane,zeby to bola len nahoda?😀

@anonym_191daa štekanie u BOC je skôr "symptóm", nie jej prirodzená povahová vlastnosť... Či už je to z nudy, resp. nedostatočného fyzického a hlavne psychického zamestnania, zle/nijak nastaveného režimu, reaktivity (ktorá vzniká z xy dôvodov), zlej/nedostatočnej socializácie, frustrácie pri tréningu/výkone, nepochopenia plemena a jeho určitých vlastností alebo z iných dôvodov... Problém s vyštekávaním sa môže rozvinúť u každého jedného psa, aj u BOC... Pointa je v tom, že ak si človek kupuje prirodzene uštekané plemeno, tak je to "s najväčšou pravdepodobnosťou budeš musieť riešiť nežiadúce štekanie, rátaj s tým".. a ak si kupuje plemeno, ktoré to štekanie v sebe prirodzene NEMÁ (napr. BOC) tak je to "ak zvolíš správny prístup, tak s najväčšou pravdepodobnosťou štekanie nebudete musieť riešiť vôbec"....
To, že 4 zo 4 BOC, ktoré poznáš štekajú ma neprekvapuje, ale hovorí to úplne o niečom inom, a nie o ich akože "prirodzenej uštekanosti".. aj keď mimochodom číslo 4 nepovažujem za žiadnu reprezentatívnu vzorku, nehovoriac o tom, že ktovie koľko z nich je vôbec čistokrvných BOC... Borderiek poznám desiatky, pohybujem sa v kynológii, nie je to dokonalé plemeno (má svoje muchy), rozhodne nie je pre každého, ale ešte raz - štekanie u nich je symptóm, a nie štandardná prirodzená genetická vlastnosť.

hopsas
2. sep 2025

@modrykolibrik tiež som mala susedu ako si ty. Mala siedmich psov čo stekali ako nenormálne zakaždým keď hoci len motýľ preletel okolo nich. Radosť mať susedov ako vy, poviem ti.... Rob s tým niečo.

anonym_191daa
2. sep 2025
@wolf_

@anonym_191daa štekanie u BOC je skôr "symptóm", nie jej prirodzená povahová vlastnosť... Či už je to z nudy, resp. nedostatočného fyzického a hlavne psychického zamestnania, zle/nijak nastaveného režimu, reaktivity (ktorá vzniká z xy dôvodov), zlej/nedostatočnej socializácie, frustrácie pri tréningu/výkone, nepochopenia plemena a jeho určitých vlastností alebo z iných dôvodov... Problém s vyštekávaním sa môže rozvinúť u každého jedného psa, aj u BOC... Pointa je v tom, že ak si človek kupuje prirodzene uštekané plemeno, tak je to "s najväčšou pravdepodobnosťou budeš musieť riešiť nežiadúce štekanie, rátaj s tým".. a ak si kupuje plemeno, ktoré to štekanie v sebe prirodzene NEMÁ (napr. BOC) tak je to "ak zvolíš správny prístup, tak s najväčšou pravdepodobnosťou štekanie nebudete musieť riešiť vôbec"....
To, že 4 zo 4 BOC, ktoré poznáš štekajú ma neprekvapuje, ale hovorí to úplne o niečom inom, a nie o ich akože "prirodzenej uštekanosti".. aj keď mimochodom číslo 4 nepovažujem za žiadnu reprezentatívnu vzorku, nehovoriac o tom, že ktovie koľko z nich je vôbec čistokrvných BOC... Borderiek poznám desiatky, pohybujem sa v kynológii, nie je to dokonalé plemeno (má svoje muchy), rozhodne nie je pre každého, ale ešte raz - štekanie u nich je symptóm, a nie štandardná prirodzená genetická vlastnosť.

@wolf_ dva z chovnej stanice, pre mňa otrasna povaha,nervózny pes nie kľudny. Jedine pozitívum ma ze nemá absolútne žiadnu agresiu k ľuďom,k psom aj áno hlavne fena k fene a naopak.A je to aj dotieravy pes.Za mňa top československý vlčiak i keď náročný ale nepotrebuje tak blízkosť človeka a Howawart,kľudný pes straziaci svoj dvor ale nesteka do nepríčetnosti na všetko co sa pohne.BK mala som o nej iné ilúzie ale je to pes vhodný tak akurát na skákanie do nejakej šou,lebo to vyskakovanie je tiež nepríjemná črtá.

wolf_
2. sep 2025
@anonym_191daa

@wolf_ dva z chovnej stanice, pre mňa otrasna povaha,nervózny pes nie kľudny. Jedine pozitívum ma ze nemá absolútne žiadnu agresiu k ľuďom,k psom aj áno hlavne fena k fene a naopak.A je to aj dotieravy pes.Za mňa top československý vlčiak i keď náročný ale nepotrebuje tak blízkosť človeka a Howawart,kľudný pes straziaci svoj dvor ale nesteka do nepríčetnosti na všetko co sa pohne.BK mala som o nej iné ilúzie ale je to pes vhodný tak akurát na skákanie do nejakej šou,lebo to vyskakovanie je tiež nepríjemná črtá.

@anonym_191daa ako som napísala - nie je to pes pre každého. Zatiaľ čo pre jedného to bude to naj plemeno, pre druhého to bude postrach, katastrofa a celé zle.

anonym_191daa
2. sep 2025
@wolf_

@anonym_191daa ako som napísala - nie je to pes pre každého. Zatiaľ čo pre jedného to bude to naj plemeno, pre druhého to bude postrach, katastrofa a celé zle.

@wolf_ v tom sa zhodneme.

gregik66
2. sep 2025
@13uzivatelka11

Ženy ďakujem konečne za normálne komentáre, prosím príďte napísať aj k nám do "dedinskej" skupiny na FB (sme skôr betónový satelit ako dedina), kde panuju názory že vraj je to v poriadku takéto stekanie, že to tak má byť.. a presne toto mi tiež jedna tam napísala, že deti jej psa provokujú tak preto šteká 😂 v zivote som na prechádzke nestretla niekoho, kto by zámerne stal pred bránou a provokoval psa aby stekal..

@13uzivatelka11 ja poznam deti ktore vyslovene provokuju psov. Svokrovci maju tiez borderku, my mame utulkaca. Ked prideme k nim na dvor, susedove deti si nasadia prazdnu flasu na bicykel, a prehanaju sa nim pred branou a naramne si uzivaju ked psy bresu….

13uzivatelka11
2. sep 2025
@gregik66

@13uzivatelka11 ja poznam deti ktore vyslovene provokuju psov. Svokrovci maju tiez borderku, my mame utulkaca. Ked prideme k nim na dvor, susedove deti si nasadia prazdnu flasu na bicykel, a prehanaju sa nim pred branou a naramne si uzivaju ked psy bresu….

@gregik66 veď ja netvrdím že sa to nestáva, ale aj dnes na nás zrovna po dlhom čase vybehlo dáke psisko, ani ho vidieť nebolo lebo malý taký plot zakrytý a išlo nás roztrhať za tým plotom a to sme tam len chvíľku stali na ceste, takže ani nie blízko domu, rozmýšľali sme ktorou cestou domov.. syn sa tak zľakol chudák..

anonym_9001aa
2. sep 2025

náš sused má za domom množiareň a len čo vyjdeme z domu do záhrady všetky tie psy začnú štekať

anonym_143e6b
3. sep 2025

@modrykolibrik ber si psy na noc dnu a hotovo ...

modrykolibrik
autor
3. sep 2025

Takže včera som si dala záležať aby som si našich psov odsledovala....prešla som kameru za celý deň stekali iba tri krát....a dnes v noci stekali iba raz ale to len tak jav jav a boli ticho takže už neriešim

hopsas
3. sep 2025
@modrykolibrik

Takže včera som si dala záležať aby som si našich psov odsledovala....prešla som kameru za celý deň stekali iba tri krát....a dnes v noci stekali iba raz ale to len tak jav jav a boli ticho takže už neriešim

@modrykolibrik aj to krátke stekanie v noci mohlo niekoho zobudiť...nevadí?

senta_sofia
3. sep 2025

@modrykolibrik zavisi, ako sa k tomu stavias, ja nasich okrikujem hned ako zacujem, ze stekaju. Stalo sa, ze hukali v noci, bola macka na strome, sla som za nimi. Je rozdiel, ked hukaju a pocujem, ze huka cela ulica, lebo zrejme nieco rusive bolo, co vyhodilo z konceptu aj inych, ale ak vidim, ze prepina len nasim, tak to riesim. A ano, mozu to riesit aj cestou sudu kludne alebo policie. Poznam pripad, kde psov nakoniec zatvarali na noc do garaze. Lebo ono je sice pekny argument, ze pes steka, lebo nevie rozpravat, ale odtial-potial.