icon

Susedské spory ohľadom štekania psov

modrykolibrik
2. sep 2025

Včera niečo cez 11 hodín nám suseda zvonila ako divá na zvonček. Máme dve BK ktoré stekajú keď sa niekto pohybuje blízko brány, ohlasujú príchod niekoho, potkany sa pohybujú po pozemku. Suseda sa sťažovala, že má 2 deti a začínajú chodiť do školy a že nemôžu spať kvôli našim psom a žiadala aby sme s nimi niečo robili,že máme im zakázať štekať alebo si ich dať prevychovat. Že či to má riešiť políciou. Bývame na dome a na dedine kde je to normálne podľa mňa. Muž je neskutočne vytočené lebo my zas musíme počúvať jej vrieskanie na deti,muža svokrovcov. Je to podľa Vás ok? Oni majú psa na reťazi.

sandrasstini
3. sep 2025

My byvame na dedine a bezne v noci stekaju psy, ne furt ale asi ked nieco zbadaju. Suseda ma belgicaka, tak niekedy vrieska aj 30minu ale mame dobre okna a nvm uz to nevnimam, ci je nevychovanost alebo opak ja nvm, ale 9 z 10 psov co ked ideme okolo brany vrieskaju vsade kde som bola.

modrykolibrik
autor
3. sep 2025
@senta_sofia

@modrykolibrik zavisi, ako sa k tomu stavias, ja nasich okrikujem hned ako zacujem, ze stekaju. Stalo sa, ze hukali v noci, bola macka na strome, sla som za nimi. Je rozdiel, ked hukaju a pocujem, ze huka cela ulica, lebo zrejme nieco rusive bolo, co vyhodilo z konceptu aj inych, ale ak vidim, ze prepina len nasim, tak to riesim. A ano, mozu to riesit aj cestou sudu kludne alebo policie. Poznam pripad, kde psov nakoniec zatvarali na noc do garaze. Lebo ono je sice pekny argument, ze pes steka, lebo nevie rozpravat, ale odtial-potial.

@senta_sofia naši stekali vtedy keď stekala celá ulica ale inak boli ticho

13uzivatelka11
3. sep 2025

Tak o čom bola celá táto diskusia? Najprv napíšeš že stekajú aj keď ide niekto okolo brány a teraz píšeš že stekali len 3x za deň? To za celý deň vám nikto nechodil okolo brány? Nemyslím si že kebyže stekajú len 3x za deň a raz v noci, tak by sa suseda sťažovala.. ludia su síce rôzny, ale dosť si odporujes tým čo si napísala v úvodnom príspevku a kebyže si stojíš za tým, že tvoje psy nestekaju, neriesis susedu..

anonym_143e6b
3. sep 2025

My sme mali susedov ktorým psy stekali aj keď sa tráva pohla..skoro ma drblo, potom kúpili tie obojky a bolo ticho

vanilka83
4. sep 2025

@modrykolibrik mňa len udivuje že to nevadí vám?ako v noci spíte?mat dvoch psov,ktorí stekajú na všetko co sa pohne by ma drblo. Presne pre toto som nikdy nechcela bývať v dome.

frzeiovn
4. sep 2025

A ich pes na reťazi nešteká? Ak nie, tak daj aj vašich na reťaz...
Aj my máme psa, aj susedovci, aj pol dediny majú psov a teraz mám obehať všetkých aby neštekali, lebo my chceme spať? Naša hocikedy behá po záhrade a šteká do nemoty, lebo máme pole a vidí alebo tam cíti aj vysokú zver, tak aj my musíme zavrieť okno...
A máme aj my deti...zasa nemusíte sa pohádať s nimi, lebo to tiež nie je celkom potom ok vo vzťahoch, ale tak psy štekajú no, nech idú do mesta do činžiaku ak to nevedia prijať...

eva1915
4. sep 2025

Ty zavolaj políciu na susedu. Pes nemá byť čo na reťazí.

doda3103
4. sep 2025

Bože toto tak nenávidím keď v noci stekajú susedom psi alebo zavijaju ide má poraziť keď ráno mám vstať do roboty o 4:30h tak isto manžela aj keď vsatava neskôr. Náš šteká na ježkov a nie potkany,potkany chytá od susedov. Keď náhodou šteká tak hneď utekame zavrieť do volieri a hotovo,lebo vieme že to robí iba kvôli jezkovi ináč v noci nesteka. Aj naša zvykla štekať pri bráne keď je na dvore to ju raz za čas pustíme tam,ináč má svoj dvor a tam voljeru žiadne zbytočne stekanie a trápenie susedov.

vladuska20
4. sep 2025

A ked sa stazuju ludia aj na kohuta,co kikirika.Kolko razy ma napadlo,psa naucit kikirikat a kohuta stekat.Rezanie a ine,to je tiez tipicke pre dedinu,ale novodobi pristahovalci,to nevedia pochopit a pochopit.

drahomirrra
4. sep 2025
@wolf_

@anonym_191daa štekanie u BOC je skôr "symptóm", nie jej prirodzená povahová vlastnosť... Či už je to z nudy, resp. nedostatočného fyzického a hlavne psychického zamestnania, zle/nijak nastaveného režimu, reaktivity (ktorá vzniká z xy dôvodov), zlej/nedostatočnej socializácie, frustrácie pri tréningu/výkone, nepochopenia plemena a jeho určitých vlastností alebo z iných dôvodov... Problém s vyštekávaním sa môže rozvinúť u každého jedného psa, aj u BOC... Pointa je v tom, že ak si človek kupuje prirodzene uštekané plemeno, tak je to "s najväčšou pravdepodobnosťou budeš musieť riešiť nežiadúce štekanie, rátaj s tým".. a ak si kupuje plemeno, ktoré to štekanie v sebe prirodzene NEMÁ (napr. BOC) tak je to "ak zvolíš správny prístup, tak s najväčšou pravdepodobnosťou štekanie nebudete musieť riešiť vôbec"....
To, že 4 zo 4 BOC, ktoré poznáš štekajú ma neprekvapuje, ale hovorí to úplne o niečom inom, a nie o ich akože "prirodzenej uštekanosti".. aj keď mimochodom číslo 4 nepovažujem za žiadnu reprezentatívnu vzorku, nehovoriac o tom, že ktovie koľko z nich je vôbec čistokrvných BOC... Borderiek poznám desiatky, pohybujem sa v kynológii, nie je to dokonalé plemeno (má svoje muchy), rozhodne nie je pre každého, ale ešte raz - štekanie u nich je symptóm, a nie štandardná prirodzená genetická vlastnosť.

@wolf_ My máme vybratého malého bradáča. Mám očakávať brechoty? 🙂 Sme veľmi aktívni, stále v pohybe, prechádzky, turistika. Dúfam, že ho dostatočne ako teriéra unavíme. 🙂

anonym_6f3e9d
4. sep 2025

Veď ju nechaj nech to rieši inak,tým že má ona psa uviazaného,budú riešiť najskôr ju

barbie2023
4. sep 2025

Mám psi a drblo by ma kebyže vkuse steká. Áno , treba to riešiť. Moja stará suseda mala takého psa a už sme boli psychicky vyčerpani z toho stekania. Milujem psi ,ale tohto som ako ľutovala tak nenávidela lebo nám ničil doslova život. Musíš to riešiť , dá sa to.

gabriela2952
Autor odpoveď zmazal
anonym_4f8955
4. sep 2025

Pes môže byt psom, no aj on musí mat nejaké hranice. Možno by som to spravila že aj s nimi pracovať aby toľko neštekali lebo tak to podvedome vadí každému, no proste je to člen rodiny. Keď vrieskajú deti tak nám bezdetným to nemôže vadiť? To je ok lebo sú to deti? Tiež mali zasrani znepríjemňujú bývanie, teda skôr ich nevychova rodičmi.
Dôležité je aby psíky neboli agresívne. A je úplne ok mat nadriadeného psa nad deťmi, netočí sa cely svet okolo nich. Držím palce

gabrielabydzo
4. sep 2025
@modrykolibrik

Náš pes mestečka stále. Ale keď oni sa zámerne postavia k bráne a provokujú ho tak je to podľa Vás ok? To mám sedieť celú noc vonku a okrikovat ho?

@modrykolibrik provokujú ho v noci?Postavia sa k bráne a provokujú ho?Vymyslí si niečo iné keď tak.Nevieš si vychovať psov a ešte sa stažuj na susedov.Lutujem tých tvojich susedov.A ešte že mestečka stále?To je čo?Iba tých 11 hodín šteká...

creeze
4. sep 2025

Ahojte, nechce sa mi citat teraz vsetko, ale precitam si, len chcem dat našu skúsenosť. 5rokov "bojujeme" s borderkou u susedou. Nonstop šteká, ale ze fakt no stop. Vzdy si nieco najde, auto, deti, mucha, mravec, vtaky, padajuci list. Susedia su kamosi, uz sme to s nimi toľkokrát preberali, ale.... Chvilu dobre, psovi sa venuju, bravaju ho sebou do prace a potom zase staré koľaje. Máme malé pozemky, chalupy blizko pri sebe, brutal sa to ozyva, ale nevieme s tym nic urobit. Chvilu nosi protištekaci obojok, potom dlho nie.... To je vsetko co som chcela 😊

ullala
4. sep 2025
@anonym_305008

Mňa zaujíma, ako prebieha vyučba, koĺko hodín a akým spósobom sa dá pes naučili
na isté veci neštekať. Či ste s nim behali po dvore a ukazovali mu, na čo má a na čo nasmie štekať. Alebo stáli pri bráne a čakali, kto pôjde okolo a trénovali 😉. Pýtam sa na volkajších psov.

@anonym_305008 treba to nechat na profesionala, teda na cvicitela psov.

rivini
4. sep 2025
@modrykolibrik

Náš pes mestečka stále. Ale keď oni sa zámerne postavia k bráne a provokujú ho tak je to podľa Vás ok? To mám sedieť celú noc vonku a okrikovat ho?

@modrykolibrik nie…nemas tam stat…mala si si k padom nieco nastudovat a ich vychovat. My mame kamaratov s dvoma obrovskymi psami, no teda nevystekavaju. Nemaju dokonca ani branu, psy su tak excelentne vychovane, ze ani nevyjdu za hranicu daneho pozemku. Ja mam psy velmi rada, aj suseda ma v dome psa a teda v zivote som ho nepocula brechat.

anonym_2c93ab
4. sep 2025

@modrykolibrik toto by som nezniesla. Asi by dostali otravu

anonym_129fdf
4. sep 2025
@rivini

@modrykolibrik nie…nemas tam stat…mala si si k padom nieco nastudovat a ich vychovat. My mame kamaratov s dvoma obrovskymi psami, no teda nevystekavaju. Nemaju dokonca ani branu, psy su tak excelentne vychovane, ze ani nevyjdu za hranicu daneho pozemku. Ja mam psy velmi rada, aj suseda ma v dome psa a teda v zivote som ho nepocula brechat.

@rivini ti príde normálne mat 2 obrov a nezabezpeceny pozemok ? Si robíš prdel ...

anonym_9b4389
4. sep 2025

Mame psa a mne vadi ked nas steka bezovodne a aj ostani psi. Cvicili sme s trenerom, teraz ked steka tak to musi mat sakra dovod (naposledy napriklad nam pristal obrovsky balon za plotom) ale tiez sa naucil stekat aj na moj povel. Na noc zatvarame psa dovnutra aby nestekal. Ked mate vonkajsich psov dajte ich aspon do voliery, urcite budu radi ze maju v noci klud a bezpecne miesto na oddych. So susedou suhlasim.

gabrielabydzo
4. sep 2025
@vladuska20

A ked sa stazuju ludia aj na kohuta,co kikirika.Kolko razy ma napadlo,psa naucit kikirikat a kohuta stekat.Rezanie a ine,to je tiez tipicke pre dedinu,ale novodobi pristahovalci,to nevedia pochopit a pochopit.

@vladuska20 a v noci čo režeš muža??Autorka píše že celú noc jej psi preštekajú.Tak tu nepleť dáke rezanie čo sa robí cez deň.Ja tiež vstávam 4,30 a potrebujem sa vyspať a nie počúvať psov štekať.Tiež tu máme takých nepríjemných susedov ako je autorka ale všetci sa boja mu niečo povedať.Má štyroch poľovníckych psov.Tiež štekajú na všetko aj v noci.

vladuska20
4. sep 2025
@gabrielabydzo

@vladuska20 a v noci čo režeš muža??Autorka píše že celú noc jej psi preštekajú.Tak tu nepleť dáke rezanie čo sa robí cez deň.Ja tiež vstávam 4,30 a potrebujem sa vyspať a nie počúvať psov štekať.Tiež tu máme takých nepríjemných susedov ako je autorka ale všetci sa boja mu niečo povedať.Má štyroch poľovníckych psov.Tiež štekajú na všetko aj v noci.

@gabrielabydzo my psa nemame,ale nikdy v zivote som nepocula doma psa stekat,cez leto v noci mame okna zavrete a este sa aj perinou zakryjeme.Ked je dobre zatepleny dom,strecha tak cez leto neni taka horucava v dome.Vetra sa z rana,a podvecer,nie aby teplo islo dnu.Ale,aby si si nemyslela,ze u nas psy nestekaju,ale stekaju ked som na balkone a niekto ide dedinou tak presne podla stekania psov,viem kadial ide a ozyva sa to celou dedinou.Tak isto vlaky,a to sme velmi daleko od stanice ale v noci mam dojem,ked som na balkone,ze stanicu mame pred domom.

lanah
4. sep 2025

Moje psy štekajú, keď ide niekolo okolo plota, či cez deň alebo v noci. Ja som rada, že štekajú viem, že sa niečo deje okolo domu a majte ma kľudne za p*ču.

Bývame 200m od dediny a je mi jedno, že štekajú. Keby tam nič nebolo neštekajú. Keď v noci moc vyvádzajú dávam ich do vnútra domu, aby bol kľud lebo to lezie aj mne na nervy.

Ale máme psa, ktorý nešteká zo zábavy a preto ho neplánujem prevychovať, aby neštekal. Ja v noci za plot nevidím, nevidím kto sa pohybuje po pozemku. Susedov v priamej blízkosti nemáme a verejné osvetlenie v extraviláne obce nie je, takže naplánujem svoje správanie zmeniť.

Ja budem mať v noci zavreté psy, lebo pár krát zaštekajú a zatiaľ mi opilci z dediny vybielia dvor :D to isto...

anonym_191daa
4. sep 2025
@lanah

Moje psy štekajú, keď ide niekolo okolo plota, či cez deň alebo v noci. Ja som rada, že štekajú viem, že sa niečo deje okolo domu a majte ma kľudne za p*ču.

Bývame 200m od dediny a je mi jedno, že štekajú. Keby tam nič nebolo neštekajú. Keď v noci moc vyvádzajú dávam ich do vnútra domu, aby bol kľud lebo to lezie aj mne na nervy.

Ale máme psa, ktorý nešteká zo zábavy a preto ho neplánujem prevychovať, aby neštekal. Ja v noci za plot nevidím, nevidím kto sa pohybuje po pozemku. Susedov v priamej blízkosti nemáme a verejné osvetlenie v extraviláne obce nie je, takže naplánujem svoje správanie zmeniť.

Ja budem mať v noci zavreté psy, lebo pár krát zaštekajú a zatiaľ mi opilci z dediny vybielia dvor :D to isto...

@lanah ak to tebe nevqdi a vies spat a ste kdesi na samotke je to ok.

maya_hi
4. sep 2025

@modrykolibrik skôr by mala riešiť svojho psa na reťazy. Aby si to ešte ty neriešila s políciou 😏

anonym_c4a275
5. sep 2025

@modrykolibrik našich susedov pes tiež šteká a áno, vadí mi to! Veľmi! Je nepríjemne, keď začne stekať v noci a zobudí ma. Neviem potom zaspať aj 4-5 hodín a ráno vstávam do prace. Je to skutočne otrasne. Každý pes na dvore by mal mať elektricky obojok a po šteknutí by mal dostať elektricky šok.

modrykolibrik
autor
5. sep 2025
@maya_hi

@modrykolibrik skôr by mala riešiť svojho psa na reťazy. Aby si to ešte ty neriešila s políciou 😏

@maya_hi kde si zobrala reťaz? Naše psy majú volieru. Susedov pes je na retazi

zuzu11166
5. sep 2025
@anonym_21eea8

Ohlasovanie príchodu niekoho štekotom nie je ok. Si zisti niečo o strážení pozemku a reálnej obrane žiaden cvičený pes nebude brechať je to výplod laických myslí, že tak pes stráži a robí dobre keď tak ohlasuje. Je to nevychovanosť psa. Susede sa ani nečudujem, že má nato nervy.

@anonym_21eea8 no dobre,ale ona za to nemoze ze stekaju.nuz inak nevedia.
A to je ok,ze ona ma psa na REŤAZI?
Nech tu policiu zavola sama na seba
Moj pes ked citi potkana,tiez je zurivý az kym ho nechytí

blackcat8885
5. sep 2025

Zatvor ich na noc do domu alebo si ich vycvič. Ja mam psa ale tiež by mi vadilo keby vkuse šteká aj môj pes. Našťastie naša štekala za 5r asi 5x, sme v byte