Ukončenie nájmu o mesiac skôr
Ahojte, ako je to s ukončím nájmu skôr ako je napísané v zmluve ? Zmluvu mám uzavretú na rok, zaciatkom februára ma skončiť lenže v decembri som v byte posledný mesiac, teda v januári tam už bývať nebudem. Chcem ukončiť nájom ku 1.1., v zmluve som sa Dočítala, že zmluva zaniká koncom januára, je možné nájom ukončiť skôr ako je napísané v zmluve ? Za ten január teda určite nájom platiť nebudem keď tam bývať nebudem. Depozit mi je jasne, že nevrátia, ide mi len o to, či musím zaplatiť nájom aj za január aj keď tam nebudem a nájom ukončím v decembri.
@anonym_autor veď depozit sú 2 nájmy dopredu.....čo tak sa spúsiť dohodnúť s majiteľom ale čím skôr....
Musíš zaplatiť nájom pokiaľ v zmluve nemáš uvedené za akých podmienok môžeš odísť skôr. Ja som mala na rok ale mohla som s 3m výpovednou lehotou ukončiť nájom aj po pol roku (alebo kedykoľvek v priebehu toho roka). Ale ak máš aj ty niečo také tak to si sa dosť neskoro spamätala. Depozit, nemá taký účel, že nemusíš zaplatiť nájom. Takže bez ohľadu, či vrátia alebo nie zaplatiť budeš musieť.
Radosť mať takýchto nájomníkov. Skus sa slušne dohodnúť. Teda to si mala urobiť okamžite, ako si sa rozhodla tam už v januári nebyť.
Mohol si prenajímateľ nájsť nového najomnika a možno by ti odpustil nájom.
Prečo by mal byť on stratový, keď si sa ty rozhodla odísť skôr?
Depozit slúži hlavne na pokrytie možných poškodení v domácnosti. Pripadne práve ako zábezpeka, ked sa nájomca rozhodne odísť skôr
Ukončenie nájmu mas ako definované v zmluve. To mas asi Zmluvu o kratkodobom najme kedze je na rok, nie? Musis mat v zmluve definované aj ukončenie nájmu. Výpovedná lehota aká tam je? Mesiac?
To nemas usta aby si sa skusila dohodnut? Fakt zasnem ako si vedia niektori ludia vyfabulovat znenie zmluvy
Ukončenie nájmu mas ako definované v zmluve. To mas asi Zmluvu o kratkodobom najme kedze je na rok, nie? Musis mat v zmluve definované aj ukončenie nájmu. Výpovedná lehota aká tam je? Mesiac?
@zojazoja áno je tam mesiac. Začne mi výpovedná platiť od 1.1. coz už mi je na dve veci.
Radosť mať takýchto nájomníkov. Skus sa slušne dohodnúť. Teda to si mala urobiť okamžite, ako si sa rozhodla tam už v januári nebyť.
Mohol si prenajímateľ nájsť nového najomnika a možno by ti odpustil nájom.
Prečo by mal byť on stratový, keď si sa ty rozhodla odísť skôr?
Depozit slúži hlavne na pokrytie možných poškodení v domácnosti. Pripadne práve ako zábezpeka, ked sa nájomca rozhodne odísť skôr
@abbey1 dozvedela som sa to dnes že sa okolnosti zmenili a v januári musím byt už inde 🙂 takže hneď zajtra budem volať.
@zojazoja áno je tam mesiac. Začne mi výpovedná platiť od 1.1. coz už mi je na dve veci.
@anonym_autor treba zavolať prenajimatelovi a povedať mu o co ide. A ci by bolo možné odísť skôr ako je výpovedná lehota bez zadrzania depozitu. Povie bud ano alebo nie. Ak povie ano, mas vyhraté. Ak povie nie. Tak proste z tvojho depozitu si ten nájom stiahne. Nic viac na tom nepovymyslas. Samozrejme treba mu písomne poslat Ukončenie nájmu a aby si prišiel odkontrolovat stav bytu a zariadenia bytu a odpísať stavy energii.
Podľa zmluvy by si mala platiť aj za január, možno sa ale s prenajímateľom dohodnete, uvidíš
Nám raz tiež dali nájomníci výpoveď z nájmu niekoľko mesiacov pred vypršaním nájmu. Normálne zavolali, že muž prišiel o prácu a bohužial by nemali z čoho platiť. Slušní ľudia, nemali sme s nimi žiadne problémy, byt odovzdali čistý. Vrátili sme im celý depozit aj keď naň nemali nárok. Stačí slušne komunikovať a na všetkom sa dá dohodnúť.
Ja som tiež predčasne ukončila nájom, ale slušne som volala a vysvetlila situáciu, že sa teda sťahujem (vtedy do iného štátu) a jediné čo po mne nájomca chcel bolo, aby som mu pomohla s hľadaním náhrady a urobila obhliadky. Nahradu som si našla, resp. vyfiltrovala som mu 3 naj kandidátov a dala kontakt. Depozit bez problémov vrátil.

ak mas zmluvu do januara a odides skor a nedodrzis ani vypovednu lehotu tak ano musis platoit aj najom co tam nebudes- ved na to je predsa zmluva a je uz na nom ci ta da k sudu a bude to ziadat alebo nie