Ustielate si posteľ každý deň?
Jasné, že usteliem aj deťom aj nám ,vstávam o 4,20h odchádzam pred 6 tou. Ale bez toho by som z domu neodišla, neznášam keď prídem z práce a je bordel. A neustlaté postele teda sú pre mňa bordel.
@mia2906 neustielam, ráno otvorím okno a odokryjem paplón (pol na pol) nech sa postel aj paplón vetrajú celý deň, podotýkam, že sa v noci nepotím 🙂
@anonym_5f645a ved to je ustlanie postele...nik netvrdi, ze to musime robit tak, ako v hoteli - proste nenechas paplon zgrcnuty tak, ako ked vstanes z postele
ustiela ten kto vstane ako druhy. kazdy den.
ale svokra je riadna drzana - sama si vosla do spalne a upratala? to by som si v zivote u nikoho nedovolila. toboz nie v domacnosti syna s manzelkou. este keby to bol sam zijuci teenage syn, budis... ale takto😨
ja to nerobím preto sa pýtam 😁 nevidím v tom význam
@mia2906 hej, učím tak aj malé deti. Aj sa vyzuvam keď prídeme domov, aj si ruky umývame, aj umývame riad, keď sa najeme. Všetko sú to zbytočnosti , ktoré treba robiť každý deň, každú chvíľu a predsa to robíme
Ja mám síce momentálne obývačko-spálňu, ustielam.každý deň...ale robila som to vždy, aj keď som mala spálňu zvlášť. Neznášam neporiadok, a v spálni je pre mňa neustlaná posteľ neporiadok. Zaberie to pár minút a vyzerá to oveľa lepšie. Doma sa chcem cítiť príjemne, a poriadok k tomu potrebujem.
@minenkaa pre svokru je 😁 keď u nás bola tak mi ustlala v spálni čo som jej potom zakázala🤣
@mia2906 občas, ak potrebujem tú posteľ počas dňa použiť (mám maličký byt a občas si tam cez deň čítam, skladám puzzle a pod.). vtedy zložím paplón, dám ho na kraj postele, vankúš tiež (ja používam vankúš 40x40, veľký mi odjakživa vadil). čiže je z toho taká malá kôpka. vtedy si "usteliem". inak neustieľam.
každé ráno vyvetrám, ten paplón poprehadzujem, nech sa prevetrá všetko. taktiež sa nepotím, výnimočne. inak to nechávam tak, ak teda nejdem počas dňa sa na tú posteľ vyvaliť, ako som písala.
a nie som špinďúra, v žiadnom prípade, doma mám čisto, žiaden chliev, žiaden smrad alebo špina. nie som však otrokom svojej domácnosti a ani postele.
prezliekam pomerne pravidelne, po chorobách vždy. takže áno, je nás dosť....
dokonca som čítala nie jeden článok, že ani nie je dobré prevetrávať a ustieľať každý deň, no ale tak... nakoľko veriť kadejakým článkom, to je tiež diskutabilné 😀
Mňa tak zaujima ,keď si to robi jeden z partnerov a druhý nie ,ako potom
@anonym_5f645a ved to je ustlanie postele...nik netvrdi, ze to musime robit tak, ako v hoteli - proste nenechas paplon zgrcnuty tak, ako ked vstanes z postele
@nyusika jaj tak to zase nie. keď sa prevetrá, preložím ho na polovicu a ešte na polovicu a nechám na kraji postele. ale také to typické ustieľanie, že periny do perináka, navrch dať nejakú deku alebo prehoz, to nie....
@nyusika jaj tak to zase nie. keď sa prevetrá, preložím ho na polovicu a ešte na polovicu a nechám na kraji postele. ale také to typické ustieľanie, že periny do perináka, navrch dať nejakú deku alebo prehoz, to nie....
@amdornik pre mna to je ustielanie - proste ponatriasam poplon, vankus, pekne to narovnam, plachtu vystriem - ak je to potrebne
@amdornik pre mna to je ustielanie - proste ponatriasam poplon, vankus, pekne to narovnam, plachtu vystriem - ak je to potrebne
@nyusika aha, tak potom áno.... minimálne 5 zo 7 dní to urobím takto... niekedy, keď nepoužívam tú posteľ vôbec a som celý deň preč, len vyvetrám a nechám len otočené naopak, aby sa prevetralo. inak úplne základná minimálne "údržba", to áno. nemám rada dokrčené veci
@nyusika a keď vstáva posledny ten čo to nerobí ?
@minenkaa neteoretizujem - s humusakom by som nezila 😀 pisem vyssie - nechat rozgabanu postel je pre mna znak humusactva - ako to maju doma ini je ich vec. moj nazor je takyto, ako pisem
vztah k cistote je jeden z dolezitych faktorov v partnerskom zivote, nech si pise kto chce - co chce.
my sme naladeni rovnako - mame radi cisto a poriadok
Cez vikend vyvetram, ponatriasam paplon a vankuse a hodim ich naspat… ale ustlanim by to asi perfekcionista nenazval. Cez tyzden to robi manzel, lebo ja vstavam pred 5.
Je to samozrejmosť. Aj z psychologického hľadiska vraj ,ale neviem už prečo ,že je to dobré robiť. Nechce sa mi to hľadať tak si vyguglite koho to zaujíma. Akoze , neviem si to predstaviť,že mám taký brloh kde by som každý večer lihala.
@minenkaa neteoretizujem - s humusakom by som nezila 😀 pisem vyssie - nechat rozgabanu postel je pre mna znak humusactva - ako to maju doma ini je ich vec. moj nazor je takyto, ako pisem
vztah k cistote je jeden z dolezitych faktorov v partnerskom zivote, nech si pise kto chce - co chce.
my sme naladeni rovnako - mame radi cisto a poriadok
@nyusika jaaj ty si vzala tu otázku uplne osobne,ja som položila tak všeobecne
@nyusika neporiadok doma nemáme takže hovor za seba. Pre mňa toto nieje žiadny znak nehygieny. 🤷
@mia2906 a potom zistíš, že ťa ustlana posteľ, ktorá je znakom čistoty a hygieny je minimálne dva týždne neprezlecena a pod vankúšom krásne voňavé týždňové pyžamo🤣
Ani my neustielame. Prečo by som to robila? Aby sa tým roztokom, čo žijú bežné v posteliach lepšie mnozilo?
Každé ráno otváram okno ,kým som v kúpeľni sa vetra, potom natriasam periny , vankúše a usteliem a samozrejme aj prehoz dávam a vankúše.
@mia2906 a potom zistíš, že ťa ustlana posteľ, ktorá je znakom čistoty a hygieny je minimálne dva týždne neprezlecena a pod vankúšom krásne voňavé týždňové pyžamo🤣
Ani my neustielame. Prečo by som to robila? Aby sa tým roztokom, čo žijú bežné v posteliach lepšie mnozilo?
@jajka257 ... Alebo úplný gol je keď niekto hovorí o humusactve, kvôli neustlanej posteli a on v tej posteli spí so psom. Poznám takých.
@jajka257 no takto. Ja som na toto "expert " lebo mám z toho hrôzu - keď vetras a pár minút necháš odostlane tak sa zabíjajú roztoče lebo oni nenávidia svetlo a čerstvybvzduch. Tiež keď ponatriasas paplony a vankúše. A treba to aj ustlat lebo ti na posteľ padá odvšadiaľ iný prah. Nikdy nemáš 💯 % sterilné prostredie,ale to ani netreba , takto ako to píšem je zdravé pri pravidelnom vymieňanibobliecok ,pyžama a osobnej hygiene.
A ja mám aj ten vysávač na roztoče s UV takže ja si občas prebehnem s tým aj posteľ a matrace.
@nyusika ... Bože ty keby si nebola aspoň raz taká egoisticka. Píšem, že poznám takých. Teba nepoznám. Nie si jediná, čo má psa a ustiela každý deň. Prosím ťa zlez z toho kona už.
@doriiis prave som sem vyliezla po cca desiatic dnoch...a specialne len kvoli tebe.
tierz si mozes sdadnut na prsy, ked budes reagovat na moje komentare
jedina v tejto dfiskusii som pouzila slovo humusak, tak sda netvar, ze reagujes vseobecne.
fakt by ma zaujimalo, cim som sa ta tak dotkla, ze mas z toho dodnes traumu.
@doriiis prave som sem vyliezla po cca desiatic dnoch...a specialne len kvoli tebe.
tierz si mozes sdadnut na prsy, ked budes reagovat na moje komentare
jedina v tejto dfiskusii som pouzila slovo humusak, tak sda netvar, ze reagujes vseobecne.
fakt by ma zaujimalo, cim som sa ta tak dotkla, ze mas z toho dodnes traumu.
@nyusika .. 🙄
Lebo jediná používaš a poznáš slovo humusactvo.Preco si ty furt myslíš,že všetko je o tebe?
Keby som chcela na teba reagovať,tak ťa označím.Skus pochopiť,že jednoducho môj koment o tebe a pre teba.To,že ty sa potrebuješ niekde furt vidieť je tvoj problém.
@nyusika .. 🙄
Lebo jediná používaš a poznáš slovo humusactvo.Preco si ty furt myslíš,že všetko je o tebe?
Keby som chcela na teba reagovať,tak ťa označím.Skus pochopiť,že jednoducho môj koment o tebe a pre teba.To,že ty sa potrebuješ niekde furt vidieť je tvoj problém.
@doriiis este raz - ako jedina v tejto diskusii som to pouzila
a ty si na to slovo reagovala
Uz som to dnes pisala, ze som tu po dlhsej dobe, lebo lezim s otrasom mozgu, a po citani prispevkov neviem ci sa mi stav zhorsuje a mam utekat do nemocnice alebo je to naozaj...
Postel usteliem kazdy bozi den, tak ako splachnem zachod po pouziti.

Nie. Napríklad dnes nebude ustlané. Muž spí a poobede ideme preč. Pre mňa je toto nepodstatné.