icon

Začala už vykurovacia sezóna?

stelly652
26. sep 2025

Ahojte dneska som bol v obchodnom centre rozprával som sa s ľudmi,ktorý bývajú v činžiaku,že už začala vykurovacia sezóna neje to priskoro??...Alebo už ozaj treba zapínať plyn a udržiavať optimálnu teplotu v domácnosti???....ako často vykurujete počas dňa a večere??....u nás doma len večer zapneme a cez deň nie..snažíte sa tiež ušetriť tak,že po menej kúrite????

Strana
z2
lalenka33
26. sep 2025

U nás dnes v panelákoch pustili kúrenie. Rádiatory máme zapnuté lebo čím menej kúrime, tým viac platíme vďaka tej super zmene. Ešte včera sme mali vetračku v noci orvorenú. Môj nos strašne trpí, ked sa kúri. Nemám rada teplo v noci.

vladuska20
26. sep 2025

Tiez kurime,ale hlavne pre teplu vodu.Slno neni tak ani tepla voda zo solarka,nahreje sa aj akumulacka ale este termostat nepusta do radiatorov.

anonym_69b200
26. sep 2025

Ja aj mala potrebujeme mať v dome 23 stupnov inak nám je zima 🥶

maranta_leuconeura
27. sep 2025
@lalenka33

U nás dnes v panelákoch pustili kúrenie. Rádiatory máme zapnuté lebo čím menej kúrime, tým viac platíme vďaka tej super zmene. Ešte včera sme mali vetračku v noci orvorenú. Môj nos strašne trpí, ked sa kúri. Nemám rada teplo v noci.

@lalenka33 presne, uplne debilny zakon... Menej platim, ked mam radiatory na plne pecky cely cas bez nastavovania ako ked sa to regulovala, kazdy den znizovala zvysovala a pod.

martinka13
27. sep 2025

Mne začne vykurovacia sezóna, keď je niektorému členovi v domácnosti zima. Dátum nehrá žiadnu úlohu.

nelka93
28. sep 2025

Nekurime este. V byte mame 23 stupňov a to mame stále vetracku otvorenú. Minulý rok sme začali v novembri, tento rok možno o mesiac začneme🙂

moravcikovalucia
28. sep 2025

@stelly652 my ešte nekurime, mame dnu 21 stupňov a to nám vyhovuje.

maryetta
28. sep 2025

Uz bolo aj tak ze sme kurili v auguste.
Teraz kurime cca 2tyzdne? Ak je cez den zamracene ze nesvieti slnko. Hlavne potom rano nemame ani 20stupnov v obyvacke. Teda nas je taky "ideal". 21,5-22 stupnov.

anonym_a5beea
29. sep 2025

My sme z BA. Dom. Určite nekurime, zima nam nie je. Si berme príklad z Írov a Britov. Sú otuzili a menej chori.

mirko135
29. sep 2025

@stelly652 vykurovacia sezona zacala 26.9 u nas v okrese PO. Ale zatial sa len vykuruje vecer a rano a nepúšta sa vykurovanie naplno. Čiže ked som mal zapnute radiatory, tak niesu horuce, len teple. Ale prikuril som len kvoli tomu ze som mal 3mes.bábo u seba, inak zatial este nepustam, mam 21,5°, pohoda.

margotka17
29. sep 2025

@stelly652 kurime v krbe a podľa toho, či nám je zima. Asi 2 týždne sme kúrili len po večeroch, ale včera už celý deň. Otvorené dvere všade, krb to vykuri. Ak sme v práci, kúri plyn. Ja chcem teplo, nebudem behať s kaslim či kovovými cestami pre zimu po lekároch.

nominka86
29. sep 2025
@dorizzz

Ja osobne ešte nekúrim, radiátory mám vypnuté a ani neviem, či teda už sa v bytovke kúri alebo ešte nie, aj teraz mám otvorené okno a bude otvorené celú noc 😀

@dorizzz nápodobne😍

katrin21
29. sep 2025

Vcera u nas doma strasna kosa ved vela dni bolo vonku 15-"17st.... 20st na termostate..uf, prikurila som klimou 2x za den

dianaaaaa
29. sep 2025

NZ a ešte sa nekúri...
Chvalabohu.... Ešte je skoro na kúrenie

linalinabizu
29. sep 2025

Oficiálna vykurovacia sezóna je zahájená ,ALE u nás ako každý rok je vždy nejaká porucha tak máme do zajtra poobedia odstávku kúrenia aj teplej vody . A keďže bývame na najvyššom poschodí a susedia pod nami sú trpaci a neotvoria svoje ventily aby sa odvzdusnila stupačka ,tak tak skoro teple radiátory neočakávam 🥴 a minimálne raz za týždeň bude odstávka pre poruchy na potrubí , je to tak KAŽDÝ rok odkedy si pamätám 😔. Platíme stále viac a komfort z bývania sa zhoršuje. A keď som sa sťažovala na mestskej časti, odpoveď bola ,že sú to staré potrubia . 🧐😔🥺

Strana
z2