Začala už vykurovacia sezóna?
Ahojte dneska som bol v obchodnom centre rozprával som sa s ľudmi,ktorý bývajú v činžiaku,že už začala vykurovacia sezóna neje to priskoro??...Alebo už ozaj treba zapínať plyn a udržiavať optimálnu teplotu v domácnosti???....ako často vykurujete počas dňa a večere??....u nás doma len večer zapneme a cez deň nie..snažíte sa tiež ušetriť tak,že po menej kúrite????
Tiez kurime,ale hlavne pre teplu vodu.Slno neni tak ani tepla voda zo solarka,nahreje sa aj akumulacka ale este termostat nepusta do radiatorov.
Ja aj mala potrebujeme mať v dome 23 stupnov inak nám je zima 🥶
U nás dnes v panelákoch pustili kúrenie. Rádiatory máme zapnuté lebo čím menej kúrime, tým viac platíme vďaka tej super zmene. Ešte včera sme mali vetračku v noci orvorenú. Môj nos strašne trpí, ked sa kúri. Nemám rada teplo v noci.
@lalenka33 presne, uplne debilny zakon... Menej platim, ked mam radiatory na plne pecky cely cas bez nastavovania ako ked sa to regulovala, kazdy den znizovala zvysovala a pod.
Mne začne vykurovacia sezóna, keď je niektorému členovi v domácnosti zima. Dátum nehrá žiadnu úlohu.
Nekurime este. V byte mame 23 stupňov a to mame stále vetracku otvorenú. Minulý rok sme začali v novembri, tento rok možno o mesiac začneme🙂
@stelly652 my ešte nekurime, mame dnu 21 stupňov a to nám vyhovuje.
Uz bolo aj tak ze sme kurili v auguste.
Teraz kurime cca 2tyzdne? Ak je cez den zamracene ze nesvieti slnko. Hlavne potom rano nemame ani 20stupnov v obyvacke. Teda nas je taky "ideal". 21,5-22 stupnov.
My sme z BA. Dom. Určite nekurime, zima nam nie je. Si berme príklad z Írov a Britov. Sú otuzili a menej chori.
@stelly652 vykurovacia sezona zacala 26.9 u nas v okrese PO. Ale zatial sa len vykuruje vecer a rano a nepúšta sa vykurovanie naplno. Čiže ked som mal zapnute radiatory, tak niesu horuce, len teple. Ale prikuril som len kvoli tomu ze som mal 3mes.bábo u seba, inak zatial este nepustam, mam 21,5°, pohoda.
@stelly652 kurime v krbe a podľa toho, či nám je zima. Asi 2 týždne sme kúrili len po večeroch, ale včera už celý deň. Otvorené dvere všade, krb to vykuri. Ak sme v práci, kúri plyn. Ja chcem teplo, nebudem behať s kaslim či kovovými cestami pre zimu po lekároch.
Vcera u nas doma strasna kosa ved vela dni bolo vonku 15-"17st.... 20st na termostate..uf, prikurila som klimou 2x za den
NZ a ešte sa nekúri...
Chvalabohu.... Ešte je skoro na kúrenie
Oficiálna vykurovacia sezóna je zahájená ,ALE u nás ako každý rok je vždy nejaká porucha tak máme do zajtra poobedia odstávku kúrenia aj teplej vody . A keďže bývame na najvyššom poschodí a susedia pod nami sú trpaci a neotvoria svoje ventily aby sa odvzdusnila stupačka ,tak tak skoro teple radiátory neočakávam 🥴 a minimálne raz za týždeň bude odstávka pre poruchy na potrubí , je to tak KAŽDÝ rok odkedy si pamätám 😔. Platíme stále viac a komfort z bývania sa zhoršuje. A keď som sa sťažovala na mestskej časti, odpoveď bola ,že sú to staré potrubia . 🧐😔🥺

U nás dnes v panelákoch pustili kúrenie. Rádiatory máme zapnuté lebo čím menej kúrime, tým viac platíme vďaka tej super zmene. Ešte včera sme mali vetračku v noci orvorenú. Môj nos strašne trpí, ked sa kúri. Nemám rada teplo v noci.