Kontrola počas PN
Ahojte čo ste na PN počas tehotenstva bola vám kontrola? Hlavne tie čo bývate ďalej od Čadce na dedine.
@lilope uz som sa stretla s tym ze aj lekari to hadzu hala bala. dokonca odmietli dat celodenku lebo lekarka mala caste kontroly zo socky a pacient mal pravo. tazko sudit , aj lekar aj pobocka moze rozne reagovat. rozne pobocky som sa stretla s tym, ze kazda pani tvrdila dokonca nieco ine. tak neviem.
mala som viacere komplikacie v tehu, a aj to ma dr. nechcel vypisat na pn. nakoniec ma ale vypisal, tusim od 4.mesiaca ale vobec mi nedal vychadzky, a ani som ho o ne neziadala. poctivo som sedela doma, nakup robil manzel. ja som kontrolu nemala ani raz. ale poznam baby, ktore nemali problemy a hned od zaciatku boli na pn (mali ineho lekara ako ja)
@bublinka1426 lekár keď určí vychádzky, silno pochybujem, že poisťovňa má právo ich danému pacientovi zrušiť/obmedziť. Možno si "posvieti" na toho lekára, ktorý nevie ako má určovať vychádzky počas PN, ale to je asi tak všetko. Nie je v ich kompetencii to posudzovať.
A keďže aj poisťovňa ná v tom chaos, tak už tým dupľom nebude usmerňovať lekára.
Ja nerozumiem tymto otazkam. Fakt nie. Tak ked mas nejaku diagnozu, ani len ti nenapadne sa motat po vonku a uz vobec nie mimo urcenych hodin a ked ti nic nie je, tak potom naco PN 🤷♀️ A aj keby ti 100 zien povedalo, ze nemali kontrolu, tak tebe moze prist zrovna trebars v nedelu vecer.
@zuzinka888 tak nie su asi jasnovidci 🙈
Ja som mala kontrolu pocas PN, rizikove tehotenstvo. Akurat som bola hospitalizovana. Dolozila som im neskor potvrdenie. Chodila som casto na kontroly a vysetrenia, vsade mi davali potvrdenie, nebol problem. Ale kedze som naozaj mala rizikove, bola som rada, ked som na to vysetrenie dosla.
Môj ocko bol onko pacient áno mal neobmedzené vychádzky. Ale aj tak ho prišli skontrolovať. Pretože mali v tom bordel a základná diagnoza im chýbala, POTOM SA nám veľmi omluvili že keby vedel o rakovine tak ani nepríde!!!
@martinkatinka to ani ja, myslela som,ze deti zas surne nieco potrebuju, alebo pan manzel po 12 rokoch co spolu byvame nevie v chladnicke nieco najst. Neviem ci to mam tak len ja ale niekedy sedim hodinu v obyvacke a nikto nic. No len co sadnem na wc,ci vojdem do sprchy uz buchaju klopkaju- mami, mami, zlatko.... myslela som ze je to tato situacia- zvoncek som nepocula.🙈
Baby prosim vás a aké potvrdenie od lekára potrebujem? To je niečo špeci? A keď idem ako doprovod?
Bola som asi od 3.mesiaca PN lebo som v začiatku tehotenstva dosť krvácala, kontrola neprišla, prvé 3-4 týždne vychádzky obmedzené, potom, bez obmedzenia. A áno, tehotenstvo nie je choroba, ale napríklad ja som pracovala ako čašníčka, nosila ťažké taniere, bola na nohách aj 14 hodín, jedla obed až kedysi o 19.00, čo je dosť aj pre netehotnú.. .. Neviem si predstaviť, že keby sa niečo stalo vytúženému bábätku, kvôli tomu, že by som chodila do roboty.. Možno ak by som v kancelárii kdesi robila, budiš... Ale takto nie...

@123kika1234 poradila som autorke, ked potrebuje nieco vybavit, nech si berie blok. mne povedali ze len lekara a lekaren akceptuju.