Ako vybaviť sťahovanie zo Slovenska do Česka?
Ano viem, teraz tu budem mat 300 komentarov, ako sa kazdu chvilu niekto bali prec. A ze teda mame ist, nikto nas tu nedrzi. Ja som kedysi patrila medzi tych poslednych, co by odtialto chceli odist. Ale po vcerajsku sa zacinam realne zaujimat o to, co vsetko a ako vybavit, ak by som muzovi povedala ze dobre, podme(on chcel ist uz davno). Nejde o 2 pohlavia. Ide o to, co dalsie do ustavy Fico dostal tym, ze mu KDH sadlo na lep. Ze nas realne mozu vyviest z Europskej unie. Nezostanem tu, ak Slovensko nebude sucastou Eu. A to sa zatial stale povazujem za hrdu Slovenku(aj ked sa neskutocne hanbim za volbu velkej casti ludi).
Cize ma zaujima, tie co ste odisli, co treba spravit, "ako sa to robi" atd. Ako odhlasit dieta zo skoly a prihlasit v Cesku. Ako odhlasit lekarov, daju mi zdravotne zaznamy do ruk? Ako zdrusit 2. a 3. pilier. Resp. co s nimi, daju sa vobec zrusit, "preniest" alebo co? A dalsie veci ktore treba vybavit, zrusit, nahlasit...
Ja len dufam, ze na toto vsetko budeme mat cas(kedze este o tom len rozmyslam a rozhodnutie moze prist zo dna na den, z hodiny na hodinu) a nebudeme odtialto "utekat" len s tym najnutnejsim.
Mozete reagovat posmesne, nezabranim vam v tom, ale budem take komentare ignorovat.
@alica110 taky si myslím,že vyhraje
@mateson2004 My s manželom ho ideme voliť. Manžel ešte premýšľa nad motoristami. Všetko lepšie ako Fiala.
@mateson2004 My s manželom ho ideme voliť. Manžel ešte premýšľa nad motoristami. Všetko lepšie ako Fiala.
@alica110 dajte mi este 4r a budete mat platy ako v nemecku.Tuto vetu som pocula 2krat,1krat z ust Fica a 2krat od Fialu.
@anonym_autor Poradiť neviem, iba napíšem, že úplne chápem Tvoje zmýšľanie. Z môjho okolia ľudia pred 60 tkou chcú odísť dožiť inde.....to už nie je len odchod mladých.
Smutné a desivé. Inak len pre ino, nie KDH sadlo na lep......boli to dvaja poslanci z Hnutie SLovensko od Matoviča.
@daridari11 kazdy moze mat svoj vlastny nazor , a podla toho volit . To je jedno ze v ktorej strane je. Jedina vec co urobili dobre, zvysik vsetko zle .
Nevím, jestli se tu některá z Vás tolik napendlovala mezi SK a CZ jako já. Vy tu prezentujete Slovensko jak půlnoční království a CZ jako zemi krále Miroslava🤦
@mateson2004 prosím ta, napísala by si mi aka máš skúsenosť okolie severnej Moravy, pohraničia? Trinec napr?
@mateson2004 prosím ta, napísala by si mi aka máš skúsenosť okolie severnej Moravy, pohraničia? Trinec napr?
@anonym_23ffdb vůbec žádné. Já jsem z jižní ( z té nejlepší) 😉🙂. Takže Břeclav, Valtice
@anonym_23ffdb ale trošku jsem teď pošmejdila internet a konkrétne Třinec je hodnocený dost dobře v rámci kraje. Předpokládám , že bys to asi měla blízko?
@anonym_autor áno ale pozor nie všade a do okrajových častí. Čiže v podstate na začiatok sídliska keď to mám zjednodušiť. A Praha má časti kde kúpiš byt lacnejšie ale bývať tam nechceš. Ako píšem môj muž je Pražák ja viem ako vyzerá Praha aj kade ide metro aj časti Prahy poznám. Nie z výletu ale reálneho života. Je to krásne mesto ale extrémne drahé. Drahé pre život preto sa ľudia sťahujú mimo Prahu.
Brno poznám tiež veľmi dobre.
@mateson2004 áno ceny sú vysoké a nezabúdaj štvrť je veľmi dôležitá, že.
@anonym_2afdb2 Prosim ta pises, ze tvoj muz je Prazak...v akej casti Prahy by teda odporucal kupovat byt? Zatial sme dostali odporucania na Dejvice a Holesovice (prip Vinohrady, ale tie su teda uz drahsie). Dakujem
@anonym_2afdb2 Prosim ta pises, ze tvoj muz je Prazak...v akej casti Prahy by teda odporucal kupovat byt? Zatial sme dostali odporucania na Dejvice a Holesovice (prip Vinohrady, ale tie su teda uz drahsie). Dakujem
@anonym_2a61cc ak máš neobmedzeni rozpočet tak Staré, Nové mesto poprípade Malá strana.
Pokiaľ hľadáš cenovo dostupne tak Praha 9- Prosek,Praha 10 - Dolný Mecholupy, Praha 6 u Šárky.
Blízko centra Praha 8.
Pozor on je starý Pražák čiže do Holešovíc ho nedostaneš a má to tiež pre neho negatívne spomienky tam to bolo kedysi nie moc super.Vinohrady v pohode.
To hovorí on.
@anonym_2a61cc ak máš neobmedzeni rozpočet tak Staré, Nové mesto poprípade Malá strana.
Pokiaľ hľadáš cenovo dostupne tak Praha 9- Prosek,Praha 10 - Dolný Mecholupy, Praha 6 u Šárky.
Blízko centra Praha 8.
Pozor on je starý Pražák čiže do Holešovíc ho nedostaneš a má to tiež pre neho negatívne spomienky tam to bolo kedysi nie moc super.Vinohrady v pohode.
To hovorí on.
@anonym_2afdb2 holesovice su uz uplne v poho, co tak pocuvam
@anonym_autor ak mas FB, pozri skupinu Maminky Slovenky v Prahe, tusim je nejaka podobna aj ohladne Brna, tam ti viac poradia.
@sasa1310 ano viem, pozri si 3. komentar nad tvojim.
@anonym_autor ja nemo ziram,to fakt ??? Téma na paniku? Na rozrušenie vášni vo víkendovom nudnkn režime? Ti vážne?? Nuž robí s ľuďmi,čo sa presťahovali a ty sa pýtaš tu? A či budeš musieť utekať? To fakt? Ak áno,ber so sebou prosím ťa aj tie hordy ukrajincov čo sa upelesili na Slovensku.
@anonym_autor ja nemo ziram,to fakt ??? Téma na paniku? Na rozrušenie vášni vo víkendovom nudnkn režime? Ti vážne?? Nuž robí s ľuďmi,čo sa presťahovali a ty sa pýtaš tu? A či budeš musieť utekať? To fakt? Ak áno,ber so sebou prosím ťa aj tie hordy ukrajincov čo sa upelesili na Slovensku.
@anonym_0bbce9 Tí sú, žiaľ, snáď všetci v CR.
@anonym_autor pokial si nevieš ani elementárne veci zistiť sama, tak radšej sed tu, na tom zaprdenom Slovensku.
No, ked mas predstavu o tom ze si prenesies do CR dochodok, tak zacni fakt poriadne studovat, ako sa prestahovat do ineho statu.
@anonym_0bbce9 teraz to schytáš🙂 a za mňa máš 👍
@anonym_0bbce9 Tí sú, žiaľ, snáď všetci v CR.
@alica110 teď je ta kauza na Vysočině Vybrali neoprávnene dávky za víc ja 2 melouny. Žili na UA a sem si jezdili jenom vybírat. Ještě těm policajtům řekli, že to je normální, že jich to tak dělá moře. No potěš koště🤦 Ale to neva🤷
@alica110 teď je ta kauza na Vysočině Vybrali neoprávnene dávky za víc ja 2 melouny. Žili na UA a sem si jezdili jenom vybírat. Ještě těm policajtům řekli, že to je normální, že jich to tak dělá moře. No potěš koště🤦 Ale to neva🤷
@mateson2004 Tých káuz je viac, je to len špička ľadovca. Štát obrali o neskutočné peniaze, ale je to chyba vlády, že ich sem pustili bez kontroly. Nehovoriac o ich kriminalite (máme v rodine policajtov, tak viem z prvej ruky).
@mateson2004 Tých káuz je viac, je to len špička ľadovca. Štát obrali o neskutočné peniaze, ale je to chyba vlády, že ich sem pustili bez kontroly. Nehovoriac o ich kriminalite (máme v rodine policajtov, tak viem z prvej ruky).
@alica110 to se děje i na SK. Ale o tom na koňovi debatu nenajdeš.
@alica110 to se děje i na SK. Ale o tom na koňovi debatu nenajdeš.
@mateson2004 Nie, pretože pravde do očí sa nechcú pozrieť.
No, ked mas predstavu o tom ze si prenesies do CR dochodok, tak zacni fakt poriadne studovat, ako sa prestahovat do ineho statu.
@natalka13 kde pisem o dochodku? pisem o 2. a 3. pilieri. to je sporenie na ten dochodok pokial viem. sporim si tam svoje peniaze, tak asi by som ich raz mala rada vyplatene a nenechala ich tomuto statu. uz mi tu normalne napisali, ze v cesku piliere nemaju. nepotrebovali ma preto zhadzovat.
@natalka13 kde pisem o dochodku? pisem o 2. a 3. pilieri. to je sporenie na ten dochodok pokial viem. sporim si tam svoje peniaze, tak asi by som ich raz mala rada vyplatene a nenechala ich tomuto statu. uz mi tu normalne napisali, ze v cesku piliere nemaju. nepotrebovali ma preto zhadzovat.
@anonym_autor a vies aj za akych podmienok si to mozes vybrat? Ked uz si si oba piliere zalozila?
@anonym_2afdb2 holesovice su uz uplne v poho, co tak pocuvam
@deedol tak ono každý má to svoje. Môj muž tam bývať nepôjde, iný s tým problém nemá. Pre každého je v pohode niečo iné.
@natalka13 ja som to chcela skor preniest. neda sa, lebo v cr taky system nemaju. bud si zistim o tom europskom alebo budem dufat, ze za 30 rokov tu bude este stale stat/republika a bude fungovat a tie peniaze mi naozaj vyplatia.
inak fakt, v dnesnej dobe aby clovek mal radsej chat gpt, ktory mu da rady bez vysmechu a zhadzovania. a to aj nieco vypoveda o vas, mile damy. ked sa ludia zacnu obracat na umelu inteligenciu skor, ako na realnych ludi a ich skusenosti.
samozrejme dakujem tym, co mi napisali prispevky k veci. a ktore vedia citat s porozumenim a teda, ze kedze este nikam nejdeme, nepotrebujem si teraz do detailov zistovat co a ako. zaklad pre nas bude kupit tam nehnutelnost(to mozme aj bez toho aby sme sa tam stahovali a mozme ju prenajimat) a najst dietatu skolu.

@tiezjedna
@anonym_d0609e vdaka, aspon niekto cita s porozumenim.