icon

Dávajú si v Čechách kamaráti pusu na ústa?

karolinakk
20. feb 2023

Pozerám jednu show z Česká vola sa Masterchef a keď účastníčka vypadla, dala si pusu na usta so všetkými porotcami. Je toto bežná prax v ČR? Prišlo mi to veľmi divne. Nebolo to prvy raz v tej show.

Strana
z2
banderaska29
20. feb 2023

tak v čechách je kadečo možné. viď Babiš. to už Ťa jedna pusa na ústa nemôže zaskočiť 😀

cimage
20. feb 2023

Aj podla mna je to divne. Mam viacerych kamarotv z ciech, zeny aj muzi a nikdy sme sa nepusinkali na usta, max na lice.

nina19833
20. feb 2023

Podla mna sa neda povedat, ze by to malo platit pre cele Cechy. Mozno tam s tym niekto zacal a ostatni uz len pokracuju v tomto zvyku. Akoze mne je to tiez proti srsti, ze by som si mala dava pusu na usta s niekym cudzim. To jedine s muzom a s detmi.

liljana
20. feb 2023

No a co. Ved aj Breznev s Husakom si davali francuzaky. Ked herpes, tak vsetci. 🙂

lvulik
20. feb 2023

Pozerám tú šou pravidelne a teda toto som si nevšimla :D Táto téma je zas niečo na spôsob urobiť aféru z ničoho.

diewcatqoo
20. feb 2023

Nie, bezne to nie je. Davat kamaratom alebo kolegom bozky na usta nie je bezne zauzivane, ale v nejakych kolektivoch to mozno takto maju. Mne by to prijemne nebolo, neviem si predstavit, ze by sme sa v praci bozkavali na usta. Pokial su ale vsetci zucastneni s takym konanim v pohode, je to ich vec.
Pre niekoho je napr. aj bozk na usta dietatu no go, pre ineho je to normalne.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
mikadooo
20. feb 2023

@karolinakk nie je to v Čechách bežné. Pozri aj iné show, nemôžeš robiť úsudky na základe jednej show. Ak je režisér trafený týmto smerom a "herci" mu tie pravidlá akceptujú, neznamená to, že takto funguje celá Česká Republika.

katkasmacka
20. feb 2023

Ahoj,ja som pracovala nejaku dobu v cechach a ano toto ma tam zarazilo. V praci si davali pusu na usta ked sa stretli a pod.😐

karolinakk
autor
20. feb 2023

@katkasmacka omg to je strasne divne

diewcatqoo
20. feb 2023

@katkasmacka ja neviem, ale zijem v CR uz vela rokov a nikdy som sa nestretla s tym, ze by to tu bolo bezne. Nikto z mojich kamaratov, kolegov a ani znamych toto nepraktizuje.

lukbe
20. feb 2023

@karolinakk ja chodím sem tam do Čiech k známym a áno, tiež som si všimla, že u nich je asi normálne pri zvítaní či lúčení dávať pusu na ústa. Nie je to rodina, len známi. Ja sa vždy snažím len tak nakloniť, akože na bozkávanie, jedna strana, druhá strana lícaa , na ústa nieee😄.

annm81
20. feb 2023

Nie je to bežné. Zvyky v tomto ohľade sú tam podobné ako na Slovensku. Rozdiel je v tom, či si medzi mešťanmi alebo vidiečanmi. Priatelia sa zvyknú objať, pri ženách naznačiť bozk na líce. Bozk na pery bude väčšina populácie považovať za intimitu, ktorú si nechávajú pre partnera. Mne to teda príde fakt nechutné... ešte ani vlastné deti nebozkávam na ústa.

gertrudaosem
20. feb 2023

@karolinakk no fuj... Asi to potrebovala 🤷🏼‍♀️ by som jej dala po hlave keby môj muž je porotca 🤣

tiezjedna
20. feb 2023

@karolinakk nie, nie je to bežné

spadnutaslivka
20. feb 2023

stáva sa aj na Slovensku 😀 poznám pár takých "cmukačov" osobne, ale asi len chalani s babami alebo baby navzájom. chlapov medzi sebou som ešte nevidela cmukať sa na ústa 😀

oli18
20. feb 2023

@liljana tu blbost odkial mas? A este 3 lajky ti dali baby 🙉. Cim vacsia hlupost, tym viac lajkov 🤣

liljana
20. feb 2023

@oli18

https://www.youtube.com/watch?v=V0eWwcTWKKE

Pozri, ako tuzobne vyzera Husak Leonida a akeho hubana mu vlepil. :D
No pod to odskriepit rychlo ...

liljana
20. feb 2023
https://www.youtube.com/watch?v=J6QvRl9LKj8

A tu su fesaci este mladsi, v 1970. Stara laska nehrdzavie ... 🙂 Husak si ju aj odsedel.
Prva fotka je z 1981 a druha z 1970. Prisli sa vycmukat, ako zvladli rok 1968.

liljana
20. feb 2023

@oli18 A takto budu sudruzky ruske trollky mavat vlajockami ruskej armade, ked k nam pridu a sudruhovia z VB vzadu bude na nich davat pozor, aby mavali dost vysoko a dost silno. A aby sa im nic nestalo. 😝 So Sovietskym Zvazom na vecne casy a nikdy inak. 🙂

tiezjedna
20. feb 2023

@liljana tak francuzák to nie je, ale cmúľali sa fajnovo😂 Husák bol ovšem Slovák, tak by mali byť tieto zvyky zakorenené skôr tu než v CZ😂

liljana
Autor odpoveď zmazal
fauko
Odpoveď bola odstránená
oli18
20. feb 2023

@liljana trocha si to tymi francuzakmi prehnala. Ziaden tam nebol. V 1981 sa 2x pobozkali na lica a 1x na usta. V 1970 3x na lica. Takze dala si dokazy, ako prehanas 😅

tiezjedna
20. feb 2023

@fauko zas by som z toho nerobila takú kurváreň ako naznačuješ. Niekedy je to len príval emócii…

@karolinakk ja tuto show sledujem od začiatku a nevšimla som si, že by to bol nejaký štandard.

kofa77
20. feb 2023

ved na tom sa bavil cely svet, ako sa ti hajzli olizovali. myslim tych potentatov.

mna v Cechach na usta nikto nebozkaval, asi som prilis skareda. ale ja som za to rada, neznasam ani na lica-

liljana
20. feb 2023

@oli18 Ty sa musis hrozne nudit doma, ked riesis take veci a robis zo seba hnidopicha. Skoda reci. Pripajam ti vysvetlenie cudzieho slova, nech nemusis hladat:
https://www.odpovedi.cz/otazky/jaky-je-vyznam-s...
Slovo HNIDOPICH podle mé domněnky vzniklo spojením slov „hnida“ a „píchat“. HNIDOPICH se tedy rýpe v něčem (píchá do něčeho), co za to nestojí (hnida). Je to tedy člověk, který se příliš zabývá nepodstatnými detaily, malicherný člověk. Hodně lidí má hnidopišské sklony a svým hnidopišstvím otravují okolí.

oli18
20. feb 2023

@liljana si inak v poriadku? Skoda, ze som vcas nevedela, ze nie si. Vobec by som na teba nereagovala. 😛

liljana
20. feb 2023

@oli18 "tu blbost odkial mas? A este 3 lajky ti dali baby 🙉. Cim vacsia hlupost, tym viac lajkov 🤣"
Pride ti normalne rozdavat uplne zbytocne pripomienky o hluposti od veci cudzim ludom, kde sa ta nikto na nic nepytal? Mozno u vas na valale to tak chodi. Ak si pochopila, ze ked neviem nic uzitocne povedat k veci, tak je mlcat zlato, tak si sa prave posunula vo svojom zivote dalej.

karolinakk
autor
20. feb 2023

@tiezjedna Tak si daj masterchef z 2019 keď vypadla Ester, každému z porotcov pusu na usta a ešte aj pusu zvysnym sutaziacim 🤮

Strana
z2