Je bývanie v Českej republike lepšie ako na Slovensku?
Dobrý deň, odišli ste niekto zo Slovenska do Česka? Je tam lepšie? Keď sledujeme ako smeruje naša politika, rozmýšľame, že by sme odišli preč.
@sara07 to je fakt dovod pre ktorý odisť do ČR😂dobre fungujúce vlaky, aby sme mohli chodiť na výlet.Pozri si ceny nehnuteľností a úroky, ceny podnajmov
@anonym_fec6bd https://e.dennikn.sk/4843003/expert-na-migraciu...
@anonym_autor výhra tam babis a bude. Ja neviem, prečo si všetci myslite, ze inde padajú pečene holuby priamo do huby. Ale samozrejme, v Čechách je všetko lepšie. A v rakúsku ešte viac. Mala by si ísť tam
@anonym_autor výhra tam babis a bude. Ja neviem, prečo si všetci myslite, ze inde padajú pečene holuby priamo do huby. Ale samozrejme, v Čechách je všetko lepšie. A v rakúsku ešte viac. Mala by si ísť tam
@anonym_cfd7c2 o Tom sa snažím už dlhšie presviedčať niektoré tu prítomné. Že treba najprv vyskúšať a potom glorifikovat. A nie JPP a štatistiky a neviem čo. Ale reálne vyskúšať. Všade je niečo lepšie a niečo horšie. Len tak jednoznačne tvrdiť,že všade jenkspei ako na sk, je veľmi krátkozraké.
@anonym_cfd7c2 o Tom sa snažím už dlhšie presviedčať niektoré tu prítomné. Že treba najprv vyskúšať a potom glorifikovat. A nie JPP a štatistiky a neviem čo. Ale reálne vyskúšať. Všade je niečo lepšie a niečo horšie. Len tak jednoznačne tvrdiť,že všade jenkspei ako na sk, je veľmi krátkozraké.
@maciatkolulu presne. Keby boli niečím výnimočné, tak už dávno sú niekde v prdelke. Ale drvivá väčšina z nich sú priemerni ľudia pracujúci za priemerne platy. Neviem, čo čakajú, že v takých Čechách im dajú 2 násobne platy? A taktiež treba brať náklady na život. Nielen mzdy porovnávať.
Toto sú tu také výkriky do tmy len na vyvolávanie vášní. Keby reálne niekde chceli ísť, tak nepytaju rozumy na MK.
@maciatkolulu presne. Keby boli niečím výnimočné, tak už dávno sú niekde v prdelke. Ale drvivá väčšina z nich sú priemerni ľudia pracujúci za priemerne platy. Neviem, čo čakajú, že v takých Čechách im dajú 2 násobne platy? A taktiež treba brať náklady na život. Nielen mzdy porovnávať.
Toto sú tu také výkriky do tmy len na vyvolávanie vášní. Keby reálne niekde chceli ísť, tak nepytaju rozumy na MK.
@anonym_cfd7c2 som pár vecami mily ANONYM vynimočná , a ano ostala som pre rodičov, jednak absolutne sa nechcu stahovat z domu čo si postavili a jednak nemám žaludok ich strčit do ds a odstahovat sa
ked teda si taká múdra čo by si urobila ty ?
že som si spočitala podla dostupnych info ako je tu a ako je tam ? ano a čo ? že ked som tam tak vidim že su na tom v xy veciach lepšie, že za cca len o niečo nižšie dane maju lepší komfort ?
jaáj máme sa uskromnit 😂 a tiško pozerat ako sa niekto maga v zlatej vani a dopriat 😂chápem alebo sa ist liečit alergiu tamto na kopec nie do vilky v chorvatsku ..
že začíname ekonomicky byt na tom horšie ako rumunsko žial to je pravda
že začiname byt horší partner ako madarsko a už aj orban je umiernenejší a do činy na prehliadku proste nešiela ..........ano to je pravda, že vyzerame ako vyzerame teraz ........ čo je na tom vynimočne
to su proste fakty .......... a ano zhadzovat vám ide ja chápem a sledujem na mk v poslednom období tah na sk je všetko top v pohode nič sa nedeje 😂
a takých je nás tu vela .. žial kto nezdrhol ked mal 20 vtedy to šlo najlahšie,neskôr je to tažšie
takže ano kludne si pozhadzuj v tom si vynimočny anonym čo nemá gule ani písat pod svojím nickom a stát si za sebou 😂😂😂
zatial pracuje vonku cca 1,5 mil slovako a toto nám bude aj k...a chyba v rozpočte tieto prachy či chceš alebo nie
ale pobavila som sa dobre , dakujem 😂😂😂😂
@anonym_cfd7c2 ja nepotrebujem nákladny život , mne bohate postačí normalny život ,
uplne normalny a ked odvadzam 56% zo mzdy tak aspon niekde tom chcem vidiet , citit alebo čokovlek , nielen davaj a ticho bud...
ja som si tie prachy odmakala tak ako iny , že eu fondy v polsku vidno aj v čechách ano vidno, u nás nie . minule cz 18 projektov , polsko 15 , MY hrdá slovač stačí 4 asi tak ...........🐧🐝🐱
@maciatkolulu písali tu baby čo stále reálne byvaju v cz, rakusku a inde, je tu viac diskusii a len dve baby napisali že bolo horšie v cz 😂😂😂
@maciatkolulu písali tu baby čo stále reálne byvaju v cz, rakusku a inde, je tu viac diskusii a len dve baby napisali že bolo horšie v cz 😂😂😂
@sara07 tak vidíš. Musíš vyskúšať a potom písať. Ty si tu hlavná propagátora zahraničia a reálne Rakúsko poznáš z nakupovania práškov a tak nuž🤷,pardon,ešte štatistiky ...no to je skusenost ako sviňa.
@anonym_cfd7c2 ja nepotrebujem nákladny život , mne bohate postačí normalny život ,
uplne normalny a ked odvadzam 56% zo mzdy tak aspon niekde tom chcem vidiet , citit alebo čokovlek , nielen davaj a ticho bud...
ja som si tie prachy odmakala tak ako iny , že eu fondy v polsku vidno aj v čechách ano vidno, u nás nie . minule cz 18 projektov , polsko 15 , MY hrdá slovač stačí 4 asi tak ...........🐧🐝🐱
@sara07 https://www.modrykonik.sk/forum/rodicovska-dovolenka/ako-ziskat-najvyssiu-matersku-davku-ako-nezamestnana/ v ktorej krajine je toto možné ale to je len jeden malilinkaty príklad? V ktorej krajine si matere otvoraju vkuse huby na tie ich práva c škole,samé ospravedlnenky, prázdniny uprostred školského roka. Ocr,pn a iné. Jooooj a tie odvody kŕmia socky a kŕmia ukrajincov čo sa ti smejú do ksichtu,z tvojich nie nízkych odvodov. Ale jasne na sk je peklo a všade inde je lepšie. Máš veľmi ale veľmi silné dioptrické,ružové okuliare. To,že to niekde funguje je aj tým,že ľudia dodržiavajú nariadenia,celkovo,neodrbavaju kde sa dá.
@sara07 v ktorej krajine je toto možné ale to je len jeden malilinkaty príklad? V ktorej krajine si matere otvoraju vkuse huby na tie ich práva c škole,samé ospravedlnenky, prázdniny uprostred školského roka. Ocr,pn a iné. Jooooj a tie odvody kŕmia socky a kŕmia ukrajincov čo sa ti smejú do ksichtu,z tvojich nie nízkych odvodov. Ale jasne na sk je peklo a všade inde je lepšie. Máš veľmi ale veľmi silné dioptrické,ružové okuliare. To,že to niekde funguje je aj tým,že ľudia dodržiavajú nariadenia,celkovo,neodrbavaju kde sa dá.
@maciatkolulu však ked je tam diera v zákone ,zisti si za koho vlády vznikla prečo ju nezplataju pretože maju ine ruky prace
ja som to nevyužila a to že to využije jedna z 1000 možno viac matiek teraz sa čo ideme zblaznit , a kolko z toho má prospech pol roka ?
ospravedlnenky ako ktorá škola si zariadi tak má u nás sa k moru nebeha na konci a začiatku , prázdniny kludne môžu byt kratšie
vykrikuješ veci na ktore ja alebo ty nemame dosah
ja v okoli čo mám ukrajincov bohužial je mi to luto ale všetci pracuju , dostali sme na nich z eu prachy takže ak by náhodou boli krmený tak z eu prachov , však môžeš ist prskat do ruska na toho čo nemá dost uzemia a cestou sa zastav na sumračnej sa spytat či je to ok
@sara07 tak vidíš. Musíš vyskúšať a potom písať. Ty si tu hlavná propagátora zahraničia a reálne Rakúsko poznáš z nakupovania práškov a tak nuž🤷,pardon,ešte štatistiky ...no to je skusenost ako sviňa.
@maciatkolulu ja nenakupujem ani nepouživma prášky 😂 ak mysliš na pranie
mám vonku dost známych aj bližších a ani jeden sa nemieni vratit sem, ked sem pridu to ako keby v inej galaxii , su radi že idu naspäť
však neviem čo prskaš, čísla su čisla ... nikto ta predsa nevyhadzuje alebo neviem
ja som odhodlana odist aj s rodinou chce to len čas, ano mne niektore veci vyslovene začinaju vadit,
konsolidacia žmykaju nas ako handry ale sebe paušalne nahrady zdvihnu dane z nich neplatia ani odvody, vlada robi cirkus a oslavy pri každom snad prdnuti .. ak máš pocit že je to v poriadku v čase ked nemáme fakt slušny dlh tak ok ... no ja ti to neberiem
@maciatkolulu tak teraz ti napíšem dalšiu výhodu oproti napr cz , u nás popri zamestnaní ako sozš ked si si 100-300€ privyrobil budeš okrem zdravotných aj socialne platit 131 € ..tomu sa hovorí likvidacia, oni to mali na prilepšienie lenže z tohto prijmu tých 131€ nedajú ..
ano je nám tu k a dobre
@maciatkolulu tak teraz ti napíšem dalšiu výhodu oproti napr cz , u nás popri zamestnaní ako sozš ked si si 100-300€ privyrobil budeš okrem zdravotných aj socialne platit 131 € ..tomu sa hovorí likvidacia, oni to mali na prilepšienie lenže z tohto prijmu tých 131€ nedajú ..
ano je nám tu k a dobre
@sara07 teraz mi povedz,čo chcea v Tom druhom štáte kde myslíš že sa trasú na ďalšieho Slováka? Úplne vážne. Deti? Sú také malinké,alebo teda budú,že im to nebude vadiť,či tie máš také uvedomele, že sa vykašlú na sk na všetko,kamarati,skola,všetko. Waw. Samozrejme poznáš každú tu temnejsiu stránku všetkých krajín o ktorých sa malo hovorí ,minimálne známy zo zahraničia nezvyknú o Tom zlom. Nuž a samozrejme vaše jazykové znalosti sú top. Všetci ste native speakeri...ok,tak potom hor sa do toho.
Nuž a k tým dávkam,tam utekajú také peniaze, ale takeze nechápem,že pri tvojej znalosti všetkých štatistík,si si si to nevsimla. A nejedná sa o cucacky systému teraz. Už minimálne 13 rokov sa zvesela a ešte s väčšou ľahkosťou sedelo doma za štátne do šesť rokov. Potom ďalšie decko,tak stať živil maminku chuderku 12 rokov ,decká úderom šiesteho veku zázračné vyzdraveli a tak. Ako jasne na sk je divočina len si naozaj netreba predstavovať že od hraníc od sk je všetko naozaj med lízať. To je neuveriteľné naivne. A teda čakať na smrť rodičov a potom sa vydať do sveta...to fakt? Myslíš naozaj,že prahnú po ľuďoch vo vyššom veku? Trasú sa na to,ako doručovať veľké decká,majú málo ukrajincov,syrcanov a inych fajt? Ver tomu,že nie. Najmä tí,čo sú v pohraničí a už aj ďalej.... Tí sa už popálili viac než dosť na slovenskej mentalite. A urobili reklamu tí naši skvelí slováci,bývalému,že a dofrasa,tu nejde oje....takže v takom Brucku keď vidia na úradoch sk občianstvo,majú už zihlavku. Inde to nebude lepšie. Každý štát ,vyspelý,teraz bojuje s utečencami imigrantami a nemajú chuť na ďalšie stvorenia. Samozrejme ak chce s prísť a máš top vzdelanie vo fachu,ktorého je málo to jazykovú znalosť. Bacha,už sa nebiju ani o lekárov. Tak hor sa,inak...budeš jemne vykoľajena.
@sara07 teraz mi povedz,čo chcea v Tom druhom štáte kde myslíš že sa trasú na ďalšieho Slováka? Úplne vážne. Deti? Sú také malinké,alebo teda budú,že im to nebude vadiť,či tie máš také uvedomele, že sa vykašlú na sk na všetko,kamarati,skola,všetko. Waw. Samozrejme poznáš každú tu temnejsiu stránku všetkých krajín o ktorých sa malo hovorí ,minimálne známy zo zahraničia nezvyknú o Tom zlom. Nuž a samozrejme vaše jazykové znalosti sú top. Všetci ste native speakeri...ok,tak potom hor sa do toho.
Nuž a k tým dávkam,tam utekajú také peniaze, ale takeze nechápem,že pri tvojej znalosti všetkých štatistík,si si si to nevsimla. A nejedná sa o cucacky systému teraz. Už minimálne 13 rokov sa zvesela a ešte s väčšou ľahkosťou sedelo doma za štátne do šesť rokov. Potom ďalšie decko,tak stať živil maminku chuderku 12 rokov ,decká úderom šiesteho veku zázračné vyzdraveli a tak. Ako jasne na sk je divočina len si naozaj netreba predstavovať že od hraníc od sk je všetko naozaj med lízať. To je neuveriteľné naivne. A teda čakať na smrť rodičov a potom sa vydať do sveta...to fakt? Myslíš naozaj,že prahnú po ľuďoch vo vyššom veku? Trasú sa na to,ako doručovať veľké decká,majú málo ukrajincov,syrcanov a inych fajt? Ver tomu,že nie. Najmä tí,čo sú v pohraničí a už aj ďalej.... Tí sa už popálili viac než dosť na slovenskej mentalite. A urobili reklamu tí naši skvelí slováci,bývalému,že a dofrasa,tu nejde oje....takže v takom Brucku keď vidia na úradoch sk občianstvo,majú už zihlavku. Inde to nebude lepšie. Každý štát ,vyspelý,teraz bojuje s utečencami imigrantami a nemajú chuť na ďalšie stvorenia. Samozrejme ak chce s prísť a máš top vzdelanie vo fachu,ktorého je málo to jazykovú znalosť. Bacha,už sa nebiju ani o lekárov. Tak hor sa,inak...budeš jemne vykoľajena.
@maciatkolulu ale táto téma bola o tom kde sa lepšie žije zabudaš
proste prijmi fakt že u susedov sa maju lepšie aj ked tiež sa tam musi pracovavat a dane odvadzat atd ..
matky na rodičovskej si tie dávky opracuju odvedu, retazovky su ale je ich zlomok
tento štát inde šafari a celkom pekne rozhadzuje takže retazovku v podobe nového danovnika by sme mohli sem tam odpustit
keby nechceli tak ti nedajú ani nové občianstvo ani prácu keby ta tam nechceli atd ...
bavíme sa o ludoch čo chcu pracovat , ja ešte 20 rokov budem , v čom je problém
moje deti nemusia doučovat český jazyk , ovladajú ho dobre , možno sem tam pravopis ale to je najmenej, aj rozumeju aj mluví 😂 ked sme v čechách samé sa prepínaju do toho jazyka
tak skus ešte niečo 😂 také čo by obstalo
Hned prvy bilboard za hranicami v Hrozenkove Babiš - voľte život. 😂
Kto si mysli, ze tam ludia miluju svojich politikov, ze je tam raj zit, je na omyle.
Maju drahsie elektriku, plyn, potraviny - vobec ale ze vobec nevychadzaju lacnejsie (chodime 2x do tyzdna na Moravu, a niekolko x rocne do Prahy. Tie potraviny - tak ako u nas, su rozne znacky roznych cenovych kategorii, ale rovnake znacky v porovnani s nasimi, su drahsie /taka muka babickina volba - tu u nas 1,39 tam cez 2€) Rovnako DM vychadza drahšie /v Brode maju aj cenu v eurach na bločku, je to jednoduche si porovnat)
V Prahe maju kontajnery na striekacky, inak bezďakov tam je tiez plna p***del...
Každa krajina ma svoje svetle a svoje tmavsie stranky. V mnohom sme si podobní - rodičovska do 3/4r (ale: v muzeu v Prahe o tom pisu ze to je ako pozostatok komunizmu, ze neni to v sulade s EU), v mnohom rozdielny...
@maciatkolulu ale táto téma bola o tom kde sa lepšie žije zabudaš
proste prijmi fakt že u susedov sa maju lepšie aj ked tiež sa tam musi pracovavat a dane odvadzat atd ..
matky na rodičovskej si tie dávky opracuju odvedu, retazovky su ale je ich zlomok
tento štát inde šafari a celkom pekne rozhadzuje takže retazovku v podobe nového danovnika by sme mohli sem tam odpustit
keby nechceli tak ti nedajú ani nové občianstvo ani prácu keby ta tam nechceli atd ...
bavíme sa o ludoch čo chcu pracovat , ja ešte 20 rokov budem , v čom je problém
moje deti nemusia doučovat český jazyk , ovladajú ho dobre , možno sem tam pravopis ale to je najmenej, aj rozumeju aj mluví 😂 ked sme v čechách samé sa prepínaju do toho jazyka
tak skus ešte niečo 😂 také čo by obstalo
@sara07 mne to písať nemusíš,keď chcesbist,v kľude choď. A nemyslí si,že ťa aj v Čechách budú čakať celý nadšení a že tvoje deti majú dokonalú češtinu....písanie ,čítanie a tak. Ale naozaj čakať na smrť rodičov a potom ísť....ja neviem. Zrovna Čechy teda ... Ja skúšať nemusím,ja viem. A nie od kamošky. Úprimne ti píšem,že nie,nie je to tak ako píšeš. Niečo je lepšie,niečo nie,ale ísť s deťmi,čo nie sú malinké a teda v strednom vyššom veku niekam mimo je viac než odvážne. A najmä s ružovými okuliarmi. Lebo na nete píšu že sú tam lepšie cesty. Akože🤷. Kebyže aspoň dávaš nejaké echt dôvody. A nie dokola a dokola to isté. A to s rodičmi je tiež trochu....
@sara07 mne to písať nemusíš,keď chcesbist,v kľude choď. A nemyslí si,že ťa aj v Čechách budú čakať celý nadšení a že tvoje deti majú dokonalú češtinu....písanie ,čítanie a tak. Ale naozaj čakať na smrť rodičov a potom ísť....ja neviem. Zrovna Čechy teda ... Ja skúšať nemusím,ja viem. A nie od kamošky. Úprimne ti píšem,že nie,nie je to tak ako píšeš. Niečo je lepšie,niečo nie,ale ísť s deťmi,čo nie sú malinké a teda v strednom vyššom veku niekam mimo je viac než odvážne. A najmä s ružovými okuliarmi. Lebo na nete píšu že sú tam lepšie cesty. Akože🤷. Kebyže aspoň dávaš nejaké echt dôvody. A nie dokola a dokola to isté. A to s rodičmi je tiež trochu....
@maciatkolulu Deti vedia česky, odpálilo mi dekel, to je ozaj kumšt sa to naučiť 😂😂
@maciatkolulu Deti vedia česky, odpálilo mi dekel, to je ozaj kumšt sa to naučiť 😂😂
@alica110 len komické je to,že slovenské deti neovládajú ani materinský jazyk....aj s mamičkami,diktáty.....no ale český to ide všetkým ,rovno do školy a samozrejme detičky s radosťou odídu od kamarátky lebo sú uvedomele a vedia,že všade dobre,v cudzine najlepšie.
@alica110 ja neviem prečo zrovna toto vytiahla ako keby sa mali učit činštinu ,ale je ako pravda že niektoré deti nerozumeju po česky čo mne pripada divne, lahšie reč nie je , to je ako keby ostravaci nevedeli po polsky alebo dole v šturove po madarsky
@maciatkolulu však sa neboj ja/ my si nabijeme podla tebe hubu alebo ty 😂 vonku žije 1,5 miliona slovakov momentálne ...
@maciatkolulu však sa neboj ja/ my si nabijeme podla tebe hubu alebo ty 😂 vonku žije 1,5 miliona slovakov momentálne ...
@sara07 kokos....zase štatistika. Pripomínas mi to....cestuje s prstom po mape. Veď keď je to tak zle,tak ver rodičov a ficite. Naši českí bratia vás príjmu. Rodičia nebudú mať žiaden kultúrny šok a ešte je tam všetko lepšie aj zdravotníctvo. Čo viac si priať. Pripadne choďte niekde k hraniciam a môžeš byť u rodičov cez víkendy. Keď je to tak zle,cesta sa nájde. Či len hubou mlet?

@sara07 to je fakt dovod pre ktorý odisť do ČR😂dobre fungujúce vlaky, aby sme mohli chodiť na výlet.Pozri si ceny nehnuteľností a úroky, ceny podnajmov
@anonym_fec6bd písala som jeden z dôvodov
ale ano dobre fungujuce vlaky to je pecka, zvlašt ked rodina má len na jedno auto
je rozdiel pridem na stanicu a ide mi vlak a je rozdiel pridem na nastupište lebo stanica je zavreta a čakam hodinu na lavičke alebo sa poflakujem po meste pretože žial vlak ide raz za hodinu alebo hodinu a pol , ano niekde aj v špičkach chodia vlaky že človek rozmyšla na tej jednej nohe boha čo nedaju další vlak alebo väčšiu supravu
ohladne vyletov a prečo by sme nemohli behat po vyletoch ked je to pre nas prijatelnejšie a pohodlnejšie ? načo su vlaky ?????????? aby boli na obrazkoch alebo akože boli ?