Problém s rodičovským prídavkom v Česku
Ahojte mam problem a keďže som nikde nenarazila na vusvetlenie tak píšem sem. Manžel sa minulý rok vo februári zamestnal v českej republike a keďže nám nikto nič nepovedal tak som poberala rodičovský na slovensku keďže ja som pred materskou pracovala na slovensku. Dnes som bola na úrade práce kde mi povedali že nemám na rodičovský a ani na pridavky narok a hned mi aj davku stopli stym že ten rok im budeme musieť vrátiť peniaze späť a mám si žiadať rodičovský v Čechách. Som normalne stoho na prášky ako to vlasne je a ked teraz poziadam o rodicak v Čechách či mi ho vyplatia spetne za celi ten rok ktorý som vraj mala poberať rodicak tam. Stretol sa už niekto z niečim takým. Prepáčte za pravopis ale nemám náladu opravovať chyby na dnes už mám toho dosť. Dakujem
@kacenocka2 za 10,11,12/2025 som ešte posielala manželov príjem. Tak zatiaľ mi nič neprišlo , že sa mení
@kavasmliekom aj ja a mi prišla odpoveď že už neje potreba lebo je potrebné dať žiadosť o super dávku cez jenda.cz

@kavasmlieko ja len sa chcem opýtať či nevies ako to je teraz od nového roku pri zmene legislatívy že už u nich nie sú prídavky len nejaká super dávka
@kacenocka2 za 10,11,12/2025 som ešte posielala manželov príjem. Tak zatiaľ mi nič neprišlo , že sa mení