Ako cestovať zo stanice Vrútky do Martina Ladoveň?
Na mape som videl že je to poriadne od seba. Stanica je úplne hore a Ladoveň je úplne dole. Chodí nejaká MHD tam. Taxík nie. Buď zdielaná kolobežka alebo MHD potrebujem. Keďže som tam nikdy nebol. Neviem ani ako to tam vyzera, kde presne sú zastávky atď.
Sú na území miest Martin a Vrútky nejaké zdielané elektrokolobežky? Vy čo tam chodíte alebo ste, vídavate tam také zelené, modré alebo oranžové kolobežky?
A je to celé na rovine? Myslím trasa od stanice Vrútky po Ladoveň? Mám aj vlastnú kolobežku ale slabú že len po rovine zvláda ísť sama. Na strmé ma už nezvláda vyviezť.
@unbeholfen Ľadoveň je kúsok na kopci. Ide MHD priamo od stanice až na Ľadoveň. Záleží kam na Ľadovni sa chceš dostať. Kolobežky sú, ale kde stoja, to ti neporadím.
@unbeholfen Vo Vrutkach pri stanici je zastávka MHD so svetelnou tabuľou a tam sú vypísané najbližšie spoje a kam idú, alebo sa spýtaj šoféra pre istotu, či ide na Ľadoveň, ak si nebudeš istý. Alebo nám sem napíš priamo deň a čas a my Ti to pozrieme v appke, presné spoje v tom čase.
Na Ľadovci je zastávok niekoľko, takže musíš vedieť, kam presne ideš.
V autobuse sú zastávky hlásené a trasa po zastávkach je aj na tabuli v prednej časti autobusu.
Nastupuje sa len prednými dverami a keď si kúpiš lístok u vodiča platobnou kartou, stojí 1€, v hotovosti je to drahšie.
@unbeholfen Vo Vrutkach pri stanici je zastávka MHD so svetelnou tabuľou a tam sú vypísané najbližšie spoje a kam idú, alebo sa spýtaj šoféra pre istotu, či ide na Ľadoveň, ak si nebudeš istý. Alebo nám sem napíš priamo deň a čas a my Ti to pozrieme v appke, presné spoje v tom čase.
Na Ľadovci je zastávok niekoľko, takže musíš vedieť, kam presne ideš.
V autobuse sú zastávky hlásené a trasa po zastávkach je aj na tabuli v prednej časti autobusu.
Nastupuje sa len prednými dverami a keď si kúpiš lístok u vodiča platobnou kartou, stojí 1€, v hotovosti je to drahšie.
@caramellka díky za podrobne info. Vy asi máte nejakú vlastnú aplikáciu Turiec Regio… Tie CP a IMHD mám aj ja keďže využívam MHD v Bratislave ale v iných mestách je to ináč. Napriklad to že sa nastupuje prednými a u šoféra sa platí. V Bratislave tak neni. Ale to ostatné že hlási zastávky a je tam aj trasa je podobné ako v BA to som rád. Lebo keď aj budem mať súradnice tak vam viem dať názov toho miesta ale fyzicky neviem ako to tam vyzerá takže idem naslepo len podľa súradníc nazvov ulíc zastávol a tak. Dakujem zatial. Dam vediet. Ladoveň je široká mestská štvrť? Lebo mne povedali iba Ladoveň. Konkrétnejšie nie. Možno to neni take velké že na určené miesto už sa dá aj pešo.
@unbeholfen Ľadoveň je kúsok na kopci. Ide MHD priamo od stanice až na Ľadoveň. Záleží kam na Ľadovni sa chceš dostať. Kolobežky sú, ale kde stoja, to ti neporadím.
@curlie zdielaná kolobežka vyjde aj na kopec, tie sú silné. Moja nevyjde. Ale zase pri zdielaných sú všelijaké zóny a nemusí byť celá tá trasa v zelenej zóne. Ak z nej vyjdem tak mi vypne motor.
@caramellka díky za podrobne info. Vy asi máte nejakú vlastnú aplikáciu Turiec Regio… Tie CP a IMHD mám aj ja keďže využívam MHD v Bratislave ale v iných mestách je to ináč. Napriklad to že sa nastupuje prednými a u šoféra sa platí. V Bratislave tak neni. Ale to ostatné že hlási zastávky a je tam aj trasa je podobné ako v BA to som rád. Lebo keď aj budem mať súradnice tak vam viem dať názov toho miesta ale fyzicky neviem ako to tam vyzerá takže idem naslepo len podľa súradníc nazvov ulíc zastávol a tak. Dakujem zatial. Dam vediet. Ladoveň je široká mestská štvrť? Lebo mne povedali iba Ladoveň. Konkrétnejšie nie. Možno to neni take velké že na určené miesto už sa dá aj pešo.
@unbeholfen Ja mám appku MHD Martin, z nej dávala screen aj kočka vyššie.
Ľadoveň je v podstate sídlisko, ale aj mestská časť. Zistila som dodatočne, že sú tam vlastne len dve zastávky, asi som rátala aj tú tesne pod Ľadovňou a myslela, že sú 3, keďže tam nejako nechodievam.😁
Jedna sa volá Ľadoveň, N. Hejnej a konečná zast. len Ľadoveň.
Martinčania ste tu? Ani som nevedel že vlaky chodia aj priamo do Martina. Ludia z ďaleka si myslia že existujú len Vrútky lebo to je také známe z infraštruktúrneho hľadiska. Takže v ktorej časti Martina je vlaková stanica? Je to ďaleko od tej Ladovne? Ako sa tam dostať? MHD, zdielaná kolobežka?
Martinčania ste tu? Ani som nevedel že vlaky chodia aj priamo do Martina. Ludia z ďaleka si myslia že existujú len Vrútky lebo to je také známe z infraštruktúrneho hľadiska. Takže v ktorej časti Martina je vlaková stanica? Je to ďaleko od tej Ladovne? Ako sa tam dostať? MHD, zdielaná kolobežka?
@unbeholfen Chodia aj do Martina, ale ak ideš zo smeru BA na smer KE, musíš prestúpiť vo Vrutkach na vlak do Martina. Úprimne, ja keď idem z Vrutok, idem radšej do Martina MHD, lebo pri meškajúcich vlakoch sa nemôžem spoľahnúť, že budem niekde načas.
Vlaková stanica v MT je mimo hlavnej trasy MHD (nie ďaleko) a pár autobusov chodí aj zo stanice, ale netuším ako často a aké. Pešo z MT stanice je to na Ľadoveň 3-4 zastávky. Podľa toho, na ktorej z tých dvoch zastávok, ktoré sú na Ľadovni vystupuješ. Ja nevieem, kde je na Ľadovni Tesco a Coop Jednota, lebo tam nechodím a ulice tam nie sú uvedené. Ale to sa už spýtaš aj niekoho na ulici v rámci Ľadovne.

A je to celé na rovine? Myslím trasa od stanice Vrútky po Ladoveň? Mám aj vlastnú kolobežku ale slabú že len po rovine zvláda ísť sama. Na strmé ma už nezvláda vyviezť.