icon

Ako dokúpiť batožinu do lietadla pre zimný let?

nada1326
29. sep 2026

Mam v letenke zahrnutú len príručnú batožinu. Letím v zime, takže potrebujem viac kufrov. Na stranke som videla že si viem dokúpit, ale neviem ktorú. Idem na 4 noci. Do severských krajín

zuzidr
•
29. sep 2026

@nada1326 malý kufrík na palubu. Podpalubná veľká je podľa mňa zbytočné na 4 noci...ale ja už som sa naučila baliť

anonym_8e14b4
•
29. sep 2026

@nada1326 no tak žeby takú akú potrebuješ? Čo my vieme či sa vieš zbaliť do jedného 10kg kufra alebo potrebuješ 4x 20kg?

anonym_7c21a3
•
29. sep 2026

@nada1326
Dve tricka dva svetre mozes aj tri na seba😅

minesasubu
•
29. sep 2026

Kup si priority más navyše jeden kufor ako priručnú
ked ideš na 4 dni do podpalubia podla mňa nepotrebuješ davať velky

nada1326
autor
•
29. sep 2026

Letim prvý krat a do zimy, ciže hladám ludí, ktorí majú skúsennosti.Už som si prečítala aký je rozdiel medzi kufríkom na palubu a podpalubným. A to priority znamená 2 príručné batožiny ?

minesasubu
•
29. sep 2026
@nada1326

Letim prvý krat a do zimy, ciže hladám ludí, ktorí majú skúsennosti.Už som si prečítala aký je rozdiel medzi kufríkom na palubu a podpalubným. A to priority znamená 2 príručné batožiny ?

@nada1326 ano su dve , treba si to precitat v pokynoch pri kupe
zaleži aj od leteckej
treba si pozrieť
vid foto to je napriklad ryanair
my ideme teraz v oktobri a vzdy kupujeme aj jednu priority kvoli darčekom a pod

anonym_1ddb04
•
29. sep 2026
@nada1326

@nada1326 to čo máš na sebe sa neráta, takže sa dobre naobliekaš a v lietadle vyzlečieš tak sa vieš zbaliť do kufra na palubu

nada1326
autor
•
29. sep 2026
@minesasubu

@nada1326 ano su dve , treba si to precitat v pokynoch pri kupe
zaleži aj od leteckej
treba si pozrieť
vid foto to je napriklad ryanair
my ideme teraz v oktobri a vzdy kupujeme aj jednu priority kvoli darčekom a pod

@minesasubu ok. dakujem. aj ja letím cez ryanair. cize si kupim to priority a budem mat dve tasky pri sebe v lietadle. mam zvlast letenku tam, a zvlast naspat, čiže to dokupim ku každej letenke.

anonym_fc3323
•
29. sep 2026
@nada1326

@nada1326 hlupa otazka, ale na 4 dni ti nestaci "zvrchne" oblecenie rovnake? Ktore si oblecies v Bratislave / Viedni? Spodne pradlo das do maleho ruksacika, ktory zase nie je az tak maly... na 4 dni...
Chapem, ze paperku tam nedas, ale tu si das na seba, nie?

emjee
•
29. sep 2026
@nada1326

@minesasubu ok. dakujem. aj ja letím cez ryanair. cize si kupim to priority a budem mat dve tasky pri sebe v lietadle. mam zvlast letenku tam, a zvlast naspat, čiže to dokupim ku každej letenke.

@nada1326 ano dve, jednu malu, ktora sa zmesti pod sedadlo a druhu vacsiu, ktora ide fo priecinka nad hlavou. Max rozmery malej 40*30*20cm vaha nie je stanovena, vacsej 55*40*20cm (vratane koliesok na kufri) a 10kg. Na 4 noci ti to postaci, ved ides zo zimy do zimy, takze bundu, zimne topanky a nohavice, capicu budes mat na sebe, staci ti zbalit spodne pradlo, par triciek, ponoziek, pyzamo, papuce a zubnu kefku - to by si dala aj do batohu pod sedadlo a nemusis nic dokupovat.

biba_18
•
29. sep 2026

len pozor ak sa rozhodneš pre palubný kufor tak tie sa rýchlo vypredávajú…
ja osobne nerada cestujem iba s malou osobnou batožinou, na viac ako 4 dni beriem vždy priority…