Ako riešiť zrušenie časti letu s Austrian Airlines?
Ahojte, letíme s Austrianom z bodu A do bodu C s prestupom v bode B a následne naspäť, všetko na jednej letenke.
Pri spiatočnej ceste nám zrušili posledný úsek z bodu B do bodu A a ponúkli nám alternatívny let, ktorý však časovo koliduje s naším letom z bodu C do bodu B, takže ho, žiaľ, nemôžeme využiť.
Chceli by sme to vyriešiť buď zrušením iba úseku B → A, no mám obavu, že ak požiadame o zrušenie tohto letu, zruší sa nám kompletne celá letenka.
Druhou možnosťou by pre nás bolo presunúť let B → A o jeden deň neskôr. Austrian však túto alternatívu cez live chat neponúka, hoci na ich stránke vidím, že v daný deň je let k dispozícii. Neviem, či je problém v tom, že systém automaticky predpokladá, že všetky úseky spiatočnej cesty musia byť absolvované v rovnaký deň, a preto nám túto možnosť neponúka.
Najradšej by som to riešila e-mailom, aby sme mali istotu, že nám omylom nezrušia celú rezerváciu, ale všade nachádzam informáciu, že zmeny sa riešia iba cez online chat.
Máte niekto skúsenosť s podobnou situáciou s Austrianom? Dá sa požiadať o presun iba posledného úseku o deň neskôr, prípadne kontaktovať Austrian iným spôsobom ako cez chat?
Podstatný fakt, že letíme v januari 27
Ďakujem za info
@anonym_autor hotline s clovekom bude cesta. Mozno aj odobne ak budes niekedy dovtedy vo viedni
@anonym_autor mne raz takto Austrian zrusil let - asi 5 rokov dozadu? a v apkke sa dalo kliknut, ze s ponuknutym letom nesuhlasim. Nasledne mi appka zacala hladat ine alternativne lety a tam som si vedela vybrat, aky mi vyhovuje. Boli to lety inych, ale asi partnerskych spolocnosti.
na toto je poistenie letenky
@anonym_a6bace Co ma spolocne poistenie letenky so zmenou letou? Lietam casto a nikdy si nekupujem poistenie. Vzdy mi letecka spolocnost ponukne zmeny letov pripadne vratenie celej sumy. Dokonca naposledy mi vravila cenu zo 6 letov na letenke len za 1 segment.

na toto je poistenie letenky