icon

Batožina pre infanta: Ako je to s príručnou batožinou?

17. júl 2026

Dievčatá, ktoré máte skúsenosti, pomôžte, prosím.
Toto som našla v podmienkach Ryanair. Ak dobre chápem, ročnému dieťaťu sediaceho počas letu mne na lone bezplatne prinalezia 2 veľké veci, napríklad kočík a autosedačka. Aj babybag do hmotnosti 5 kg. Ale mám aj ja nárok ako matka na vlastnú príručnú batožinu? Či tento 5 kg babybag je ratany pre obidvoch dokopy
Šak som z toho dilino... Ďakujem, idem takto prvýkrát, tak sa z toho neviem vysomarit 😵‍💫
Ďakujem pekne

Zavazadla pro kojence:
Víme, že cestování s kojencem může být stresující, takže Vám nabízíme možnost přepravovat zdarma 2 kusy dětského vybavení pro každé dítě, aby cesta proběhla pokud možno bez problémů. Kojenci (od 8 dní do 23 měsíců věku včetně) nemají k dispozici žádná palubní zavazadla zdarma. Dospělá osoba cestující s malým dítětem na klíně si však může vzít na palubu dětské zavazadlo do hmotnosti 5 kg (rozměry: 45×35×20 cm).

anonym_fe561a
17. júl 2026

Kojenci (od 8 dní do 23 měsíců věku včetně) nemají k dispozici žádná palubní zavazadla zdarma. Dospělá osoba cestující s malým dítětem na klíně si však může vzít na palubu dětské zavazadlo do hmotnosti 5 kg (rozměry: 45×35×20 cm).

autor
17. júl 2026
@anonym_fe561a

Kojenci (od 8 dní do 23 měsíců věku včetně) nemají k dispozici žádná palubní zavazadla zdarma. Dospělá osoba cestující s malým dítětem na klíně si však může vzít na palubu dětské zavazadlo do hmotnosti 5 kg (rozměry: 45×35×20 cm).

@anonym_fe561a no veď presne to sa pýtam. Ja si môžem zobrať svoju príručnú batožinu a ešte druhu do 5 kg pre dieťa?

anonym_fe561a
17. júl 2026

Kojenec nema narok na ziadnu batozinu. Ty mas narok na vacsiu batozinu. Normalne je rozmer batoziny 40x30x20. Dokup sebe priority. Budes mat 2 batoziny.

chestnut
17. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_fe561a no veď presne to sa pýtam. Ja si môžem zobrať svoju príručnú batožinu a ešte druhu do 5 kg pre dieťa?

@anonym_autor to je batozina co beries ty ako dospelak pre dieta.

luliu
17. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor nevieš čítať s porozumením, dieťa nemá nárok, ty máš na jednu väčšiu, nie 2

biba_18
17. júl 2026

ja teda neviem, je to tak nejasne napísané. ale hej, normálne je menšia osobná batožina.. ja by som zobrala priority…

lampaska
17. júl 2026

Letela som už niekoľkokrát s kojencom do 2 rokov a vždy som mala 2 príručné: aj pre seba aj pre dieťa a nebol problém.

minesasubu
17. júl 2026

Tiež sme lietali do 2r veľa a teda vždy som mala pre dieta 5kg podľa rozmerov a svoju čiže 2 kusy
dokonca na letenke to bolo napisané

biba_18
17. júl 2026
@minesasubu

Tiež sme lietali do 2r veľa a teda vždy som mala pre dieta 5kg podľa rozmerov a svoju čiže 2 kusy
dokonca na letenke to bolo napisané

@lampaska @minesasubu bez priority? potom super

anonym_58816c
17. júl 2026
@luliu

@anonym_autor nevieš čítať s porozumením, dieťa nemá nárok, ty máš na jednu väčšiu, nie 2

@luliu nevieš čítať s porozumením
Dieťa nemá narok na batožinu ale cestujuci s dieťaťom na kolenách ma zadarmo k svojej batožine detskú tašku do 5kg

chestnut
17. júl 2026

Ako baby zas nezavadzajte, moze mat 5kg ale nema automaticky narok aj pre seba pokial si nezaplati napr v ryanair to bude len mini kabelka plus tato 5kg

luliu
17. júl 2026
@anonym_58816c

@luliu nevieš čítať s porozumením
Dieťa nemá narok na batožinu ale cestujuci s dieťaťom na kolenách ma zadarmo k svojej batožine detskú tašku do 5kg

@anonym_58816c kde je napísané k svojej batožine?