icon

Cestovanie autom do Španielska: Skúsenosti a rady

Včera o 13:02

Čaute, išli ste niektorá z vás autom do Španielska ? Alebo aká bola vaša najdlhšia cesta do práce alebo za výletom ?

Strana
z2
13uzivatelka11
Včera o 13:13

Zatiaľ "len" 6,5 hodiny do Slovinska ale stačilo, ďalej sa by sa mi veľmi nechcelo

wade
Včera o 13:19

Robim vela dlhych ciest, co konkretne chces vediet?

autor
Včera o 13:21
@wade

Robim vela dlhych ciest, co konkretne chces vediet?

@wade prišla mi ponúka do práce ale je to až v španielsku a má sa tam ísť autom 😕 je to veľmi ďaleko.
Auto by nám dali firemné

13uzivatelka11
Včera o 13:24
@anonym_autor

@wade prišla mi ponúka do práce ale je to až v španielsku a má sa tam ísť autom 😕 je to veľmi ďaleko.
Auto by nám dali firemné

@anonym_autor a to by si sa musela presťahovať alebo ako by si dochádzala? Nejako pravidelne jazdiť?

autor
Včera o 13:31
@13uzivatelka11

@anonym_autor a to by si sa musela presťahovať alebo ako by si dochádzala? Nejako pravidelne jazdiť?

@13uzivatelka11 nie. Práca je len na 6-8 týždňov. Išlo by sa firemným autom a po turnuse naspäť domov

anonym_200d9e
Včera o 13:45

Nedá sa dohodnúť inak? Letenky sa hýbu okolo 50-60 eur

patrike
Včera o 13:47

Co je to za pracu ? Nieco mi tu smrdi. Uz len nafta / benzin vyjdu firmu drahsie ako letenky. Nehovoriac o prespati aspon jednu noc kdesi. Preco autom ?

tundra
Včera o 14:09
@patrike

Co je to za pracu ? Nieco mi tu smrdi. Uz len nafta / benzin vyjdu firmu drahsie ako letenky. Nehovoriac o prespati aspon jednu noc kdesi. Preco autom ?

@patrike tak si prezlec,spodne pradlo...

tundra
Včera o 14:16

@anonym_autor cestujem nepravidelne Slovensko-Švajciarsko,cesta trva 9-12 hodin,podla premavky.
Najrychlejsia, je cesta v noci.Španielsko je samozrejme dalej,ale poznam tu ludi,co cestuju Švajciarsko- Portugalska a da sa to zvladnut.
Otazka je,z coho mas strach?

cimage
Včera o 14:23

My sme boli viackrat autom, ale my sme isli na dlhsie obdobie. Zalezi aj kam sa ide. Na juh to mas cca 3000km. Aj ked sa to rozdeli na 3dni, tak je to zahul. Preco nemozete ist letecky?

anonym_fd0099
Včera o 14:30

občas idem s bratom do Alicante, keď potrebuje previezť viac vecí tak ide autom, ale keď idem s ním tak jednu noc spíme v Italy, je to dlhá cesta, ale dá sa to v pohode zvládnuť, je to tuším cca 2300 km ja potom naspäť idem letecky on tam zostáva , keď tam ideš na dlhšie tak to je v pohode

anonym_185054
Včera o 15:22

anglicko - slovensko ... v pohode sme dali s jednym soferom - ale dal si par hodin reset .. bezne mavame 2 soferov ked nam treba autom ist ... takze spanielsko v pohode ak ides len tam a potom po xy tyzdnov nazad ... a ak mas este niekoho s kym sa prestriedas easy ... a ak si neni sofer tak este lepsie

unknowname
Včera o 16:11

@anonym_autor šiel som autom 13,5 hodiny najďalej a nikdy viac!

amelie2017
Včera o 16:51

A kam do Spanielska? Do Barcelony je to tak 20 hodin, ak na juh, tak tomu pridaj dalsich minimalne 10 hodin. My ked sme sli na SK, spali sme v Taliansku, naspat sme sli inou trasou a spali sme vo Svajciarsku. Soferoval len muz.

anonym_1faa5f
Včera o 17:29

@anonym_autor Neviem už presne kilometrovo,ale Grécko veľkú časť aj ostrovy Thassos, Korfu,Taliansko až po Miláno, Bulharsko, Čierna hora,Nemecko atď..

autor
Dnes o 07:52
@unknowname

@anonym_autor šiel som autom 13,5 hodiny najďalej a nikdy viac!

@unknowname ja by som mal ísť 27h. Mám z toho normálne zlý pocit. Je to strašne ďaleko

autor
Dnes o 07:55
@anonym_200d9e

Nedá sa dohodnúť inak? Letenky sa hýbu okolo 50-60 eur

@anonym_200d9e áno ale treba mi náradie a vedúci to nepreplatila. Preto ideme autom lebo cestu prepláca

autor
Dnes o 07:55
@anonym_1faa5f

@anonym_autor Neviem už presne kilometrovo,ale Grécko veľkú časť aj ostrovy Thassos, Korfu,Taliansko až po Miláno, Bulharsko, Čierna hora,Nemecko atď..

@anonym_1faa5f do Španielska 2700km čo som pozeral. Je to strašne veľa

autor
Dnes o 07:56
@cimage

My sme boli viackrat autom, ale my sme isli na dlhsie obdobie. Zalezi aj kam sa ide. Na juh to mas cca 3000km. Aj ked sa to rozdeli na 3dni, tak je to zahul. Preco nemozete ist letecky?

@cimage letecky nemôžeme ísť lebo vedúci chce šetriť. Aj na ubytovaní...

autor
Dnes o 07:58
@patrike

@patrike lebo máme náradie a letecky by to bolo vraj drahšie. O pár eur. Vedúci chce šetriť čiže aj ubytovanie bude v zlom stave

patrike
Dnes o 08:01
@anonym_autor

@patrike lebo máme náradie a letecky by to bolo vraj drahšie. O pár eur. Vedúci chce šetriť čiže aj ubytovanie bude v zlom stave

@anonym_autor Este povedz, ze to je na zivnost a bingo bude komplet.
Take podmienky sa mi nezdaju vyhodne. Plus riziko, ze vam nezaplati ten prefikany veduci.

vevesh
Dnes o 08:04
@anonym_autor

@anonym_autor aj v minunosti to bolo normalne, aj dnes to je normalne - normalne sa tak chodilo v niektorych firmach na pracovne. 2700km sa da dat za dva dni s jednym vodicom (1200km mas cca. Za 8 hodin cesty). S dvoma vodicmi mozno kratsie, ale najlepsie je naplanovat si niekde v strede cesty prenocovanie.
A osobne najviac vkuse sme sli 4200km - dali sme to za 3 dni, ale to sme tlacili pedale (nasi znami napriklad potrebuju 3 dni len do srbska, lebo maju x-milion prestavok...).

patrike
Dnes o 08:08
@vevesh

@anonym_autor aj v minunosti to bolo normalne, aj dnes to je normalne - normalne sa tak chodilo v niektorych firmach na pracovne. 2700km sa da dat za dva dni s jednym vodicom (1200km mas cca. Za 8 hodin cesty). S dvoma vodicmi mozno kratsie, ale najlepsie je naplanovat si niekde v strede cesty prenocovanie.
A osobne najviac vkuse sme sli 4200km - dali sme to za 3 dni, ale to sme tlacili pedale (nasi znami napriklad potrebuju 3 dni len do srbska, lebo maju x-milion prestavok...).

@vevesh Za mna ok, soferovat mi nerobi problem, podmienky ;
- cesta platena rovnako ako praca
- slusny hotel (aspon ***) a jedlo
- vyplatenie zalohy firmou na palivo, byvanie a jedlo alebo to firma rezervuje za svoje
- pocas vykonu prace tiez aspon *** hotel + diety
- firma plati cestovne poistenie a tiez poistenie liecebnych nakladov

autor
Dnes o 08:10
@patrike

@anonym_autor Este povedz, ze to je na zivnost a bingo bude komplet.
Take podmienky sa mi nezdaju vyhodne. Plus riziko, ze vam nezaplati ten prefikany veduci.

@patrike platí. Len chce zarobiť na človeku čo najviac a áno na živnosť

autor
Dnes o 08:11
@vevesh

@vevesh to je strašne dlho. Ja som bol zvyknutý chodiť do Nemecka za 10h max

patrike
Dnes o 08:16
@anonym_autor

@patrike platí. Len chce zarobiť na človeku čo najviac a áno na živnosť

@anonym_autor A je ok robit nieco na nasu zivnost v Spanielsku ? Aby vas tam nezatkli nejaki kontrolori z ich inspekcie prace ako nelegalnych zamestnancov. Mne sa to cele nepaci, prilis partizansky system. Ako bezny zamestnanec by si mal napr narok raz za 14 dni ist domov na naklady firmy.

autor
Dnes o 08:31
@patrike

@anonym_autor A je ok robit nieco na nasu zivnost v Spanielsku ? Aby vas tam nezatkli nejaki kontrolori z ich inspekcie prace ako nelegalnych zamestnancov. Mne sa to cele nepaci, prilis partizansky system. Ako bezny zamestnanec by si mal napr narok raz za 14 dni ist domov na naklady firmy.

@patrike niesom zamestnanec. Chodíme do zahraničia na turnusy. Len väčšinou som mal Nemecko a nie takú dlhú trasu, zmenil som firmu a keď som videl že je držgroš tak neviem či mám ísť do toho alebo nie

patrike
Dnes o 08:34
@anonym_autor

@patrike niesom zamestnanec. Chodíme do zahraničia na turnusy. Len väčšinou som mal Nemecko a nie takú dlhú trasu, zmenil som firmu a keď som videl že je držgroš tak neviem či mám ísť do toho alebo nie

@anonym_autor Podla mna nie. Velke riziko, ze vam ostane firma dlzna. Ak sa niekto na uvod javi ako drzgros, tak to je negativny signal.

anonym_8831cb
Dnes o 09:11
@anonym_autor

@anonym_autor to je jedno, ze si autonomo - ked urobia raziu tak este horsie lebo ta spokutuju teba ako autonomo/zivnostnika - lebo tym padom by si si mal zabezpecit papiere

autor
Dnes o 09:22
@anonym_8831cb

@anonym_autor to je jedno, ze si autonomo - ked urobia raziu tak este horsie lebo ta spokutuju teba ako autonomo/zivnostnika - lebo tym padom by si si mal zabezpecit papiere

@anonym_8831cb papiere mám vybavené.

Strana
z2