Cestovanie so šesť mesačným bábätkom na Maledivy
Ahojte,chcela by som sa spýtať na váš názor na cestovanie so 6 mesačným bábom. Myslím tým trošku dlhšie cestovanie na Maledivy. Chceli by sme cestovať v zime. tak by som sa chcela spýtať či máte niektorá takú skúsenosť alebo len váš názor na to.
Ja som zažil osemhodinový let do Salalahu s kričiacim dieťaťom a vyše desaťhodinový let práve do Malé s takmer nepretržite plačúcim a vrieskajúcim (!) niekoľkomesačným dieťaťom v lietadle. To už atmosféra na palube u všetkých cestujúcich hraničila s hystériou.
A akokoľvek sa to mamičkám nebude páčiť, odvtedy tvrdím, že na palubu lietadla pri dlhých letoch patria len tak veľké deti, ktoré sú schopné pochopiť čo sa deje a ovládnuť svoje konanie. O ich bolestiach uší v lietadle a možných zdravotných komplikáciách v rezorte písať nejdem.
V takýchto exponovaných situáciách už nepomáhajú vysvetlenia typu "ale ono je ešte maličké" a "normálne takýto nebýva."
To je všetko, môžete začať kameňovať.
My sme mali spokojné pokojné zvedavé bábätko a presne keď mal 6 mesiacov sme išli 3hodinovy let. Myslela som si ze to bude pohodicka ze bude pozorovať hrať sa niečo pospí a bola to katastrofa, plakal nám celu cestu ničim sa nedal zabaviť spal 20 minút, cestu tam sme mali mierne turbulencie teda sme museli byť pripasani skoro cely let nedalo sa chodiť v uličke. Cestou späť nás aspoň toto trochu zachránilo ale teda bolo to trápenie. Samotný pobyt potom úplná paráda. Co tým chcem ale povedat ze nikdy nevieš aj úplne dobre pohodove bábätko to môže znášať zle a opačne...ja by som ale Maledivy asi dala neskôr aj kvôli tomu že 6 mesačne ešte ani nesedí ani sa nepohra v bazeniku pri vode ze on z toho ze vôbec nic nebude mať počkala by som kým bude väčší nech ma aký taky zážitok...ale držím palce 😊
Ahoj. My sme boli keď malo prvé dieťa 7 mesiacov (priamy let Viedeň - Male s austrienom - let do 9 hod).
Druhý krát sme boli keď malo prvé dieťa cca 2,5r. a druhé 9 mesiacov. Leteli sme ale cez dubaj kde sme prespali jednu noc a leteli ďalej (tak to bolo cca 5 + 5 hodín).
Prvá varianta je super ak máš len jedno malé dieťa a samozrejme je spáč a bez komplikácií. S dvomi sme si na to netrúfli lebo za mňa je ťažšie zabaviť 2-3 ročne deti pri dlhom lete ako malé bábo.
Každopádne je to moja reálna skúsenosť a tá sa nemusí zhodovať s inými matkami alebo deťmi.
Ako jedna z mála (alebo možno jediná) ťa v cestovaní podporím, určite choďte ak je to pre vás finančne ok.
A ešte odporúčanie na záver, vyberte si rezort/ubytovanie na hlavnom ostrove aby ste nemuseli letieť malým lietadlom alebo ísť na speedboate - to by (aspoň moje deti) neprežili tak ľahko ako let 😂
@olga_hurajova
Typicka MK diskusia tolko mudrych komentarov co boli najdalej na Balatone a ty je jedina si tam bola a rozumne zhodnotila, o nasich vo Svajci ani nekomentujem ty lietaju po svete ako naklucikovani teraz prisli z Kalifornie a uz planuju s malou let do Nadi
Fiji 27 hodin , s malou boli prvy krat v Australi ked mala 6 mesiacov let 23 hodin.
Ja som zažil osemhodinový let do Salalahu s kričiacim dieťaťom a vyše desaťhodinový let práve do Malé s takmer nepretržite plačúcim a vrieskajúcim (!) niekoľkomesačným dieťaťom v lietadle. To už atmosféra na palube u všetkých cestujúcich hraničila s hystériou.
A akokoľvek sa to mamičkám nebude páčiť, odvtedy tvrdím, že na palubu lietadla pri dlhých letoch patria len tak veľké deti, ktoré sú schopné pochopiť čo sa deje a ovládnuť svoje konanie. O ich bolestiach uší v lietadle a možných zdravotných komplikáciách v rezorte písať nejdem.
V takýchto exponovaných situáciách už nepomáhajú vysvetlenia typu "ale ono je ešte maličké" a "normálne takýto nebýva."
@orisker suhlasim. A nie, neakceptujem nazor, ze to mam vydrzat, lebo je to dieta. Platim za let, nie za peklo k tomu.
@anonym_autor určite by som takto neriskovala zdravie svojho dieťaťa 😳
Osobne by som nešla. Dieťa z toho nebude nič mať a ani vy si dovolenku neuzijete. Keď sme tam boli prvý krát, vo vedľajšej vilke boli Slováci s 2 deťmi. Cca 2 ročnými. Obe dostali horúčky. Tak sa len triasli, aby to ustáli. Veľa ľudí cestuje s bábätkami. Ja by som nešla.
@olga_hurajova
Typicka MK diskusia tolko mudrych komentarov co boli najdalej na Balatone a ty je jedina si tam bola a rozumne zhodnotila, o nasich vo Svajci ani nekomentujem ty lietaju po svete ako naklucikovani teraz prisli z Kalifornie a uz planuju s malou let do Nadi
Fiji 27 hodin , s malou boli prvy krat v Australi ked mala 6 mesiacov let 23 hodin.
@anonym_autor ze si mimo. To fakt nevieš vydržať kým bude decko väčšie?
@anonym_autor ze si mimo. To fakt nevieš vydržať kým bude decko väčšie?
@anonym_d3d0e1 Mimo si ty a decko máš tiež ty. Ja nemôžem zato že teba zobral manžel najdalej do Zoo Bojnice. Ja som sa prišla slušne spýtať na cestovanie s dietatom a nie deckom 😊
@minenkaa Čas hej energiu haha to neviem. Ale nie videla som vela báb napr na ig zo Slovenska čo išli takto ale neviem no najviac mám obavu z tej cesty let a všetko 🙈
@anonym_autor zase ďalšia co verí IG a FB. Omg 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Aj gregusova sa na IG prezentovala aká je prestastna s cimarom, aj belohorcova s hajekom a teraz všetky vyplakavaju aké to boli pretvárky. Nestačí ti to? Myslíš ze tie "ig hviezdy" ti tam napisu, ze su uplne ko, pol letu im decko prereve a pod? Asi ťažko.
A inak s tak malym dieťaťom bez imunity chceš lietať v zime do tepla a opačne? Sa spýtaj na lekára co ti na to povie.
Keď mal náš syn 6 mesiacov, bolo to takto v júli, vybrali sme sa len do Dolnej Strehovej, aj to len na 5 dní. Bol veľmi náročné a uplakané bábätko a dovolenku sme riešili viac menej skôr kvôli staršej dcére, ktorá mala vtedy 9. Prvý deň bol fantastický. Druhý deň bol syn plačlivý, ale inak, ako zvyčajne. Večer už mal teplotu. Na ďalší deň ráno sa celý vysypal. Ostala som s ním na izbe, manžel vzal dcéru na bazény. Tá sa po obede začala sťažovať na bruško. Keď večer dostala krámy, zbalili sme sa a šli domov. Syn mal nakoniec šiestu chorobu, bol nepokojný ešte týždeň, až kým mu nevyšli prvé dva zúbky. Boli sme tam len tri dni. Byť vtedy niekde v exotike, tak ma šľahne 🤦🏻♀️
@anonym_d3d0e1 Mimo si ty a decko máš tiež ty. Ja nemôžem zato že teba zobral manžel najdalej do Zoo Bojnice. Ja som sa prišla slušne spýtať na cestovanie s dietatom a nie deckom 😊
@anonym_autor
Super🤣🤣🤣 ja som len cakala kedy a ako kazda jedna diskusia sa zvrhne a aktivne demagogicky napadnu kazdeho co ma trochu iny modernejsi nazor ako ich predpotopneho Slovenska.
@anonym_autor boli sme tam na svadobnej ceste a prepač ale za nas narocna cesta aj pre dospelych ludi...nestaci Vam grecko,španielsko? Proste žiadny prestup nic? Nezasluzi si male dieta maximalny konfort a nie klima v lietadle klima v buse vsade...ved zrejme este nema ani vswtky ockovania na poriadku
@anonym_autor
Super🤣🤣🤣 ja som len cakala kedy a ako kazda jedna diskusia sa zvrhne a aktivne demagogicky napadnu kazdeho co ma trochu iny modernejsi nazor ako ich predpotopneho Slovenska.
@anonym_b29e7c Presne. lebo teraz tým že sa mi narodilo dieťa tak mi končí život. Do 10 rokov budem s ním sedeť doma. Ja chápem že existuju určité riziká ale riziko je že teraz pôjdem kočíkovať a zrazí ma kamion. riziko je v dnesnej dobe všetko teraz mám sedieť doma a myslieť len negatívne že čo sa môže stať ! milujem ako ma aj iné mamičky strašili že aké to bude strašné aký bude strašný pôrod ako sa budem dávať dokopy dlho. Keď som niektorým mamičkám povedala že 2 týždne po pôrode som išla cvičiť tak hneď že aká som sebecká myslím len na seba a to keby ste chceli vedieť stíham aj o dieťa sa postarať aj o muža aj o celú domácnosť a stíham ísť ešte aj cvičiť. Lebo teraz sa mi narodilo dieťa a budem sedieť doma a budem 100 kilová krochňa a nebudem si užívať život. Užívame si život ako pred dietatom tak isto aj s dieťatom. A to že by sme chceli ísť na dovolenku nerobí zo mňa horšiu matku ako ste vy. Tak už si odpustite tie debilné komentáre 100x som napísala že som sa prišla poradiť. A som rada že su tu ludia ktori slusne napisali co a ako. A lutujem ze som tuto temu aj zacala.
@anonym_b29e7c Presne. lebo teraz tým že sa mi narodilo dieťa tak mi končí život. Do 10 rokov budem s ním sedeť doma. Ja chápem že existuju určité riziká ale riziko je že teraz pôjdem kočíkovať a zrazí ma kamion. riziko je v dnesnej dobe všetko teraz mám sedieť doma a myslieť len negatívne že čo sa môže stať ! milujem ako ma aj iné mamičky strašili že aké to bude strašné aký bude strašný pôrod ako sa budem dávať dokopy dlho. Keď som niektorým mamičkám povedala že 2 týždne po pôrode som išla cvičiť tak hneď že aká som sebecká myslím len na seba a to keby ste chceli vedieť stíham aj o dieťa sa postarať aj o muža aj o celú domácnosť a stíham ísť ešte aj cvičiť. Lebo teraz sa mi narodilo dieťa a budem sedieť doma a budem 100 kilová krochňa a nebudem si užívať život. Užívame si život ako pred dietatom tak isto aj s dieťatom. A to že by sme chceli ísť na dovolenku nerobí zo mňa horšiu matku ako ste vy. Tak už si odpustite tie debilné komentáre 100x som napísala že som sa prišla poradiť. A som rada že su tu ludia ktori slusne napisali co a ako. A lutujem ze som tuto temu aj zacala.
@anonym_autor aby si sa nepoondila. Mas kapacitu na pochopenie toho, ze medzi teperenim sa do riti sveta v pol roku dietata a sedenim doma do jeho 10 rokov je absolutne siroka skala moznosti? Ze medzi cvicenim v sestonedeli- mas inak viac stastia ako rozumu tu- a 100 kilovou mrochtou tiez? Nie? Tak sleduj tie ig vymyvacky mozgov dalej.
@anonym_autor aby si sa nepoondila. Mas kapacitu na pochopenie toho, ze medzi teperenim sa do riti sveta v pol roku dietata a sedenim doma do jeho 10 rokov je absolutne siroka skala moznosti? Ze medzi cvicenim v sestonedeli- mas inak viac stastia ako rozumu tu- a 100 kilovou mrochtou tiez? Nie? Tak sleduj tie ig vymyvacky mozgov dalej.
@anonym_1eaf32 Anoo mate všetky pravdu. Dám ti kontakt na mňa alebo na muža a kľude socialku zavolaj. Už sa ozaj stopnite a nekomentuje radšej. Ja som sa prišla opýtať na vaše skúsenosti a toto sa tu zvrhne pane bože sila🤣
@anonym_1eaf32 Ty sa nepoodni iné ženy keď tu útočia že som mimo a meviem čo je dobre ale ja sa ozvať nemôžem ,že?
Pane bože prosím vás dá sa nejako vypnúť alebo vymazať táto téma 🤣
@pr85 vidím že som rozpútala velké peklo a pritom som nidke nenapísala že ideme alebo že chcem ísť a hneď som zlá matka. Ale nevadí aj lutujem už že som sa opýtala😂
@anonym_autor akoze nie? Vsak hned v uvodnom prispevku si napisala "Chceli by sme cestovať v zime." Ci uz si zabudla?
@anonym_autor klud, extremne prehanas. Drviva vacsina zien ti tu napisala slusne. Vidis niekde napisane ze mas s nim do 10 rokov sediet doma? Nie, nikto nic take nepisal. Niekolkokrat to ti povedali, ze sa da ist na dovolenku aj do europy a netrapit dieta tak dlhym letom a velkou zmenou prostredia. V tomto tvojom prispevku hovoris len o sebe. Skus sa ale terz zamysliet nad tym malym dietatom a v prvom rade riesit ake to bude prenho a nie pre teba.
@anonym_autor ešte raz som prebehla komentáre a keď vynechám ten prvý, ktorý súhlasím, že je odveci, čo sa ti nepáči na ostatných?
Žiadne útoky, urážky, žiadne peklo - ako si to ty zhodnotila.
Vlastne, tvoje reakcie majú mnoho ostrejší ton, ako komentáre...
@beronsche a pritom doslova v uvode pise, ze sa pyta aj na "vas nazor na to". A ked dostane nazory, je zle...
@anonym_autor akoze nie? Vsak hned v uvodnom prispevku si napisala "Chceli by sme cestovať v zime." Ci uz si zabudla?
@heidi4 Áno ak by sme išli tak by sme chceli cestovať v zime. Chceme si kúpiť helikoptéru rozmýšlame nad tým to znamená teraz že ju kupujeme?
@orisker amen 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
@beronsche a pritom doslova v uvode pise, ze sa pyta aj na "vas nazor na to". A ked dostane nazory, je zle...
@heidi4 anoo zle je. Mate vy všetky pravdu. Už som počula váše názory ďakujem za radu každej z vás aj za tie dobré aj za tie zlé. Prosím vás keby sa dalo už sa stopnite. Som sebecká a myslím len na seba. Áno. Prajem vam každej jednej pekný deň
@heidi4 Áno ak by sme išli tak by sme chceli cestovať v zime. Chceme si kúpiť helikoptéru rozmýšlame nad tým to znamená teraz že ju kupujeme?
@anonym_autor nie. Ja som len reagovala na tvoje slova, ako pises, citujem "vsak ja nikde nepisem, ze chcem ist", co sa doslova bije s tym, ze si pisala "chceli by sme ist v zime". (To je jedno, kedy, ide o to slovo "chciet".) No lebo praveze si pisala, ze chcete ist, tak to znie komicky, ze pises, ze si to nepisala, ked si to praveze pisala.
Ze si serkas do ust, to je vsetko, co som tym chcela povedat.
Spýtaj sa Klaudie Maniak. Tá tam nedávno bola s rovnako starým bábom
@anonym_autor nie. Ja som len reagovala na tvoje slova, ako pises, citujem "vsak ja nikde nepisem, ze chcem ist", co sa doslova bije s tym, ze si pisala "chceli by sme ist v zime". (To je jedno, kedy, ide o to slovo "chciet".) No lebo praveze si pisala, ze chcete ist, tak to znie komicky, ze pises, ze si to nepisala, ked si to praveze pisala.
Ze si serkas do ust, to je vsetko, co som tym chcela povedat.
@heidi4 ano serem si prepaač
@heidi4 anoo zle je. Mate vy všetky pravdu. Už som počula váše názory ďakujem za radu každej z vás aj za tie dobré aj za tie zlé. Prosím vás keby sa dalo už sa stopnite. Som sebecká a myslím len na seba. Áno. Prajem vam každej jednej pekný deň
@anonym_autor ale veď majú pravdu ,tomu decku je jedno kde bude s rodičmi ,nezapamätá si to ,voda bude preňho len voda ,rovnako mokrá a je jedno či doma v bazéne alebo oceán ,hodiny cestovania ďalej ,len si odserie tu cestu a spolucestujúci s ním .Aj keď nebude revat ,rodicia sa budú prechádzať a hojdať ho cely čas hore dole,ja osobne sa poprechádzam tak tri krát po pár minút a sadnem,keby sa chcel prechádzať každý taký dlhy čas ako rodicia s deťmi ,tak sa neprejde nik
@anonym_autor ale veď majú pravdu ,tomu decku je jedno kde bude s rodičmi ,nezapamätá si to ,voda bude preňho len voda ,rovnako mokrá a je jedno či doma v bazéne alebo oceán ,hodiny cestovania ďalej ,len si odserie tu cestu a spolucestujúci s ním .Aj keď nebude revat ,rodicia sa budú prechádzať a hojdať ho cely čas hore dole,ja osobne sa poprechádzam tak tri krát po pár minút a sadnem,keby sa chcel prechádzať každý taký dlhy čas ako rodicia s deťmi ,tak sa neprejde nik
@minenkaa ano veď majú pravdu jasne všetko je v poriadku😘
@anonym_autor ale ved ti nikto nezakazuje dovolenku. Pytala si sa na dlhy let do exotiky s malym babatkom, tak ti baby napisali aj skusenosti aj nazory, myslim, ze celkom vecne aj slusne.
Nikto ti netvrdi, ze si sebecka a mas byt 100-kilova krochna, s tym suhlasim aj ja, co pises. Ale ved ta tu nikto nelyncuje ani peklo sa tu ziadne nerozputalo, tak klud.
Baby ti tu len pisu vsetky mozne rizika, co mozu nastat tisic mil od domova. Ale ved rozhodnutie je na vas, nikto vam predsa nic nezakazuje.
Prijemnu dovolenku prajem, ak pojdete, zelam. Najma zdragie a ziadne neprijemnosti ci komplikacie

@anonym_autor preco mi vykaš? V pravidlách modrého koňa je, že si všetci tykame...🙃
@beronsche asi je ešte veľmi mladučká, a náš berie ako tety 😂