icon

Cestovanie so šesť mesačným bábätkom na Maledivy

Včera o 06:06

Ahojte,chcela by som sa spýtať na váš názor na cestovanie so 6 mesačným bábom. Myslím tým trošku dlhšie cestovanie na Maledivy. Chceli by sme cestovať v zime. tak by som sa chcela spýtať či máte niektorá takú skúsenosť alebo len váš názor na to.

Strana
z4
autor
Včera o 11:33
@heidi4

@anonym_autor ale ved ti nikto nezakazuje dovolenku. Pytala si sa na dlhy let do exotiky s malym babatkom, tak ti baby napisali aj skusenosti aj nazory, myslim, ze celkom vecne aj slusne.
Nikto ti netvrdi, ze si sebecka a mas byt 100-kilova krochna, s tym suhlasim aj ja, co pises. Ale ved ta tu nikto nelyncuje ani peklo sa tu ziadne nerozputalo, tak klud.
Baby ti tu len pisu vsetky mozne rizika, co mozu nastat tisic mil od domova. Ale ved rozhodnutie je na vas, nikto vam predsa nic nezakazuje.
Prijemnu dovolenku prajem, ak pojdete, zelam. Najma zdragie a ziadne neprijemnosti ci komplikacie

@heidi4 Ano ano 🙂 dakujeme pekny den

anonym_9c8f5b
Včera o 11:35
@anonym_autor

@anonym_b29e7c Presne. lebo teraz tým že sa mi narodilo dieťa tak mi končí život. Do 10 rokov budem s ním sedeť doma. Ja chápem že existuju určité riziká ale riziko je že teraz pôjdem kočíkovať a zrazí ma kamion. riziko je v dnesnej dobe všetko teraz mám sedieť doma a myslieť len negatívne že čo sa môže stať ! milujem ako ma aj iné mamičky strašili že aké to bude strašné aký bude strašný pôrod ako sa budem dávať dokopy dlho. Keď som niektorým mamičkám povedala že 2 týždne po pôrode som išla cvičiť tak hneď že aká som sebecká myslím len na seba a to keby ste chceli vedieť stíham aj o dieťa sa postarať aj o muža aj o celú domácnosť a stíham ísť ešte aj cvičiť. Lebo teraz sa mi narodilo dieťa a budem sedieť doma a budem 100 kilová krochňa a nebudem si užívať život. Užívame si život ako pred dietatom tak isto aj s dieťatom. A to že by sme chceli ísť na dovolenku nerobí zo mňa horšiu matku ako ste vy. Tak už si odpustite tie debilné komentáre 100x som napísala že som sa prišla poradiť. A som rada že su tu ludia ktori slusne napisali co a ako. A lutujem ze som tuto temu aj zacala.

@anonym_autor prepác ale nekrič hop kým nepreskočíš🙂 prajeme ti...ozaj ti prajeme ale ešte si ozaj nič nezažila a prajem ti aby išlo všetko hladko ako doteraz ,ani ti nikto nekáže sedieť doma ale používať rozum...lebo čo presne si potrebuješ dokazat?

anonym_428532
Včera o 11:37

@anonym_autor dieťa sa v tomto veku veľmi mení. Z vlastných skúseností nie, nešla by som s tak malým. Aj keby to bolo pohodové, spavé dieťa. Keď mi malý ako pár mesačný ochorel až vtedy som si uvedomila ako je to malé dieťa zraniteľné. Je to dlhá cesta. Najprv si nacvičte dlhé cesty autom, neskôr lety po Európe a neskôr dovolenky typu Maledivy. Vždy sa môže niečo stať, aj 10-ročnému, ale takto malé dieťa ešte ani nemá všetky očkovania za sebou, nemá dostatočne vyvinutú imunitu a najmä nevyjadrí ti, čo mu je, nevieš také dieťa dostatočne zabaviť, môže prerevať celý let a budeš tak vyčerpaná, že celá dovolenka bude stáť za prd. Naozaj, ver mi. Ako nie matka by som neverila, keby mi niekto povedal, že po jednom nákupe v potravinách s nervóznym dieťaťom budem vyčerpaná viac ako po celom dni v práci. Možno sa nič nestane a zvládnete to super, ale radšej by som volila bližšie destinácie, nič vám neujde.

anonym_519fe8
Včera o 12:12
@orisker

Ja som zažil osemhodinový let do Salalahu s kričiacim dieťaťom a vyše desaťhodinový let práve do Malé s takmer nepretržite plačúcim a vrieskajúcim (!) niekoľkomesačným dieťaťom v lietadle. To už atmosféra na palube u všetkých cestujúcich hraničila s hystériou.
A akokoľvek sa to mamičkám nebude páčiť, odvtedy tvrdím, že na palubu lietadla pri dlhých letoch patria len tak veľké deti, ktoré sú schopné pochopiť čo sa deje a ovládnuť svoje konanie. O ich bolestiach uší v lietadle a možných zdravotných komplikáciách v rezorte písať nejdem.
V takýchto exponovaných situáciách už nepomáhajú vysvetlenia typu "ale ono je ešte maličké" a "normálne takýto nebýva."
To je všetko, môžete začať kameňovať.

@orisker to muselo byť fakt zábavné. Ísť na vytúženú dovolenku s predstavou, že si tam oddýchnem (ja hlavne od hluku) a zažiť hneď cestou tam toto, tak migrénujem pol dovolenky 🤦🏻‍♀️ ale veď no a čo, hlavne že mamička nesedela doma ako krochňa. Neviem, kto bol v tomto prípade viac sebecký. Ak už nie voči spolucestujúcim, tak minimálne voči vlastnému dieťaťu, ktoré si ten let evidentne neužilo.

anonym_c27b6b
Včera o 15:21

Chod, mozno to zvladnete v pohode, mozno nie. Chces pocut, len, ze letiet mozes, veruze mozes. Ci si to.uzijes, zalezi od Tvojho dietatka.
Co sa moze stat, Ti uz kocky popisali, zariad sa podla seba.

procrastique
Včera o 15:30

Síce blbosť, ale napr moji rodičia keď boli so mnou a mužom na Maldivách dostali čierny kašeľ v 5* rezorte. Ocino to prechodil ešte celkom dobre ale mama bola PN mesiac :D
Za mňa, ja by som nešla a to niet väčšieho nadšenca na Maldivy ako ja a chodím tam 2-3x za rok.

tenerifka
Včera o 15:32
@minenkaa

@anonym_autor ale veď majú pravdu ,tomu decku je jedno kde bude s rodičmi ,nezapamätá si to ,voda bude preňho len voda ,rovnako mokrá a je jedno či doma v bazéne alebo oceán ,hodiny cestovania ďalej ,len si odserie tu cestu a spolucestujúci s ním .Aj keď nebude revat ,rodicia sa budú prechádzať a hojdať ho cely čas hore dole,ja osobne sa poprechádzam tak tri krát po pár minút a sadnem,keby sa chcel prechádzať každý taký dlhy čas ako rodicia s deťmi ,tak sa neprejde nik

@minenkaa na dovolenku sa nechodi preto, aby si to dieta pamatalo, ale aby si to rodicia uzili. Staci len pekne zit, dieta sa prida.....

anonym_d45a87
Včera o 15:35
@anonym_aceec0

Mame dve deti a u oboch sme zacali cestovat, ked mali cca 3 mesiace. Nase su teda zvyknute na cestovanie. Cestujeme pomerne casto, kedze nezijeme na Slovensku, tak chodime aj za starymi rodicmi na SK a podobne. Ale na Maledivy by som si teda netrufla s tak malinkym.
Ale ved ked chces, vyskusaj - niet nad vlastnu skusenost. Ono na druhej strane, lepsie sa cestuje s 6 mesacnym, nez s 1,5 rocnym. 6 mesacne este nechodi, nerozprava, nereve pre kazdu blbost... 🙂

@anonym_aceec0 co aj 1 a pol rocny je este v pohode,horsie to uz je s 3 a pol rocnym,ktory je upistany za kazdu koninu.Nastastie v lietadle spal tak nerusil.

anonym_31b654
Včera o 19:49

@anonym_autor ja by som nešla.Nas reval 2,5 h do Turecka ku koncu som bola tak psychicky unavená ešte sme leteli v noci resp.nad ranom, že som povedala nikdy viac a už som sa rozplakala aj ja.na hotel sme prišli vyšťavení mali sme súkromný transfer, muž sa so mnou pohádal a za 3 dni som ochorela ja a ku koncu dovolenky syn.Domov sme odlietali s ATB a mal veľké bolesti uší a hlavy.A to mal 3 r nic sme nemali z dovolenky iba ponaučenie.Dietatom moje cestovanie skončilo idem max 700 km do Talianska aj tam sme už boli u lekárov😂keď ho dostipala včela, angína.Ja mám pred každou dovolenkou úzkosť chcela by som viac vidieť, ale asi až, keď bude väčší.

pr85
Včera o 21:18
@sasa1310

@pr85 bola som viackrát v Tunise, prvýkrát v 2001 a doteraz nechápem ako sa tam niekto trepe s takými malými deťmi do tak špinavej krajiny. Tam ostať v nemocnici musí byť zážitok

@sasa1310 Tak si treba vybrať dobrý rezort. MM y sme boli vo viacerých a vždy tam bolo čisto. Čo bolo niekde na dedine, cez ktorú sme prechádzali, neriešim. Aj u nás nemáš všade pekne a čisto, hlavne keď tam žije sociálne vylúčená menšina.

alenka58
Včera o 22:22
@anonym_autor

@heidi4 Ano ano 🙂 dakujeme pekny den

@anonym_autor
Obráťte sa na CK Maledivy INAK. Špecializujú sa aj na rodinky s deťmi, ináč je tam dosť čechov a aj slovákov, ktorí vedia pomôcť, sú na nete o tomto rozhovory

anonym_56e56e
Včera o 22:46

Take male miminko si z tej dovolenky nebude nic pamatat a nic z nej nebude mat takze ak si schopna sa odputat a uzit si dovolenku vo dvojici tak ti to urcite odporucam. Ak mas dat malinke komu zavarovat a vies, ze sa bude mat min. tak skvelo ako ty tak smelo do toho. Ja som tak isla s manzelom, ale tak maly bol u nasich a vedela som ako uzasne mu bude tak sme si uzili cely pobyt, oddychli si a isli na dovolenku uz s dvoma detmi ked si to uvedomovali a celu dovolenku si uzili naplno s nami 🙂

lucyjka6
Včera o 23:37

@anonym_autor sa opytaj Ostrihoňovej...ta letela s malým a dodnes to lutuje

anonym_3bffd3
Dnes o 01:42

6 mesačné dieťa nemá ešte žiadnu ochranu proti hepatitíde A či iným cestovateľským chorobám. Čudujem sa mamičkám, ktoré takto riskujú zdravie svojho dieťaťa. Necestovala by som.

moonlight1210
Dnes o 04:38
@pr85

@anonym_autor My sme cestovali s 9 mesačnou dcérou a keď som to tu spomenul, už bol oheň na streche. Ale my sme leteli do Tuniska, čo bol let 2,5 hodiny a mala to zvládla perfektne.

@pr85 2,5 hodiny cez Stredozemne more je nieco ine ako 9-13 hodinovy zaoceansky let (pripadne dlhsi).

Neporovnavala by som to.

anonym_25c2c1
Dnes o 04:44

ja ako mama dietatka, ktore krivi usta na vsetkych ludi okolo okrem mna a manzela, co reve vzdy, ked ma nejako obmedzeny volny pohyb (satka, nosic, autosedacka, alebo staci, ze by malo byt len tak v klude ked nechce..) napisem, ze drzim palce. My by sme zatial nedali ani dalsiu zastvku autobusom, nie to dlhy let :D By nas asi vyhodili von oknom z toho lietadla.

pr85
Dnes o 06:20
@moonlight1210

@pr85 2,5 hodiny cez Stredozemne more je nieco ine ako 9-13 hodinovy zaoceansky let (pripadne dlhsi).

Neporovnavala by som to.

@moonlight1210 To áno, ale ju a som tu dostal vynadane aj za to.

sasa1310
Dnes o 09:16
@pr85

@sasa1310 Tak si treba vybrať dobrý rezort. MM y sme boli vo viacerých a vždy tam bolo čisto. Čo bolo niekde na dedine, cez ktorú sme prechádzali, neriešim. Aj u nás nemáš všade pekne a čisto, hlavne keď tam žije sociálne vylúčená menšina.

@pr85 samozrejme, že sme mali vybratý dobrý rezort. Ale keď ti také dieťa tam ochorie, je to dobrý rezort na dve veci.

Strana
z4