icon

Cestovanie vlakom do Chorvátska s deťmi: Skúsenosti a tipy

30. máj 2026

Boli ste niekto na letnej dovolenke vlakom?
Zaujíma ma hlavne Chorvátsko, ideálne niekto, kto túto možnosť využil.
Chcem ísť sama s deťmi a zdá sa mi to ako pohodlnejšie ako autobusom.
Ďakujem.

ukulela
30. máj 2026

@anonym_autor je to pohodlnejšie. Ale aj násobne drahšie.

autor
30. máj 2026
@ukulela

@anonym_autor je to pohodlnejšie. Ale aj násobne drahšie.

@ukulela Drahšie ako autobus?

anonym_8faeb2
30. máj 2026

nechceš lietadlom ? budeš raz - dva.

anonym_b55276
30. máj 2026
@anonym_8faeb2

a bude to mať o dosť lacnejšie

autor
30. máj 2026
@anonym_8faeb2

@anonym_8faeb2 S dvomi malými deťmi, neviem, či by som si s nimi poradila. Leteli by prvý krát. Tým vlakom sa mi to zdalo také praktické, že ich dám spať a ráno by sme boli na mieste.

anonym_b55276
30. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_8faeb2 S dvomi malými deťmi, neviem, či by som si s nimi poradila. Leteli by prvý krát. Tým vlakom sa mi to zdalo také praktické, že ich dám spať a ráno by sme boli na mieste.

@anonym_autor lietadlom si na mieste za hodinu. aké staré máš deti?

ukulela
30. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor pre upresnenie - minuly rok cestovala k moro nocnym kamoska - a ano, bolo to fest drahsie, este aj letenky vysli lacnejsie. cestvoala z BA. AI mi na otazku ako vlakom do Chorvatska aktualne odpoveda:
Priamym vlakom sa zo Slovenska do Chorvátska aktuálne nedostanete. Pre letnú sezónu boli zrušené všetky priame vlakové spoje (vrátane nočného vlaku ZSSK/ÖBB do Splitu aj žltých vlakov RegioJet do Rijeky).Cesta vlakom je však stále možná, ak využijete spojenia s prestupom, prípadne alternatívnu autobusovú dopravu.1. Možnosti cesty vlakom (s prestupom)Cez Viedeň do Záhrebu a Splitu: Zo Slovenska sa jednoducho prepravíte do Viedne (Wien Hbf). Odtiaľ premávajú pravidelné denné aj nočné EuroNight vlaky rakúskych železníc cez Graz a Maribor priamo do Záhrebu či Splitu. Cestovné poriadky a lístky nájdete na webe ÖBB.Vyhľadávanie spojení: Pre plánovanie medzinárodných prestupových trás po celej Európe odporúčame použiť celoeurópsky vyhľadávač Deutsche Bahn.
... takze si dohladaj najprv odkial a kam sa vobec vlakom da dostat (nevravim, ze sa neda - len treba najst, ci z Viedne, ci z CR mozno ---- ) a potom hladaj listok. Ale v zasade si myslim, ze to bude drahsie, ako letenka - tu ale zas navysi batozina. Autom nemozes? My sme s malymi chodili na 2x, spali sme v Madarsku. Ide ti skor o rozpocet - lowcost - alebo hladas alternativu bez auta?

autor
30. máj 2026
@anonym_b55276

@anonym_autor lietadlom si na mieste za hodinu. aké staré máš deti?

@anonym_b55276 3 a 5 rokov.

anonym_b55276
30. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_b55276 3 a 5 rokov.

@anonym_autor v tak nízkom veku je pre mňa jednoduchšie pretrpieť hodinovú cestu ako sa terigať celú noc. nikdy nevieš ako na tom budú počas noci. to že doma prespia je síce pekné ale vo vlaku môže ísť úplne o iný režim a či vôbec pospia je otázka

anonym_e6d850
30. máj 2026
@ukulela

@anonym_autor pre upresnenie - minuly rok cestovala k moro nocnym kamoska - a ano, bolo to fest drahsie, este aj letenky vysli lacnejsie. cestvoala z BA. AI mi na otazku ako vlakom do Chorvatska aktualne odpoveda:
Priamym vlakom sa zo Slovenska do Chorvátska aktuálne nedostanete. Pre letnú sezónu boli zrušené všetky priame vlakové spoje (vrátane nočného vlaku ZSSK/ÖBB do Splitu aj žltých vlakov RegioJet do Rijeky).Cesta vlakom je však stále možná, ak využijete spojenia s prestupom, prípadne alternatívnu autobusovú dopravu.1. Možnosti cesty vlakom (s prestupom)Cez Viedeň do Záhrebu a Splitu: Zo Slovenska sa jednoducho prepravíte do Viedne (Wien Hbf). Odtiaľ premávajú pravidelné denné aj nočné EuroNight vlaky rakúskych železníc cez Graz a Maribor priamo do Záhrebu či Splitu. Cestovné poriadky a lístky nájdete na webe ÖBB.Vyhľadávanie spojení: Pre plánovanie medzinárodných prestupových trás po celej Európe odporúčame použiť celoeurópsky vyhľadávač Deutsche Bahn.
... takze si dohladaj najprv odkial a kam sa vobec vlakom da dostat (nevravim, ze sa neda - len treba najst, ci z Viedne, ci z CR mozno ---- ) a potom hladaj listok. Ale v zasade si myslim, ze to bude drahsie, ako letenka - tu ale zas navysi batozina. Autom nemozes? My sme s malymi chodili na 2x, spali sme v Madarsku. Ide ti skor o rozpocet - lowcost - alebo hladas alternativu bez auta?

@ukulela áno ai ma v tomto pravdu priamy spoj z Bratislavy do Splitu bol zrušený posledný išiel minulý rok. Že vraj to ľudia až tak nevyužívali ako si predstavovali. Čo možno je škoda pre tých čo tak chodili

marsmykkok
30. máj 2026
@ukulela

@ukulela Ešte dodám autorke, že v zahraničí nemáš pevné ceny vlakových lístkov, teda treba pošpekulovať že kedy tam a kedy naspäť, napríklad od utorka do utorka bude určite lacnejšie spojenie ako od soboty do soboty, je to presne ako pri letenkách že nie je pevná cena, ale podľa dňa... Rovnako asi bude lacnejší začiatok júla alebo koniec júna kým nezačnú Nemcom prázdniny...

anonym_d21c7e
30. máj 2026

Ja som isla tym vlakom do Rijeky cca pred 4 rokmi. A bolo to peklo. Vlak dosiel neskoro, vek cca 150 rokov, hrkotalo to tam, vsetko stare, klima bezala na plne gule a nedala sa regulovat (takze som fest prechadla), stale sme stali, stale nejake prestavky, na jedlo sa nic nedalo objednat, vsade hluk, otrasne zachody atd. No vyliecilo ma to nadobro zo strachu z lietania😆 o rok som uz sla letecky😃