icon

Čo ak sa vybije mobil s MHD lístkom?

23. aug 2026

Dnes mi napadla asi blbá vec 😅 Kupujem si lístky na MHD cez aplikáciu a papierový nemám. Čo ak mi počas jazdy zdochne mobil a príde revízor? Lístok je normálne kúpený a platný, len ho v tej chvíli neviem ukázať.
Rieši sa to potom ako jazda bez lístka alebo sa dá kúpa nejako spätne overiť?

stellarstar
23. aug 2026

Nosiť pri sebe Power banku? Toto mám vždy v taške ale síce ja bez nabiteho tel nejdem nikam

matus229
23. aug 2026

@anonym_autor obavám sa, že dostaneš pokutu. Nakolko cestujúci je povinný sa preukázať platným lístkom. Niečo podobne ako keď máš lístok na vlak len v emaily a zrazu nemas celú cestu signál 😀

anonym_6cfbef
23. aug 2026
@matus229

@anonym_autor obavám sa, že dostaneš pokutu. Nakolko cestujúci je povinný sa preukázať platným lístkom. Niečo podobne ako keď máš lístok na vlak len v emaily a zrazu nemas celú cestu signál 😀

@matus229 listok na vlak si robim printscreen, presne kvoli signalu. Zatial nebol problem ale pre istotu.

anonym_c79c34
23. aug 2026

Pravdepodobne by si dostala pokutu a musela potom riešiť papierovacky že si mala platný listok a čakať ako to dopadne

madeincssr
23. aug 2026

@anonym_autor v dnesnom svete "vsetko v mobile" by kazdy mal nosit pri sebe nabitu powerbanku.

anonym_e96aee
23. aug 2026

Ake ani powerbanka nepomoze, ak odíde telefón. Asi záleží od ludi. Podľa mňa, dajú pokutu. Raz mi odišiel pred cestou telefón, aleze úplne. Na železnici som to mala v konte, ale neboli schopní a ochotní sa do toho pozriet, ze mam miestenku a nulový lístok. Musela som si kúpiť celý. Dala som reklamáciu, síce akože neuznávajú toto, ake peniaze mi napokon vrátili.

anonym_d4c4c8
23. aug 2026

Dostanes pokutu a odvolas sa … listok si mala odlozeny onlineaj s datumom a casom … neviem, ci to este tak stale funguje … pokuta bola tusim 5 alebo 10 e … pripadne ako sa vyspia 0 …. Len je to vela casu … kedysi sa to dalo vybavit osobne … nos si nabijacku … v niekrorych autobusoch ho napichnes a pockate si s revizorom kym sa zapne …

anonym_1fbafa
23. aug 2026

Nepises o ake mesto sa jedna v BA mas v hstoriu listkov aj ked nie uplne vsetkych ale poslednych par takze sa daju preukazat. Ale na Slovensku je vela inych miest s MHD a tazko bude niekto vediet ako to presne ma kazda jedna z nich.

anonym_7dfd78
23. aug 2026

V BA stále platí ako je napísané vyššie, dostaneš pokutu, ktorú ti po preukázaní, že lístok bol kúpený zrušia a platí sa 5€ manipulačný poplatok, je to to iste akoby si mala električenku na kartičke a zabudla si doma peňaženku

anonym_649599
23. aug 2026

Kupoval som listok v MHD kartou,sumu si stiahli az po 3tyzdnoch.

orisker
23. aug 2026

Revízorovi v MHD si povinná preukázať sa platným cestovným lístkom vo chvíli, keď Ťa vyzve na jeho predloženie.
Ak to z akéhokoľvek dôvodu neurobíš, je to na pokutu.

natalka13
23. aug 2026
@orisker

Revízorovi v MHD si povinná preukázať sa platným cestovným lístkom vo chvíli, keď Ťa vyzve na jeho predloženie.
Ak to z akéhokoľvek dôvodu neurobíš, je to na pokutu.

@orisker ale vie ju v BA znizit na 5e

anonym_18ec06
23. aug 2026

@anonym_autor budu to brat ako vyhovorku a dostanes pokutu. Hocikto moze povedat ze ma listok ale zial ma pokazeny mobil. V dnesnej dobe by sa vybitie mobilu fakt nemalo stat lebo si ho mozes nabit inymi sposobmi plus ka osobne bez plne nabiteho mobilu von ani nejdem

anonym_2cfaf2
23. aug 2026

Neviem, ako to funguje, ale letiskove "listky" mam synchro aj v hodinkach... ale teda mobil nosim tak, aby mal vzdy dostatok baterky

natalka13
23. aug 2026
@anonym_18ec06

@anonym_autor budu to brat ako vyhovorku a dostanes pokutu. Hocikto moze povedat ze ma listok ale zial ma pokazeny mobil. V dnesnej dobe by sa vybitie mobilu fakt nemalo stat lebo si ho mozes nabit inymi sposobmi plus ka osobne bez plne nabiteho mobilu von ani nejdem

@anonym_18ec06 moze sa stat ze vecer uz bude vybity, omylom v kabelke bude zapnute svetlo...decka bezne idu a minimum baterky ale maju snuru a dobiju v buse. Aj tak tych 5e nieje zas extra vysoka suma.

orisker
23. aug 2026
@natalka13

@orisker ale vie ju v BA znizit na 5e

@natalka13 ,
nie je to celkom tak.
Pokutu vo vozidle MHD je cestujúci p o v i n n ý uhradiť a to buď revízorovi hneď na mieste alebo neskôr v stanovenej lehote.
Ak dodatočne predloží na DPMB platný cestovný lístok, tak mu peniaze refundujú a uhradí len spomínanú 5€ pokutu.
No neviem, či to stojí za tú cestu a vybavovanie na podniku.

anonym_eceaae
23. aug 2026
@madeincssr

@anonym_autor v dnesnom svete "vsetko v mobile" by kazdy mal nosit pri sebe nabitu powerbanku.

@anonym_6cfbef v aplikácii ideme vlakom je lístok dostupný ja bez dát, vyskúšaj si režim lietadlo a zobraziť lístok

@madeincssr mobil ti môže pri nastupovaní vypadnúť a rozbiť sa, prípadne ti ho ukradne vreckár. Na dlhšie cesty mimo Slovenska si preto pre istotu beriem aj papierový lístok, alebo ho mám uložený v druhom zariadení.

natalka13
23. aug 2026
@orisker

@natalka13 ,
nie je to celkom tak.
Pokutu vo vozidle MHD je cestujúci p o v i n n ý uhradiť a to buď revízorovi hneď na mieste alebo neskôr v stanovenej lehote.
Ak dodatočne predloží na DPMB platný cestovný lístok, tak mu peniaze refundujú a uhradí len spomínanú 5€ pokutu.
No neviem, či to stojí za tú cestu a vybavovanie na podniku.

@orisker nie nestoji to za to 🙈 radsej budem nadalej nosit papierove drahsie listky🤔
Da sa aj online preukazat kupu listka.
Alebo "tapnut sa" tam mobil netreba

anonym_e781dd
23. aug 2026

Ja ako revízor nosím so sebou power banku a kábel a takisto viem poskytnúť aj hotspot ak cestujúci nemá internet 😄 takže u mňa by si bola v suchu. Ale inak každé mesto to môže mať inak. Niekde sa dajú jednorazové cl preukázať inde nie. Pokutu nikdy neuhradzaj na mieste nechaj sa spísať a skus ho preukázať. Časy kontroly aj cl sa dajú dohladat vždy je šanca že to akceptovať budú.

anonym_579ef1
23. aug 2026

stačí aby sa dieťa s autizmom čo furt pozerá do mobilu hralo v autobuse a mobil je raz - dva vybitý.

anonym_43eb69
23. aug 2026

Ake smiesne pokuty …u nas pred 10rokmi bolo 50e (at) Teraz tipujem 70e 😅

anonym_c2d421
Včera o 09:47
@anonym_579ef1

stačí aby sa dieťa s autizmom čo furt pozerá do mobilu hralo v autobuse a mobil je raz - dva vybitý.

@anonym_579ef1 Ktovie čo robili deti s autizmom v autobuse pred tým ako boli telefóny 🤔