icon

Čo treba vedieť o liekoch v príručnej batožine?

Dnes o 18:02

Dobrý večer, chcela by som sa spýtať, syn letí zo školy na výlet. Letia z Viedne a majú povolenú iba príručnú batožinu. Chcem sa spýtať ako je to s liekmi, ktoré berie dlhodobo. Musí mať nejakú správu od lekára? Musí brať lieky v originál krabičkách, alebo stačí v dávkovači? A tie, čo lietate pravidelne, kde kúpim vak čo spĺňa normu príručnej batožiny. Ďakujem.

anonym_c32bcc
Dnes o 18:10

@anonym_autor odpoviem ti na batoh - najdi si rozmery, ktore predpisuje letecka spolocnost (EU nieco teraz zadefinovala, ale napriklad Ryan aj Wizzair dovoluju o nieco vacsie)... A taky batoh kupis "hocikde" pod nazvom palubna batozina - vyrobcovia to uz tak vyrabaju...
Napriklad prirucna batozina Ryanair 40 x 30 x 20 (40 x 30 x 15 regulacia EU)

gemerka17
Dnes o 18:27

@anonym_autor žiadnu lekársku správu netreba. Kľudne môžeš mat lieky bud v dávkovači alebo v blistroch. Nikto to nekontroluje a nikdy nic po mne nechceli. Ja so sebou beriem vsetko mozne na vsetky pripady. Ak by potreboval so sebou niečo tekute (ustnu vodu, alebo gel proti bolesti), tak to max 100 ml.

anonym_e2e2a5
Dnes o 19:31
@gemerka17

@anonym_autor žiadnu lekársku správu netreba. Kľudne môžeš mat lieky bud v dávkovači alebo v blistroch. Nikto to nekontroluje a nikdy nic po mne nechceli. Ja so sebou beriem vsetko mozne na vsetky pripady. Ak by potreboval so sebou niečo tekute (ustnu vodu, alebo gel proti bolesti), tak to max 100 ml.

@gemerka17
Vidiet ze necestujes vela, do lietadla okrem tekutin a sprejov nie je problem, ale problem moze nastat ked ides cez hranice a mas lieky na predpis a napriklad v Thajsku taky Diazepan alebo Stillnox ta moze dostat do problemov .