Indické železnice - dve zrážky vlakov za mesiac
2 zrazky vlakov v priebehu mesiaca.
Tak hlavne ze mame dve ustavne pohlavia.
Hlavne že sa dá kúpiť lístok na pošte a na stanici, asi už cestovný lístok nekúpiš len za poplatok. Vymýšľajú hluposti, ale ,aby bolo bezpečné cestovať vlakom to ich nezaujíma .
@krasnicka Dali sme mimovladkam do zubov? Dali. Tak klud
@martinmmartin indické železnice majú s našou vládou spoločne čo?
@martinmmartin indické železnice majú s našou vládou spoločne čo?
@anonym_ada7cc indicke nic, ale tie nase sakra vela... (ozaj, tie zrazky sa stali na nasich zelezniciach a tretej v poslednej chvili zabranili)
@krasnicka už nie je o čom témy na koni zakladať ako o nestastí a zdranených cestujúcich?
Muž je železničiar, u nás sa na susednej stanici stalo skoro niečo podobné, tak zastali rušne tuším 7m od seba.
Sedem metrov a mohli výhodnúť ľudské životy, zostať deti bez živiteľa rodiny. Rušeň je kolos, nie auto že dupneme na brzdy a zastane. A v akých podmienkach musia jednotlivý železničiari pracovať tie nie je ani na úrovni štvrtej cenovej.
Tak sa veselo porovnávame s Indiou a očakavajme služby na úrovni západu
@anonym_ada7cc indicke nic, ale tie nase sakra vela... (ozaj, tie zrazky sa stali na nasich zelezniciach a tretej v poslednej chvili zabranili)
@viestta autor píše indické nie slovenské
Tak podľa mňa sú indické železnice lepšie ako naše, na to koľko ľudí prepravia a aká je India veľká zem....my tu máme "pár" kilometrov železníc a všetko v strašnom stave....no ale jasné, keď sa peniaze kradnú miesto toho aby sa dávali,kam majú ísť. Tak to tu aj vyzerá 👎👎👎👎
@krasnicka už nie je o čom témy na koni zakladať ako o nestastí a zdranených cestujúcich?
Muž je železničiar, u nás sa na susednej stanici stalo skoro niečo podobné, tak zastali rušne tuším 7m od seba.
Sedem metrov a mohli výhodnúť ľudské životy, zostať deti bez živiteľa rodiny. Rušeň je kolos, nie auto že dupneme na brzdy a zastane. A v akých podmienkach musia jednotlivý železničiari pracovať tie nie je ani na úrovni štvrtej cenovej.
@anonym_da165b práveže na takéto veci treba poukazovať a hovoriť o nich. A nie preto, že by niekto z tých nešťastí vinil samotných železničiarov, ale presne preto, že je tragické, do akého stavu tie železnice táto vláda dostala. A to sa žiaľ podpisuje aj na samotných zamestnancoch (veľa služieb, nízke platy, otrasný technický stav vlakov aj koľají atď.) a tí potom chybujú.
@anonym_da165b práveže na takéto veci treba poukazovať a hovoriť o nich. A nie preto, že by niekto z tých nešťastí vinil samotných železničiarov, ale presne preto, že je tragické, do akého stavu tie železnice táto vláda dostala. A to sa žiaľ podpisuje aj na samotných zamestnancoch (veľa služieb, nízke platy, otrasný technický stav vlakov aj koľají atď.) a tí potom chybujú.
@sissy27 aj moji starí rodičia boli železničiari, dedo mal služobný byt, babka bola vlakvedúca, vždy som sa tešila na prázdniny k nim.
Ale k téme od 89 eho tu už bolo kopec kadejakých vlád a na juznú trasu na KE za vykašlala každá jedna tak isto ako na diaľnicu do KE.
Tu bolo treba investovať už oveľa skorej
PS v živote by som nevolila súčasnú garnitúru
@anonym_da165b a prave kvoli tym zamestnancom a vsetkym cestujucim, ktori mozu byt obetou zeleznicneho nestatstie treba poukazovat na zlyhania tych, ktori maju riadit tento stat a nase dane vynakladat v nas prospech, nie v prospech vybranych "nasich" ludi. Je zlyhanim tych, ktori o pouziti nasich dani rozhoduju, ze nasa krajina je v takom stave v akom je. Ze rusnovodic na osobaku je uz aj vypravca, aj vlakveduci, nielen rusnovodic. Ze zabezpecovacie systemy na tratiach su v stave v akom su, na niektorych tratiach na urovni tych indickych zeleznic.
@anonym_da165b No treba tieto témy zakladať, aby sa poukazovalo, čo sa na železniciach deje. Teba to netrápi? Manžela netrápi, že musí v takýchto podmienkach pracovať?
@anonym_da165b No treba tieto témy zakladať, aby sa poukazovalo, čo sa na železniciach deje. Teba to netrápi? Manžela netrápi, že musí v takýchto podmienkach pracovať?
@gribka1 ale trápi, pred tým pracoval v súkromnom sektore a išli ho z kože zodrat a nadcasi ak vôbec dostal tak dostal cash.
Len neverím že toto niekomu pomôže. To je ako tých pár manifestácii sem tam na námestiach. A zmenilo sa niečo?
Tu sa malo investovať ešte v časoch keď dedo žil. Taký deficit sa len tak dohnať nedá.
@gribka1 ale trápi, pred tým pracoval v súkromnom sektore a išli ho z kože zodrat a nadcasi ak vôbec dostal tak dostal cash.
Len neverím že toto niekomu pomôže. To je ako tých pár manifestácii sem tam na námestiach. A zmenilo sa niečo?
Tu sa malo investovať ešte v časoch keď dedo žil. Taký deficit sa len tak dohnať nedá.
@anonym_da165b takze sa budeme len mlcky prizerat ako sa to ruti do zahuby? To je podla teba riesenie?
@krasnicka nuž, zrazaju sa autá, padajú lietadla, zrazaju sa aj kolobezkari aj cyklisti tak proste aj vlaky
@anonym_da165b Čím viac sa o tom bude rozprávať, viac ľudí o tom bude vedieť, viac sa ľudia zamyslia a je väčšia šanca, že sa to raz bude musieť zmeniť. Základ je nebyť ticho a byť zmierený so všetkým. Niekde sa to zlomí, raz.
@anonym_da165b takze sa budeme len mlcky prizerat ako sa to ruti do zahuby? To je podla teba riesenie?
@viestta nie, len časť populácie či už úcelovo alebo možno aj bez ktorý ich volili pravdepodobne neboli mamičky s deťmi, ktorý najviac navštevujú mk.
@gribka1 obdivujem ta, ze si dokazala na tu perlu ducha slusne reagovat
@viestta ja cestujem vlakom KE- Ba a naopak často a v poslednej dobe vlaky meskaju aj viac ako hodinu. A prvá trieda sa od druhej líši iba tým, že je drahsia. Záchody štandardné nefungujú, batožinu nie je kam odložiť a keď ideš vlakom BJ-PO tak ho máš ešte aj krásne ostriekaný zumpou keďže záchody vypúšťajú cestou a tak sa vlak celý ostrieka a ten smrad prajem zažiť všetkým kt pisu,že vlaková doprava na SK je ok. Že je vo vlaku horúco alebo naopak zima som si už zvykla, aj na to že sú to vlaky ktoré už mali byť vyradené a podľa toho aj vyzerajú, ale že by tu niekto kvitovali ešte aj zrážanie vlakov - tak to už je iný level vymyteho mozočku.
@viestta nie, len časť populácie či už úcelovo alebo možno aj bez ktorý ich volili pravdepodobne neboli mamičky s deťmi, ktorý najviac navštevujú mk.
@anonym_da165b obavam sa, ze nemas pravdu. Vacsina volicov su ludia v produktivnom veku. Takze aj tu to ma zmysel, netreba chodit po kluboch dochodcov
@viestta ja cestujem vlakom KE- Ba a naopak často a v poslednej dobe vlaky meskaju aj viac ako hodinu. A prvá trieda sa od druhej líši iba tým, že je drahsia. Záchody štandardné nefungujú, batožinu nie je kam odložiť a keď ideš vlakom BJ-PO tak ho máš ešte aj krásne ostriekaný zumpou keďže záchody vypúšťajú cestou a tak sa vlak celý ostrieka a ten smrad prajem zažiť všetkým kt pisu,že vlaková doprava na SK je ok. Že je vo vlaku horúco alebo naopak zima som si už zvykla, aj na to že sú to vlaky ktoré už mali byť vyradené a podľa toho aj vyzerajú, ale že by tu niekto kvitovali ešte aj zrážanie vlakov - tak to už je iný level vymyteho mozočku.
@mizoko ja uz teraz cestujem menej ako kedysi, ale ked to porovnam povedzme s tym ako vyzeraju zeleznice v Cechach a u nas, tak to je nebe a dudy. O tom, kolko oni stihli za poslednych 30 rokov na zelezniciach spravit, to ani nepisem. V 1989 sme startovali z toho isteho miesta. Oni maju zeleznicne koridory dostavane takmer vsade. My? Horko tazko to potiahli z BA do Ziliny, smer na Kosice? Tu kustik, tam kustik. O juznej trase skoda aj pisat, tam sa ledva robi nutna udrzba zvrsku. Vlani sme sli na trase Ostrava, Praha. Tam kde sme vlani isli po starej trati, sme tohto roku isli po dostavanom koridore.
@sissy27 aj moji starí rodičia boli železničiari, dedo mal služobný byt, babka bola vlakvedúca, vždy som sa tešila na prázdniny k nim.
Ale k téme od 89 eho tu už bolo kopec kadejakých vlád a na juznú trasu na KE za vykašlala každá jedna tak isto ako na diaľnicu do KE.
Tu bolo treba investovať už oveľa skorej
PS v živote by som nevolila súčasnú garnitúru
@anonym_da165b ako dlho tu vládne fico (v rôznych volebných obdobiach) ? cca 12 rokov, ak nie viac? Nakradol viac ako ktokoľvek iný. Nie že by som iných ospravedlňovala, to určite nie, ale jednoducho on má absolútne najväčší podiel na tom, že táto krajina je tam kde je...
@anonym_da165b a prave kvoli tym zamestnancom a vsetkym cestujucim, ktori mozu byt obetou zeleznicneho nestatstie treba poukazovat na zlyhania tych, ktori maju riadit tento stat a nase dane vynakladat v nas prospech, nie v prospech vybranych "nasich" ludi. Je zlyhanim tych, ktori o pouziti nasich dani rozhoduju, ze nasa krajina je v takom stave v akom je. Ze rusnovodic na osobaku je uz aj vypravca, aj vlakveduci, nielen rusnovodic. Ze zabezpecovacie systemy na tratiach su v stave v akom su, na niektorych tratiach na urovni tych indickych zeleznic.
@viestta tiez ai myslim, ze za to moze urcitym sposobom aj prepracovanost zamestnancov a tym, ze uz su vsetkym. 💁♂️
Radosť žiť v tomto Kocúrkove 🙃 mimochodom včerajšia zrážka je len takou čerešničkou na torte. Vlakmi chodím denne a furt niečo mešká, často vlaky na poslednú chvíľu bez vysvetlenia odrieknu. Manažment ŽSSR sú banda neschopákov a vrchol je, že im idú ešte platy zvyšovať a udeľovať mimoriadne odmeny. Namiesto toho by mali nám cestujúcim vyplácať odškodné za všetok ten stratený čas.
A áno, všetky vlády nesú podiel na súčasnom stave, ale také zderstvo ako servisný poplatok som ešte nevidela 🤦 riaditeľstvu slovenských železníc ide žiaľbohu len o naplnenie vlastných vačkov a nie o komfort cestujúcich, z ktorých peňazí žijú. Bodaj by sa im všetko, čo spôsobujú svojou lenivosťou a nenažranosťou aspoň dvojnásobne vrátilo.
Žeby aj rušňovodiči boli na wifi? Vodiči sú, čelné havárie na rovných a prehľadných úsekoch ciest sú toho dôkazom. Pri tej rýchlosti, akou ide vlak, je prehliadnutie semafóru vecou sekúnd.
@anonym_9e24dc Takže je všetko v úplnom poriadku. Gratulujem k názoru.
@gribka1 myslím to tak, že sa nehody stávajú každý deň a vždy to tak bude

@krasnicka Dali sme mimovladkam do zubov? Dali. Tak klud