icon

Je 20 minút na prestup v Bratislave dosť?

16. jún 2026

Nemáte prehľad, či vlaky v lete meškajú viac? Plánujem si totiž prestup v Bratislave na iný vlak, aktuálne mi tam vychádza 20 minút na prestup.
Je to reálne, že by som to stihla? Alebo je to lotéria a radšej ísť skorším vlakom a dlhšie čakať?
Ďakujem.

earlgrey
16. jún 2026

Lotéria.

zalka
16. jún 2026

Pred týždňom vlak, kt. som šla do BA nemeskal Ale vlak výpraveny hodinu pred ním meskal 30 minút.
Nikdy nevieš, šla by som skorším vlakom.

anonym_45b33d
16. jún 2026

Minule leto som bola v BA par krat a vzdy meskali.. uz chodim len skorsim vlakom

marianarem
16. jún 2026

@anonym_autor Ak ti nejde z BA neskorsi vlak na to iste miesto, urcite by som prisla skorsim.

martinmmartin
16. jún 2026

ak to mas na jednom listku tak je to ich problem a nie tvoj

moonlight1210
16. jún 2026
@martinmmartin

@martinmmartin v konecnom dosledku je to stale tvoj problem, nie ich.
Ty nie si nacas na mieste, kde si chcel/mal byt. Nie oni.

A mozes ziadat maximalne kompenzaciu. Ale dopravenie sa na miesto vcas si musis vyriesit sam. Nikto s tebou neposle taxik a nezaplati ti ho.

anonym_3c0851
16. jún 2026

@anonym_autor pri vlakoch aj 2h je otazne, ale niekedy zvykli pripoje cakat, ak sa nahlasilo ze cestujuci potrebuju prestupit.

lucik194
16. jún 2026

je to loteria, ak mas 20 min.

50:50

v zime sa meskava rovnako , ako v lete, je uplne jedno ake je rocne obdobie

ria_sprout
16. jún 2026

Keď som bola dievča, na MHD zastávke pri dome bolo napísané: MHD je ako smrť, nikdy nevieš kedy príde. Tak to je 😀

anonym_a208d8
16. jún 2026

Nikdy nevies co sa moze stat
Ja som sla IBK-Wien co je ca 4h raz bol nacas ,raz 45min meskanie lebo cestujucemu trebalo zachranku .sme stali niekde v dedinke …

anonym_45b33d
16. jún 2026

Ja si pozriem v cp meskanie za posledne dni a podla toho sa zariadim.. takto vyzera vlak, ktorym chcem ist ja a rozmyslam, ci nim pojdem, hoci mam na prestup hodinu 😅

anonym_189118
16. jún 2026

@anonym_autor závisí aj od spoja… osobák z Pezinka chodí inak ako rýchlik z Košíc… na cp.sk je taká štatistika, neskoré príchody za posledný týždeň

anonym_f86848
16. jún 2026
@martinmmartin

@martinmmartin je to tvoj problem. Ak mas napriklad kupene nulove listky na konkretny spoj, a ten zmeskas pretoze ti meska pripoj, tak je ten listok neplatny a musis si zabezpecit novy a nemusi sa ti uz ujst nulovy. Ak mas kupene klasicke listky za peniaze, tak kazdy listok plati aj na vsetky dalsie spoje v case platnosti listka, ale uz nemusis najst volnu miestenku.

zuzinabila
16. jún 2026

@anonym_autor podla toho co chces stihnut.ak nejaky let niekam, ja chodím deň v predstihu do BA🙂

oskvarka
16. jún 2026
@martinmmartin

@martinmmartin tak ak ti už ďalší nejde alebo potom nestihnem lietadlo tak teda ich problém to rozhodne nebude ale všeobecne sa vlaky ktoré na seba takto nadväzujú čakaju. Existujú stránky kde sa píše že koľko vlak zvykne meškat. Ja by som to inak pri 20 minútach riskla. Chodím veľa vlakom 20 minút je v pohode zvládnuteľné. Ale tiež by záviselo kam idem tým druhým vlakom a ako na čas tam určite musím byť. Stať sa môže hocičo aj v akomkoľvek inom dopravnom prostriedku a zmeškaš.
Ale teda ak máš čas tak zober knihu a choď skôr samozrejme to je vždy istejšie.

oskvarka
16. jún 2026
@moonlight1210

@martinmmartin v konecnom dosledku je to stale tvoj problem, nie ich.
Ty nie si nacas na mieste, kde si chcel/mal byt. Nie oni.

A mozes ziadat maximalne kompenzaciu. Ale dopravenie sa na miesto vcas si musis vyriesit sam. Nikto s tebou neposle taxik a nezaplati ti ho.

@moonlight1210 žiadnu kompenzáciu tí nedajú preplatia ti ten lístok ale len v prípade že im dokážeš že si ten spoj nemohol stihnúť a tiež do mňa chceli kópiu autobusového lístka...mimochodom mala som týždenník chodím do práce 4 krát do týždňa autobus stal tri krát viac ako bola vtedy cena môjho lístka na vlak.. tak som im to celé poslala (ešte úplne náhodou som ten lístok z busu nevyhodila) v práci som bol 40 minút neskôr. A oni zobrali cenu môjho týždenníka vydelí ju sedem a poslali mi pár drobných čo bolo asi 4 krát menej ako cena autobusu 😉. Ako bolo to nič chcela som to len skúsiť ako to funguje .. samozrejme že to nestálo za tú námahu.

euka210
16. jún 2026

@anonym_autor na jar sa cakalo pred Ba kvoli pracam na trati. Raz ide vlak na cas, niekedy meskal aj 20min. Ak je to rychlik, tak nechat viac casu na prestup.

1sally12
17. jún 2026

No pri stave našich železníc....😄 nie že v lete meškajú viac, oni meškajú celý rok.

vevesh
17. jún 2026
@oskvarka

@moonlight1210 žiadnu kompenzáciu tí nedajú preplatia ti ten lístok ale len v prípade že im dokážeš že si ten spoj nemohol stihnúť a tiež do mňa chceli kópiu autobusového lístka...mimochodom mala som týždenník chodím do práce 4 krát do týždňa autobus stal tri krát viac ako bola vtedy cena môjho lístka na vlak.. tak som im to celé poslala (ešte úplne náhodou som ten lístok z busu nevyhodila) v práci som bol 40 minút neskôr. A oni zobrali cenu môjho týždenníka vydelí ju sedem a poslali mi pár drobných čo bolo asi 4 krát menej ako cena autobusu 😉. Ako bolo to nič chcela som to len skúsiť ako to funguje .. samozrejme že to nestálo za tú námahu.

@oskvarka zvlastne, ja som vzdy kompenzaciu dostala v normalnej vyske. Ale musela som dokladovat naklady, dalsie listky, taxik, hotel. Viem, ze je nova smernica pre eu, ze ked vyhlasia "nepredpokladana vyssia moc", tak ti musia zabezpecit iba cestu uvedenu na listku. Preto je uz obtiazne kupovat medzistatne listky s prestupami...🤷‍♀️

anonym_4e2ef7
17. jún 2026

@anonym_autor nie, choď skorsim