icon

Je jazdenie cez Bolt výhodné v menších mestách?

mirec2222
24. feb 2026

Ahojte, potreboval by som sa poradiť ohľadom práce vodiča cez Bolt.

Mám možnosť jazdiť pre flotilu, ktorá plánuje rozbehnúť jazdenie cez Bolt v Leviciach. Podmienky mi vysvetlili tak, že Bolt si berie približne 25 % z tržby a flotila si berie ešte 8 % z hrubej tržby + približne 20–25 € denne za prenájom auta. Palivo by som si platil sám, servis auta by hradila flotila.

Tiež mi písali, že Bolt má rôzne finančné bonusy - napríklad za určitý počet jázd za určitý čas môžu byť extra odmeny navyše k tržbe.

Podľa ich slov by pri cca 200–240 odjazdených hodinách mesačne mohla byť hrubá tržba (na živnosť) okolo 3000 € mesačne a vodičovi by malo zostať približne 50 % z vyjazdenej tržby.

Chcel by som sa opýtať hlavne:

Je reálne v meste veľkosti Levíc spraviť tržbu okolo 3000 € mesačne cez Bolt?
Koľko vám reálne zostane po všetkých nákladoch (Bolt, flotila, auto, palivo)?
Jazdí tu niekto Bolt v menšom meste ako napríklad Nové Zámky alebo podobnom meste?
Oplatí sa viac jazdiť na auto flotily?

Som v tomto úplný začiatočník, preto budem rád za každú skúsenosť alebo radu.

Ďakujem 🙂

anonym_462584
24. feb 2026

@mirec2222 prečo sa neopýtaš radšej v bolt skupinách na FB ako matiek na modrom koňovi?

mirec2222
autor
24. feb 2026
@anonym_462584

@mirec2222 prečo sa neopýtaš radšej v bolt skupinách na FB ako matiek na modrom koňovi?

@anonym_462584 pretože tu nie sú len matky...už sa tu bolt riešil ale Bratislava

anonym_947ba4
24. feb 2026

To ti nevychádza ani minimálna mzda.

mirec2222
autor
24. feb 2026
@anonym_947ba4

To ti nevychádza ani minimálna mzda.

@anonym_947ba4 tiež som tak rátal...len či tá suma 3000 je predtym čo si Bolt vezme 25% alebo po 🤔

anonym_efbd69
24. feb 2026
@mirec2222

@anonym_947ba4 tiež som tak rátal...len či tá suma 3000 je predtym čo si Bolt vezme 25% alebo po 🤔

@mirec2222 Radšej jazdiť pre serioznu taxislužbu, ako pre Bolt.

unbeholfen
24. feb 2026

Aj matka môže jazdiť ako taxikárka boltu. Minule som videl celkom peknú ženy v bolťáckom aute. Ja fungujem ako zákazník boltu, ale castejšie si beriem kolobežky ako taxík. Dokonca aj v našom meste funguje jedno jediné auto bolt a stále je obsadené. V Nových Zámkoch obvykle beriem kolobežku. Auto som zatial bral len v Trnave a Bratislave. Počas jazdy sa zvyknem vyprávať s vodičmi a jeden mi vravel že 250€ si vyjazdí za deň. To nepovedal tak detailne že kolko z toho ostane jemu. Iba tak spomenul. Na velkosti mesta nezáleží lebo čím väčšie meste o to viac áut, takže v pomere to vychádza rovnako. Keby po Levicách jazdili 2-3 autá tak by boli nonstop vyťažené. V Bratislave je ich veľa tak preto majú čas.

unbeholfen
24. feb 2026

A vraj sa dá aj na svojom aute jazdiť len tak ako brigádnik popri robote, ale trebalo si v aplikácii zvoliť typ auta a to naše tam nebolo (Fiat Seicento). A potom jeden ujo čo jazdil pre bolt povedal že auto nesmie byť staršie ako 20 rokov. My chudoba jazdíme na starych rozdrbaných feldách, puntách a s tým bolt nesmieme robiť poďla toho uja.

anonym_b184ee
Včera o 05:41

Levice majú koľko, približne 35 000 obyvateľov, viac? Dopyt po ride-hailing službe je tam výrazne nižší než v krajských mestách. Tržba 3 000 € mesačne pri 200–240 hodinách znamená priemer 12,5–15 € hrubej tržby za hodinu. 200-240 hodín mesačne znamená prakticky plný pracovný úväzok vrátane víkendov a večerov! Ak by sme chceli rátať iba s pracovnými dňami (priemerne 21 dní v mesiaci) znamená to 5 dní po 11,5 hodiny jazdy, alebo tých 30 dní po 8h jazdy = 240h.

V menšom meste je to ambiciózne. Reálne treba počítať s výkyvmi, hluchými hodinami a slabšími pracovnými dňami. Spravne si modelový výpočet pri 3.000 € hrubej tržbe:

- Bolt 25 % = –750 €
- Flotila 8 % = –240 €
- Prenájom auta 22 € × 30 dní ≈ –660 €
- Zostáva 1 350 € pred palivom a odvodmi.

Palivo pri 240 hodinách môže byť približne 400–600 € mesačne podľa spotreby a štýlu jazdy, rátajme s nižšou sumou 400 eur. Reálne teda zostane približne 950 € pred daňou a odvodmi. Minimálna suma zdravotných odvodov je 121,92 €, minimálne odvody do SP vo výške 252,59 eura mesačne. Bezprostredne po založení živnosti však treba platiť iba preddavky na zdravotné poistenie – 121,92 eura mesačne. Tak rátajme s touto sumou.

Sme na sume 828,08 pred zdanením. Čiže tvrdenie, že vodičovi zostane 50 % z tržby, matematicky nevychádza= pri daných percentách a fixnom nájme. Auto flotily sa oplatí, ak nechceš riziko servisu, poistenia a odpisov vlastného auta. Finančne však flotila vždy znižuje maržu.

anonym_25a860
Včera o 06:26

Son z BA a teda nejazdím s Boltom, ale niekedy vyuzívam lebo je to rychle a pohodlne...co som si vsak vsimla tu na Bolte jazdia samí Ukrajicni, Arabi a luzri.. proste bohuzial je to asi nieco ako, ze beru vsetkych.. niekedy mam az neprijemny pocit, ze ma vezie takyto clovek.. predsa len auto je zbran.. Taxíky podla mna mali zmysel ked ludia nemali auta, nebola taka dobra hromadna doprava.. a teda zarobok nic moc, tringelt nedostanes ako kedysi kedze vsetko ide online..

unbeholfen
Včera o 07:53
@anonym_25a860

Son z BA a teda nejazdím s Boltom, ale niekedy vyuzívam lebo je to rychle a pohodlne...co som si vsak vsimla tu na Bolte jazdia samí Ukrajicni, Arabi a luzri.. proste bohuzial je to asi nieco ako, ze beru vsetkych.. niekedy mam az neprijemny pocit, ze ma vezie takyto clovek.. predsa len auto je zbran.. Taxíky podla mna mali zmysel ked ludia nemali auta, nebola taka dobra hromadna doprava.. a teda zarobok nic moc, tringelt nedostanes ako kedysi kedze vsetko ide online..

@anonym_25a860 a kebyže berieme aj odvod do SP tak nezostane ani 600€ tak to ani nemá zmysel robiť. Však už aj minimálna mzde v netto bude viac.

anonym_947ba4
Včera o 08:01
@anonym_25a860

@anonym_25a860 išiel by tvoj muž v BA pracovať za menej ako minimálnu mzdu?
ak by išiel, potom by si mala lepších vodičov a Ukrajinci, Indovia a Uzbeci by nemali šancu

anonym_25a860
Včera o 09:16
@anonym_947ba4

@anonym_25a860 išiel by tvoj muž v BA pracovať za menej ako minimálnu mzdu?
ak by išiel, potom by si mala lepších vodičov a Ukrajinci, Indovia a Uzbeci by nemali šancu

@anonym_947ba4 nerobil.. ale tak to je aj vsade inde, v ziadnej metropole to nerobia miestni ludia, ale pristahovalci.. alebo nazvyme to znevyhodnení..

hiro
Včera o 10:17

@mirec2222 Ako sumy nebudem riešiť ale: "pri cca 200–240 odjazdených hodinách" je úplne nemožné. Odjazdíš možno 1-2h za deň, neviem si predstaviť že by si ťa stále niekto objednával.

anonym_688f3f
Včera o 10:39
@anonym_25a860

@anonym_25a860 v poslednom čase jazdím boltom v ba, zo zdravotných dôvodov. Takmer polovica boli Slováci, platím hotovosť a ak je jazda ok, dám aj tringelt.
Len taká poznámka.

mirec2222
autor
Včera o 10:47
@anonym_b184ee

Levice majú koľko, približne 35 000 obyvateľov, viac? Dopyt po ride-hailing službe je tam výrazne nižší než v krajských mestách. Tržba 3 000 € mesačne pri 200–240 hodinách znamená priemer 12,5–15 € hrubej tržby za hodinu. 200-240 hodín mesačne znamená prakticky plný pracovný úväzok vrátane víkendov a večerov! Ak by sme chceli rátať iba s pracovnými dňami (priemerne 21 dní v mesiaci) znamená to 5 dní po 11,5 hodiny jazdy, alebo tých 30 dní po 8h jazdy = 240h.

V menšom meste je to ambiciózne. Reálne treba počítať s výkyvmi, hluchými hodinami a slabšími pracovnými dňami. Spravne si modelový výpočet pri 3.000 € hrubej tržbe:

- Bolt 25 % = –750 €
- Flotila 8 % = –240 €
- Prenájom auta 22 € × 30 dní ≈ –660 €
- Zostáva 1 350 € pred palivom a odvodmi.

Palivo pri 240 hodinách môže byť približne 400–600 € mesačne podľa spotreby a štýlu jazdy, rátajme s nižšou sumou 400 eur. Reálne teda zostane približne 950 € pred daňou a odvodmi. Minimálna suma zdravotných odvodov je 121,92 €, minimálne odvody do SP vo výške 252,59 eura mesačne. Bezprostredne po založení živnosti však treba platiť iba preddavky na zdravotné poistenie – 121,92 eura mesačne. Tak rátajme s touto sumou.

Sme na sume 828,08 pred zdanením. Čiže tvrdenie, že vodičovi zostane 50 % z tržby, matematicky nevychádza= pri daných percentách a fixnom nájme. Auto flotily sa oplatí, ak nechceš riziko servisu, poistenia a odpisov vlastného auta. Finančne však flotila vždy znižuje maržu.

@anonym_b184ee áno oni mi odpovedali že zostane mi 50% z hrubej mzdy. Následne som sa spýtal koľko zarobí vodič pri 200-240 ČISTÉHO zárobku tam napísal že 3000€ ak by to bol čistý zárobok čo mne príde na účet alebo čo budem mať aj v peňaženke v hotovosti nebolo by to zle...odratame odvody cca 430€ a nafta 700-800 eur (odhad) ostalo by cca 1600-1800 na život. Otázka je ako je myslenych tých 3000€ Napísali že majú takých vodičov čo toľko zarobia.

anonym_b184ee
Včera o 11:01
@mirec2222

@anonym_b184ee áno oni mi odpovedali že zostane mi 50% z hrubej mzdy. Následne som sa spýtal koľko zarobí vodič pri 200-240 ČISTÉHO zárobku tam napísal že 3000€ ak by to bol čistý zárobok čo mne príde na účet alebo čo budem mať aj v peňaženke v hotovosti nebolo by to zle...odratame odvody cca 430€ a nafta 700-800 eur (odhad) ostalo by cca 1600-1800 na život. Otázka je ako je myslenych tých 3000€ Napísali že majú takých vodičov čo toľko zarobia.

@mirec2222 pozri si toto video. Je to z roku 2023, ale princíp je rovnaký:

https://www.youtube.com/watch?v=nWB_H3U8pqg

Tých 3,000 eur nie je čistý zisk - sú to platby klientov za tvoje jazdy, teda hrubý príjem. Ak by bol 3,000 eur čistý zisk, tak by cena jednej jazdy musela byť nad 20 eur, čo minimálne v malom meste nie je možné. Priemerná cena je do 4-7 eur/jazdu.

unbeholfen
Včera o 14:13
@anonym_b184ee

Tých 3,000 eur nie je čistý zisk - sú to platby klientov za tvoje jazdy, teda hrubý príjem. Ak by bol 3,000 eur čistý zisk, tak by cena jednej jazdy musela byť nad 20 eur, čo minimálne v malom meste nie je možné. Priemerná cena je do 4-7 eur/jazdu.

@anonym_b184ee ďakujeme velice pekne. Tu pekne vysvetlil. Stačí prihodiť pár eur na všetko keďže sú už vyššie poplatky ale zhruba už máme predstavu čo to boltovanie obnáša.

mirec2222
autor
Včera o 22:10
@anonym_b184ee

@anonym_b184ee to sa potom neoplatí...jako je pekné že mi ostane 1500 čisté ale kde je ešte palivo a odvody. Možno že to skúsim na pol roka a uvidím. Neviem či rok alebo pol rok nemusím platiť sociálnu poisťovňu tak skúsim a uvidíme ako to bude. Na oficiálnych stránkach Boltu som našiel platy. V BA a KE sú najvyššie aj cez 2 tisíc v iných mestách uvádzajú 1800 cca