icon

Je možné kúpiť bezplatný lístok na vlak aj bez ISIC?

19. mar 2026

Ahojte je prosím vás možné si kúpiť bezplatný lístok na vlak aj bez isicu. Dnes som ho stratila, mám ho len v aplikácii.. 😕

niekto2hy
19. mar 2026

@anonym_autor Cislo si zadas v aplikacii na nakup listkov.

autor
19. mar 2026
@niekto2hy

@anonym_autor Cislo si zadas v aplikacii na nakup listkov.

@niekto2hy len vo vlaku sa vždy prikladá k terminálu

anonym_1ca6c0
19. mar 2026

nie

autor
19. mar 2026
@anonym_1ca6c0

nie

@anonym_1ca6c0 vieš an prečo? Alebo čo spraviť aby mi lístok vydali

fanta
19. mar 2026

Vo vlaku ho teta od teba bude pytat. Bez neho si neoveri, ze si student. Takze asi skor nie 🫤 Minule som vo vlaku bola trosku zvedava a chcela som vediet, preco si pipa Isic. Tak mi ukazala, ze ked ona pipne isic, vybehne jej ze k tomu datumu je dcera studentom strednej skoly.

autor
19. mar 2026
@fanta

Vo vlaku ho teta od teba bude pytat. Bez neho si neoveri, ze si student. Takze asi skor nie 🫤 Minule som vo vlaku bola trosku zvedava a chcela som vediet, preco si pipa Isic. Tak mi ukazala, ze ked ona pipne isic, vybehne jej ze k tomu datumu je dcera studentom strednej skoly.

@fanta to viem no, len presne ten istý isic mám aj v aplikácii

anonym_ff6176
19. mar 2026

Spýtať sa na železnici, lebo niečo sa menilo. Aj dochodcovsky preukaz uz mam.v aplikacii a uz ho nemusím mat fyzicky. Neviem, ci aj isic.

erikavesela
19. mar 2026
@anonym_autor

@fanta to viem no, len presne ten istý isic mám aj v aplikácii

@anonym_autor ved si vybav novy, stoji to pae drobnych a za par dni ho mas doma, vsetko ti prehraju do noveho

autor
19. mar 2026
@erikavesela

@anonym_autor ved si vybav novy, stoji to pae drobnych a za par dni ho mas doma, vsetko ti prehraju do noveho

@erikavesela končím vš. Moc sa mi to neoplatí

erikavesela
19. mar 2026
@anonym_autor

@erikavesela končím vš. Moc sa mi to neoplatí

@anonym_autor ved to stoji 12,50..-za cestovne zaplatis viac, nie?

autor
19. mar 2026
@erikavesela

@anonym_autor ved to stoji 12,50..-za cestovne zaplatis viac, nie?

@erikavesela nechodim každý deň do školy. A stojí 22€ nie 12,50

anonym_c64482
19. mar 2026

Skus sa informovať na infolinke zssk alebo cez kontaktny formulár, ci staci, ked budes mat isic len v appke.

erikavesela
19. mar 2026
@anonym_autor

@erikavesela nechodim každý deň do školy. A stojí 22€ nie 12,50

@anonym_autor v lete som davala robit synovi..ty potrebujes len duplikat

autor
19. mar 2026
@erikavesela

@anonym_autor v lete som davala robit synovi..ty potrebujes len duplikat

@erikavesela potebujem taký čo bude mať v sebe čip , nie obyčajný

erikavesela
19. mar 2026
@anonym_autor

@erikavesela potebujem taký čo bude mať v sebe čip , nie obyčajný

@anonym_autor ano, s cipom som kupovala duplikat...syn ma v tom elektricenku, akusi penazenku a co ja viem, co este

unbeholfen
20. mar 2026
@anonym_ff6176

Spýtať sa na železnici, lebo niečo sa menilo. Aj dochodcovsky preukaz uz mam.v aplikacii a uz ho nemusím mat fyzicky. Neviem, ci aj isic.

@anonym_ff6176 to si jak spravila? Ja nikde v aplikácii nevidím možnosť pridať ho a nevedeli povedať ani na hlavnej stanici v tom zákazníckom centre. Čítal som článok že to bude ale nič konkrétnejšie ako návod tam nebolo.

unbeholfen
20. mar 2026

Mne sa ešte to nepáči že mám nárok na nulový lístok a vo vlakoch REX a OS stačí len ten preukaz, ale na rýchlik si ajtak treba zakúpiť nulový lístok a to idem len jednu zastávku v rámci jedného mesta. To sa nejako inák vyriešiť? Lebo hlavnú trasu robím vo vlakoch OS alebo REX kde stačí preukaz. Ale tú jednu krátku etapu jazdí iba rýchlyk. Kvôli nemu musím mať smartfón a aplikáciu. Keby nebolo tej krátkej etapy tak by mi stačil tlačidlový telefón lebo na vlak mám ten preukaz a električenku mám čipovú kartu. Nelúbím smartfóny lebo sú velké. Mám šikovný maličký tlačidlový mobil, a nechcem meniť. Ale pri kúpe lístka pri okienku je manipulačný poplatok takže aj keď je pradoxne lístok nulový, tak by sa platilo. A v čase keď chodím okienko ani nieje. Ešte ma napadlo že SMS lístok. Raz niekto spomínal že aj ten sa dá kúpiť nulový.

anonym_76776c
20. mar 2026
@unbeholfen

Mne sa ešte to nepáči že mám nárok na nulový lístok a vo vlakoch REX a OS stačí len ten preukaz, ale na rýchlik si ajtak treba zakúpiť nulový lístok a to idem len jednu zastávku v rámci jedného mesta. To sa nejako inák vyriešiť? Lebo hlavnú trasu robím vo vlakoch OS alebo REX kde stačí preukaz. Ale tú jednu krátku etapu jazdí iba rýchlyk. Kvôli nemu musím mať smartfón a aplikáciu. Keby nebolo tej krátkej etapy tak by mi stačil tlačidlový telefón lebo na vlak mám ten preukaz a električenku mám čipovú kartu. Nelúbím smartfóny lebo sú velké. Mám šikovný maličký tlačidlový mobil, a nechcem meniť. Ale pri kúpe lístka pri okienku je manipulačný poplatok takže aj keď je pradoxne lístok nulový, tak by sa platilo. A v čase keď chodím okienko ani nieje. Ešte ma napadlo že SMS lístok. Raz niekto spomínal že aj ten sa dá kúpiť nulový.

@unbeholfen moja mama je dochodkyna a ked si kupuje pri okienku listok na rychlik, neplati manipulacny poplatok.. skus sa spytat

unbeholfen
20. mar 2026
@anonym_76776c

@unbeholfen moja mama je dochodkyna a ked si kupuje pri okienku listok na rychlik, neplati manipulacny poplatok.. skus sa spytat

@anonym_76776c to je zaujímavé, ale vtedy keď idem okienko nefunguje, ale deň pred tým by som mohol vždy kúpiť lístok na ráno. Díky za info zistím.

Lebo ja som počul takú verziu že ten poplatok nesúvisí s lístkom ale so službou. Akože spoplatené je to že kupuješ fyzický lístok.

lukbe
20. mar 2026
@unbeholfen

@anonym_ff6176 to si jak spravila? Ja nikde v aplikácii nevidím možnosť pridať ho a nevedeli povedať ani na hlavnej stanici v tom zákazníckom centre. Čítal som článok že to bude ale nič konkrétnejšie ako návod tam nebolo.

@unbeholfen v aplikácii ideme vlakom mas zákaznícke konto. Myslim, ze som išla cez to. Ibaže musíš mat zákaznícke konto. To som uz mala dávno cez slovakrail, potom bolo treba nahrať foto a ono sa to prepojilo. Pri prvej jazde sprievodca musí overit občiansky preukaz, potom uz nič neoveruju. Ale na tlacidlovom to asi nepôjde.

lukbe
20. mar 2026
@unbeholfen

@unbeholfen tu je návod, plus ti ho napíše, ak zadáš otázku do googlu https://www.zssk.sk/aktuality/zlavovy-preukaz-z...

unbeholfen
20. mar 2026
@lukbe

@unbeholfen tu je návod, plus ti ho napíše, ak zadáš otázku do googlu https://www.zssk.sk/aktuality/zlavovy-preukaz-z...

@lukbe tak plánujem že v taške budem nosiť nejaký (zoženiem lacný) smartfón iba na tieto účely. Primárne vždy budem mať tlačidlový lebo neznášam tie velké telefóny.

@lukbe idem to očekovať.

unbeholfen
20. mar 2026
@lukbe

@lukbe zle, neni tam ten návod čo potrebujem. Je len o tom článok, na konci je len video ako si vytvoriť konto cez PC čo mi je nanič.

Ja mám fyzicky preukaz ako invalidný dôchodca na zadarmo cestivanie, a mám v smartfóne aplikáciu ideme vlakom aj zákaznicke konto.

Ja čo potrebujem ako ten preukaz vložím do tej aplikácie. To mi nevie nikto ukázať.

lukbe
20. mar 2026

Som ti písala, ze vygoogli, he to sekunda. . posielam kópiu. Otvorte aplikáciu IDeme vlakom vo svojom mobile.
Prejdite do časti „Menu“ alebo „Profil“ (zvyčajne ikona panáčika alebo tri čiarky).
Zvoľte možnosť „Prihlásiť sa“ alebo „Zákaznícke konto“.
Zadajte svoje prihlasovacie údaje (e-mail a heslo), ktoré používate pre svoje Zákaznícke konto ZSSK na webe zssk.sk.
Dôležité informácie:
Ak ešte nemáte účet, môžete si ho vytvoriť priamo v aplikácii alebo na webe zssk.sk. Užitočné tipy:
Ak ešte nemáte konto, môžete sa zaregistrovať priamo v aplikácii alebo na www.zssk.sk.
V prípade problémov sa prihláste cez LIVE CHAT na webe ZSSK alebo volajte na číslo 18 188.
Uistite sa, že máte najnovšiu verziu aplikácie, aby fungovali všetky funkcie.

lukbe
20. mar 2026
@unbeholfen

@lukbe zle, neni tam ten návod čo potrebujem. Je len o tom článok, na konci je len video ako si vytvoriť konto cez PC čo mi je nanič.

Ja mám fyzicky preukaz ako invalidný dôchodca na zadarmo cestivanie, a mám v smartfóne aplikáciu ideme vlakom aj zákaznicke konto.

Ja čo potrebujem ako ten preukaz vložím do tej aplikácie. To mi nevie nikto ukázať.

@unbeholfen mas to tu vyssie

unbeholfen
20. mar 2026

Veď to je návod na prihlásenie sa do aplikácie to všetko mám. Možno keď som to kukal prvý raz nenašiel som to menu ma to.

unbeholfen
21. mar 2026

Potialto som sa dostal: