Kočík do lietadla - pravidlá a poplatky
Ahojte, chcela by som sa spýtať ako to funguje s kočíkom, či sa to platí a či môže byť kočík s vaničkou alebo musí byt original nejaký kočík do lietadla.. ďakujem
Pracovala som na letisku a ak šlo klasicky o zájazdy cez cestovku čiže takzvané charter lety (nie Ryanair ani wizzair…) tak ste si mohli zobrať ľubovoľný kočík, pri checkine keď odovzdávate kufre ho však musíte spomenúť a spýtajú sa vás z koľkých častí sa skladá (či vanička+ zvyšok) alebo je v celku, označia ho a môžete si ho buď zobrať až k lietadlu a zložiť ho pred lietadlom, alebo odovzdať spolu s kuframi pri checkine alebo ho zobrať na palubu ak sa skladá z jednej časti a máte na neho obal 🙂 nepripláca sa nič
@zaralotuska
Presne ako pises syn tu bol cez weekend a letel Swissair a kocik mal na palube malu tlacil az do lietadla,ale letenka nebola za 20€
Pracovala som na letisku a ak šlo klasicky o zájazdy cez cestovku čiže takzvané charter lety (nie Ryanair ani wizzair…) tak ste si mohli zobrať ľubovoľný kočík, pri checkine keď odovzdávate kufre ho však musíte spomenúť a spýtajú sa vás z koľkých častí sa skladá (či vanička+ zvyšok) alebo je v celku, označia ho a môžete si ho buď zobrať až k lietadlu a zložiť ho pred lietadlom, alebo odovzdať spolu s kuframi pri checkine alebo ho zobrať na palubu ak sa skladá z jednej časti a máte na neho obal 🙂 nepripláca sa nič
@zaralotuska nie je to cez cestovku, letíme cer ryanair
@jennifer6363 dieťa má kočík zadarmo. Nedoplaca sa nič. Označia vám ho a pri nástupe do lietadla ho zoberú do carga. Len teda neviem či aj "vaničku". Vždy som videla ľudí cestovať len so športovým kočíkom.
Výnimkou sú len malé športové kočíky (napr yoyo) ktoré majú rozmery také,že sa zmestia do úložných priestorov na palube. Pokiaľ viem na to,ale musíte mať zaplateny kufrík na palubu,ale teda namiesto kufrika si beriete kočík.
@jennifer6363 ja mam pocit ze to aj záleží asi od zamestnancov 😅 minulý rok sme leteli ryanairom do Grécka. Cesta tam zz Vidne nikto nic ohľadom kočíka neriesil, nijak mi ho neoznacovali ani sa nepýtali. Pri nástupe do lietadla mi ho pan vzal do podpalubia a po pristátí mi ho dali pri lietadle. Nasledne ale pri ceste späť z Grécka tou istou leteckou spoločnosťou uz chceli kocik aj odvážiť a označiť a dokonca ma presviedcali aby som ho nechala ist do lietadla ale ja som ho este potrebovala pre syna využiť na letisku kym nastúpime do lietadla tak som sa nedala 😃 a potom ho tiez vzali ori nástupe do podpalubia ale tam mi ho uz pri výstupe z lietadla nedali ale poslali ma cakat naňho spolu s batožinou co bol horor lebo syn mal 2 roky a bol extremne energické a rozlietane dieta ten kocik bol pre mna extra potrebný ale prežili sme 🤣
@jennifer6363 lietame ryanair a wizzair..do 12r.mas narok na kocik alebo sedacku.kocik berieme vzdy az k lietadlu.sprav si doma check in klasicky a potom len prid na letisko a zas na check in uz len oznacit kocik.je to zadarmo.mozes mat hociaky.na pocet kusok sa pytaju aby kazdu cast oznacili