Kontroluje Ryanair rozmery batožiny v Bratislave?
Zdravím, letíme v aprili z Bratislavy s Ryanair a máme len tú základnú letenku (priority sme nedávali). Chcem sa spýtať, či fakt na letisku kontrolujú rozmery batohov v tých ich kovových klietkach. Mám batoh o 2 cm širší ako píšu v podmienkach. Robia v BTS kvôli tomu problémy a pýtajú tie šialené doplatky, alebo to berú s rezervou ak to nevyzerá ako krosná?
@anonym_autor jasne, kontrolovala teta, stala pri rade ked sme cakali na vybavenie a vyberala ludi s napadne "odutymi" batohmi... co sa nezmestilo do tych ramov, tych brali a doplacali... oni z toho ziju, takze samozrejme, ze si davaju velmi bacha, aby to ludia dodrziavali...
Problémy? Aké problémy? Nikto nerobí problém, ak máš batožinu v rozmeroch, akú si si zakúpila. Ak nemáš, nevidím dôvod písať o problémoch a už vôbec nie o šialených poplatkoch. Nemusíš ich platiť, ak budeš mať zodpovedajúcu batožinu. Fascinujú ma tieto myšlienkové pochody - mám batožinu väčšiu ako som si zaplatila, ale Ryanair je ten zlý.
Niekedy merajú rad radom, niekedy námatkovo. Ak je to mäkký batoh, že ho v pohode dáš do klietky, tak je to v poriadku. Ak taký mäkký nebude, tak to nie je chyba Ryanairu.
Mam skúsenosť ze kontrolujú a dosť často. Ja si radšej vždy beriem trosku menší batoh, nechce sa mi zbytočne platiť.
@anonym_autor ved 2cm snad stlacis tak, aby vosiel do klietky. Ci je to nejaky skrupinovy, ci inak tvrdy, nestlacitelny batoh? Clovek si nemoze kupovat kvanta ("rovnakych") batozin kvoli par cm lisiacim sa rozmerom roznych leteckych spolocnosti.
cim je rada na boarding dlhsia tym viac kontroluju kym maju cas, ak sa lietadlo naplnilo a chcu uz zavriet tak mas vacsie sance. Inak v ba su extra prisny
Sprísnili to rozhodne, ale nemôžem povedať, že by každý jeden vak kontrolovali. Ak je však už na pohľad väčší, kontrole sa nevyhneš. Myslím, že 2 cm sú ok, nakoniec, ak je z mäkkého materiálu, vieš ho nejako stlačiť, alebo nie?
Naposledy nás nepremeriavali síce v BA, ale cestou domov áno, takže aj na to treba myslieť, zrovna sme vychytali, že skoro každého... v BA som ale tiež už bola toho svedkom... určite sa kontroluje omnoho viac ako voľakedy... ale keď ten batoh nepreplníš, tak to je v pohode, to stalčíš
ano, kontroluju. moj muz mal tiez o cca 2 cm vacsi rozmer, bohuzial v ruksaku kovova konstrukcia, takze sa nezmestil. Na mieste musel zaplatit 60 euri , bez diskusie. Cestou spat si na ten ruksak doplatil priority, vyjde to menej ako pokuta 🙂
pred 2 týždňami sme leteli a nikto nič, cestou domov sme mali ešte tašku navyše a tiež nič.
Kontrolujú 🙂 jasné, že áno, majú to už v oku, niekedy kontrolujú námatkovo, inokedy rad radom. A ešte cesta domov, že áno. Čiže ďalšia kontrola...
Leteli sme pred 3 mesiacmi a kontrolovali takmer všetkých aj tam a žiaľ aj cestou naspäť.

vo februári kontrolovali námatkovo, ak sa im rozmer nezdal. 2 cm nie sú veľa, ale asi by som neriskovala