icon

Kto zodpovedá za meškanie vlakov z Bratislavy?

bashkaxyz
27. okt 2025

Neviete niekto?? Lebo rada by som toho vola prefackala...
Ja viem že tu prebiehajú rekonštrukcie... Ale neexistuje aby na Nové Zámky v jednom kuse meškali vlaky - a to začínajú meškať keď sa študenti a pracujúci idú ráno do roboty alebo sa vracajú domov zatiaľ čo vlaky na Trnavy nemajú problém púšťať a to ideme rovnakým smerom ...
A počas hluchých období medzi 8-14 nemajú zase problém púšťať načas...
Nástupištia sú prázdne takže problém s logistikou to nie je
nevidieť jediného roboša takže kvôli prácam to nie je
Z Nového Mesta nie je problém pustiť vlak načas ale tam sa ja dostať neviem lebo sprosto jazdí MHD (ak vôbec jazdí)
Nehovorím ešte o tom, že ohrozujú svojich vlastných zamestnancov lebo cestujúci si to samozrejme vybijú na vypravcoch - chlap sa o seba ešte postará ale ak niekto napadne ženu, hlavne v noci som fakt zvedavá ako sa zachovajú

Strana
z2
sissy27
27. okt 2025

@bashkaxyz na to, aby si vypravila vlak, potrebujes okrem funcnych kolaji este aj dostatok rusnov, vagonov a personalu, vsetko v nejakom schopnom stave. A nie som sice dopravny inzinier, ale tak nejak si myslim, ze jednotlive spoje na jednotlivych tratiach nejako nadvazuju, nejako sa nesmu krizovat atd.
Urcite si nemyslim, ze za meskanim vlakov je jeden jediny clovek, ktory ich (ne)vypravi ako sa mu zachce a caka, kedy ho ty prides prefackat.

anonym_6c2ea8
27. okt 2025

Nie je to pripojovy spoj? Túto otázku môžeš smerovať priamo na železnice. Výpravca ako taký je posledný kto o Tom rozhoduje

anonym_c0c795
27. okt 2025
@sissy27

@bashkaxyz na to, aby si vypravila vlak, potrebujes okrem funcnych kolaji este aj dostatok rusnov, vagonov a personalu, vsetko v nejakom schopnom stave. A nie som sice dopravny inzinier, ale tak nejak si myslim, ze jednotlive spoje na jednotlivych tratiach nejako nadvazuju, nejako sa nesmu krizovat atd.
Urcite si nemyslim, ze za meskanim vlakov je jeden jediny clovek, ktory ich (ne)vypravi ako sa mu zachce a caka, kedy ho ty prides prefackat.

@sissy27 ja nerozumiem jednej veci... ako to, ze este pred par rokmi vlaky takmer nemeskali? Cestovala som denne a nepamatam si, ze by vlak meskaval viac ako 10min. Len výnimočne, par krát do roka sa stala nehoda, spadol strom, alebo niečo.

really8
27. okt 2025

@bashkaxyz esteze ty do toho vidis. Lebo ved nastupistia su prazdne....o dio mio...

viestta
27. okt 2025

ja len tolko, ze na trat sa prednostne pustaju rychliky a expresy, osobaky az po nich. Na to aby mohol ist vlak na trat potrebuje mat postavenu volnu vlakovu cestu.

nenne27
27. okt 2025
@anonym_c0c795

@sissy27 ja nerozumiem jednej veci... ako to, ze este pred par rokmi vlaky takmer nemeskali? Cestovala som denne a nepamatam si, ze by vlak meskaval viac ako 10min. Len výnimočne, par krát do roka sa stala nehoda, spadol strom, alebo niečo.

@anonym_c0c795 zakazky na rekonstrukcie trati mozno dostali firmy vladnych kamosov, ktore nesplnaju kriteria, su neschopne....ktovie...cely system tu pada

midka
27. okt 2025
@anonym_c0c795

@anonym_c0c795 tak asi neboli výluky...teraz je veľa vyluk na tratiach

mikasa_ackerman
27. okt 2025

Tento vlak chodí Nové Zámky <-> Nitra <-> Trnava.
Medzi Nitrou a Hlohovcom je výluka, je tam náhradná autobusová doprava. Tieto vlaky sa stretnú v rovnakú hodinu na stanici v Nitre, ak jeden mešká, druhý na neho čaká.

katkaseiner
27. okt 2025

odpoviem ti uplne konkretne. V Ba je vyluka, vlakmi z NZ ides cez Bratislavu vychod, trva to dlhsie, ano mavame 5-10 minut meskanie, aj ked stojime chvilu v strede nicoho. Logicky ak meskas tam je mozne ze meskanie sa natiahne, kedze vlak uz prichadza neskor, nevie logicky cestovat v case. Tato vyluka ma trvat do konca mesiaca (tiez dufam ze nie dlhsie) . Dalsie prace sa robia hned za Tvrdošovcami smer Palarikovo - tam popravde neviem co sa robi, z dediny to nevidiet, vlaky tadial ale chodia pomaly - vidim to ked idem von so psom za dedinu - netusim dokedy to bude trvat.
Ano, suhlasim s tebou ze ide to riadne na mozog...ak nehodia vlaky, padaju troleje, stromy, neotocia supravu kvoli velkemu meskaniu, kazia sa vlaky...tiez ma z toho poráža.

ibrunova
27. okt 2025
@anonym_c0c795

@anonym_c0c795 ale meškali..

sissy27
28. okt 2025
@anonym_c0c795

@anonym_c0c795 vlakmi cestujem minimalne, ale som si ista, ze vlaky meskali vzdy. Mala som spoluziakov, ktori denne dochadzali vlakom z roznych smerov a pravidelne meskali. A za xx rokov sa meni technicky stav, pocet zamestnacov atd a kedze mame “vlaky zadarmo” pre niektore skupiny ludi, tak financii je pomenej, co znamena, ze je menej penazi na udrzbu, platy a nedajboh na nakup novych suprav. Plus mas tu aj vysvetlene, preco meskaju na konkretnom useku.
Fascinuje ma, ze dospeli ludia si myslia, ze vypravit vlak je to iste ako ked si pustaju vlacik doma v detskej izbe…

bashkaxyz
autor
28. okt 2025

Vážení a milí cestujem viac ako 10 rokov do Bratislavy a ak necestujte tak buďte ticho s tými vašimi sprostými poznámkami @really8 lebo očividne nevies čítať s porozumením ... Ja sa pýtam kto tak reálne robí, kto reálne vie ako to funguje a nie dohady lebo raz za uhorský rok idete vlakom a mešká 5 minút.... Keby ste totiž chodili tými vlakmi tak viete že vlaky sa zastavia len v rámci Bratislavy pri príchode aj pri odchode a sú to kyvadlová vlaky pričom osobakom sa domov dostanem skôr ako rýchlikom alebo expresnom lebo tie sa jednoducho vedenia dostať na stanicu a vlaky meškajú nie 5-10 minút ale 40-80 minút bežne na krátke trati BA-nove zámky čo je totálny nonsens

bashkaxyz
autor
28. okt 2025
@katkaseiner

odpoviem ti uplne konkretne. V Ba je vyluka, vlakmi z NZ ides cez Bratislavu vychod, trva to dlhsie, ano mavame 5-10 minut meskanie, aj ked stojime chvilu v strede nicoho. Logicky ak meskas tam je mozne ze meskanie sa natiahne, kedze vlak uz prichadza neskor, nevie logicky cestovat v case. Tato vyluka ma trvat do konca mesiaca (tiez dufam ze nie dlhsie) . Dalsie prace sa robia hned za Tvrdošovcami smer Palarikovo - tam popravde neviem co sa robi, z dediny to nevidiet, vlaky tadial ale chodia pomaly - vidim to ked idem von so psom za dedinu - netusim dokedy to bude trvat.
Ano, suhlasim s tebou ze ide to riadne na mozog...ak nehodia vlaky, padaju troleje, stromy, neotocia supravu kvoli velkemu meskaniu, kazia sa vlaky...tiez ma z toho poráža.

@katkaseiner kedy si ty meškala 5-10 minut kvôli výluke??? Ja totiž meškám do roboty pravidelne hodinu a to by som podľa cestovného poriadku mala prísť o pol hodiny skôr čiže s príchodom ... Nehovorím o tom že včera meškal vlak 80 minút len na príchode do BA s ktorým som mala ísť domov lebo sa otaca ... To nie sú zanedbateľné meškania a človek sa tomu ani nevie vyhnúť ... Podotýkam že mám nástup do práce medzi 7-7:30 a som uprostred BA takže chodím naozaj skorymi vlakmi ... Tento mesiac sa mi nepodarilo dostať do práce ani raz v tom rozmedzi

anonym_e9eed6
28. okt 2025
@sissy27

@anonym_c0c795 vlakmi cestujem minimalne, ale som si ista, ze vlaky meskali vzdy. Mala som spoluziakov, ktori denne dochadzali vlakom z roznych smerov a pravidelne meskali. A za xx rokov sa meni technicky stav, pocet zamestnacov atd a kedze mame “vlaky zadarmo” pre niektore skupiny ludi, tak financii je pomenej, co znamena, ze je menej penazi na udrzbu, platy a nedajboh na nakup novych suprav. Plus mas tu aj vysvetlene, preco meskaju na konkretnom useku.
Fascinuje ma, ze dospeli ludia si myslia, ze vypravit vlak je to iste ako ked si pustaju vlacik doma v detskej izbe…

Ak by vlaky zadarmo pre určitú skupinu neboli, tak by sa zredudoval aj počet vlakových spojov, lebo by nimi nikto necestoval. Cenovo je to porovnateľné s autobusom a autobus ide kratšie (ak sa bavíme o rýchlikoch a diaľkových spojoch)

beata79
28. okt 2025
@bashkaxyz

@katkaseiner kedy si ty meškala 5-10 minut kvôli výluke??? Ja totiž meškám do roboty pravidelne hodinu a to by som podľa cestovného poriadku mala prísť o pol hodiny skôr čiže s príchodom ... Nehovorím o tom že včera meškal vlak 80 minút len na príchode do BA s ktorým som mala ísť domov lebo sa otaca ... To nie sú zanedbateľné meškania a človek sa tomu ani nevie vyhnúť ... Podotýkam že mám nástup do práce medzi 7-7:30 a som uprostred BA takže chodím naozaj skorymi vlakmi ... Tento mesiac sa mi nepodarilo dostať do práce ani raz v tom rozmedzi

@bashkaxyz no včera katastrofálne, NZ-SA 50 min. meškanie

really8
28. okt 2025
@bashkaxyz

Vážení a milí cestujem viac ako 10 rokov do Bratislavy a ak necestujte tak buďte ticho s tými vašimi sprostými poznámkami @really8 lebo očividne nevies čítať s porozumením ... Ja sa pýtam kto tak reálne robí, kto reálne vie ako to funguje a nie dohady lebo raz za uhorský rok idete vlakom a mešká 5 minút.... Keby ste totiž chodili tými vlakmi tak viete že vlaky sa zastavia len v rámci Bratislavy pri príchode aj pri odchode a sú to kyvadlová vlaky pričom osobakom sa domov dostanem skôr ako rýchlikom alebo expresnom lebo tie sa jednoducho vedenia dostať na stanicu a vlaky meškajú nie 5-10 minút ale 40-80 minút bežne na krátke trati BA-nove zámky čo je totálny nonsens

@bashkaxyz zlatko roky som dochadzala do ba vlakom. Pravdepodobne mam nacestovane viac ako ty. Co riesis? Ved je milion dovodov preco moze meskat. Od pokazeneho vlaku cez poruchu na trati az po obsadenu koľaj. Staci ze je niekde vyluka a tvoj vlak moze kvoli nemu stat aj ked nie je po tvojej trati. Pri stave zeleznic bud rada ze dojdes kazdy den bez vykolajenia.

done
28. okt 2025

@bashkaxyz medzi Šaľou a Trnovcom nad Váhom rieka posunula pilier železničného mosta a teraz celý most stabilizujú. Je tam znížená rýchlosť a to narušuje harmonogram. Prednosť majú medzinárodné rýchliky, potom rýchliky, Rex vlaky a posledné sú osobné vlaky.

katkaseiner
28. okt 2025
@bashkaxyz

@bashkaxyz rano meskavam 5-10 minut (skor tych 10), rano chodim 6.25 z Tvrdosoviec.
Ano, teraz som 2 tyzdne nebola ale dalsi tyzden idem zas. Zial s tymto si nepomozes. Mozes sa rozculovat, mozes si podat kazdeho jedneho vypravdu, sprievodcu, kohokolvek. Proste idu ako vedia. Ano aj mna stve meskanie ale nepomozem si. Cim menej si to budem pripustat, tym si menej skodim. Domov meskavam ovela viac, tam vacsinou ta pol hodina, resp 40 minut. Nie, netesi ma to, caka ma doma rodina, dalsia sichta, ale co uz... Zial stale maju prednost IC, EC, Rychliky a az potom nastupuje Rex ktorym chodim. Samozrejme vsetci mame moznost sa do BA nastahovat, ale to ja teda momentalne neplanujem.

unbeholfen
28. okt 2025

Nejak to súvisí s celým kolosom lebo ja po tom smere chodievam, po novom už aj zamestnanie tým smerom budem mať, a len polovicu toho úseku idem a nič nejde načas. Takže už to automaticky robím tak že idem o spoj skôr ako mám ísť. Lebo autamaticky mešká. To sa málokedy stane že nie. Keď žena ide sama na posledný nočný vlak a ten mešká a má tam byť hodinu na stanici tak to by ma bolelo.

Autom chodiť je drahé moc, ani neviem či sa dá v Bratislave zadarmo parkovať, takže aj za to by som platil, a na starom nespolahlivom auto čo ma 3x nechalo, by bolo riziko denne dochádzať. Autobus tiež chodieva ale nie tak často ako vlak. Ale zistím si podla pracovného času a možno bude pasovať. Kým som sa len chodil do BA flákať bolo mi jedno kedy dorazím.

unbeholfen
28. okt 2025

Napríklad keby som mal rande so ženou z Petržalky na Račianskm mýte, tak by som to robil tak že by sme si písali že ešte nechoď, a keby som už išiel cez Vajnory, by som jej napísal že môže vyraziť, a kým by ona s MHD došla z Petržalky, ja by som vystúpil na Vinohradoch, a hneď na električku a bol by som tam skôr jak ona. Aj keď to otáčajú na rendez či východ či čo to je, ajtak to vojde do Vinohradov len jak keby od Pezinku, nie popri dimitrovke ako chodzívá bežne. More lebo minule kuknem von z okna dig a Rača. Videl som Raču z okna. Tak preto vím že to tade otáčajú.

unbeholfen
28. okt 2025

Dokonca keď nastupujem na Vinohradoch tak mi tie výluky aj pasujú lebo na tom nástupišti (bežne smer Pezinok) je bufet! 🙄 originál Galantské vlaky chodia z toho krajného nad obratiskom električiek a keď chcem ísť do bufetu musím celé podliezať cez podchod. A pracovisko budem mať pri kuchajde takže kým chodia galantské vlaky na nové mesto mi to velmi vyhovuje. Takže v podstate mne tie výluky práveže pasujú.

katkaseiner
28. okt 2025
@unbeholfen

Dokonca keď nastupujem na Vinohradoch tak mi tie výluky aj pasujú lebo na tom nástupišti (bežne smer Pezinok) je bufet! 🙄 originál Galantské vlaky chodia z toho krajného nad obratiskom električiek a keď chcem ísť do bufetu musím celé podliezať cez podchod. A pracovisko budem mať pri kuchajde takže kým chodia galantské vlaky na nové mesto mi to velmi vyhovuje. Takže v podstate mne tie výluky práveže pasujú.

@unbeholfen tie vyluky maju byt len do konca mesiaca... teda tak sa o nich hovorilo. Oprav ma ak sa mylim a predlzili to

unbeholfen
28. okt 2025

Ja sa len modliť môžem aby to predĺžili, lebo mne práve tie výluky pasujú. Pokial to vrátia do pôvodného stavu, tak sa skomplikuje aj cesta do/z práce aj chodenie do bufetu na stanici vinohrady. Na novom meste mi chýba stánok s kebabom, langošom, hamburgrom, hotdogom. Na to volné priestranstvo vedla obratiska električiek by nohli dať McDonalds. Akurá na to plac.

unbeholfen
28. okt 2025

Napríklad osobák čo mal ísť 11:04 má meškanie 35 min momentálne. Tak kto sa chce dostať na 12:00-tu do Bratislavy, by mal ísť na ten pred ním, lebo ak aj ten meškal dobrú polhoďku tak správny spoj je ten. Hocikam cestujete vždy chodte o spoj skôr. Keď originál vám má ísť vlak o 10:00 tak chodte tým čo má ísť o 9:00 lebo reálne ten pôjde o 9:45 a ten o 10:00 buď zrušia alebo pôjde 10:40.

katkaseiner
28. okt 2025
@unbeholfen

Napríklad osobák čo mal ísť 11:04 má meškanie 35 min momentálne. Tak kto sa chce dostať na 12:00-tu do Bratislavy, by mal ísť na ten pred ním, lebo ak aj ten meškal dobrú polhoďku tak správny spoj je ten. Hocikam cestujete vždy chodte o spoj skôr. Keď originál vám má ísť vlak o 10:00 tak chodte tým čo má ísť o 9:00 lebo reálne ten pôjde o 9:45 a ten o 10:00 buď zrušia alebo pôjde 10:40.

@unbeholfen ono sa to neda tak pausalne robit... este do prace clovek pojde skor, ale z prace uz nemoze.. ja si hodiny vynahradim ked pracujem z domu, ale kto sedi na 100% v praci, tak si ich nenahradi. Kazdopadne je to velmi zle ze meskaju, ale nevieme s tym nic robit. Tesme sa ze vobec nieco opravuju. Lebo keby nie, tiez by to nebola vyhra. Ano, clovek ma ale potom pocit ze vzdy nieco robia a nikdy ten vlak vcas ani neodide ani nedorazi...

unbeholfen
28. okt 2025
@katkaseiner

@unbeholfen ono sa to neda tak pausalne robit... este do prace clovek pojde skor, ale z prace uz nemoze.. ja si hodiny vynahradim ked pracujem z domu, ale kto sedi na 100% v praci, tak si ich nenahradi. Kazdopadne je to velmi zle ze meskaju, ale nevieme s tym nic robit. Tesme sa ze vobec nieco opravuju. Lebo keby nie, tiez by to nebola vyhra. Ano, clovek ma ale potom pocit ze vzdy nieco robia a nikdy ten vlak vcas ani neodide ani nedorazi...

@katkaseiner par bonusovych hodin si odsedi v čakárni alebo staničnom bufete. Vraj im znížili rozpočet, tak bude zázrak ak to udržia tak ako je. Lebo ak sa kazia rušne a je podstav zamestnancov, tak jediné čo môžu spraviť, zrušia spoje, preriedia intervaly. Potom to pôjde presne ale zistíne že po fajronte ešte 2-3h strávime čakaním na spoj, keď zriedia interval.

unbeholfen
28. okt 2025

Alebo prejsť na autobusovú dopravu. Ten kolos celý že kolajnice, výhybky, stanice, rozsiahly personál, kadejakí signalisti, výpravcovia, vozmajstri... To keby dali autobusárom tak by vedeli vykryť každý zapadákov, lebo prevádzka autobusov je lacnejšia.

katkaseiner
28. okt 2025
@unbeholfen

Alebo prejsť na autobusovú dopravu. Ten kolos celý že kolajnice, výhybky, stanice, rozsiahly personál, kadejakí signalisti, výpravcovia, vozmajstri... To keby dali autobusárom tak by vedeli vykryť každý zapadákov, lebo prevádzka autobusov je lacnejšia.

@unbeholfen z NZ nemas sancu...cesta po dialnici, realne obehnut dediny...cesta z nz do Ba ti potrva 3 hodiny - absolútne nerealne

unbeholfen
28. okt 2025
@katkaseiner

@unbeholfen z NZ nemas sancu...cesta po dialnici, realne obehnut dediny...cesta z nz do Ba ti potrva 3 hodiny - absolútne nerealne

@katkaseiner tú ani nechodí priamy autobusový spoj. Alebo áno? Medzi GA-BA je priama autobusová linka. Samozrejme drahšie a trvá dlhšie keďže zachádza do dedín, ale chodí podla harmonogramu, žiadne prekvapenia.

katkaseiner
28. okt 2025
@unbeholfen

@katkaseiner tú ani nechodí priamy autobusový spoj. Alebo áno? Medzi GA-BA je priama autobusová linka. Samozrejme drahšie a trvá dlhšie keďže zachádza do dedín, ale chodí podla harmonogramu, žiadne prekvapenia.

@unbeholfen nie, od NZ ziadna autobusova linka nechodi

Strana
z2