Má Wizz Air prísne kontroly batožiny v Budapešti?
Čaute, letím prvýkrát s Wizz Air z Budapešti do Ríma a mám kúpenú len malú príručnú batožinu 40x30x20. Ruksak Cabin Max má papierovo podobné rozmery, ale keď ho naplním, trochu sa vydúva. Nechcem na letisku doplácať 50 eur za blbosť. Kontrolujú to tam striktne do klietky alebo skôr len keď je batožina očividne veľká? Vďaka
Ak je ocividne velka, ano
Pri lete z Barcelony naposledy sme dávali do klietky všetci rad radom, inak väčšinou keď má niekto očividne väčšiu batožinu, ale nikdy nevieš, je to o náhode, ale určite su aktuálne kontroly častejšie… keď nechceš platiť, tak dodrž rozmery, batoh neprepchaj a zmačkneš ho, ak bude treba..
@anonym_autor
To je loteria
@anonym_autor
Wizz air dáva kufre do klietky všetkým, keď je malo cestujúcich. Treba nikde zarobiť tie stratené peniaze za chýbajúcich cestujúcich. Su nekompromisní v tomto.
Ja som isla z Budapešti do Egypta v marci. Mala som ruksak cabin zero, rozmer sedi, ale bol natrepany. Nikto nic neriešil, žiadna klietka nebola. Zastavili len pani, ktora mala 2 ruksaky a nemala priority.
@anonym_autor ja mam skusenost, ze ano, riesia, najma ak uz od pohladu vyzera ze prevysuje rozmery. a raz sa mi stalo, ze som z neho narychlo este vyhodila nejake veci aby to bolo ok
pri nedávnom návrate z Bacelony, hoci bol rad dlhý a gate mal byť už uzavretý tak stále kontrolovali batohy, ktoré sa zdali na pohľad väčšie a bolo to dosť ľudí. Nezáleží len od letiska ale od konkrétneho človeka, ako to má v "oku". Skús pozaťahovať bočné pásky na batohu ak sa dá, dosť to pomôže, alebo si niečo z batoha obleč pred kontrolou na seba (napr. mikinu si daj okolo pása)
z Budapesti kontroluju, vyberu vizualne napchate batohy a idu do sizeru. Ale zavisi, kolko odletov v danom case Wizz ma, ako stihaju casovo atd....

Ja som letela teraz BA Londyn a nekontrolovali vobec nikoho