icon

Môže sa priniesť zo Španielska ovocie v batožine?

15. jan 2026

Ahojte syn je v Španielsku a chcela som aby mi doniesol odtiaľ jedno mango a dracie ovocie môže ho preniesť v príručnej batožine?nebude problém na letisku?

melanta
15. jan 2026

Môže

tenerifka
15. jan 2026

Ano, moze bez problemov v ramci celej EU.

anonym_d18372
15. jan 2026

Tiež som doniesol mango aj dračie ovocie, ale z Ázie.

veklipo
15. jan 2026

ja len pridam, ze raz mi robili problem vo Viedni kvoli bananu. Nie je to zakazane, ale musela som ist na nejake odbery. Ja aj banan 🙂

anonym_d18372
15. jan 2026
@veklipo

ja len pridam, ze raz mi robili problem vo Viedni kvoli bananu. Nie je to zakazane, ale musela som ist na nejake odbery. Ja aj banan 🙂

@veklipo báli sa že máš v ňom ukrytý kokaín 😀

abbey1
15. jan 2026

V tomto je extrémne prísna len Austrália. Nosíme z EU, z Ázie z Afriky.

tilly
15. jan 2026

Vždy nesiem so sebou granátové jablko a pár pomarančov alebo mandaríniek 😅 zo Španielska.

domculik
15. jan 2026

@anonym_autor Ano, aj ja tak nosim 😉.

domculik
15. jan 2026
@veklipo

@veklipo Sranda, banany mi vo Viedni nikdy neberu, ani na kontrolu, zato cottage cheese mi zobrali uplne.

melanta
15. jan 2026
@domculik

@veklipo Sranda, banany mi vo Viedni nikdy neberu, ani na kontrolu, zato cottage cheese mi zobrali uplne.

@domculik cottage je už tekutina a pri tekutinách ako vieš sú obmedzenia a predpokladám, že bežné balenie cottage je viac ako 100 ml, čo je norma.

tenerifka
15. jan 2026

Mne v Madride skenovali parenicu, ked som letela z Bratislavy len s prirucnou…..ale to bola mlada a prilis motivovana kontrolorka

domculik
15. jan 2026
@tenerifka

Mne v Madride skenovali parenicu, ked som letela z Bratislavy len s prirucnou…..ale to bola mlada a prilis motivovana kontrolorka

@tenerifka Hej, pride mi to ze je to do znacnej miery o konkretnom cloveku 😅.

domculik
15. jan 2026
@melanta

@domculik cottage je už tekutina a pri tekutinách ako vieš sú obmedzenia a predpokladám, že bežné balenie cottage je viac ako 100 ml, čo je norma.

@melanta No, taka tekutina-netekutina, ale hej, zobrala som to aj ja s respektom tak ako hovoris.

melanta
15. jan 2026
@domculik

@melanta No, taka tekutina-netekutina, ale hej, zobrala som to aj ja s respektom tak ako hovoris.

@domculik aj džem je tekutina na letisku a ten je ešte menej tekutý ako cottage. Takže hej, s rešpektom a zároveň aj s rezervou, niekedy musí zamestnanec plniť príkazy aj keď sa možno vymykajú rozumu.

domculik
15. jan 2026
@melanta

@domculik aj džem je tekutina na letisku a ten je ešte menej tekutý ako cottage. Takže hej, s rešpektom a zároveň aj s rezervou, niekedy musí zamestnanec plniť príkazy aj keď sa možno vymykajú rozumu.

@melanta Jasne, presne ako vravis. Ale uz sa mi stalo aj to, ze mi preslo pol litra nedopiteho kefiru ktory som zabudla v prirucnej, takze niekedy je to loteria 😅.

natalka13
15. jan 2026

Mozes aj zobrat na palubu.
Z Thajska sa nosia cele kosiky, cez Dubaj.
Konecne aj tekutiny zacinaju povolovat.

anonym_f4875c
15. jan 2026
@domculik

@domculik nuz co ktoremu colnikovi chuti 🙂 🙂

domculik
15. jan 2026
@anonym_f4875c

@domculik nuz co ktoremu colnikovi chuti 🙂 🙂

@anonym_f4875c 😅😸