icon

Môžem preniesť Neurol a Diazepam do Londýna?

23. júl 2026

Ahojte, idem na mesiac ku sestre do Londyna , neviete ci mozem preniesť lieky ako neurol a diazepam?

anonym_5e052c
23. júl 2026

nikdy mi ziadne lieky nekontrolovali ..vzdy mam original krabicky aj s letacikom ... ale bez lekarskeho dopisu a v pohodicke ..

anonym_21502b
23. júl 2026

Ja som išla asi 4x s asi 5-6 liekmi na predpis. Mala som aj potvrdenie od lekára. Lebo sa to doporučuje pri vstupe do UK. Avšak neurol už je iná kategória liekov, rak si radšej nechaj potvrdiť lekárom. Lebo nikdy nevieš. Ja mám lieky vždy zabalené podľa pokynov a z tých 4 ciest raz prišla otázka od kontroly na prescription, chcela som ho vytiahnuť z tašky a povedali, že ok. Ostatné 3 razy sa nezaujímali. Takže existuje oficiálne odporučenie mať nejaké potvrdenie k lieko. Na predpis a zvlášť k liekom ako jeurol, ruspen a spol. Ale vždy zrejme záleží od kontroly alebo od toho tipka pri bezpečnostnej kontrole.

anonym_21502b
Autor odpoveď zmazal
anonym_00f669
23. júl 2026

Cestujem uz vela rokov rozne do zahranicia s roznymi liekmi. Vela aj mimo EU. Nosila som striekacky s liekmi na riedenie krvi, Lexaurin nosim bezne, aj chemosku v tabletkach niekolko rokov (120 ks krabicka). Nikdy v zivote mi nekontrolovali lieky, ani nadavkovane v tyzdennom davkovaci, ani v blistroch bez krabicky. Ked mas so sebou davku potrebnu na dlzku pobytu a nie za pol kufra Diazepamu, tak sa nikto vzrusovat napzaj nebude 🙂
Potvrdenie nenosim, vsetky dolezite lieky mam v prirucnej batozine.
V UK som bola naposledy pred 3/4 rokom.

anonym_12e237
23. júl 2026

@anonym_00f669
Tak si hrdinka, ja som nastastie mala pri sebe papiere
minuly mesiac to chceli aj v Dubaji aj Australii nikdy nevies aj ked tadial cestujem niekolko krat do roku a nikdy nechceli.