icon

Odporúčate kúpu nového alebo použitého strešného stanu?

17. máj 2026

Dobrý deň,aký máte na to názor? Chceli sme kúpiť strešný stan a spomenuli sme to pred rodinou. Príbuzný sa nám hneď ponúkli,že oni majú iba raz použitý a že nám ho predajú o 20% lacnejšie ako stál nový a že by im momentálne tie peniaze veľmi pomohli. Doma sme to prehodnotili a zhodli sme sa,že si radšej kúpime nový. Keď sa to rodina dozvedela,tak sa nahnevali a svokra nám dohovárala,že to sme naozaj nemuseli.
- Nie,nechceli sme ho zadarmo,ale keďže už bol použitý a má cca 2 roky,neprišlo nám výhodné ho kúpiť o 20% lacnejšie ako stál nový. Áno,keby ho ponúkli napr za polovicu,tej by sme ho zobrali od nich. Či čo si o tom myslíte vy??

anonym_79fafe
17. máj 2026

Navrhla by som im cenu, ktorú sme ochotní dať - racionálnu v porovnaní s tým za koľko sa dá takýto použitý stan v takom stave akom je kúpiť niekde z druhej ruky a skúsila nájsť kompromis, my by sme mali stan za lepšiu cenu, oni by sa zbavili veci, ktorú nepoužívajú a zbytočne by im nezavadzala a mali by z toho peniaze... keby sme sa nedohodli, kúpili by sme nový a oni svoj môžu predať cez bazár... rodina, ktorej sa to netýka sa do toho nemá montovať vôbec

martinmmartin
17. máj 2026

Suhlasim iba 20% za oflusany stan je malo. 50% dole minimum

moonlight1210
17. máj 2026

@anonym_autor na novy mas zaruku. Na ten ich nie.

Cokolvek sa vyskytne pokazene, je to ako bazar.
Myknu plecom a povedia ti, ze si si to urobila sama a chces to iba na nich hodit, aby ti vratili peniaze.

Kup novy. Alebo ten ich za dve tretiny ceny max.

biba_18
17. máj 2026

svokra nech nerozdúchava vášne… ak vám ide o cenu, zavolaj tým príbuzným ako píše
@anonym_79fafe - tu nie je nič na hnevanie sa…

autor
17. máj 2026

Mi sme si ho aj kúpili a to je ten problém,že sme ho nekúpili od rodiny. Keď sme spomenuli,že chceme kúpiť strešný stan,tak sa nám ponúkli,že mám predajú ten svoj a ponúkli cenu. Áno možno keby ponúkli nejakú zaujímavú cenu,tak by sme o tom uvažovali,ale keď to nebolo pre nás zaujímavé,tak sme ich ani nekontaktovali a išli kúpiť nový a to je ten problém. A svokra sa vyjadrila,že to sme veru nemuseli..

biba_18
17. máj 2026

ste im mohli ponúknuť inú cenu. alebo aj by bolo slušné povedať že ich ponuku neprijímate. taká je pravda…