icon

Pasová kontrola na letisku Bratislava: Ako to vyzerá?

evulienkaslx
1. júl 2026

Ahojte, ako to teraz vyzerá na bratislavskom letisku na pasovej kontrole, keď letíte mimo Schengenského priestoru? Čítala som na sociálnych sieťach, že strašné rady a vraj pred pár dňami niektorí cestujúci ani nestihli lietadlo... Kto už letel tento týždeň? My letíme do Turecka a mám trocha obavy. Ďakujem!

anonym_cf2e7b
1. júl 2026

vcera to bolo v spravach na Markize, ze lietadlo do Londyna odletelo iba s 50 ludmi, ostatni to nestihli kvoli pasovej kontrole, vraj tam bolo 1200 ludi (celkovo, co akurat odlietali) a 6 policajtov, ktori to nestihli

anonym_da3ea2
1. júl 2026

nestihli lebo mali poruchu v systeme .. uz je to opravene a malo by to ist normlane.. ale ak mas obavu-chod o nieco skor..nam cas na letisku vzdy ujde rychlo

anonym_cebe03
1. júl 2026

@evulienkaslx Treba ísť skôr.

muchotrafka298
1. júl 2026

Pri tom mnozstve letov, kedze je sezona a okrem klasickych liniek idu aj chartre s dovolenkarmi, si treba vzdy urobit rezervu. Uz v BA nestaci prist pol hodinku pred zatvorenim gatov. Treba pocitat s mnozstvom ludi a casovo sa tomu prisposobit.
Situaciu, ktora bola aj medializovana sposobila nejaka chyba v systeme.

biba_18
1. júl 2026

akože vážne niekto chodí 1/2 hodinu pred zatvorením gatov? sa nečudujem potom, že mu ujde lietadlo ... 😒

evulienkaslx
autor
1. júl 2026

prosím, reálne skúsenosti z tohto týždňa, ak niekto bol, chcem prísť 2 h pred odletom

anonym_00eae2
1. júl 2026

Ti, ktori to lietadlo nestihli, dosli niektori 3h pred odletom. Nestacilo.

biba_18
1. júl 2026
@anonym_00eae2

Ti, ktori to lietadlo nestihli, dosli niektori 3h pred odletom. Nestacilo.

@anonym_00eae2 😲

guudy
1. júl 2026
@muchotrafka298

Pri tom mnozstve letov, kedze je sezona a okrem klasickych liniek idu aj chartre s dovolenkarmi, si treba vzdy urobit rezervu. Uz v BA nestaci prist pol hodinku pred zatvorenim gatov. Treba pocitat s mnozstvom ludi a casovo sa tomu prisposobit.
Situaciu, ktora bola aj medializovana sposobila nejaka chyba v systeme.

@muchotrafka298 ja len, ze aktualne info o odletoch hovori o 2-4 letoch za hodinu. To naozaj nie je velke mnozstvo letov ani na tak male letisko ako je BTS 🙂

simsalabim
1. júl 2026
@evulienkaslx

prosím, reálne skúsenosti z tohto týždňa, ak niekto bol, chcem prísť 2 h pred odletom

@evulienkaslx leteli sme 18. juna a rady boli fakt velke. Pasy kontrolovali DVE okienka. Odporucam naozaj prist min. 2 hodiny pred a po security ist okamzite do rady na pasovu kontrolu. WC, kaviaren, obchody vybavis po kontrole. My sme prisli 2 hod. vopred, sadli sme si na 20min na kavu, takze v rade sme boli cca 80min. pred odleom a stihli sme prist pred gate akurat, ked ho otvarali. teda 20min pred odletom.

biba_18
1. júl 2026
@simsalabim

@evulienkaslx leteli sme 18. juna a rady boli fakt velke. Pasy kontrolovali DVE okienka. Odporucam naozaj prist min. 2 hodiny pred a po security ist okamzite do rady na pasovu kontrolu. WC, kaviaren, obchody vybavis po kontrole. My sme prisli 2 hod. vopred, sadli sme si na 20min na kavu, takze v rade sme boli cca 80min. pred odleom a stihli sme prist pred gate akurat, ked ho otvarali. teda 20min pred odletom.

@simsalabim to že je niekto pred security na letisku ale sedí na káve - ako keby tam nebol 😒 toto mi robila aj kamoška keď sme cestovali - potom som sa na ňu vykvajzla 😂 už kvôli nej nestresujem...

simsalabim
1. júl 2026
@biba_18

@simsalabim to že je niekto pred security na letisku ale sedí na káve - ako keby tam nebol 😒 toto mi robila aj kamoška keď sme cestovali - potom som sa na ňu vykvajzla 😂 už kvôli nej nestresujem...

@biba_18 vies, my sme uz asi 7 rokov neleteli z BA, ale stale iba z Viedne. Pred tym sme v BA vzdy mali kopu casu na vsetko, lebo poctivo chodime tie 2 hod. pred...a na tej kave sme boli fakt iba 15-20min. a potom som manzela hnala, lebo som citala, ze uz aj na BA letisku treba prejst security cim skor. A nastastie sme to stihli, gate sa tvoril asi 2 min po nasom prichode k nemu.

zmrzlinka2021
1. júl 2026
@evulienkaslx

@evulienkaslx odovzdávas aj batozinu?

zmrzlinka2021
1. júl 2026
@simsalabim

@biba_18 vies, my sme uz asi 7 rokov neleteli z BA, ale stale iba z Viedne. Pred tym sme v BA vzdy mali kopu casu na vsetko, lebo poctivo chodime tie 2 hod. pred...a na tej kave sme boli fakt iba 15-20min. a potom som manzela hnala, lebo som citala, ze uz aj na BA letisku treba prejst security cim skor. A nastastie sme to stihli, gate sa tvoril asi 2 min po nasom prichode k nemu.

@simsalabim my sme mali let z BA pred 3 týždňami, prišla som na letisko hodinu pred odletom a úplná pohoda, ale tým sa netreba riadiť. Hlavne ak nastanú technické problémy

simsalabim
1. júl 2026
@zmrzlinka2021

@simsalabim my sme mali let z BA pred 3 týždňami, prišla som na letisko hodinu pred odletom a úplná pohoda, ale tým sa netreba riadiť. Hlavne ak nastanú technické problémy

@zmrzlinka2021 mozno zalezi aj dna a casu a kolko letov je v podobnom case naplanovanych... my sme mali aj podavanu batozinu a tam nebolo ani nohy...

nattyond
1. júl 2026

Leteli sme 2 týždne dozadu do Turecka, prišli sme 2 hodiny pred odletom a ledva sme všetko stihli, ale kvôli dlhému čakaniu na odbavenie kufrov. Chceli sme ísť s manželom na kávu, ale nebol vôbec čas, kúpili sme si len rýchle pitie do ruky, WCko a už sme nastupovali 😃takže naozaj si tie 2 hodiny daj vopred

evulienkaslx
autor
1. júl 2026

ďakujem za odpovede, pôjdeme tam tie 2 hod, máme charter let , odovzdávame batožinu, tak snáď už to bude lepšie...

muchotrafka298
1. júl 2026
@guudy

@muchotrafka298 ja len, ze aktualne info o odletoch hovori o 2-4 letoch za hodinu. To naozaj nie je velke mnozstvo letov ani na tak male letisko ako je BTS 🙂

@guudy ono to nie je vela, ale neboli sme tu na to zvyknuti, bezne bolo 10 odletov za den plus v lete tie dovolenkove chartre. A ked si vezmes, ze kolko je to ludi to jedno lietadlo, tak to su stovky za povedzme 2 hodiny.

anonym_53d531
1. júl 2026

problém je v tom, že pulty na odovzdanie batožiny otvárajú presne podľa odletu, myslím že 2 hodiny. takže čakať tam o hodinu skôr je nezmysel, lebo kufor nemáte komu a kam odovzdať. jedine hned po odovzdaní kufra utekať hore na security a začať rad pred okienkom na pasy. a tam stáť hodinu a pol, pekne vpredu aby sa nám ušlo miesto, aby nás stihol ujo policajt skontrolovať ...
hlavne že tam boli na výjazde naši politruci deň pred týmto incidentom ( že veľa ľudí neodletelo), a tlapkali sa po plieckach ako super tuper funguje to naše malé milé zaprdené letisko.
6 policajtov na pasy pre 5 letov 1 200 cestujúcich v tej jednej inkriminovanej hodine

anonym_bd09f3
1. júl 2026
@anonym_cebe03

@evulienkaslx Treba ísť skôr.

@anonym_cebe03 včera tam boli ľudia 3 h vopred a aj tak neodleteli

guudy
1. júl 2026
@anonym_53d531

problém je v tom, že pulty na odovzdanie batožiny otvárajú presne podľa odletu, myslím že 2 hodiny. takže čakať tam o hodinu skôr je nezmysel, lebo kufor nemáte komu a kam odovzdať. jedine hned po odovzdaní kufra utekať hore na security a začať rad pred okienkom na pasy. a tam stáť hodinu a pol, pekne vpredu aby sa nám ušlo miesto, aby nás stihol ujo policajt skontrolovať ...
hlavne že tam boli na výjazde naši politruci deň pred týmto incidentom ( že veľa ľudí neodletelo), a tlapkali sa po plieckach ako super tuper funguje to naše malé milé zaprdené letisko.
6 policajtov na pasy pre 5 letov 1 200 cestujúcich v tej jednej inkriminovanej hodine

@anonym_53d531 presne pre neschopnost BTS (+nelietame nizkonakladovkami ani chartrami) lietame z Viedne 🙂

guudy
1. júl 2026
@muchotrafka298

@guudy ono to nie je vela, ale neboli sme tu na to zvyknuti, bezne bolo 10 odletov za den plus v lete tie dovolenkove chartre. A ked si vezmes, ze kolko je to ludi to jedno lietadlo, tak to su stovky za povedzme 2 hodiny.

@muchotrafka298 pocet letov aj pasazierov je letisku znamy vopred 🙂
To nie je ziadna novinka, ze v letnej sezone lietaju aj chartre… 🙂

muchotrafka298
1. júl 2026
@guudy

@muchotrafka298 pocet letov aj pasazierov je letisku znamy vopred 🙂
To nie je ziadna novinka, ze v letnej sezone lietaju aj chartre… 🙂

@guudy vies kolko ludi si neuvedomuje pocet ludi na letisku? No vela.

guudy
1. júl 2026
@muchotrafka298

@guudy vies kolko ludi si neuvedomuje pocet ludi na letisku? No vela.

@muchotrafka298 to si ma uvedomovat v prvom rade letisko ;)

nycali
3. júl 2026

Išli sme 21.6., na check in sme boli medzi prvými, hneď sme išli do radu na security, hneď odtiaľ na pasovu a keď sme z nej vyšli akurát začal boarding. Nestihli sme ani wc. Chceck in otvárajú presne 2 hod pred odletom ale v správach obvinia ľudí ze mali prísť na pasovu skôr. Fakt neviem ako by sme to mali s kuframi zrealizovať..