Pasová kontrola na letisku Bratislava: Ako to vyzerá?
Ahojte, ako to teraz vyzerá na bratislavskom letisku na pasovej kontrole, keď letíte mimo Schengenského priestoru? Čítala som na sociálnych sieťach, že strašné rady a vraj pred pár dňami niektorí cestujúci ani nestihli lietadlo... Kto už letel tento týždeň? My letíme do Turecka a mám trocha obavy. Ďakujem!
nestihli lebo mali poruchu v systeme .. uz je to opravene a malo by to ist normlane.. ale ak mas obavu-chod o nieco skor..nam cas na letisku vzdy ujde rychlo
Pri tom mnozstve letov, kedze je sezona a okrem klasickych liniek idu aj chartre s dovolenkarmi, si treba vzdy urobit rezervu. Uz v BA nestaci prist pol hodinku pred zatvorenim gatov. Treba pocitat s mnozstvom ludi a casovo sa tomu prisposobit.
Situaciu, ktora bola aj medializovana sposobila nejaka chyba v systeme.
akože vážne niekto chodí 1/2 hodinu pred zatvorením gatov? sa nečudujem potom, že mu ujde lietadlo ... 😒
prosím, reálne skúsenosti z tohto týždňa, ak niekto bol, chcem prísť 2 h pred odletom
Ti, ktori to lietadlo nestihli, dosli niektori 3h pred odletom. Nestacilo.
Ti, ktori to lietadlo nestihli, dosli niektori 3h pred odletom. Nestacilo.
@anonym_00eae2 😲
Pri tom mnozstve letov, kedze je sezona a okrem klasickych liniek idu aj chartre s dovolenkarmi, si treba vzdy urobit rezervu. Uz v BA nestaci prist pol hodinku pred zatvorenim gatov. Treba pocitat s mnozstvom ludi a casovo sa tomu prisposobit.
Situaciu, ktora bola aj medializovana sposobila nejaka chyba v systeme.
@muchotrafka298 ja len, ze aktualne info o odletoch hovori o 2-4 letoch za hodinu. To naozaj nie je velke mnozstvo letov ani na tak male letisko ako je BTS 🙂
prosím, reálne skúsenosti z tohto týždňa, ak niekto bol, chcem prísť 2 h pred odletom
@evulienkaslx leteli sme 18. juna a rady boli fakt velke. Pasy kontrolovali DVE okienka. Odporucam naozaj prist min. 2 hodiny pred a po security ist okamzite do rady na pasovu kontrolu. WC, kaviaren, obchody vybavis po kontrole. My sme prisli 2 hod. vopred, sadli sme si na 20min na kavu, takze v rade sme boli cca 80min. pred odleom a stihli sme prist pred gate akurat, ked ho otvarali. teda 20min pred odletom.
@evulienkaslx leteli sme 18. juna a rady boli fakt velke. Pasy kontrolovali DVE okienka. Odporucam naozaj prist min. 2 hodiny pred a po security ist okamzite do rady na pasovu kontrolu. WC, kaviaren, obchody vybavis po kontrole. My sme prisli 2 hod. vopred, sadli sme si na 20min na kavu, takze v rade sme boli cca 80min. pred odleom a stihli sme prist pred gate akurat, ked ho otvarali. teda 20min pred odletom.
@simsalabim to že je niekto pred security na letisku ale sedí na káve - ako keby tam nebol 😒 toto mi robila aj kamoška keď sme cestovali - potom som sa na ňu vykvajzla 😂 už kvôli nej nestresujem...
@simsalabim to že je niekto pred security na letisku ale sedí na káve - ako keby tam nebol 😒 toto mi robila aj kamoška keď sme cestovali - potom som sa na ňu vykvajzla 😂 už kvôli nej nestresujem...
@biba_18 vies, my sme uz asi 7 rokov neleteli z BA, ale stale iba z Viedne. Pred tym sme v BA vzdy mali kopu casu na vsetko, lebo poctivo chodime tie 2 hod. pred...a na tej kave sme boli fakt iba 15-20min. a potom som manzela hnala, lebo som citala, ze uz aj na BA letisku treba prejst security cim skor. A nastastie sme to stihli, gate sa tvoril asi 2 min po nasom prichode k nemu.
@evulienkaslx odovzdávas aj batozinu?
@biba_18 vies, my sme uz asi 7 rokov neleteli z BA, ale stale iba z Viedne. Pred tym sme v BA vzdy mali kopu casu na vsetko, lebo poctivo chodime tie 2 hod. pred...a na tej kave sme boli fakt iba 15-20min. a potom som manzela hnala, lebo som citala, ze uz aj na BA letisku treba prejst security cim skor. A nastastie sme to stihli, gate sa tvoril asi 2 min po nasom prichode k nemu.
@simsalabim my sme mali let z BA pred 3 týždňami, prišla som na letisko hodinu pred odletom a úplná pohoda, ale tým sa netreba riadiť. Hlavne ak nastanú technické problémy
@simsalabim my sme mali let z BA pred 3 týždňami, prišla som na letisko hodinu pred odletom a úplná pohoda, ale tým sa netreba riadiť. Hlavne ak nastanú technické problémy
@zmrzlinka2021 mozno zalezi aj dna a casu a kolko letov je v podobnom case naplanovanych... my sme mali aj podavanu batozinu a tam nebolo ani nohy...
Leteli sme 2 týždne dozadu do Turecka, prišli sme 2 hodiny pred odletom a ledva sme všetko stihli, ale kvôli dlhému čakaniu na odbavenie kufrov. Chceli sme ísť s manželom na kávu, ale nebol vôbec čas, kúpili sme si len rýchle pitie do ruky, WCko a už sme nastupovali 😃takže naozaj si tie 2 hodiny daj vopred
ďakujem za odpovede, pôjdeme tam tie 2 hod, máme charter let , odovzdávame batožinu, tak snáď už to bude lepšie...
@muchotrafka298 ja len, ze aktualne info o odletoch hovori o 2-4 letoch za hodinu. To naozaj nie je velke mnozstvo letov ani na tak male letisko ako je BTS 🙂
@guudy ono to nie je vela, ale neboli sme tu na to zvyknuti, bezne bolo 10 odletov za den plus v lete tie dovolenkove chartre. A ked si vezmes, ze kolko je to ludi to jedno lietadlo, tak to su stovky za povedzme 2 hodiny.

vcera to bolo v spravach na Markize, ze lietadlo do Londyna odletelo iba s 50 ludmi, ostatni to nestihli kvoli pasovej kontrole, vraj tam bolo 1200 ludi (celkovo, co akurat odlietali) a 6 policajtov, ktori to nestihli