Platí ISIC karta na dopravu po maturite?
Ahojtee, chcela som sa opýtať, či má niekto skúsenosť s používaním ISIC karty na dopravu po ukončení strednej školy. Pred týždňom som úspešne odmaturovala a začínam si robiť plány na predĺžené leto. Všade sa snažím zistiť, ako to je so študentskou zľavou cez leto, ale nachádzam len protiklady. Na jednej stranke ZSSK hovorí, že musím byť aktívnym študentom, na druhej strane ISIC hovorí, že mi študentská zľava platí do konca augusta. Myslím, že sa táto situácia začala riešiť od minulého leta, ale stále nikde nie je jasné riešenie. Veľmi by mi pomohlo, ak by sa niekto ozval so svojou skúsenosťou, aj čo sa týka ZSSK, aj SAD. Predom ďakujem.
Na vlaku už od prvého júla nedávali žiadnu zľavu posledné dva roky.
Do konca augusta štát platí zdravotku, to platí.
Vlaky zadarmo koncia dnom vykonania maturitnej skusky, velmi pekne vysvetlene aj tu s presnymi datumami: https://www.zones.sk/studentske-prace/cestovani...
@eliseckaaa123 Ahoj, ja som maturovala pred 5 rokmi, a vtedy som nemala zľavu ani vlak, ani na MHD. Trošku som vybabrala so systémom pri SADke, tam som ukázala ISIC a platila v hotovosti (žiaden vodič neskúmal platnosť študentskej karty). Myslím ale, že dnes sa ti už ani neoplatí kupovať si študentský v hotovosti, to si radšej kupuj dospelý na karte, resp. zisti, čo je výhodnejšie.

my sme zistovali tiez a zatial mame info ze ziak sa povazuje za ziaka strednej skoly do 31.8 a dovtedy mu vsetko plati. potom od septemra podla toho ci pokracuje ale nepokracuje na vysokej skole