icon

Platnosť čipovej karty v MHD a SAD

25. nov 2025

Chcela som sa len spytat ak si vybavim kartu na mhd plati to aj na sad ? :D prosim nesmiat sa vobec neviem ako to fungune.

viestta
25. nov 2025

MHD kde?

anonym_dd3592
25. nov 2025

Ja mam kartu košickej MHD a cestujem s nou aj mimo mesta mam tam nabitý kredit

unbeholfen
2. dec 2025

Asi máte na mysli IDS kartu. Ja mám na Bratislavskú MHD a údajne sa osobnými vlakmi dá na to dochádzať aj do okolitých dedín, možno aj linkovým autobusom. To som neskúšal. Ja mám aj na SAD zvlášť aj na MHD zvlášt a tie si nabíjam.

unbeholfen
9. dec 2025

Dig a ja som raz jak dopadol minule. Ešte dávno som mal zamestnanie v dedine kam som denne dochádzal tak som si vybavil čipovú kartu na SAD. Potom ako som tam skončil karta skončila v šuflíku lebo nemala využitie. Bývam v okresnom meste takže všetko mám v meste čo potrebujem aj zamestnania som mal buď v meste alebo mali vlastnú dopravu pre zamestnancov… No a po rokoch som tú kartu vytiahol lebo som ju začal zase potrebovať a šiel som do informačnej kancelárie SAD že rekú pozrite mi kolko je na nej kredit, prípadne si ju nabijem… A tá pani že: Tá karta je už roky prepadnutá! Tak som si musel dať vystaviť novú. Takže živnotnosť to má nejakú. Karta na Bratislavskú MHD tiež už má svoje roky a tiež mala také obdobia že roky bola v šuflíku, ale tá neprepadla. Stále je funkčná.

anonym_be80d4
9. dec 2025
@unbeholfen

Dig a ja som raz jak dopadol minule. Ešte dávno som mal zamestnanie v dedine kam som denne dochádzal tak som si vybavil čipovú kartu na SAD. Potom ako som tam skončil karta skončila v šuflíku lebo nemala využitie. Bývam v okresnom meste takže všetko mám v meste čo potrebujem aj zamestnania som mal buď v meste alebo mali vlastnú dopravu pre zamestnancov… No a po rokoch som tú kartu vytiahol lebo som ju začal zase potrebovať a šiel som do informačnej kancelárie SAD že rekú pozrite mi kolko je na nej kredit, prípadne si ju nabijem… A tá pani že: Tá karta je už roky prepadnutá! Tak som si musel dať vystaviť novú. Takže živnotnosť to má nejakú. Karta na Bratislavskú MHD tiež už má svoje roky a tiež mala také obdobia že roky bola v šuflíku, ale tá neprepadla. Stále je funkčná.

@unbeholfen samozrejme ze karta na MHD ma platnost. Je to na nej napisane ze dokedy plati.

unbeholfen
9. dec 2025

Všimol som si že vo vlaku vela ludí má čipové karty. A tam sprievodca nenačítava QR kód ale len priloží a pípne. Ale neviem čo to je lebo keď som mával týždenník alebo medačník tak ten vyzeral rovnako ako obyčajný lístok s tým QR kódom. A teraz ako mám preukaz na cestivanie pre invalidného dôchodcu, aj ten má formát ako listok a je na ňom QR kód a je zažehlený do tvrdej fólie. Ale keď som sa pýtal na tie preukazy píoscie tak vraj ZSSK nič také nemá. Tak čo to potom je?