icon

Podaná batožina pri nízkonákladových letoch

silvinka511
2. jún 2026

Ahojte kočky, nelietame nízkonákladovkami s podanou batožinou, tak som z toho jeleň. Utvrďte ma prosím - checkin spravím online a potom už len nejako zjednodušene podávam batožinu pri pulte? Stačia palubné vstupenky predložiť a ak tam bude jeden člen rodiny a podá to za všetkých, alebo treba aby tam boli všetci a aj cestovné doklady ako pri klasickom letiskovom check-in ako keď lietame na dovolenky cez cestovku. ďakujem za osvetlenie, lebo googlenie nepomohlo 😀

anonym_c98a71
2. jún 2026

@silvinka511 mas rozne druhy / velkosti batoziny - podla toho, ci platis alebo nie....
Ta "zadarmo" (v cene)... batoh / taska s presnymi rozmermi (tusim 40x30x20 alebo podobne... zistis presne u spolocnosti, s ktorou letis)... tu si beries so sebou a nikam ju nedavas, ides rovno na security check... Potom mas tie vacsie a tie vacsinou odovzdavas na vazenie...
Tie male sa ti musia zmestit do toho "ramu"... ak sa nezmesti alebo trci, platis mastnu pokutu...

silvinka511
autor
2. jún 2026
@anonym_c98a71

@silvinka511 mas rozne druhy / velkosti batoziny - podla toho, ci platis alebo nie....
Ta "zadarmo" (v cene)... batoh / taska s presnymi rozmermi (tusim 40x30x20 alebo podobne... zistis presne u spolocnosti, s ktorou letis)... tu si beries so sebou a nikam ju nedavas, ides rovno na security check... Potom mas tie vacsie a tie vacsinou odovzdavas na vazenie...
Tie male sa ti musia zmestit do toho "ramu"... ak sa nezmesti alebo trci, platis mastnu pokutu...

@anonym_c98a71 toto je presne to čo viem, lietame nízkonákladovkami často, ale vždy len s príručnou, čiže ohľadne toho mi je všetko jasné, ale nikdy sme neleteli nízkonákladovkou s podanou batožinou, práve preto sa pýtam na to podanie veľkej batožiny

btus
2. jún 2026

my sme vo Vieni podpalubnú batožinu odovzdali na pás sami. Ťukli sme na taký terminál, tam nám vyskočili tie pásky na batožinu, to sme prilepili a podali na pás. Ďalej už postupuješ normálne. Ale cestou naspäť z Atén, nám batožinu brali pri pulte, nebol tam samoobslužný systém. Neviem, ako je to v BA.

btus
2. jún 2026

chat gpt: Ak sa pýtaš na podanie podpalubnej (odbavenej) batožiny na letisku, postup býva zvyčajne takýto:

Príď na letisko v dostatočnom predstihu (zvyčajne 2 hodiny pred letom v rámci Európy, pri diaľkových letoch aj 3 hodiny).
Pri prepážke leteckej spoločnosti alebo na samoobslužnom kiosku sa odbavíš (check-in).
Dostaneš alebo si vytlačíš štítok na batožinu.
Kufor odovzdáš na prepážke „Bag Drop“ alebo pri odbavovacej prepážke.
Zamestnanec batožinu odváži a skontroluje, či spĺňa limity hmotnosti a rozmerov.
Dostaneš ústrižok (baggage receipt), ktorý si uschovaj až do prevzatia kufra v cieľovej destinácii.
Po prílete si batožinu vyzdvihneš na páse pre výdaj batožiny.

anonym_19bdf0
2. jún 2026

@silvinka511 zavisi aj od letiska a leteckej spolocnosti,vsetko je na webe..

anonym_552065
2. jún 2026

My sme leteli z BA s jednou batožinou.. check in sme urobili cez aplikaciu a kufor klasicky ako keď ideš cez cestovku. Čiže sa postavis do radu,ukažes letenku,doklad, zoberu kufor a hotovo. Tak isto ked sme odchadzali z Barcelony. Tiez som mala stres z toho 😄,ale nic zlozite

silvinka511
autor
2. jún 2026
@anonym_552065

My sme leteli z BA s jednou batožinou.. check in sme urobili cez aplikaciu a kufor klasicky ako keď ideš cez cestovku. Čiže sa postavis do radu,ukažes letenku,doklad, zoberu kufor a hotovo. Tak isto ked sme odchadzali z Barcelony. Tiez som mala stres z toho 😄,ale nic zlozite

@anonym_552065 ďakujem pekne za odpoveď, na toto som sa pýtala.

anonym_69d76b
2. jún 2026
@anonym_c98a71

@anonym_c98a71 pyta sa na podanu batozinu, preboha

lucik194
2. jún 2026

musi to podavat ten, co ju ma napisanu na seba. ak ma kufor na seba podany muz, tak muz, lebo dava aj pas/OP na kontrolu.
ak ju mas ty na seba, tak ty tam musis byt. posatavis sa do rady, kde bude tvoja destinacia napisana..,,
naposledy pred 1 mesiacom sme v rade stali 15 minut,

v BA sa podava hned vo vstupnej hale, ako prides

silvinka511
autor
2. jún 2026
@lucik194

musi to podavat ten, co ju ma napisanu na seba. ak ma kufor na seba podany muz, tak muz, lebo dava aj pas/OP na kontrolu.
ak ju mas ty na seba, tak ty tam musis byt. posatavis sa do rady, kde bude tvoja destinacia napisana..,,
naposledy pred 1 mesiacom sme v rade stali 15 minut,

v BA sa podava hned vo vstupnej hale, ako prides

@lucik194 o všetko mi je jasné kde to je - z BA lietame veľa - len s cestovkami takmer vždy a keď s nízkonákladovkami tak len s príručnou, kde táto "aktivita" odpadá. Ale tým pádom zvažujem, že mi je zbytočný online check-in, keď aj tak musíme stáť v rade a všetci kvôli batožinám, lebo s WizzGoFamily mám bezplatný check-in aj na letisku, tak si ho dám rovno spraviť tam. ďakujem pekne.

lucik194
2. jún 2026

ale toto si dala dohromady dve veci.
online check in urcite urob doma,presne v datume kedy mas uvedene, pre vsetkych, lebo ked neurobis, tak pekne krasne za neho za kazdeho zaplatis 40-50€ alebo kolko to teraz je....

toto WizzGoFamily nepoznam, takze neviem, ze ma bezplatny checkin na letisku, ale ked pises, ze take existuje, tak super

silvinka511
autor
2. jún 2026
@lucik194

ale toto si dala dohromady dve veci.
online check in urcite urob doma,presne v datume kedy mas uvedene, pre vsetkych, lebo ked neurobis, tak pekne krasne za neho za kazdeho zaplatis 40-50€ alebo kolko to teraz je....

toto WizzGoFamily nepoznam, takze neviem, ze ma bezplatny checkin na letisku, ale ked pises, ze take existuje, tak super

lucik194
2. jún 2026

vdaka, aspon budem vediet

hej lenže to musis ovela skor prísť na letisko kvoli check in. najneskor 3 hod pred odletom. co budes na BA letisku robit dalsie 3 hodinky?

silvinka511
autor
2. jún 2026
@lucik194

vdaka, aspon budem vediet

hej lenže to musis ovela skor prísť na letisko kvoli check in. najneskor 3 hod pred odletom. co budes na BA letisku robit dalsie 3 hodinky?

@lucik194 nie je dôvod ísť tam 3 hodiny a viac pred odletom. Termín najneskôr 3 hodiny pred odletom je termín pre online check-in, klasický check-in na letisku sa otvára 2 hodiny pred odletom a zatvára 40 minút pred odletom

lucik194
2. jún 2026

no ja som to pochopila, ze aj na letisku musis urobit ten check in najneskor 3 hod pred odletom. podľa toho obrazku, co si poslala

silvinka511
autor
Včera o 02:30
@lucik194

no ja som to pochopila, ze aj na letisku musis urobit ten check in najneskor 3 hod pred odletom. podľa toho obrazku, co si poslala

@lucik194 nie, na letisku klasicky. žiaden check-in nie je otvorený viac ako 2 hodiny pred odletom.