icon

Podaná batožina pri nízkonákladových letoch

silvinka511
2. jún 2026

Ahojte kočky, nelietame nízkonákladovkami s podanou batožinou, tak som z toho jeleň. Utvrďte ma prosím - checkin spravím online a potom už len nejako zjednodušene podávam batožinu pri pulte? Stačia palubné vstupenky predložiť a ak tam bude jeden člen rodiny a podá to za všetkých, alebo treba aby tam boli všetci a aj cestovné doklady ako pri klasickom letiskovom check-in ako keď lietame na dovolenky cez cestovku. ďakujem za osvetlenie, lebo googlenie nepomohlo 😀

anonym_c98a71
•
2. jún 2026

@silvinka511 mas rozne druhy / velkosti batoziny - podla toho, ci platis alebo nie....
Ta "zadarmo" (v cene)... batoh / taska s presnymi rozmermi (tusim 40x30x20 alebo podobne... zistis presne u spolocnosti, s ktorou letis)... tu si beries so sebou a nikam ju nedavas, ides rovno na security check... Potom mas tie vacsie a tie vacsinou odovzdavas na vazenie...
Tie male sa ti musia zmestit do toho "ramu"... ak sa nezmesti alebo trci, platis mastnu pokutu...

silvinka511
autor
•
2. jún 2026
@anonym_c98a71

@silvinka511 mas rozne druhy / velkosti batoziny - podla toho, ci platis alebo nie....
Ta "zadarmo" (v cene)... batoh / taska s presnymi rozmermi (tusim 40x30x20 alebo podobne... zistis presne u spolocnosti, s ktorou letis)... tu si beries so sebou a nikam ju nedavas, ides rovno na security check... Potom mas tie vacsie a tie vacsinou odovzdavas na vazenie...
Tie male sa ti musia zmestit do toho "ramu"... ak sa nezmesti alebo trci, platis mastnu pokutu...

@anonym_c98a71 toto je presne to čo viem, lietame nízkonákladovkami často, ale vždy len s príručnou, čiže ohľadne toho mi je všetko jasné, ale nikdy sme neleteli nízkonákladovkou s podanou batožinou, práve preto sa pýtam na to podanie veľkej batožiny

btus
•
2. jún 2026

my sme vo Vieni podpalubnú batožinu odovzdali na pás sami. Ťukli sme na taký terminál, tam nám vyskočili tie pásky na batožinu, to sme prilepili a podali na pás. Ďalej už postupuješ normálne. Ale cestou naspäť z Atén, nám batožinu brali pri pulte, nebol tam samoobslužný systém. Neviem, ako je to v BA.

btus
•
2. jún 2026

chat gpt: Ak sa pýtaš na podanie podpalubnej (odbavenej) batožiny na letisku, postup býva zvyčajne takýto:

Príď na letisko v dostatočnom predstihu (zvyčajne 2 hodiny pred letom v rámci Európy, pri diaľkových letoch aj 3 hodiny).
Pri prepážke leteckej spoločnosti alebo na samoobslužnom kiosku sa odbavíš (check-in).
Dostaneš alebo si vytlačíš štítok na batožinu.
Kufor odovzdáš na prepážke „Bag Drop“ alebo pri odbavovacej prepážke.
Zamestnanec batožinu odváži a skontroluje, či spĺňa limity hmotnosti a rozmerov.
Dostaneš ústrižok (baggage receipt), ktorý si uschovaj až do prevzatia kufra v cieľovej destinácii.
Po prílete si batožinu vyzdvihneš na páse pre výdaj batožiny.

anonym_19bdf0
•
2. jún 2026

@silvinka511 zavisi aj od letiska a leteckej spolocnosti,vsetko je na webe..

anonym_552065
•
2. jún 2026

My sme leteli z BA s jednou batožinou.. check in sme urobili cez aplikaciu a kufor klasicky ako keď ideš cez cestovku. Čiže sa postavis do radu,ukažes letenku,doklad, zoberu kufor a hotovo. Tak isto ked sme odchadzali z Barcelony. Tiez som mala stres z toho 😄,ale nic zlozite

silvinka511
autor
•
2. jún 2026
@anonym_552065

My sme leteli z BA s jednou batožinou.. check in sme urobili cez aplikaciu a kufor klasicky ako keď ideš cez cestovku. Čiže sa postavis do radu,ukažes letenku,doklad, zoberu kufor a hotovo. Tak isto ked sme odchadzali z Barcelony. Tiez som mala stres z toho 😄,ale nic zlozite

@anonym_552065 ďakujem pekne za odpoveď, na toto som sa pýtala.

anonym_69d76b
•
2. jún 2026
@anonym_c98a71

@anonym_c98a71 pyta sa na podanu batozinu, preboha

lucik194
•
2. jún 2026

musi to podavat ten, co ju ma napisanu na seba. ak ma kufor na seba podany muz, tak muz, lebo dava aj pas/OP na kontrolu.
ak ju mas ty na seba, tak ty tam musis byt. posatavis sa do rady, kde bude tvoja destinacia napisana..,,
naposledy pred 1 mesiacom sme v rade stali 15 minut,

v BA sa podava hned vo vstupnej hale, ako prides

silvinka511
autor
•
2. jún 2026
@lucik194

musi to podavat ten, co ju ma napisanu na seba. ak ma kufor na seba podany muz, tak muz, lebo dava aj pas/OP na kontrolu.
ak ju mas ty na seba, tak ty tam musis byt. posatavis sa do rady, kde bude tvoja destinacia napisana..,,
naposledy pred 1 mesiacom sme v rade stali 15 minut,

v BA sa podava hned vo vstupnej hale, ako prides

@lucik194 o všetko mi je jasné kde to je - z BA lietame veľa - len s cestovkami takmer vždy a keď s nízkonákladovkami tak len s príručnou, kde táto "aktivita" odpadá. Ale tým pádom zvažujem, že mi je zbytočný online check-in, keď aj tak musíme stáť v rade a všetci kvôli batožinám, lebo s WizzGoFamily mám bezplatný check-in aj na letisku, tak si ho dám rovno spraviť tam. ďakujem pekne.

lucik194
•
2. jún 2026

ale toto si dala dohromady dve veci.
online check in urcite urob doma,presne v datume kedy mas uvedene, pre vsetkych, lebo ked neurobis, tak pekne krasne za neho za kazdeho zaplatis 40-50€ alebo kolko to teraz je....

toto WizzGoFamily nepoznam, takze neviem, ze ma bezplatny checkin na letisku, ale ked pises, ze take existuje, tak super

silvinka511
autor
•
2. jún 2026
@lucik194

ale toto si dala dohromady dve veci.
online check in urcite urob doma,presne v datume kedy mas uvedene, pre vsetkych, lebo ked neurobis, tak pekne krasne za neho za kazdeho zaplatis 40-50€ alebo kolko to teraz je....

toto WizzGoFamily nepoznam, takze neviem, ze ma bezplatny checkin na letisku, ale ked pises, ze take existuje, tak super

lucik194
•
2. jún 2026

vdaka, aspon budem vediet

hej lenže to musis ovela skor prísť na letisko kvoli check in. najneskor 3 hod pred odletom. co budes na BA letisku robit dalsie 3 hodinky?

silvinka511
autor
•
2. jún 2026
@lucik194

vdaka, aspon budem vediet

hej lenže to musis ovela skor prísť na letisko kvoli check in. najneskor 3 hod pred odletom. co budes na BA letisku robit dalsie 3 hodinky?

@lucik194 nie je dôvod ísť tam 3 hodiny a viac pred odletom. Termín najneskôr 3 hodiny pred odletom je termín pre online check-in, klasický check-in na letisku sa otvára 2 hodiny pred odletom a zatvára 40 minút pred odletom

lucik194
•
2. jún 2026

no ja som to pochopila, ze aj na letisku musis urobit ten check in najneskor 3 hod pred odletom. podľa toho obrazku, co si poslala

silvinka511
autor
•
3. jún 2026
@lucik194

no ja som to pochopila, ze aj na letisku musis urobit ten check in najneskor 3 hod pred odletom. podľa toho obrazku, co si poslala

@lucik194 nie, na letisku klasicky. žiaden check-in nie je otvorený viac ako 2 hodiny pred odletom.