icon

Presťahovali by ste sa zo Slovenska do Chorvátska?

monica21
20. aug 2025

Ahojte 🙂 Som zvedavá na názor ľudí, ktorí cestujú do Chorvátska častejšie, poznajú bližšie tú krajinu. S mužom sme dostali ponuku od známeho aby tam išiel pracovať, on nám zabezpečí záležitosti ako bývanie a jemu práca. Máme dve malé detičky 2 a 5 rokov. Ja cítim tak, že by som hneď išla. Bývali by sme od Splitu 15 min. Muž veľmi váha až namieta. Bojí sa. Nemáme skoro žiadne záväzky. Ani úver, ani hypotéky, ani zvieratá. Mám 34 a on 38 rokov. Čo poviete? Čo by ste nám odporučili?

Strana
z3
anonym_9b5e57
4. nov 2025

@monica21 ja tu žijem v HR, kludne sa pytaj. Jedine ale co tu je fajn je počasie. To zavisi od vas, čo od života očakavate. Ja keby som sa mala znova stahovat idem do inej krajiny. Ale komplexne je tu fajn. Clovek prirodzene porovnava. Niektore veci sa nam tu pačia viac, niektore menej. Ked nemate vlastne financie na byt alebo dom, zije sa tu tažšie. S pracou je to tu tiez biedne, je tu vela egyptanov, nepalcov. Čo sa tyka školy, nie je tu družina. Takze pozor. Dieta pride o 11:30 zo školy nenaobedovane, lebo obedy su len v školkach. Bez starych rodičov, budete odkazany na jeden plat. Najmy tu isli velmi hore za posledne dva roky. Bolo to tu dostupnejsie.

anonym_9b5e57
4. nov 2025
@tundra

@anonym_9b5e57 byvaly kolega, je uz 3 roky na dôchodku,manzelka skoncila, pred tyzdnom.
Tu platia cca.1000fr mesacne zdr.poistenie+dane z dôchodku a zatial,nad navratom neuvazuju,prave kvôli chorvatskemu zdravotnictvu.Tak, teraz tomu fakt nerozumiem🤔

@tundra čomu nerozumiete? Konkretne?

anonym_2ae631
4. nov 2025

@monica21 akože zbierať olivy? 😅 ja že mu ponúkli nejakú odbornú prácu s platom oveľa vyšším ako tu

Strana
z3