icon

Rady pre cestu autom do Bulharska cez Srbsko

mo215
Včera o 03:47

Zdravím, idem si pre radu. Mame v plane ist v auguste do BG cez Srbsko autom, najde sa tu osôbka, ktorá bola uz tohto roku? Ideálne teraz? Ake su poplatky, clo, diaľničná a vsetko stym spojené?Plus alo sa vyhnúť problémom na Srbských hraniciach, nejako ich podplatiť alebo?…Dakujem za kazdu radu a skúsenosť 🙂 ideme z KE

anonym_4b233c
Včera o 04:33

Nemám info z tohto roka, ale snáď pomôže skúsenosť pár rokov dozadu. Srbi nedohladali majiteľa auta pri prekročení rýchlosti, na to kašľali. Auto riadne prehrabavali, pustili nás, keď zacalo v aute plakat malé dieťa. Na hraniciach zvykla byt počas leta čakacia doba aj 5hodin, pripravte sa na to😵‍💫 Srbi jazdia na dojazd, veľmi pomaly, zvláštne, pozor na to. Poplatky atd si už nepamätám, aj tak by boli teraz neaktuálne, ale približne rovnako ako u nás. Nesmieš mať v aute tuším viac ako 4báiky cigariet bez bločku, ani alkohol (neviem koľko l), ale je tam všetko lacnejšie, takže tam si vieš kúpiť. Len to nesmieš viesť domov. Hlavne nie veľa a bez bločku…. Zobrali by to. Pozor na scan platobnej karty, mám zlu skúsenosť. Nepomohla ani reklamácia v banke, peniaze nevrátili.

anonym_821fb0
Včera o 05:20

Do Bulharska autom? A dobrovolne? To sa este niekto takto tyra? Radsej by som doma sedela.

anonym_671641
Včera o 06:07

Ach jaj, kmotrovci boli pred kovidom, kvôli čakaniu na hraniciach a defektu im cesta trvala 30h, Dobrovoľne by som nešla veď letenky to trvá iba chvíľu

vevesh
Včera o 06:08

Ako, co chces koho podplacat????🧐🧐🧐🧐ake problemy? Vsak ides na dovolenku....normalne si vystojis radu, pozru maximalne do auta (ak) a ficis dalej. Poplatky nie su, dialnice maju krasne (ovela lepsie ako na sk). Jediny jedinky problem maju, a to je absencia odpocivadiel-tie nemaju ziadne🫣🫣🫣🫣tak cik pauzy naplanovat v restauracii alebo niekde pomimo do krickov na hulvata🤫🤫🫣🫣😛

vevesh
Včera o 06:48

A este ma napadlo, zalezi akou cestou pojdete- nie vsetky dialnice su totizto spoplatnene. Da sa platit kartou, eurami a plati sa az pri vyjazde (ako v taliansku, polsku ci grecku).

mo215
autor
Včera o 13:44
@anonym_821fb0

Do Bulharska autom? A dobrovolne? To sa este niekto takto tyra? Radsej by som doma sedela.

@anonym_821fb0 je mi luto, ze ste mi nijako nepomohli, niekedy je mozno dobre vedeit,alebo respektíve nesúdiť. My zo zdravotnych dovodov nemozeme letiet lietadlom a preto sme si zvolili takuto alternatívu. budem rada ak sa ozvu ludia, ktory vedia pomoct a poradit.peky den

mo215
autor
Včera o 13:45
@vevesh

Ako, co chces koho podplacat????🧐🧐🧐🧐ake problemy? Vsak ides na dovolenku....normalne si vystojis radu, pozru maximalne do auta (ak) a ficis dalej. Poplatky nie su, dialnice maju krasne (ovela lepsie ako na sk). Jediny jedinky problem maju, a to je absencia odpocivadiel-tie nemaju ziadne🫣🫣🫣🫣tak cik pauzy naplanovat v restauracii alebo niekde pomimo do krickov na hulvata🤫🤫🫣🫣😛

@vevesh len ci robia problémy ci neocakávajú niečo v pase ako ukrajinci,

mo215
autor
Včera o 13:47
@anonym_671641

Ach jaj, kmotrovci boli pred kovidom, kvôli čakaniu na hraniciach a defektu im cesta trvala 30h, Dobrovoľne by som nešla veď letenky to trvá iba chvíľu

@anonym_671641 tak to sa moze stat hocikomu, dokonca aj lietadla meskaju ked maju poruchu a ludia cakaju na letisku aj niekolko hodín, takze ako vravim, hocico sa moze stat.

anonym_671641
Včera o 13:50
@mo215

@anonym_671641 tak to sa moze stat hocikomu, dokonca aj lietadla meskaju ked maju poruchu a ludia cakaju na letisku aj niekolko hodín, takze ako vravim, hocico sa moze stat.

@mo215 rozhodne je lepšie cakať pár hodín na letisku ako 5-10h v 40st horúčavách kilometre pred hranicami v kolone

vevesh
Včera o 13:52
@mo215

@vevesh len ci robia problémy ci neocakávajú niečo v pase ako ukrajinci,

@mo215 nie, aky problem by ti mali robit? Skor madari su hnusni, ale srbi uuuuplne v pohode.. a stat sa stoji, ak si vyberiete blby den a blbu hodinu. Inac maju inu ulicku pre eu a inu ulicku pre ne-eu-obcanov. Tato ulicka trva aj 12 hodin, dokym prejdes. My ako au na vstupe sme maloco stali dlhsie ako 20 minut, vystup na macedonsko bol dlhsi, ale macednoci kontroluju papiere aj z kufra (porovnavaju evidencen, zelene karty, overuju pasy)- toto ma viac nervi. A teda ti madari, prehladavali nam auto do poslednej skrutky, lebo sme boli "iba v grecku"...🙄🙄🙄

anonym_821fb0
Včera o 13:52

A nechcete ist radsej do Chorvatska? More je lepsie tam a nie je to az tak daleko.

anonym_8892c0
Včera o 20:57

V ziadnom pripade nikoho neuplacaj! V lete je zdrzanie na hlavnom hranicnom priechode, cez male priechody ti neodporucam ist, tie su pre madarskych a srbskych obcanov najma. Odporucam mat v poriadku technicke dokumenty k autu. Ja chodim vzdy s pasom, viza nepotrebujes, na dialnici sa plati myto, da sa zaplatit kartou. Stastnu cestu.

anonym_821fb0
Včera o 21:02
@mo215

@anonym_821fb0 je mi luto, ze ste mi nijako nepomohli, niekedy je mozno dobre vedeit,alebo respektíve nesúdiť. My zo zdravotnych dovodov nemozeme letiet lietadlom a preto sme si zvolili takuto alternatívu. budem rada ak sa ozvu ludia, ktory vedia pomoct a poradit.peky den

@mo215 Vsak ja nic, mne je to jedno, len to prilis nedava zmysel, kvoli zdravotnym problemom neletiet lietadlom, ale radsej sa trmacat cez pol Europy autom. To neprospeje podla mna nikomu.

marca12
Včera o 21:09
@anonym_821fb0

@mo215 Vsak ja nic, mne je to jedno, len to prilis nedava zmysel, kvoli zdravotnym problemom neletiet lietadlom, ale radsej sa trmacat cez pol Europy autom. To neprospeje podla mna nikomu.

@anonym_821fb0 Je to kazdeho vec. Skusia,uvidia. Mam kamaratov,ktory dobrovolne kazdy rok absolvuju tuto cestu. Ale chodia na 2-3 tyzdne.