icon

Stihnem let z Bratislavy s vlakom o 15:30?

9. sep 2025

Ahojte, letím na dovolenku prvý krát tak prosím o pomoc :D

Let máme o 17:50 z BA, stihnem to ak vlakom na hl. stanicu dorazím o 15:30? Zo stanice by sme si zobrali Bolt to je asi 30 min na letisko, takže o 16tej som na letisku. Kufre máme aj do podpalubia.

Ďakujem za pomoc

Strana
z2
milanemila
9. sep 2025

@anonym_autor vzhladom na to ako meskavaju vlaky a ake vedia byt v BA zapchy by som urcite isla skor. Hlavna stanica je v centre a letisko na opacnom konci BA, staci jeden maly tukanec niekde na pristavnom moste alebo inde a nestihas to, duplom ak potrebujes zacheckovat batozinu.

autor
9. sep 2025

Tak radšej ísť o hodinu skorej? Na stanici tým pádom budem 14:30, a boltom o 15:00 na lietisku to je 2:50hod pred letom to čo tam budem tak dlho robiť? :D

autumn1
9. sep 2025

Ak nebude meškať vlak tak stihneš úplne krásne, ešte sa tam na letisku budeš aj nudiť. V júli sme všetko odbavili a prešli cez kontrolu do pol hodinky a to ešte bola sezóna.
Pred 2r sa nám pokazil vlak v Novom Meste a do BA sme meškali vyše 2h ovtedy si dávam vždy veľkú rezervu.

klotildabazarik
9. sep 2025

@anonym_autor zo stanice ti ide bus priamo na letisko nemusia brat Bolt

pribinak
9. sep 2025

Toto sú časy v úplnej dopravnej špičke. Celé mesto v premávke.
Fakt stačí dva dobre mierené tukance a doprava kolabuje
Určite chod skôr

madeincssr
9. sep 2025
@anonym_autor

Tak radšej ísť o hodinu skorej? Na stanici tým pádom budem 14:30, a boltom o 15:00 na lietisku to je 2:50hod pred letom to čo tam budem tak dlho robiť? :D

@anonym_autor tak bud mas nervy na to, ze to stihnes (aj ak nastanu nejake mierne casove komplikacie), alebo si daj fora a potom mozes tie presuny robit v pokoji, neponahlat sa, dat si kdesi cosi dobre, precitat si nieco, pointernetovat, pozorovat cvrkot na letisku...

mamina7070
9. sep 2025

z akeho smeru ides vlakom ? lebo su planovane vyluky
ale teda isla by som skorsim vlakom ak budes mat cas zastavis sa v ikea na gulky a hotovo (mas to po ceste s mhd zo stanice

autor
9. sep 2025
@mamina7070

ale teda isla by som skorsim vlakom ak budes mat cas zastavis sa v ikea na gulky a hotovo (mas to po ceste s mhd zo stanice

@mamina7070 Z Vrútok do BA

autor
9. sep 2025
@mamina7070

@mamina7070 no s kuframi sa mi veľmi terigať po ikei nechce😅

belllinka
9. sep 2025

No to mas teda dobre nervy ist bez casovej rezervy. A este otazka, ze ktory den cestujete. Ak cez tyzden, tak pojdes cez mesto akurat v najvacsich zapchach.

petamich
9. sep 2025

Z 10 krat meskaju nase vlaky 9 🙂 ak by nemeskal s prehladom to stihas ale ja ako casty vlakovy cestovatel by som si teda netrufla, radsej si dam kavu a kolac na letisku 😂

mamina7070
9. sep 2025
@anonym_autor

@mamina7070 no s kuframi sa mi veľmi terigať po ikei nechce😅

@anonym_autor no za mna natesno vlak bude meskat polhodinu co je bezne a uz nestihas ale tak kazdy podla svojho uvazenia

autor
9. sep 2025
@belllinka

No to mas teda dobre nervy ist bez casovej rezervy. A este otazka, ze ktory den cestujete. Ak cez tyzden, tak pojdes cez mesto akurat v najvacsich zapchach.

@belllinka áno cez týždeň, v stredu

autor
9. sep 2025
@mamina7070

@anonym_autor no za mna natesno vlak bude meskat polhodinu co je bezne a uz nestihas ale tak kazdy podla svojho uvazenia

@petamich
@mamina7070
preto si rada nechám poradiť 🙂 nemám skúsenosť ani s vlakmi, cestovali sme vždy autom

autor
9. sep 2025

Kúpim teda lístky na ten skorší vlak. Ďakujem

Viete mi ešte povedať či na letisku budeme zmätený a budeme všetko hľadať alebo je to tam prehľadne spravené a cedule nás povedú kadiaľ kam?

majka243
9. sep 2025
@anonym_autor

Kúpim teda lístky na ten skorší vlak. Ďakujem

Viete mi ešte povedať či na letisku budeme zmätený a budeme všetko hľadať alebo je to tam prehľadne spravené a cedule nás povedú kadiaľ kam?

@anonym_autor treba čítať tabule, ktoré sú hore vyvesené, tam bude zverejnený aj váš let a číslo gatu, kde si treba ísť pre letenky, otvorí sa 2 hodky pred odletom. Tam budete kontrolovaní a odovzdáte aj váš kufor (čo ide do podpalubia). S príručnou batožinou pôjdete hore pohyblivými schodmi, na letenke budete mať napísané, odkiaľ (do akých dverí treba ísť) ku lietadlu. Na všetko bude dostatok času.

autor
9. sep 2025
@majka243

@anonym_autor treba čítať tabule, ktoré sú hore vyvesené, tam bude zverejnený aj váš let a číslo gatu, kde si treba ísť pre letenky, otvorí sa 2 hodky pred odletom. Tam budete kontrolovaní a odovzdáte aj váš kufor (čo ide do podpalubia). S príručnou batožinou pôjdete hore pohyblivými schodmi, na letenke budete mať napísané, odkiaľ (do akých dverí treba ísť) ku lietadlu. Na všetko bude dostatok času.

@majka243 Super, a nevieš poradiť s cigaretami? Obaja fajčíme Iqos, chceme si teda každý zobrať po jednom kartóne cigariet a el. zariadenie na fajčenie. Zabaliť to do podpalubnej alebo do príručnej?

majka243
9. sep 2025

my sme nefajčiari🙂) neviem veru.. inac ked sme boli na letisku v predstihu, tak sme dali kavu v bufete (su tam bufety) a wecko.. to prejde cas

deedol
9. sep 2025

letisko je male, tam sa nestratis.
co sa tyka casu, vlaky meskaju, takze radsej skor ako neskor.
z vlakovky ti ide aj bus priamo na letisko, keby ste prisli na stanicu skor, mozete ist tak.

co sa tyka zapch v BA, velmi zavisi od toho, ci je to pracovny den alebo vikend. v pracovny den treba ratat so zapchami smer letisko.

abbey1
9. sep 2025

@anonym_autor Ak nebude meškať vlak, stíhate s veľkým prehľadom.

miskamisiq
9. sep 2025
@anonym_autor

@majka243 Super, a nevieš poradiť s cigaretami? Obaja fajčíme Iqos, chceme si teda každý zobrať po jednom kartóne cigariet a el. zariadenie na fajčenie. Zabaliť to do podpalubnej alebo do príručnej?

@anonym_autor mama si cigarety zabalila do podpalubnej batožiny a iqos mala pri sebe. Na kontrole ho len vylozila z tašky na kontrolný pas.

beata_k
9. sep 2025

Chod urcite skor. Radsej "nuda" na letisku ako zmeskany let a vsetko v ...

belllinka
9. sep 2025
@abbey1

@anonym_autor Ak nebude meškať vlak, stíhate s veľkým prehľadom.

@abbey1 s velkym prehladom? Aj keby nemeskal vlak a nebola by v meste zapcha (co ale urcite bude), tak pridu 1,50 pred odletom.

akvi
9. sep 2025

Vidim, ze si uz davno nesla vlakom 😅 Ja som sla v poslednom case asi 5x a ANI RAZ neprisiel vlak nacas. Najmensie meskanie bolo 20 minut, najvacsie tri hodiny, ked sa pokazil rusen (co sa btw na nasich zelezniciach stava pravidelne). Takze na tvojom mieste si dam nieze hodinovu casovu rezervu, ale kludne poldnovu..😅

autor
9. sep 2025
@akvi

Vidim, ze si uz davno nesla vlakom 😅 Ja som sla v poslednom case asi 5x a ANI RAZ neprisiel vlak nacas. Najmensie meskanie bolo 20 minut, najvacsie tri hodiny, ked sa pokazil rusen (co sa btw na nasich zelezniciach stava pravidelne). Takze na tvojom mieste si dam nieze hodinovu casovu rezervu, ale kludne poldnovu..😅

@akvi vyššie som už písala že veru vlakom som nešla roky :D preto sa pýtam na reálne skúsenosti

akvi
9. sep 2025
@anonym_autor

@akvi vyššie som už písala že veru vlakom som nešla roky :D preto sa pýtam na reálne skúsenosti

@anonym_autor No tak som ti ich dala. Realita vlakov na SK je este horsia, aku si predstavujes v zlom sne, kedy zmeskas lietadlo na dovcu. Fakt radsej budem cakat niekde v BA pol dna a nebudem stresovat, ako sediet v poli vo vlaku, ktoremu hori rusen (isli sme z BA do KE, zastal vlak v poli, rusen KO, pani s nami v kupecku doslova plakala, lebo on uz z KE nemala ziadny pripoj domov do dakeho valala, vlak stal v tom poli tri hodiny..ani sa nedalo spravit to, ze niekto by prisel po nas a vzal nas odtial, lebo pole bohviekde.. Najlepsie na tom bolo, ze az cca po hodine cakania sme sa dopatrali k nejakej informacii od sprievodcu, ze co sa vlastne deje, proste cista katastrofa).

kiwi3
9. sep 2025

ja teda vidim ako problematicke hlavne tie vlaky, tam moze byt meskanie kludne aj niekolko hodin, ak bude problem. cez bratislavu sa clovek prevlecie jednoduchsie, nech to je kludne aj v piatok po praci.

anonym_fd69a2
9. sep 2025

BOLT moze bludit, zijem v BA, na hl.stanici sme na neho cakali uz aj 30 minut namiesto 5. Ked sme pozerali kade chodi nechapali sme.
Dnes keby som rano mala stihat letisko potrebujem hodinu na cestu.

abbey1
9. sep 2025
@belllinka

@abbey1 s velkym prehladom? Aj keby nemeskal vlak a nebola by v meste zapcha (co ale urcite bude), tak pridu 1,50 pred odletom.

@belllinka Áno, pre mňa je to veľký predstihu. Čo potrebuješ robiť na letisku v BA skôr?

abbey1
9. sep 2025
@akvi

@akvi Odkiaľ pôjdeš? Napr od nás ide vlak každú hodinu a meškania už bývajú minimálne. Teraz v sobotu boli kvôli pokazeným výhybkám. Cestujeme často a našťastie kvalita spojov išla výrazne hore. Chodievame na letisko vlakom pravidelne a musím kopať, problém žiadny. Vždy však pre istotu poviem synovcovi, aby mal mobil poruke, ak by nastal cestou problém.

Strana
z2