Strach z cesty na Bali a do Jakarty. Poradí niekto?
ahojte, ja som trosku strachopud, a kvoli praci ma tam sef nahana na mesiac na bali, teraz v oktobri, strasne sa bojim chorob horucky dengue a tiez kontaminacie jedla a vody, vzdy som doteraz cestovala iba po europe, je prirodzene mat stres, mam stres aj z dlheho letu, asi sa tomu bali nevyhnem, co by ste mi poradili,co si zbalit na co si dat pozor, kde sa stravovat? budeme vzdy ubytovani asi v 4 hviezdovych hoteloch so sefom, moze sa tam jedlo jest? co tiekomare ? tie ma velmni velmi strasia, ake lieky si tam zobrat ? su tam normalne lekarne, lekari? neviem, citim sa zle,ked si predstavim ze na mesiac tam mam ist....dakujem za postrehy
Tak povedz, ze chces ist na sluzobku na Siravu. 🙂
Boli sme na dovolenke na bali na mesiac. Bolo tam super jedli sme aj na pláži, aj v reštikach nič nám nebolo, je tam krásne a žiadne komáre tam neboli. Let bol dlhy ale dalo sa zvládnuť.
@anonym_autor
Bali milujem a letisko v Singapure je samo osebe zážitok. Pre mňa je to niečo neskutočne krásne. Jedla som všade a ochutnala úplne všetko, hlavne ich ovocia som sa nevedela dojesť. 😍 Určite si so sebou vezmi klasické lieky proti hnačke, teplote a bolesti hlavy. Ja som sa po Bali veľa presúvala na skútri.
Poznam viacerych, ktori po mesacnom pobyte boli rozhodnuti tam ostat zit. Jedna mlada baba tam nakoniec odisla a uz tam zije 6 rokov. Ziadne ockovanie netreba, jedlo lacne a vynikajuce.
Môžeš to odmietnuť.
Zamestnávateľ môže zamestnanca vyslať na pracovnú cestu mimo obvodu obce pravidelného pracoviska alebo bydliska zamestnanca na nevyhnutne potrebné obdobie len s jeho súhlasom.
https://www.slov-lex.sk/ezbierky/pravne-predpis...
Ak odmietnes, ja sa namiesto teba hlásim 😀
Čiže nič mi nehrozí? Ja som dosť chod ľavá naposledy som v Turecku a Egypte zvracala celé dni pre nič za nič. Všetci vsefko jedli a ja som bola marod. Nechcem sa nakaziť tam Komárom alebo niečím.
@anonym_autor
Nejdem komentovat podla mna ti sibe ty nejdes do ciganskej osady ale do jedneho z najpopularnejsich turistickych ostrovov ma vyse 4 miliona obyvatelov
4* su ako europske 5* ja chodim bezne do Australie co dalsich 7 hodin
@anonym_ad4530 neviem ja moc nevestujem len tu po europe
Poznam viacerych, ktori po mesacnom pobyte boli rozhodnuti tam ostat zit. Jedna mlada baba tam nakoniec odisla a uz tam zije 6 rokov. Ziadne ockovanie netreba, jedlo lacne a vynikajuce.
@anonym_c96781 a kde sa dá stravovať ? V restikacg či na hoteli môžem aspoň nejakú balenu stravu? To vie že zelenina nič drink nič. Ale len balená voda čisto a samozrejme veľa repelwntov a tiež ovocie iba ktoré sa dá osupat a pod. Ale čo noeane hlavne jedla strašne sa bojim
@anonym_c96781 a kde sa dá stravovať ? V restikacg či na hoteli môžem aspoň nejakú balenu stravu? To vie že zelenina nič drink nič. Ale len balená voda čisto a samozrejme veľa repelwntov a tiež ovocie iba ktoré sa dá osupat a pod. Ale čo noeane hlavne jedla strašne sa bojim
@anonym_autor normalne v restikach, na plazi v baroch kludne kokosove napoje su vraj super. Mam to len sprostredkovane, ja som tam este nebola. Odradza ma ta dlha cesta. Ale keby som mala moznost byt tam mesiac, hned by som isla. Len chaoticka doprava je tam. Vsetci chodia na skutroch.
@anonym_autor normalne v restikach, na plazi v baroch kludne kokosove napoje su vraj super. Mam to len sprostredkovane, ja som tam este nebola. Odradza ma ta dlha cesta. Ale keby som mala moznost byt tam mesiac, hned by som isla. Len chaoticka doprava je tam. Vsetci chodia na skutroch.
@anonym_c96781 tá doprava je tam strašná hlavne cez sezónu my sme išli 30 km 3 hodiny. Na skútroch sme sa báli ísť.
Vyzerá, že máš citlivejšie trávenie. Ak vieš, že ideš, možno skus nasadiť niečo preventívne, nejaké probiotika a tak, mohlo by to pomôcť.
Sc na bali? Mozem vediet v akej oblasti robi vasa firma? Bali je dovol. Desc. Nie? Celkom ma zaujma aka sr firma robi len tak sc na bali. To si asi v cestovke ci super realitke? Nic ine ma nenapada ako biznis oportuninty na
Alebo zeby trolli
Čiže nič mi nehrozí? Ja som dosť chod ľavá naposledy som v Turecku a Egypte zvracala celé dni pre nič za nič. Všetci vsefko jedli a ja som bola marod. Nechcem sa nakaziť tam Komárom alebo niečím.
@anonym_autor v Turecku si zvracala?
Za mna vymyslene. Ma ist so sefom na sc na bali? S cim sa podnika zo sr na bali? To je osobna asistentka ci na co firma plati za jej tisice euri ? Vidim ze tu je to normalka tak gratulace. A nie nezavidim len mi to pride mimo
Vyzerá, že máš citlivejšie trávenie. Ak vieš, že ideš, možno skus nasadiť niečo preventívne, nejaké probiotika a tak, mohlo by to pomôcť.
@anonym_5c638f
Ja som tiež veľmi citliva a musím si dávať pozor, keď som v tropoch. Zuby si čistím len vodou z fľaše, nikdy nejem šaláty zo surovej zeleniny a jem len tepelne upravené jedlá.

syn bol pracovne v Singapure. Let dlhý, ale že to zvládneš. On to mal s prestupom a 4 hod. čakaním na ďalšie lietadlo.
Pred odletom navštívil lekárku ohľadom očkovania - vraj netreba, to len keby išiel do nejakých odľahlých častí krajiny. Pokiaľ sa bude zdržiavať v mestách že je to Ok.