icon

Sú potrebné formality pre injekcie na let s trombofilným stavom?

1. mar 2026

Ahojte mam leiden heterozygot, dr mi povedala, ze si budem musiet pichat injekcie ak pojdem lietadlom. Moja otazka znie, potvrdenie do lietadla kvôli injekciam mi da lekar alebo treba nejake specialne tlačivo pre danu letecku spoločnosť alebo teda ako to funguje? Pripadne ak mi da dr tlacivo, treba to prelozit aj do aj?
Dakujem 🙂

minenkaa
1. mar 2026

@anonym_autor ale prosim ta prečo by si si mala pichat,nič ti netreba

anonym_0ce3d9
1. mar 2026

Nemáš si pichnúť pred letom? A zvyšok do kufra do podpalubia môžeš dať.

billy_jean
1. mar 2026

Pichám si iba pri dlhom lete, nad 3h, v opačnom prípade mi stačí aspirin protect. Fragmin si pichám pred letom a zvyšok mám v batoťine.

autor
1. mar 2026
@billy_jean

Pichám si iba pri dlhom lete, nad 3h, v opačnom prípade mi stačí aspirin protect. Fragmin si pichám pred letom a zvyšok mám v batoťine.

@billy_jean ano tak som to myslela, ze pred letom a potom ked to zbalím do batoziny nekontroluju to? Viem ze aj pri inzuline aj injekciach na chudnutie treba potvrdenie....tak preto zistujem ako to je

billy_jean
1. mar 2026
@anonym_autor

@billy_jean ano tak som to myslela, ze pred letom a potom ked to zbalím do batoziny nekontroluju to? Viem ze aj pri inzuline aj injekciach na chudnutie treba potvrdenie....tak preto zistujem ako to je

@anonym_autor zatiaľ som s tým problém nemala, ale neberiem si ich na palubu. A ešte kompresné punčochy a dostatok tekutín 🙂.

martinmmartin
1. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor no alebo si nacvic tie antitromboticke cvicenia do lietadla na youtube. Sem tam zavrtis nohami a mas

guudy
1. mar 2026

@anonym_autor ja som lietala normalne s Fragminom na palube. Najviac som mala so sebou cca 20 ks striekaciek. V zivote odo mna nikto nepozadoval ziadne potvrdenie od dr. ani som lieky nevyberala z prirucnej batoziny.

petamich
1. mar 2026

Viackrat som letela s injekciami (Fraxiparine) a nikto ziadne potvrdenie nechcel. Mala som ich v originalnom baleni. V mojom pripade to teda nikdy neriesili. Ale ak si chces byt ista, tak nech ti vystavi hematologicka alebo kto ti ich ide predpisat potvrdenie.