Vlaky 1. triedy na Slovensku
Dnes sme šli do Banskej Bystrice vlakom 1 triedou , človek by čakal aspoň minibar. Kávu alebo občerstvenie nie je tu nič iné , okrem ticha ... akože lístky boli skoro raz tak drahé pre 5 osôb . Išli sme s deťmi nenachyataný lebo sme očakávali že sa najeme vo vlaku . Nerozumiem začo si pýtaju peniaze lebo 1 trieda by mala inak vyzerať . Sme sklamaný ...
@nezabudnutelna keď si vyhľadáš spojenie na https://cp.sk/ alebo https://predaj.zssk.sk tak máš tam napísané či je zaradený reštauračný alebo bistro vozeň
ale stáva sa že hlásia na stanici, že z prevádzkových dôvodov nebude reštauračný vozeň a sa ospravedlňujú
istejšie to máš u súkromných dopravcov
@nezabudnutelna Š deťmi na cesty a nenachystani?
@nezabudnutelna prepáč, ale očakávať na Slovensku, že sa naješ vo vlaku, je veľká naivita. Aj keby tam bol reštauračný vozeň, tak by som sa nachystala. Na Slovensku určite
@nezabudnutelna Š deťmi na cesty a nenachystani?
@abbey1 tiež nechápem, veď sa môže hocičo prichumeliť, nejaký samovrah sa postaví pred vlak a cesta sa predĺži o dlhý čas. Hodiť si do batohu, tašky aspoň banány, keksy a rožky so salámou, či džús, je to najmenej
My často chodíme Regio jetom do Prahy. Bežne majú občerstvenie a v celku slušné, ale viackrát sa stalo, že mnohé položky nemali, alebo im dokonca neušiel systém, čiže sa nedalo kúpiť vôbec nič a dostali sme len klasický vodu, kávu a čaj zadarmo. Proste vždy je treba mať občerstvenie si sebou, ak ide človek na dlhšiu cestu.
To fakt sa spoliehas na slovenské železnice? 🤪🤪 velka naivita 😆😆
Okrem toho dá sa veľmi ľahko zistiť či je k vlaku zaradený aj reštauračných vozeň.
Ber to tak, ze si poucena do budúcna a snáď si decka užili vláčik aj bez rezňa a hranoliek
Inak ja vždy nosím nejaké jablko oriešky keks. Proste poistka.
tiež chodíme regiojetom a kupujeme štandart a máme občerstvenie v cene (vodu ,kávu,čaj ,croasant) v 1.triede dokonca toho ponúkajú viac ktovie akou spoločnosťou ide a hlavne pri kúpe lístka sa vždy uvádza čo je v cene treba si to pozrieť
@abbey1 tiež nechápem, veď sa môže hocičo prichumeliť, nejaký samovrah sa postaví pred vlak a cesta sa predĺži o dlhý čas. Hodiť si do batohu, tašky aspoň banány, keksy a rožky so salámou, či džús, je to najmenej
@anonym_4f17b6 nám sa stalo cestou domov z výletu pokazený rušeň, čakali sme vyše hodiny "mimo civilizácie" na ďalší rušeň, tak sme zmeškali prestup na posledný nočný vlak, následné ubytovanie v železničnej ubytovni a domov sme došli až druhý deň ráno
keby sme nemali zo sebou jedlo, bolo by to náročné
Chapem, ze ti, co vlakmi necestuju, ocakavaju, ze za tie peniaze sa to aspon priblizi 21. storociu. My ostatni, ktori uz mame co to nacestovane vlakmi po Slovensku, sme radi, ze dojdeme do ciela s iba hodinovy meskanim a ze sa nepokazi vlak, nezhori alebo nenarazi.
Som sa pobavila že minibar a občerstvenie 😀 bud rada že ste došli do stanice bez požiaru alebo vykolajenia a relatívne na čas. Prvá trieda sa už dávno neoplatí priplácať za iné čalúnenie sedadla
Mame vlaky zadarmo.. co viac chceme?
Chapem, ze ti, co vlakmi necestuju, ocakavaju, ze za tie peniaze sa to aspon priblizi 21. storociu. My ostatni, ktori uz mame co to nacestovane vlakmi po Slovensku, sme radi, ze dojdeme do ciela s iba hodinovy meskanim a ze sa nepokazi vlak, nezhori alebo nenarazi.
@anonym_ed223c no presne a beries si "igelitku" jedla a pitia, toaletak, vlhcene obrusky, dezinfekciu a modlis sa, aby napriklad isla v lete normalne klima a v zime sa kurilo.
Mame vlaky zadarmo.. co viac chceme?
@anonym_a22fe7 kto? Ja nie
@anonym_a22fe7 kto? Ja nie
@anonym_4f17b6 2/3 naroda.. preto to aj tak vyzera ako vyzera..
@anonym_ed223c no presne a beries si "igelitku" jedla a pitia, toaletak, vlhcene obrusky, dezinfekciu a modlis sa, aby napriklad isla v lete normalne klima a v zime sa kurilo.
@muchotrafka298 k tomu este pre istotu hasiaci pristroj, to uz bude povinna vybava do vlaku
@nezabudnutelna ty si prvý krát v živote cestovala vlakom? A cestovanie poznám z Hollywoodskych filmov?
...že ja som vďačná,keď sa dopravím z bodu A do bodu B našim vláčikom v poriadku a prinajmenšom s pol hodinovým, hodinovým meškaním....že keď fungujú wc a ako-tak relatívne aspoň raz za deň utierku a snáď dezinfekciu 🙏😁... že naša vlaková doprava nie je pre hocikoho a úprimne som sa zasmiala nad tým minibarom . Som "vybitá",keď zahlásila,že je k dispozícii reštauračný vozeň 🤭😆.
@anonym_a22fe7 na to si ako prišla, že 2/3 národa majú vlaky zdarma?
@anonym_a22fe7 si smiešna, už sa prosím ťa nestrapňuj
2/3 národa asi ťažko .kedy si išla naposledy vlakom?to bolo asi veľmi dávno
Čo je štátne, to je nahovno. To vždy platilo a platí to
@zmrzlinka2021 táto mantra sa tu hlásala hlavne preto, aby sa štátny majetok mohol rozpredať a ľudia moc nepindali. Za Mečiara sa robila propaganda o čiernej diere Európy a Bicyklista potom Slovensko rozpredal za babku. A stále ten istý scenár, žeby teraz boli na rade železnice?
@anonym_a22fe7 si smiešna, už sa prosím ťa nestrapňuj
2/3 národa asi ťažko .kedy si išla naposledy vlakom?to bolo asi veľmi dávno
@anonym_63d6f6 deti do 18r je 20% populacie na Sk, studenti do 26r su dalsia cast, poberatelia dochodku -tych je len 1,7miliona..
A z toho zvysku teda co ostal, kolko radsej cestuje autom..
Ale to je jedno... Kto chce, chape kam tym mierim.. stale je to velke cislo
Vies co cestujem bezne v prvej triede, ale v inej krajine a na minibar alebo restauracny vozen sa nespolieham, obzvlast nie ak idem ma dlhsiu cestu a s dietatom
My chodime 1.tr. BA-KE. Restauracny vozen tam je, varia v celku dobre, pekne nastailovane, obsluha prijemna, podavaju aj vino, pripadne iny alkohol v sklenenych poharoch,. Po nastupe dostanes zadarmo mineralku a potom chodi kazdu chvilu vozik s obcerstvenim, ako v lietadle. Vozen sso sirokymi calunenymi sedadlami, obrovske okno, stolik na notebook, wc ciste, moderne.

@nezabudnutelna
Čo je štátne, to je nahovno. To vždy platilo a platí to