Vlaky 1. triedy na Slovensku
Dnes sme šli do Banskej Bystrice vlakom 1 triedou , človek by čakal aspoň minibar. Kávu alebo občerstvenie nie je tu nič iné , okrem ticha ... akože lístky boli skoro raz tak drahé pre 5 osôb . Išli sme s deťmi nenachyataný lebo sme očakávali že sa najeme vo vlaku . Nerozumiem začo si pýtaju peniaze lebo 1 trieda by mala inak vyzerať . Sme sklamaný ...
@nezabudnutelna síce raz sa mi stalo počúvaj toto: Išiel som priamym rýchlykom do Banskej Bytrice na Radvanský jarmok (inák ho majú presne vtedy ako Trnava) a išiel taký ujo s takým chladiacím vozíkom ako v lietadle čo zvykne byť a ponúkal nápoje a jedlo… Že čo si dám? Né, a ja mu vravím: “jaaaa idem na jarmok, viete aké dobroty ma tam čakajú?” 😁
Jak sa to volá? Čo aj v lietadle zvyklo byť že taká kockatá vec na kolesách, v tom je aj asi chladnička, personál to tlačí v uličke a z toho rozdáva potraviny a nápoje.

@nezabudnutelna niektoré majú ale nie do Banskej Bystrice. Tie čo chodia na východ, niektoré majú. Neviem podľa čoho to je ale najedol som sa parádne že polievka, druhý chod, ešte ako dezert som si dal palacinku, a ešte aj nejakú kofolu. Zobral som najvyššiu triedu akú sa dala nech tam niesom s asociálmi všelijakými, a furt to bolo oveľa lacnejšie ako autom. Za benzín by som dal 4x viac, musel by som 4-5 hodín šoférovať, hrozila by pokuta že ma zastavia namerajú atď. Na dlhšie trasy sa vôbec neoplatí mať auto. Vlak je ovela lacnejší a pohodlne som si odpočinul pocas cesty, klimatizácia bola, v aute by som sa potil, za jazdy som sa najedol. Dorazil som najedený a odpočinutý do Kysaku. Sprav to z Trnavy na starom aute. Neni šanca.